ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Özel Bahçeli ile görüşmesini değerlendirdi
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum ihracatta 20 milyon dolar eşiğinde
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
Erzurum Mayıs’ta eksi 5 dereceyi gördü
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
İliç kazası Araştırma Komisyonu  toplandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 789'a yükseldi
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Haziran 2011 Cumartesi - 08:40

Doğu Anadolu’da karne coşkusu

2010-2011 Eğitim ve Öğretim döneminin tamamlanması dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerindeki okullarda da karne coşkusu yaşandı. Erzurum’da Vali Sebahattin Öztürk Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda karne dağıttı. 5. ve 1. sınıf öğrencilerine karne veren ve kitap hediye eden Vali Öztürk takdir ve teşekkür alanları tebrik etti.

Doğu Anadolu’da karne coşkusu

DERLEYEN: MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM GAZETESİ
2010-2011 Eğitim ve Öğretim döneminin tamamlanması dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi illerindeki okullarda da karne coşkusu yaşandı. Erzurum’da Vali Sebahattin Öztürk Turgut Özal İlköğretim Okulu’nda karne dağıttı. 5. ve 1. sınıf öğrencilerine karne veren ve kitap hediye eden Vali Öztürk takdir ve teşekkür alanları tebrik etti.
SANATÇI YUDUM, KARNE ALAN ÇOCUKLARI COŞTURDU
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Karne Şöleni'nde, öğrenciler bir yılın yorgunluğunu söylenen türküler eşliğinde halay çekerek attı.Sabah saatlerinde okullarından karne alan öğrenciler daha sonra Şehir Stadyumu'na geçip burada gönüllerince eğlendiler. Program öncesinde öğrencilere hitap eden İl Milli Eğitim Müdür Vekili M.Sıddık Gülçin, öğrenci velilerine ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğrencilerden iyi dinlenmelerini ve tatili en iyi şekilde geçirmelerini isteyen Gülçin, "Tatiller, dinlenmeyi hak ettiğimiz dönemlerdir. Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Aslında her gün ve her an yaptığımız işi değiştirerek de dinlenebiliriz. Bunun için tatil süresince sizi dinlendirecek ve eğlendirecek aktivitelerin yanı sıra zayıf olduğunuz konularda kendinizi takviye etmelisiniz. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Çünkü okumak, problemlerin ve sıkıntıların kaynağını kurutur. Sürekli okuyarak çağın gerisinde kalmayın. Birbirinizi sevin ve paylaşmayı bilin. Araştırıcı olun. Fikirlerinizi demokratik
zeminlerde tartışın. Başkalarının fikirlerine saygılı olun. Kendinize güvenin, güvensizlik insanları başarısız kılar. Vatanınızı ve milletinizi sevip, yükselmesi için çalışın. Büyüklerinize karşı saygılı olun" dedi.
BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Gülçin'in konuşmasının ardından ilk ve orta dereceli okul birincilerine ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Yudum izleyenlerine doyumsuz saatler yaşattı. Okuduğu Türkçe ve Kürtçe türkülerle öğrencileri coşturan sanatçı, bir süre öğrencilerle birlikte halay çekti. Oldukça keyifli saatlerin yaşandığı program yine halaylarla son buldu.
Programın ardından öğrenciler Yudum'a dokunabilmek için izdiham oluştururken, sanatçı aracına güçlükle binebildi. Ağrı'ya ilk defa geldiğini belirten Yudum, gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
53 BİN ÖĞRENCİ KARNE HEYECANI YAŞADI
Iğdır'da, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılın sonunda 53 bin öğrenci karnelerini aldı.
Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi'nde yapılan iki ayrı törene Iğdır Valisi Amir Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, öğrenciler ve veliler katıldı. Vali Çiçek, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki törende yaptığı konuşmada, karanlıktan aydınlığa geçmenin yolunun ilim ve irfandan geçtiğini, eğitim almamış olan insanın, gözleri görmeyen insan olduğu vurgusuna dikkat çekti. Fırsat buldukça sürekli okulları gezdiğini, daima öğretmen ve öğrencilerin yanında olmaya çalıştığını ifade eden Çiçek, Iğdır'ın gelişmesinin ancak eğitimli bireylerle mümkün olacağını kaydetti. Çiçek, "Eğitimli insanlarda kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları önem kazanır. Öğrenciler bu sayede vatanına, milletine ve bayrağına hayırlı birer evlat olarak yetişirler" dedi.
Ailelere uyarılarda da bulunan Vali Çiçek, karnelerinde kötü notu olan öğrencilere kızılmaması gerektiğinin altını çizerek, kötü notun sadece öğrenciden değil, aynı zamanda aileden de kaynaklandığını söyledi.
VALİ ÇİÇEK KARNE DAĞITTI
İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy ise il genelinde 2 bin 155 öğretmenle eğitim öğretim faaliyetini yürüttüklerini belirterek, yaklaşık 53 bin öğrenciye karnelerinin verileceğini bildirdi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Çiçek, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun birincisi olan 8. sınıf öğrencisi Ömer Kuşeli'ye karne ve hediyelerini verdikten sonra ilköğretim 1. sınıf öğrencilerine çikolata ve okuma kitabı dağıttı.
Buradan yapılan karne törenin ardından Vali Çiçek ve beraberindekiler orta öğretim öğrencilerinin karnelerini vermek için Besti Aydeniz Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine geçti.
ERZİNCAN’DA 45 BİN ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI
Erzincan'da ilk ve ortaöğretimde eğitim gören 45 bin öğrenci, 2010-2011 eğitim yılı sonunda karne alarak yaz tatiline ‘merhaba’ dedi. Ziya Gölkap İlköğretim Okulunda düzenlenen törene Erzincan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, okul müdürü, veliler ve öğrenciler katıldı. Okulun halkoyunları ekibinin halk oyunu gösterimi ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.
ECEVİT’İN SUNUMU
Ardından Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit bir konuşma yaparak 2010-2011 Eğitim öğretim yılını değerlendirdi. Ecevit; ‘’ Bütün eğitim yılının tüm yorgunluğunu 93 günlük yaz tatilinde atacak olan öğrenciler, 2011–2012 eğitim öğretim yılına 19 Eylül’de başlayacak. Genel olarak eğitimimiz istenilen seviyeye çıktı. Dersleri zayıf olan öğrenciye ailesi destek olmalı ve çocuklarını üzmemesi gerekiyor. Dersleri başarılı olan öğrencileri ise veliler ödüllendirmesi gerekiyor’’dedi. Daha sonra konuşma yapan Vali Vekili Abdullah Çiftçi, “Erzincan da sorunsuz ve güzel geçen bir eğitim öğretim yılı geçirdik; ilimiz özellikle eğitim alanın da fiziki şartlar açısından iyi bir durumda, bütün kurumların ortaklaşa çalışmalarıyla bu güzellikleri yaşıyoruz. Başarılı geçen eğitim öğretim yılını geride bırakarak çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum” şeklinde konuştu.
Törenin ardından Milli Eğitim Küçükler Badminton Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye birinciliğini kazanan Ziya Gökalp İlk Öğretim Okulu öğrencilerine hediyelerini verdi. Sekiz ay süren eğitim-öğretim maratonu sonunda Erzincan Merkezde İlçe ve beldelerde yaklaşık 44 bin 467 öğrenci,2 bin 635 öğretmen üç ay sürecek tatile girdi. İl Genelinde Toplam 205 okulda, 2635 Öğretmen, 2153 Derslikte, 44467 Öğrenci Eğitim Görmektedir’’dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri verildi.
ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERLE KOL KOLA GİRİP HALAY ÇEKTİ
Hakkari Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım töreninde öğrenciler, öğretmenlerle kol kola girerek canlı müzik eşliğinde halay çektiler.
Okulun bahçesinde düzenlenen törende sahne alan yerel sanatçı Bülent Koşar'ın şarkıları eşliğinde öğretmen ve öğrenciler kol kola girerek halay çektiler. Daha sonra okul müdürü ve öğretmenler, sırayla öğrencilere karnelerini kendi elleriyle teslim ettiler. Burada bir konuşma yapan Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Sıtkı Zerek, okulun sadece ders alma ve verme yeri olmadığını aynı zamanda sosyal aktivite yerleri de olduğunu belirtti. Öğrencilere tatillerini iyi şekilde geçirmelerini isteyen Zerek, derslerini ise ihmal etmemeleri konusunda öğrencilere uyarılarda bulundu.
HAKKARİ'DE OKUL BİRİNCİLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Hakkari'de okullarını birincilikle bitiren öğrenciler ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez ve köylerde okullarını birincilikle bitiren öğrencilere yönelik Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlendi. Programa Vali Muammer Türker, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Yarbay Mustafa Bilgin, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, okullarını birincilikle bitiren 37 öğrenciye Vali Muammer Türker ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi ve çeyrek altın ile ödüllendirilirken, velilerine ise teşekkür belgesi verildi. Tören, mahalli sanatçıların verdiği konser ile son buldu.
MUŞ'TA KARNE HEYECANI
2010-2011 eğitim öğretim yılı tamamlandı. Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte ilk ve ortaöğretimde eğitim-öğretimlerini sürdüren 134 bin öğrenci üç aylık uzun bir tatile başladı.
2010-2011 eğitim-öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte öğrencilere karneleri dağıtıldı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen karne dağıtım törenine Vali Ali Çınar, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Karneleri tek tek dağıtan Vali Ali Çınar, öğrencilere de çeşitli tavsiyelerde bulundu. Yarınların daha iyi olması için çok çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali Çınar; "Ülkemizin yarınlarının aydınlık olmasını istiyorsak sizlerin iyi yetişmesini
istiyoruz. Siz de bunun bilincinde olarak çok çalışmanız lazım. Çalışarak yarınlarımızı daha müreffeh bir hale getirelim. Sizler çok çalışırsanız, kendinizi yetiştirirseniz ülkemizin yarınları daha huzurlu olur. Başarmak ve kazanmak istiyorsak eğer, azim, sabır ve gayretle çalışmalıyız" dedi.
VALİ ÇINAR VELİLERE SESLENDİ
Muş'taki öğrencilerinin çoğunun karnesinin başarılı olduğunu ifade eden Vali Çınar, velilere de çağrıda bulunarak; "Az da olsa bazı öğrencilerimizin karnesinde düşük not olabilir. Bu öğrencilerimiz zaten bu işin farkındalar. Anne ve babalar da çocuklarına kızmasınlar. Şu andaki eğitim müfredatında anne, babalar da eğitimin bir parçası. Çünkü eğer çocuk kırık not aldıysa bu aynı zamanda velilerin notudur. Velilerimiz yeteri kadar çocuklarıyla ilgilenirlerse başarı elde edilir. Velilerimiz hem kendilerini
hesaba çeksinler, hem de çocuklarının çalışmasına yardımcı olacaklar. Çocuklarımız birer güldür. Güle nasıl özen gösteriyorsak çocuklarımıza da aynı özeni göstermeliyiz" diye konuştu.
Karne dağıtım töreni, verilen ikramla sona erdi.
MALATYA'DA KARNE TÖRENİ
Okullarda 2010-2011 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Malatya'da da karne töreni düzenlendi. Yukarı Çöşnük Mahallesi'ndeki Öğretmenler İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne töreninde, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve diğer yetkililer öğrencilere karne verdi.
Başarılı öğrencilere karne ile birlikte 'Malatya Okuyor' kampanyası kitapları hediye edildi.
"BANA DA FIRSAT VER KAMPANYASI"
Malatya'da Sosyal Destek Projesi (SODES) kampsımandı, "Bana da Fırsat Ver" kampanyası çerçevesinde maddi durumu iyi olmayan öğrencilere bir program düzenlendi.
DPT tarafından finanse edilen Malatya Valiliği SODES projesi kapsamında olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bana da Fırsat Ver" kampanyasıyla maddi durumu iyi olmayan öğrenciler bir dizi gezi sonrasında İnönü Üniversitesi Kubat Havuzbaşı Restaurant Tesislerinde gönüllerince eğlendiler.
SODES PROJE UYGULAMASI
Malatya merkezde bulunan liselerden seçilen maddi durumları iyi olmayan ve okullarında başarılı olan 190 öğrenciye SODES projesi kapsamında Şanlıurfa, Antalya, Mersin, Kayseri ve Kapadokya gezdirildi. Gezi, İnönü Üniversitesi Kubat Havuzbaşı Restaurantında verilen yemekle sona erdi.
Yemeğe, Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, müdür yardımcıları İhsan Gencay, Yücel Abik, Mahmut Berk, Nurettin Şahin ve Mehmet Boyraz katıldı.
Yemekte bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bulut, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen Malatya Valiliği SODES projesi kapsamında olan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Bana da Fırsat Ver" kampanyası çerçevesinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirtti. Bulut, tesislerini öğrencilere açarak mükemmel bir hizmet sunan Kubat Hizmetler Grubu işletmecisi Kemal Kubat'a da teşekkür etti.
VAN'DA 325 BİN ÖĞRENCİ YAZ TATİLİNE GİRDİ
Van il merkezi ve ilçelerinde öğrenim gören, yaklaşık 325 bin öğrenci yaz tatiline girerken, İl Emniyet Müdürlüğü de başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hürriyet İlköğretim Okulu'nda başarılı olan 30 öğrenciye çeşitli hediyeler verdi. İl merkezinde 17 farklı okulda öğrenin gören toplam 510 öğrenciye hediyeler dağıttıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son olarak da Hürriyet İlköğretim Okulu'na geldiklerini belirtti. Yetkililer, "Bu çalışmayı Van'daki 17 okulda yaptık. Her okulda en başarılı 30 öğrenciye çeşitli hediyeler dağıttık. Bundan sonra da okullarla ilgili bu tarz çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.
ERCİŞ'TE POLİS KARNE DAĞITTI
Van'ın Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği ekipleri, öğrencilere hem karnelerini, hem de hediyelerini dağıttılar.
Polis öğrenci işbirliğini sağlamak amacı doğrultusunda Emniyet Amiri Z.Sibel Altekin ile TDP Büro memurları minik öğrencilere karne dağıttılar.Karne günü nedeniyle Erciş Veysi Kürüm İlköğretim Okulu'nda karne dağıtılmasına yardım eden polis memurları, öğrencilere çeşitli hediyeler de verdiler. Karne ve hediyelerini alan öğrenciler ise polis abla ve ağabeylerine bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiler.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye’nin ilk Urartular Müzesi Van’da açılıyor
Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Kalesi'nin girişinde bulunan Abdurrahman ...
Yayla geleneği sürdürülüyor
Ağrı Dağı eteklerindeki Korhan Yaylası sakinleri atalarının geleneğini ...
YYÜ'de mezuniyet Coşkusu
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, mezuniyet ...
 
ARÜ’den ‘Işığa Karışın’ açılımı
“Işığa Karışın” sloganı ile 2008 yılında Türkiye’nin kuzey doğusundaki ...
Ucube tarih oldu..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak günü Kars'ta yaptığı mitingte ...
Doğu’da seçimin yankıları sürüyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Erzurum ...
 
Üniversite öğrencilerinden örnek etkinlik
Iğdır Üniversite Ziraat Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı derslerinde ...
Göçerler yayla yolunda
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Erzurum ve çevresindeki illerde bulunan ...
50 genç gökyüzüyle buluştu
Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Erzincan'da düzenlenen serbest paraşüt ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva