ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>BÖLGEDEN
16 Haziran 2011 Perşembe - 08:37

ARÜ’den ‘Işığa Karışın’ açılımı

“Işığa Karışın” sloganı ile 2008 yılında Türkiye’nin kuzey doğusundaki sınır kentinde akademik çalışmalara başlayan Ardahan Üniversitesi, Kafkasya’dan sonra Avrupa’ya da açılmaya başladı.

ARÜ’den ‘Işığa Karışın’ açılımı

ERZURUM gazetesi
 “Işığa Karışın” sloganı ile 2008 yılında Türkiye’nin kuzey doğusundaki sınır kentinde akademik çalışmalara başlayan Ardahan Üniversitesi, Kafkasya’dan sonra Avrupa’ya da açılmaya başladı.
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söyleme ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sebahat Şeker’den oluşan heyet, sosyal, kültürel ve teknolojik alanlarda bir dizi görüşmeler yapmak, akademik işbirliği ve ERASMUS anlaşmaları imzalamak üzere 31 Mayıs 2011 tarihinde Romanya’nın başkenti Bükreş’e gitti. Burada Lumina Üniversitesi’ni ziyaret eden heyet, Üniversite Mütevelli Heyet ve Senato Başkanı Prof. Dr. Recep İleri, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filip Sstancıu ve Senato üyeleri ile görüş alışverişinde bulundu.
LUMİNA ÜNİVERSİTESİYLE AKADEMİK İŞBİRLİĞİ
Görüşmeler sonunda Lumina Üniversitesi Mütevelli Heyet ve Senato Başkanı Prof. Dr. Recep İleri’nin katkılarıyla Prof. Dr. Filip Stancıu ile Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkma tarafından imzalanan ikili anlaşma ile akademik işbirliği için ilk adımlar atıldı.
Anlaşmalar neticesinde iki üniversite arasında özellikle teknik alanda ortak projeler yapılması kararlaştırıldı.
Ardahan Üniversitesi heyeti, Romanya’daki görüşmelerini tamamladıktan sonra Belçika’nın başkenti Brüksel’e geçti. Brüksel’deki Türk topluluğu temsilcileri ile yapılan görüşmelerden sonra Gent Üniversitesi ile ikili görüşmeler yapmak üzere Gent şehrine gitti. Heyete hem Brüksel’de hem de Gent ziyareti esnasında, Almanya’da faaliyet gösteren Kanal Avrupa televizyonu temsilcisi Orhan Akdeniz eşlik etti.
TÜRKİYE ARAŞTIRMA MERKEZİ AÇILDI
Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ve beraberindeki heyet, Belçika’nın en köklü üniversitelerinden Gent Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Türkiye ile ilişkileri sosyal ve kültürel alanda da geliştirmek isteyen Gent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Paul Van Cauwenberge, Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz ve heyet ile samimi bir havada geçen görüşme neticesinde iki üniversite arasında ERASMUS ikili anlaşmasına imza attı. İki üniversite yapılan bu anlaşma ile Türkoloji ve tarih alanlarında işbirliğine gitme kararı aldılar. Gent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Van Cauwenberge, Ardahan Üniversitesi’nin 9 Mayıs 2011’de YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın da imzaladığı “Kafkasya Üniversiteler Birliği” anlaşmasının bölge için olduğu kadar Avrupa için de önemli olduğunu ve Ardahan Üniversitesi’nin Kafkasya’ya uzanan bir köprü vazifesi göreceğini belirtti. Gent Üniversitesi’nin Ardahan Üniversitesi ile işbirliği içinde Kafkasya’ya açılabileceğini belirten Prof. Cauwenberge, imzalanan anlaşma ile akademik ilişkilerin gelişerek devam edeceğini ifade etti. Bu arada Gent Üniversitesi Rektörü, yeni anlaşmalara imza atmak ve Ardahan’ı daha yakından tanımak için 2-6 Eylül 2011 tarihleri arasında Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.
REKTÖR KORKMAZ’IN GÖRÜŞMELERİ
Heyet, tören sonrasında toplantıya katılan Büyükelçi Murat Ersavcı, Belçika’daki Türkleri temsilen meclise giren Milletvekili Veli Yılmaz ve diğer katılımcılarla da görüştü.
Belçika Büyükelçisi Ersavcı ile görüşen Ardahan Üniversitesi Rektörü Korkmaz, Ardahanlı Türk işadamları ile bir araya geldi. Gent Üniversitesi Türk Araştırmaları Merkezi kurucusu Meryem Kaçak ile de görüşen Ardahan Üniversitesi heyeti, Eylül ayında hem Rektör Van Cauwenberge’yi hem de Sayın Meryem Kaçak’ı Ardahan’a davet etti. Bu ziyaret esnasında da akademik alanda daha geniş kapsamlı ikili anlaşma ve proje ortaklıklarının imzalanması kararı alındı.
Rektör Korkmaz ve beraberindeki heyet Belçika’daki temaslarına devam etti. Almanya’da Duisburg şehrine geçen heyet, orada Dortmund Üniversitesi Muzikal Eğitim ve Müzik Terapi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Irmgard Merkt başta olmak üzere Avrupa’ya yayın yapan Kanal Avrupa sahibi ve yöneticisi Ali Paşa Akbaş ve kanalın diğer çalışanları, gazeteci yazar Ali Yakar ve diğer Türk basın mensupları, iş adamları ve Türk topluluğunun ileri gelenleri ile buluştu.
Rektör Korkmaz ve beraberindeki heyet, akşam saatlerinde Kanal Avrupa’da Ardahan Üniversitesi’ne özel olarak hazırlanan canlı yayına konuk oldu. Heyet üyeleri üniversitenin kuruluşundan günümüze kadarki gelişimini, geleceğe yönelik projelerini anlattı. Kafkas Üniversiteler Birliği ile Avrasya coğrafyasına açılan Ardahan Üniversitesi yapılan bu gezi ve imzalanan anlaşmalar ile bir yüzünü Avrupa’ya ve Avrupa’nın öncü üniversitelerine çevirdiğini gösterdi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ucube tarih oldu..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak günü Kars'ta yaptığı mitingte ...
Doğu’da seçimin yankıları sürüyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Erzurum ...
Üniversite öğrencilerinden örnek etkinlik
Iğdır Üniversite Ziraat Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı derslerinde ...
 
Göçerler yayla yolunda
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Erzurum ve çevresindeki illerde bulunan ...
50 genç gökyüzüyle buluştu
Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Erzincan'da düzenlenen serbest paraşüt ...
Ardahan Üniversitesi'nden Kültürel atılım
Ardahan Üniversitesi, Ardahan'da yok olmaya yüz tutmuş yöresel gelenek ...
 
Hukukçulardan örnek girişim
Türkiye Adalet Akademisi'nde eğitim gören 11. dönem hakim ve savcı adayları, ...
.Ü Veteriner Fakültesi 36. Dönem’inde
Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
Ucube’nin sökümü devam edecek
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnsanlık Anıtı'nın yıkım çalışmalarını ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva