ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
ETSO Erzurum mutfağını TOBB’a taşıdı
ETSO Erzurum mutfağını TOBB’a taşıdı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Eylül 2011 Salı - 08:02

Doğu Anadolu'da eğitim coşkusu

Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de yeni eğitim ve öğretim töreni coşkulu törenlerle başladı.

Doğu Anadolu da eğitim coşkusu

HABER DERLEMESİ: MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM GAZETESİ
Tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinde de yeni eğitim ve öğretim töreni coşkulu törenlerle başladı.Erzurum Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminin başlaması nedeniyle okullarda çanta dağıttı. Yoksul semt okullarının seçildiği 19 okulda, 3 bin dolayında öğrenciye çanta hediye edildi. Başkan Korkut, her gittiği okulda ilgiyle karşılanırken hediye edilen çantaların içerisinden çıkanlar da minik öğrencileri heyecanlandırdı.
 VEYİSEFENDİ ZİYARETİ
Veyisefendi İlköğretim Okulu'ndan Şehitler İlköğretim Okulu'na, köyleri de kapsayan 19 ayrı okulda bu eğitim dönemi çifte mutlulukla açıldı.
 Yakutiye ilçe sınırlarında bulunan 19 ayrı okulda öğrencilere çanta hediye eden Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, "Eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle çocuklarımıza ikinci bir sevinç yaşatmak istedik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz aracılığıyla 19 okul belirledik. Burada kriterimiz gelir seviyesinin düşük olduğu semt okullarıydı. Çokta güzel oldu, çocukların gözlerindeki sevinç ve heyecan bizi mutlu etti. Naçizane okul çantamız; içerisinde su matarası, beslenme çantası, tüm defterleri, kalemler, silgiler, kalem açacakları, kuru boya, sulu boya, pastel boya, cilt ve cetvelden oluşan bir hediye paketi dağıttık. Amacımıza ulaştığımız sanıyoruz, çünkü gittiğimiz okullar ve girdiğimiz sınıflarda çocukların büyük çoğunluğunda okul çantasının olmadığını gördük. Olsaydı da önemli değil, onlara bir hediye vermek, onların gözlerindeki ışıltıyı, mutluluğu paylaşmak da çok önemliydi. Birçok hizmet yaptım, çok keyif aldığım işler gördüm, ama bugünkü çocukların gözlerindeki sevinç ve mutluluğu hiçbir şeye değişmem. Yaptığım her şeyden daha fazla keyif ve iç huzurunu çocuklarımızın gözlerinden fışkıran heyecanda buldum." şeklinde konuştu.
İLK DERS ZİLİNİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ÇALDI
 Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, 2011 - 2012 eğitim öğretim yılının ilk gününde merkez Mehmet Şerafettin Yaltkaya Okulu'nu ziyaret ederek öğrenciler için ilk ders zilini çaldı.
Sabah saatlerinde Mehmet Şerafettin Yaltkaya Okulu'na gelen Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, okula gelen öğrencileri ve velilerini kapıda karşılayarak sohbet etti. Sınıflara girilmeden önce öğrencilere ve öğretmenlere hitap eden Yılmaz, bazı tavsiyelerde bulundu. Öğretmenlerin eğitimin temel unsuru olduklarını ifade eden Yılmaz "Milli ve toplumsal değerlerimizi güçlendirmeyi, çağdaş düşünceyi, uygar anlayışı, birlik ve bütünlüğü, sevgi ve saygıyı, çalışkanlığı ve vatan sevgisini çocuklarımıza sizler öğreteceksiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınki güçlü Türkiye'nin büyükleri, yetişkinleri ve sorumlulukları olacak biçimde yetiştirmek en önemli görevinizdir" dedi.
ÖĞRENCİLERE TAVSİYE
Öğrencilerden derslerine çok iyi çalışmalarını isteyen Bilal Yılmaz "Evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. Tatilin verdiği rahatlık, huzur ve zindelikle yeniden okula döndünüz, bundan sonra yoğun bir tempo başladı, vaktinizin çok değerli olduğunu aklınızdan hiçbir zaman çıkarmayınız. Hayatınızın her dakikasını güzel yaşamak istiyorsanız, bu günlerin bir dakikasını bile boşa harcamayınız. Okulunuzda aldığınız eğitimi hayatınıza yansıtmanız; saygılı, çalışkan, örnek insanlar olmanız sizlerden tek isteğimizdir" diye konuştu.
Öğrenci velilerinden öğretmenlere yardımcı olmalarını isteyen Ağrı Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, ortak projelerle öğrencinin daha iyi gelişeceğini ve başarılı olacağını vurguladı. Eğitimin evde başlayarak süregeldiğini dile getiren Yılmaz "Bizlere emanet ettiğiniz yavrularımızın geleceğini birlikte belirleyeceğiz. Öğretmenlerimizi yalnız bırakmamanız, onlara her türlü desteği vermeniz ve çocuklarınızı yakinen takip etmeniz çok önemlidir. Yeni eğitim-öğretim yılının, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize hayırlı olmasını ve yeni eğitim-öğretim yılının, aydınlık bir geleceğin başlangıcı, umutların yeşerdiği, aydınlık yarınlara atılan ilk adım olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.Yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler için ilk ders zilini çalan Bilal Yılmaz daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin kitaplarını dağıttı.
ARDAHAN’DA DERS ZİLİ ÇALDI
Ardahan'da 2011-2012 eğitim-öğretim yılı bugün yapılan törenle başladı.
Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından bugün, 8 Haziran 2012’ye kadar sürecek yeni eğitim öğretim yılı maratonuna başladı.
Ardahan merkezdeki Tekel Yatılı İlköğretim Böle Okulunda (TYİBO) yapılan törene, Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkan Vekili İlhan Özgür, Milli Eğitim Müdür Vekili Selim Adar, çok sayıda idareci, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velisi katıldı.
Tören alanında konuşan Vali Mustafa Tekmen, Ardahan'da bugün 20 bin 574 öğrenci, yaklaşık 1300 öğretmen ve 120 idareci ile eğitim öğretimi başlattıklarını söyledi.
VALİ TEKMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ
Bu dönemin sorunsuz bir dönem olacağını temenni ettiklerini ifade eden Tekmen, şunları konuştu:
“Buradan ilin valisi olarak herkese sesleniyor. Artık Ardahan eski Ardahan değil. ÖSS başta olmak üzere sınavlarda gerilerden kurtulmayı başardık. Okullarımızın fiziki durumu açısında çok iyi durumdayız. Bu imkanlarla bizim sizden tek bir isteğimiz var, çok çok çalışmak. Ancak çalışmakla başarı elde edilir. Atatürk'ün dediği gibi muasır medeniyetler seviyesine bilgi ile ulaşabiliriz. Bilgiyi elde etmek içinde çalışmak lazım.” Tekmen, birinci sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret ederek, kendilerine çikolata ikramında bulundu.
Tören, şiirlerin okunması ve halk oyunları ekiplerinin gösterisiyle son buldu.
ÇILDIRDA İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANDI
Ardahan Çıldır ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar yeni eğitim öğretim yılına başladı.
İlköğretim haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Hüseyinoğlu’nun Atatürk Büstüne çelenk koyma töreniyle başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul yöneticileri ve öğretmenlerinin İlçe Kaymakamı Cevat Çelik’i makamında ziyaret etmesiyle sürdü. İlçe Kaymakamı Çelik yaptığı konuşmada ilçede görevli tüm öğretmenlere yeni ders yılında başarılar dileyerek, kendilerinin fiziki alt yapı olarak ilçede çok fazla eksik kalmadığının, şimdilik yeteri kadar derslik olduğunu bundan sonra asıl işin öğretmenlerde olduğuna vurgu yaparak başarı için gayret ve çaba göstermelerini istedi. Program Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Okulu bahçesinde yapılan törenle son buldu.
MİLLETVEKİLİ KARAKELLE’DEN İLKÖĞRETİM HAFTASI MESAJI
AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Milletvekili Karakelle mesajında; “Onbeş milyonu aşkın öğrenci ve yediyüzbin den fazla öğretmenimizle 2011-2012 öğretim yılına başlıyoruz.Bir eğitimci olarak öğrenci, öğretmen ve velilerimizin duyduğu heyecanı aynen yaşadığım yeni öğretim yılının Erzincan’ımıza ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.Aydınlık yüzlerine bakarak heyecanlandığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, yarınların güçlü Türkiye sini tesis edecek en güçlü cevherimizdir.Bu nedenle 21. Yüzyılın baş döndüren hızlı gelişmelerine ayak uydurmak ve geleceğe güvenle bakmak için,cevherimiz olan yavrularımıza ve gençlerimize eğitim alanında en gelişmiş imkanları sunmak zorundayız.Eğitim teknolojilerinde sınır yoktur.Bu nedenle yapacağımız yatırımlarla sınırsızlığın sınırlarını belirlemeyi kendimize hedef seçip,öğrencilerimizin yetişmesi adına ,hiçbir fedakarlıktan kaçınmamız gerekmektedir.Ak Parti Hükümetleri olarak ayrılan payın,hazırlanan bütçelerde en büyük payı alması bu gerekliliğin bir ürünüdür.Zira çocuklarımızı teknolojinin suretiyle,resimleriyle büyütemeyiz.Aslını,örneğini önlerine koymak zorundayız.Bugüne kadar bunu büyük ölçüde başardık.Öğrencilerimizi internet donanımlı okullarla,teknoloji sınıflarıyla ve akıllı tahtalarla buluşturduk.Atatürk ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak, çocuklarımıza ve gençlerimize çağın gerektirdiği teknolojileri sunmakla mümkündür.Ülkemizin ,önümüzdeki yıllarda, özellikle 2023 yılı ve ötesinde, çok daha ileri,çok daha güçlü,çok daha zengin bir ülke haline getirecek adımlar, eğitimden geçmektedir.Bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine, bu hedefe ulaşmak için gereken bütün imkanlar hazırlanmakta,bilgi toplumunun nimetleri hiçbir insanımızdan esirgenmemektedir.Zira eğitim alanında atılan her ileri adım Türkiye ‘nin aydınlık geleceğine yapılmış bir yatırımdır.Ülkemizin dört bir yanına, bilimin ve medeniyetin ışığını yayan,yarınların bekçisi çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize,bu öğretim yılında da büyük görevler düştüğü muhakkaktır.Öğretmenlerimizin bu ulvi vazifede, üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapacaklarına olan güvenim tamdır.Bu anlayış ve en güzel duygularımla yeni öğretim yılının kıymetli velilerimize ,sevgili öğrencilerimize ve saygıdeğer öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
2011-2012 YILI ÖĞRENCİLERE ALTIN DAĞITILARAK AÇILDI

(FOTOĞRAFLI)

YAŞAR YILMAZ
KARS (İHA) - Kars'ın Selim ilçesinde 2011-2012 eğitim-öğretim yılı yapılan törenin ardından başarılı ve fakir 60 öğrenciye çeyrek altın dağıtılarak başladı.
2011-2012 eğitim-öğretim yılı Selim ilçesinde bulunan Şehit Er Yılmaz Bilgin İlköğretim Okulu'nun bahçesinde tören düzenlendi. Törene katılan ilçe kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, İlçe Garnizon Komutanlığı adına vekaleten katılan Personel Üsteğmen Refik Ünver, İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel, İlçe Cumhuriyet Savcısı Cemil Sandıkçı, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Yapılan törenin ardından öğrenciler tarafından düzenlenen küçük skeçler ilgiyle izlendi. Daha
sonra İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından 3 dalda LGS sınavlarında başarı göstererek kazanan Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu Lisesinde eğitim ve öğretim gören fakir ve başarılı 60 öğrenciye İlçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya tarafından 60 lise öğrencisine çeyrek altın takarak ödüllendirildi. Burada bir konuşma yapan ilçe Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, "Bizlerin tek dileği tek arzusu bu eğitim ve öğretim yılında başarıyla dolu bir yıl geçirmek ancak bununla beraber sizlerin huzur
içerisinde güven içerisinde mutluluk içerisinde bir dönemi tamamlamamız. Bizler bugün burada geçen senelerden okullarımızdan mezun olan ve başarılarını taşlandıran arkadaşlarımızın ödüllendiriyoruz" diye konuştu.
Öğrencilere nasihatta bulunan kaymakam Kaya, "Ancak şunu bilmenizi isteriz ki, hedef ve ulaşılan hedefi ölçecek olan sadece belli bir okula kayıt yaptırmak değildir. Bununla beraber buradan almış olduğu eğitimle vatanına ve milletine hayırlı birer evlat olmak üzere ve ailesine karşı sorumluluklarını bilen, onlara karşı birer hayırlı evlat olan, çevresine duyarlı, büyüklerine saygılı, küçüklerini de kollayıp koruyan nesillerin yetişmesi ve bunu kendisine bir hutbe olarak kabul eden çocuklarımız. Aslında
başarıyı yakalamış çocuklarımızdır. Sizlerin hepsiniz bu konuda gerçekten ödülü hak ediyorsunuz. Ben bu noktada çocuklarımızın başarılı olmasını ve koşarak bu başarıyı yakalamasında emek sarf eden tüm idareci ve öğretmenlerimizi canı gönülden kutluyoruz" dedi.
Ailelere de seslenen Kaya, "Çocukların eğitiminde ailelerin olmazsa olmaz bir şartı var. Sizler çocuklarınızla ne kadar ilgi ve alakalı olursanız o kadar başarıları yakalayacaksınız. Çünkü sadece okulla, sadece öğretmen ilgisiyle, sadece fiziksel şartlarla başarıyı yakalayamazsın. Bunun en büyük faktörü ev içerisinde huzur, ilgi, alaka ve özellikle öğretmenle diyalog ve okula olan bağımlılığıdır. Ben burada ki, başarının en büyük müsebbibini ise sevgili aileler olmasını düşünüyor onları canı gönülden
kutluyorum onlarda bizlerden ödüllerini aldı nasıl aldı. Bu çocuklarımızın bu okulları kazanmasıyla bizler ödülümüzü almış olduk. Şimdi naçizane biz kendilerini ödüllendireceğiz ama dediğim gibi bu ödül onların başarısından kaynaklı olsa da hiç ahlaklı bir vatan evladı olmayıp kendisine görev bilinen bütün çocuklarımızın ödülü hak ettiğini düşünüyor yeni eğitim ve öğretim yılından başarılarının devam etmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra okulda verilen kokteylin ardında program son buldu.
KAĞIZMAN’DA ÖĞRENCİLER DERS BAŞI YAPTILAR
2011 2012 eğitim-öğretim yıllı Kars’ın Kağızman İlçesi’nde düzenlenen törenle başladı.
Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce çelenk sunumu ile başlayan başlayan tören kurum amirleri ve öğrencilerin katılımı ile Halime Arslan Yıldız İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu programla devam etti
Programa Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay, İlçe Emniyet Müdürü Ünal Aslan daire amirleri öğrenciler ve veliler katıldı
Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Fesih Altay’ın açılış konuşmasının ardından Halime Arslan Yıldız İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterisi sundular. Minik öğrencilere folklor oyunlarında Kağızman Kaymakı Şuayip Gürsoy ve daire amirleri de eşlik etti.
Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, özellikle göreve yeni başlayan öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu öğretmenlerin geleceğin mimarları olduğunu söyledi. Kendisinin’de bir öğretmen çocuğu olduğunu söylen Gürsoy geçmiş yıllara nazaran şimdiki öğretmenlerin her konuda daha şanslı olduğunu devletin her türlü imkanı sağladığını vurguladı. Gürsoy, bütün öğretmenlere ,öğrencilere yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennilerinde bulundu
VARTO'DA İLKÖĞRETİM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
Muş'un Varto ilçesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılı düzenlenen törenle başladı.
Hürriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törene Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Veysel Fidan, Cumhuriyet Savcısı Sarkan Çakmak, Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Milli Eğitim Şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, görevlerinin bilgi ile donatılmış sağlam ve uygar insan yetiştirmek olduğunu söyledi.
Tören öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okumasıyla sona erdi.
MUŞ'TA 2011-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI BAŞLADI
Muş'ta 2011-2012 eğitim öğretim yılının açılışı törenle başladı.
Hikmet Uluğbay İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa Vali Ali Çınar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Necmettin Dede, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Atatürk'ün özlediği çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmenin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Hayat boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimle atılacağını ifade eden İlhami Bayraktar; "Eğitimde etkili üç unsur vardır. Bunlar okul, çevre ve ailedir. Okul denince en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Okul idaresi ve öğretmenlerin en önemli görevleri ise öğrencilerin, bedeni, zihni, ahlaki, manevi, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmektir" dedi.
VALİ ÇINAR’IN DEĞERLENDİRMESİ
Daha sonra konuşan Vali Ali Çınar ise, eğitim öğretimin kamu hizmet dalı olduğunu kaydetti. Ülkede genç nüfusun fazlalığına da değinen Ali Çınar; "Genç nüfusumuzun çok yüksek olduğu ülkemizde eğitim ve öğretim çok önemli bir kamu hizmet dalıdır. Geleceğimizin daha aydınlık olması için çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Nüfusumuzun çokluğu ile övünüyoruz ancak bu yetmez. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmek istiyoruz bunu ise ancak çocuklarımızı ve gençlerimizi daha nitelikli eğiterek başarabiliriz" dedi.
ÖĞRETMENLİK FEDAKARLIK MESLEĞİ
Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Vali Çınar şunları kaydetti;"Fedakarlık ve şefkat mesleği olan öğretmenlik mesleğini icra eden siz değerli öğretmenler, daha gayretli çalışmalısınız. Çünkü yarınlarımızın kurucusu ve yönetici olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi ve eğitilmesi, eğitim öğretim imkanlarından en iyi şekilde faydalandırılmaları sizlerin fedakar bir şekilde şefkat ile çalışmanıza bağlıdır. Bugün itibariyle ülkemizde 16 milyon öğrenci 700 bin öğretmene teslim edilmiş durumdadır. İlimizde ise 140 bin öğrenci 6 bin öğretmene teslim edildi. Sizler öğretmen olarak bu çocuklarımızın gerek sınav başarısında gerekse insan olarak yetiştirilmesinde büyük fedakarlık göstermelisiniz. Sorumluluğunuzun bilince çocuklarımızın eğitim öğretim imkanlarından en iyi şekilde yararlanmasını temin edeceksiniz. Bizler de bu konuda sizlere her zaman destek olacağız."
Yapılan konuşmaların ardından 'Öğrenci Andı' okuyan öğrenciler sınıflarına girdi. Tören yapılan ikramla son buldu.
 MALATYA'DA 171 BİN ÖĞRENCİ VE 10 BİN ÖĞRETMEN DERS BAŞI YAPTI
İlköğretim ve liselerde 2011-2012 eğtim öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Malatya'da Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. İlköğretim Haftası nedeniyle Gazi İlköğretim Okulu'ndan bir grup öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u da makamında ziyaret etti. Malatya'da 171 bin öğrenci ve yaklaşık 10 bin öğretmenin ders başı yaptığı kaydedildi.
MALATYA'DA EĞİTİM YILI AÇILIŞ TÖRENİ
Malatya'da 2011-2012 eğitim öğretim yılı açılış töreni düzenlendi. Merkez Topsöğüt beldesindeki Topsöğüt İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 2011-2012 eğitim öğretim yılı açılış törenine, Vali Vekili Sezer Işıktaş, AK Parti Malatya milletvekili Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, diğer ilgili ve yetkililer katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yaptığı konuşmada, “Yıllardır şehir merkezinde kutlanmakta olan haftayı, şehir dışına Topsöğüt kasabasına taşıyarak anlamlı bir açılış gerçekleştiriyoruz" diyerek, cehaletle savaş anlamında değişik programlar yaptıklarını vurguladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten de, “Devletin teminatı altında olan eğitim hizmetini en iyi şekilde alabilmeleri için hükümetimiz tarafından sağlanan imkanların yanı sıra Malatya Belediyesi olarak yoğun gayret içindeyiz. Birçok okulun bahçesini asfaltladık ve birçok okulun bahçesine satranç yapıp 15 okulumuzun çevre düzenlemesini yaptık. 600 öğrencimizin de bilgisayar ortamında SBS hazırlık kursu verdik" şeklinde konuştu.Konuşmalardan sonra sınıflara geçilip, öğrencilere verilen ücretsiz kitap yetkililer tarafından dağıtıldı.
VAN'DA 350 BİN ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI
 Van Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, il genelinde 350 bin öğrenci ve 10 bin 500 öğretmenin ders başı yaptığını söyledi. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılının tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da büyük bir heyecan ve coşku ile başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, 350 bin öğrencinin bugün ders başı yaptığını söyledi. Sayılır, bin 134 okulda eğitim-öğretime başlayan öğrencilerinin yanı sıra 10 bin 500 öğretmenin de görev aldığını anlatarak, bu rakamın çok ilin nüfusunu geçtiğini belirtti. Sorunsuz bir eğitim öğretim yılının geçirilmesi için bütün tedbirleri aldıklarını dile getiren Sayılır, "Herhangi
bir nedenden dolayı kapalı olan okulumuz yok. Ancak bazı okullarda öğretmen eksiğimiz var. Bunu da ücretli ve vekil öğretmen alımı yaparak kapatmaya çalışacağız" dedi.
Bugün başlayan 2011-2012 eğitim-öğretim yılının birinci yarısı 20 Ocak 2012 Cuma günü sona erecek. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve ders yılı 8 Haziran 2012 Cuma günü sona erecek.

 
Nardemir, son yolculuğuna uğurlandı
 
Türk İş'te kıdem tazminatı gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşburnu Doğulunun şifa hazinesi
Doğu Anadolu Bölgesinin kırsal kesimlerinde kendiliğinde yetişen kuşburnunun ...
Doğu gastroenterologları ağırladı
IX. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Gastroenteroloji Sempozyumu Van'da başladı. Edremit ...
Tezek piyasası açıldı
Yaklaşan kış mevsimi öncesi maddi durumu iyi olmayan vatandaşların vazgeçilmez ...
 
Jandarma Genel Komutanı Org.Kalyoncu Doğu illerindeydi
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, beraberindeki heyetle ...
Bal petekli kent anıtı yapıldı
Bingöl Belediyesi tarafından Düzağaç Kavşağı'na Bal Petekli Kent Anıtı yapıldı.
Göçer yaylalarında son günler
Van'ın Başkale ilçesindeki Güzeldere ve Nedirok yaylarında yaz aylarının ...
 
"Öteki, bir tehdit değil bir zenginliktir"
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Halkbilimi Anabilim ...
Kaya tuzunu sanat eserine dönüştürüyor
Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde inşaat işçisi olarak çalışan Ahmet Can'ın kaya ...
TDP’den "Mahallemdeki Polis" projesi
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva