ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>BÖLGEDEN
26 Eylül 2011 Pazartesi - 07:39

Doğu Demiryoluyla Dünyaya açılıyor

Kars'ta Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı çalışmaları, aynı anda birçok noktada hızla devam ederken, AK Parti Kars Milletvekilleri demiryolu hattı inşaat alanında incelemelerde bulundular.

Doğu Demiryoluyla Dünyaya açılıyor

IŞIK ÇAPANOĞLU (İHA) - Kars'ta Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu hattı çalışmaları, aynı anda birçok noktada hızla devam ederken, AK Parti Kars Milletvekilleri demiryolu hattı inşaat alanında incelemelerde bulundular.
Kars'ı Pekin'e, Londra'ya bağlayacak Demir "İpek Yolu" çalışmaları aralıksız devam ederken, AK Parti Kars Milletvekilleri çalışmaların ne aşamada olduğunu görmek üzere yanlarındaki Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, İnşaat Sorumluları, bir grup partili ile birlikte demiryolu hattı inşaat alanına giderek incelemelerde bulundular. AK Parti Kars Milletvekili ve eski DLH Genel Müdürü olan Ahmet Arslan, BTK Demiryolu hattı projesinin AK Parti Hükümeti tarafından Türkiye'de yapılan "Dev Proje"lerden birisi olduğuna dikkat çekti.
ARSLAN’IN DEĞERLENDİRMESİ
Demiryolu hattı inşaatının hızla ilerlediğini belirten Arslan, "Gerçekten ülkemizde ulaştırma alt yapı yatırımlarıyla ilgili çok şey yapılıyor. Ve dünya Türkiye'de yapılanları gıpta ile izliyor. Bizde Karslılar olarak şanslıyız ki dünyanın bu gıpta ile izlediği önemli projelerden bir tanesi Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi ilimizden ülkemizden Gürcistan'a Azerbaycan'a ve oradan Orta Asya'ya kadar gidiyor" dedi.
BTK PROJESİ
BTK demiryolu projesinin tamamlandığında Türkiye'nin dünyada söz sahibi olacağını ifade eden Arslan, "BTK projesi isim olarak çok kolay gelebilir. Sizlerde işi bugün yerinde gördünüz ve işin büyüklüğünü cesametini insanlar gözü ile gördüğünde çok daha iyi tahavvül edebiliyorlar, çok daha iyi anlıyorlar. BTK Demiryolu projesi 76 kilometrelik bir sadece demiryolu projesi değildir. Londra'dan Orta Asya'ya demiryolunu kesintisiz hale getiren ülkemizin bir gurur projesi ve o gurur projesinin bir çok etabındadevasa şantiyeler devam ediyor. Burası da onlardan biri ülkemizin daha da müreffeh bir seviyeye gelmesi adına çok önemli bir proje bitmiş olacak. Sadece Kars'ımızı değil, Ülkemizi kalkındıracak Dünyada söz sahibi yapacak ve de Sayın Başbakanımızın hedef koyduğu 'Türkiye'nin 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında olması' hedefine de bunlar bizleri ve ülkemizi adım adım götürecek. Ben şahsen gurur duyuyorum. Kars'ta böyle bir projenin yapılıyor olmasından" diye konuştu.
AK Parti Yunus Kılıç ise BTK Demiryolu hattı ile ilgili yaptığı değerlendirmede özetle şunları söyledi:
"Pekin'i Londra'ya bağlayacak demir ipek yolunun kavşağı olan Kars'ta Lojistik Merkez'in kurulmasıyla birlikte yaratılacak istihdam bu bizim için son derece önemli bunun heyecanı içerisinde bu gidişatı izlemek istedik ve gördük ki özellikle bizim ülkemiz sınırları içerisinde ki inşaat beklenen hızıyla beklendiği gibi sorunsuz, kazasız, şükürler olsun devam ediyor."
"AK PARTİ HÜKÜMETİ KARS'A ÇOK ŞEY YAPTI"
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, zaman zaman AK Parti Hükümeti Kars'a ne yaptı? Sorusunun cevabını öğrenmek isteyenlerin BTK inşaat alanına gelmesinin yeterli olduğunu kaydetti. Bozkuş, yapılan eleştirilerin doğru olmadığına dikkat çekerek, "Zaman zaman duyduğumuz şeyler var. 'Hükümetimizin Kars'a yapmış olduğu yatırımlar nedir? Bugüne kadar neler yaptılar?' Değerli basın sizlerin marifetiyle işte bugüne kadar nelerin yapıldığı ve bundan sonra da nelerin yapılabileceğini çok iyi bir şekilde görebiliyoruz. Burada devletimizin hükümetimizin 'Dünya Projesi' gerçekleşiyor. Bu tamamlandığında Kars'ı dünyaya açacak" şeklinde konuştu.
Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesi bölgedeki taşıma potansiyelini değerlendirerek, Asya ile Avrupa arasındaki eski tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve tarihten gelen dostlukları ile kültürel ve ekonomik beraberlikleri olan; Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Devletleri arasındaki ilişkileri daha da kuvvetlendirecek ve bu ülkeler arasındaki ticaretin geliştirilmesine katkıda bulunacak.
Projenin hayata geçirilmesi, 29.12.2004 tarihinde Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Karma Ulaştırma Komisyonu'nun Tiflis'teki toplantısında ele alınmıştı. Türkiye kesimindeki demiryolu inşaatının temeli, 24 Temmuz 2008 tarihinde Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının katılımı ile Kars'ta atılmıştı.
BTK DEMİRYOLU HATTI PROJESİ'NDE SON DURUM:
BTK Türkiye tarafında bin 200 işçi çalışıyor. Bunların 750'si aç-kapalar da, 300'ü delme tünellerinde, 100'ü taş kırmada, diğerleri de idari personel. Projenin yüzde 60'ı tamamlandı. Gürcistan tarafında ise bir ilerleme yok. Kars tarafında da hayvan sürülerinin geçiş yollarının yapılması için farklı proje düşünüldüğünden bir gecikme yaşanacak. Projeye kapsamında şu ana kadar 250 milyon TL harcandı. Projenin toplam bedelinin ise tahmini 600 milyon TL olması bekleniyor.

 
Hırsızlık zanlıları kavga etti: 2 yaralı
 
Öğretmenler bilgilerini test etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
105 yayla elektriğe kavuştu
Aras Elektrik Ardahan İl Müdür Yardımcısı Kıvanç Oktay, ''Son 7 yılda ...
Tandır başında okul pazarlığı
Van'da, ortaöğretime devam etmeyip tandır başında hamur açarak annesine ...
Köy çocuklarından Hindi şovu
Iğdır'da bir grup çocuğun ıslık çalarak iletişim kurmaya çalıştığı hindilerin ...
 
Doğu'da kadının çilesi bitmiyor
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Hoşgeldi köyünde ikamet eden Kudret Özdemir, ...
Erzincan'da deprem
B.Ü. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem ...
Bölge kalkınması için beyin fırtınası
Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, "Bölgemizin kalkınması ...
 
Urartu Höyüğünden hazine çıktı
Van Kalesi'nin kuzeyinde bulunan höyükte İstanbul Üniversitesi Edebiyat ...
Doğu Anadolu'da eğitim coşkusu
Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de yeni eğitim ve öğretim ...
Kuşburnu Doğulunun şifa hazinesi
Doğu Anadolu Bölgesinin kırsal kesimlerinde kendiliğinde yetişen kuşburnunun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva