ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>BÖLGEDEN
12 Ekim 2023 Perşembe - 16:24

Doğu Anadolu Belediyelerinde bir ilk

Gürkan, Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı kuracaklarını söyleyerek, “Vatandaşların anlaşmazlık durumunda uzlaşmasını sağlayacak, imarla ilgili problemleri çözecek. Hızlı bir şekilde yerinde dönüşümün gerçekleştirilmesini sağlayacağız” dedi.

Doğu Anadolu Belediyelerinde bir ilk

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı kuracaklarını söyleyerek, “Vatandaşların anlaşmazlık durumunda uzlaşmasını sağlayacak, imarla ilgili problemleri çözecek. Hızlı bir şekilde yerinde dönüşümün gerçekleştirilmesini sağlayacağız” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Genel Sekreter Latif Okyay, Oda Başkanlarıyla birlikte Ankara Esnaf Çarşısında incelemelerde bulundu.

Ankara Esnaf Çarşısı’nı ziyaret eden Başkan Gürkan, burada esnafın istek ve taleplerini dinledi. Başkan Gürkan, “Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz 6 Şubat depremi büyük bir felaket. Bunun yaralarını en kısa ve en süratli bir şekilde sarma ve şehrin çarşısının yapılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Çarşının bazı eksikliklerinin kısa sürede tamamlanacağını da ifade ede Gürkan, konteyner çarşılarda halen bir kısım dükkanların boş olduğunu söyledi. Esnaflara kendilerine tahsis edilen konteyner dükkanları açmalarını isteyen Gürkan, “Bu konuyla alakalı Valiliğimiz ile yapmış olduğumuz toplantıda bir komisyon kurduk. Kurduğumuz komisyon şu anda çalışmalarını yürütüyor. Komisyona şunu söylemeyi bir borç biliriz, komisyon hızlı bir şekilde boş olan yerlerin tahliyesini ve iptal işlemlerini gerçekleştirip hakikaten iş yapmak isteyen esnafımıza bu imkânı sunmamız lazım diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi

Tüm esnaf konteynerlerinde kullanılmayan yerlerin iptal edilerek başka esnaflara tahsisinin yapılacağını söyleyen Gürkan, “Esnafımızdan biz ziyadesiyle memnunuz. Onların bu sıkıntılı dönemini en kısa sürede aşacağız. Asrın felaketi diye tabir ettiğimiz 6 Şubat depremi büyük bir felaket. Bunun yaralarını en kısa ve en süratli bir şekilde sarma noktasında şehrin çarşısının yapılması noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Bakırcılar çarşındaki 295 iş yerinin yapılması adına fore kazıklarının çakılması işleminin sürdüğünü de belirten Başkan Gürkan, “Akabinde ilgili plan doğrultusunda çarşının yapımına başlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda genel anlamda ihalesini yaparak şehir merkezindeki çarşımızı biran evvel faaliyete geçirip şehrin biran evvel harekete geçmesini temin etmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

Malatya’da yerinde dönüşüm çalışmaları ile ilgili Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı kuracaklarını da belirterek, “Yerinde Dönüşüm Daire Başkanlığı vatandaşların anlaşmazlık durumunda uzlaşmasını sağlayacak. İmarla ilgili problemleri çözecek. Hızlı bir şekilde yerinde dönüşümün gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Belediye dimdik ayaktadır. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Malatya’dan ayrılan vatandaşlarımızın yeniden dönmeleri için gerek konut anlamında gerek ticaret anlamında gerekse de sosyal ve kültürel anlamda gereği yapılacaktır. Bundan da hiçbir vatandaşımızın kuşkusu olmasın. Zihnimizi bulandırmaya çalışanlara da hiçbir şekilde müsaade etmeyelim. Bu şehre bir çivi dahi çakmayıp uzaktan ahkam kesenlere müsaade etmeyeceğiz. Artık şehrimizi el ele vererek ayağa kaldırmak hepimizin görevidir diyoruz. Gerek esnaf odalarımız, gerek oda başkanlarımız, belediyemiz, valiliğimiz, bakanlığımız ile el ele vererek bu şehri tekrar ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

 
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem
 
Altun Medyaya çağrı yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van'da 4.7 büyüklüğünde deprem
Van’ın merkez Tuşba ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Erzurumlu öğrenciden Vali Doruk’a teşekkür
Amasya’nın Taşova ilçesinde bir lunaparkın konteynerinde 3 gece kalan ...
Bölgenin ilk sosyal hizmet kampüsü olacak
Van Valiliği ve büyükşehir belediyesi tarafından yapılan bölgenin ilk ...
 
Celal Büyük Diyarbakır Müftülüğüne atandı
Erzurumlu Müftü Celal Büyük Diyarbakır Müftülüğüne atandı.
Tortum peri bacaları keşfedilmeyi bekliyor
Tortum Gölü kenarında bulunan ve Kapadokya’yı andıran peri bacaları benzeri ...
STK’lardan Filistin için birlik çağrısı
Bitlis Medeniyet Platformu öncülüğünde Tatvan ilçesinde bir araya gelen ...
 
Kop’ta hazan vakti
2 bin 400 rakımlı Kop Dağı güzergâhında renk cümbüşü oluşturan ağaçlar farklı bir güzelliğe büründü.
Korku tüneli çözüm bekliyor
Uzundere ilçesinde Seyitefendi köyü sakinlerinin sıkça kullandığı tünel ...
Demir’den Doğu Ekspresi talebi
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Doğu Ekspres Treni'nin son durağının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva