ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
4 kilo kaçak altın ele geçirildi
4 kilo kaçak altın ele geçirildi
Uyuşturucu satıcılarına operasyon: 2 tutuklama
Uyuşturucu satıcılarına operasyon: 2 tutuklama
TBMM Komisyonu maden sahasını inceledi
TBMM Komisyonu maden sahasını inceledi
HABERLER>BÖLGEDEN
15 Haziran 2011 Çarşamba - 07:50

Doğu’da seçimin yankıları sürüyor

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e hedefleri ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Erzurum’un Ankara’daki sesi olacağım” dedi.

Doğu’da seçimin yankıları sürüyor

Mahmut AKDAĞ/ERZURUM Gazetesi
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e hedefleri ve projeleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, “Erzurum’un Ankara’daki sesi olacağım” dedi.
YILMAZ’DAN MEDYAYA TEŞEKKÜR
12 Haziran’da yapılan seçimlerde AK Parti’den Erzurum Milletvekili seçilerek TBMM’nin yolunu tutan Adnan Yılmaz, seçim sonrası ilçe, sivil toplum ve basın kuruluşlarını ziyaret ederek projelerini anlattı.
Seçimlerin galibinin Türkiye ve Erzurum olduğunu söyleyen Yılmaz, “Halkımıza seçim sürecinde bizlere göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Erzurum’un ve bölgenin sorunlarını TBMM’nde gündeme getirmek adına tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Erzurum’un TBMM’nde sesi olacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Her zaman Erzurum’daki teşkilatlarımızla, yöneticilerimizle ve halkımızla iç içe olacağız. Vatandaşlarımız rahatlıkla bizlere ulaşıp sorunlarını aktarabilecekler” diye konuştu. Yılmaz, Erzurum’da muhalefet partilerini de ziyaret ederek helallik isteyeceğini belirtti.
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR TOPLANTISI
Bitlis'te AK Parti tarafından seçimlerden dolayı teşekkür toplantısı düzenlendi.
Eski tekel depolarında düzenlenen toplantıda 12 Haziran seçimlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) giren AK Parti milletvekilleri Vedat Demiröz ve Vahit Kiler birer konuşma yaptılar. Toplantıda ilk olarak konuşmaya yapan Bitlis Milletvekili Demiröz, var gücüyle çalışacağı sözünü verdi. Demiröz, "Siyaset uzun bir maratondur. Umuyorum ki seçilemeyen Zeki Peker kardeşimi önümüzdeki dönem mecliste görürüz. Çünkü Bitlis'te sevilen ve sayılına bir şahsiyete sahiptir. Seçim öncesi tüm teşkilatımız canla başla çalıştılar. Ben ilk defa Bitlis'te bu kadar fedakarca bir çalışma ortamı gördüm" şeklinde konuştu.
SİVİL ANAYASA
AK Parti'nin sivil anayasa çıkarması için 330 milletvekiline ihtiyaç olduğunun belirten Milletvekili Vedat Demiröz, "Partimizin sivil anayasayı çıkarması için 330 Milletvekiline ihtiyacımız var. Ancak Türkiye genelinde 326 gibi bir sayıda kaldık. Ama diğer partilerle anlaşıp bu Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan sivil anayasayı çıkaracaktır" dedi.
Demiröz, bu seçimin buruk geçtiğini ifade ederek, "Her iki Bitlisliden bir kişi bizlere oy verdi. Ama gene üç milletvekili çıkaramadığımız için buruk bir seçim oldu. Nihayetinde muhalefetsiz siyasette olmaz, muhalefet olacak ki teşvik olsun. Kimse unutmasın ki bizler AK Parti olarak herkesin milletvekiliyiz. İnsan ayırt etmiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.
Daha sonra konuşan Milletvekili Vahit Kiler, davalarına gönül veren herkese teşekkür ettiğini söyledi. Kiler, "Sandıklara gidip de bizler için oy veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu seçilerde değerli kardeşim Zeki Peker kazanamadı. Ama inanıyorum ki her zaman bizlere destek olmak için yanımızda olacaktır. Bizler parti teşkilatı olarak kendimizi bir sorguya çekmeliyiz. Çünkü halkımızı kullandıkları oylarla bizlere mesaj gönderdiler. Her ne kadar seçimlerde her iki Bitlisliden bir kişi biz oy
kullanmışsa da herkes kendin kendini sorguya çekmelidir. Bizler dünya lideri Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan'ın mensuplarıyız. Bunun için bizlere çok işler düşüyor" şeklinde konuştu.
 “MİLLETİMİZ İSTİKRARDAN YANA TAVRINI KOYMUŞTUR”
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, “Bu başarı gösteriyor ki, milletimiz istikrardan yana tavrını koymuştur” dedi.Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklama, seçim sonucunu değerlendirirken, ’milletimiz istikrar sürsün, Türkiye büyüsün’ dediğini söyledi.Ardahanlıların gösterdiği yüzde 40’lık büyük bir teveccühten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Köksoy, şunları kaydetti:
“Sayın başbakanımızın ifade ettiği gibi, bu başarı bütün Türkiye'nin başarısıdır. Ardahan’da başarıya katkı sunmuştur. Türkiye’de başarıya katkı sunmuştur. Ardahan başta olmak üzere bu seçim sunucundan şunu görüyoruz, milletimiz istikrardan çalışmadan yana olmuştur. Bu büyük başarının tek bir göstergesi, milletimizin istikrardan çalışmadan yana tavrını koymasıdır. Türkiye’nin önü açıktı, milletimiz daha da açmıştır. Başbakanımız şunu ifade ediyor, Bu başarı bütün milletimizin ortak bir başarısıdır diyor.”Köksoy, ayrıca Ardahanlılara verdikleri bu destekten dolayı teşekkür ettiğini sözlerine ekledi
 "TÜRK'ÜN, KÜRT'ÜN, TEREKEME'NİN, AHISKALININ MİLLETVEKİLİYİM"
Milliyetçi Hareket Parti (MHP) Iğdır milletvekili Sinan Oğan, seçimlerin ardından düzenlenen mitingde seçmenlerine teşekkür etti. Zübeyde Hanım Bulvarı'nda vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Sinan Oğan, seçim öncesi Iğdır'da önce birlik ve beraberliği sağladıklarını, ardından da zaferi kazandıklarını, şimdi ise tek amaçlarının Iğdır Belediyesini kazanmak olduğunu söyledi. Seçim sürecinde kazanmak için büyük mücadele verdiklerini ifade eden Oğan, "Şimdi beyaz bir sayfa açıyoruz. Herkesi kucaklayacağız. Artık ben Türk'ün, Kürt'ün, Terekeme'nin, Ahıskalı'nın milletvekiliyim. Kapım herkese açıktır. Acı ve tatlı gününüzde yanınızda
olacağım. Bu seçimde taraf olanlar oldu. Ama biz, her zaman devletimizin yanındayız. Yanlış yapan kim olursa da uyaracağız. Bundan sonra Iğdır'ın sorunları üzerine projeler üreteceğiz" dedi.
“SADECE CHP’NİN DEĞİL ERZİNCAN’IN MİLLETVEKİLİ OLACAĞIM”
12 Haziran Genel Seçimlerinin ardından 24. dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili seçilen Dr. Muharrem Işık seçimlerle ilgili olarak genel bir değerlendirme yaptı. Işık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin oy oranını artırdığını ifade ederek tüm seçmenlere teşekkür etti. Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı’nda İl Başkanı Çağdaş Baydaş ve partiler ile sonuçları değerlendiren CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık, “12 Haziran’da yapılan seçim sonuçlandı. Gönül isterdi ki iktidar olalım. Maalesef olamadık bunun acısını hep yaşıyoruz. Bundan sonraki yapılacak çalışmalara hemen başlayıp iktidar olmanın yolunu açmaya çalışacağız. Seçim sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bana çok destek verdiler. Bundan sonra artık Erzincan’ın milletvekili olacağız, sadece CHP’nin değil Erzincan’ın milletvekili olacağız. Diğer milletvekili arkadaşımızla ile birlikte çalışmaya çaba göstereceğiz.” açıklamasında bulundu.
AK PARTİ'DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
AK Parti'den Muş milletvekili olmaya hak kazanan Faruk Işık, halkın takdirine mazhar olacak bir duruşla seçimi karşıladıklarını söyledi. Faruk Işık, AK Parti İl Başkanlığında Mehmet Emin Şimşek ve Melik Emre ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirdi. Seçim akşamından beri evinde yas havası yaşadığını belirten Faruk Işık, Emin Şimşek ve Melik Emre'nin çok büyük çaba sarf ettiğini ifade etti. Emin Şimşek ve Melik Emre'yi milletvekili olarak gördüğünü söyleyen Işık, bütün çalışmalarında Şimşek ve Emre'yle birlikte hareket edeceğini kaydetti.
2007 yılında seçimi kaybettiğinde bu kadar üzülmediğini belirten Işık, "Akşamdan beri evimde tıpkı bir yas havası yaşadım. Faruk Işık olarak, iki arkadaşı Muş milletvekili olarak kabul ediyorum. Mazbatayı alacağım günden itibaren Muş'un hizmetlerinde bütün kararlarımı bu iki arkadaş kazanmış gibi onların bürolarında birlikte kararlarımızı alacağız. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Çünkü bu süreçte iki arkadaşım benden daha fazla emekleri var. O emeklerine 4 yıl boyunca saygıda kusur etmeyeceğim. Muş'un yükünün ağır olduğunu biliyorum. Sorumluluğumun ağırlığının farkındayım. Üç milletvekili seçilmiş olsaydık sorunlarımızı daha rahat aşacağımızı biliyorum. Bu süreç içerisinde bize destek veren tüm teşkilat mensuplarımıza, halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.
FINDIKLI, SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ:
AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, "Malatya yüzde 68 oranıyla istikrara, adalete, hizmete, insana verilen değere olan bağlılığını bir kez daha ve çok güçlü bir biçimde sandığa yansıtmıştır" dedi.
AK Parti Malatya milletvekili iken 24. dönemde de 1. sırada aday olup tekrar seçilen Mücahit Fındıklı, 12 Haziran milletvekili genel seçimini değerlendirirken, "Demokrasi tarihimizde unutulmayacak bir seçim yaşadık. 12 Haziran ülkemiz ve demokrasimiz için, dünya için bir dönüm noktası olmuştur. Seçim sonuçlarını büyük bir memnuniyetle karşıladık. AK Parti her iki seçmenimizden birinin oyuyla 3. defa milletimizden yetki aldı" ifadelerini kullandı.
Fındıklı, daha sonra şunları söyledi:
"12 Haziran'da kaybedenler de var. Çeteler kaybetmiştir. Milli irade üzerinde vesayet kurmak isteyenler, karanlık, kirli oyunlarla yıllarca bu milletin iradesini yok sayanlar kaybetmiştir. Hukuk dışı yollarla, karanlık güçlerle, demokrasi dışı yöntemlerle Türkiye'yi yönetme devri bir daha geri gelmemek üzere tarihin derinliklerine gönderilmiştir. Malatya yüzde 68 oranıyla istikrara, adalete, hizmete, insana verilen değere olan bağlılığını bir kez daha ve çok güçlü bir biçimde sandığa yansıtmıştır. Bundan sonra, milletimizden, Malatya'mızdan aldığımız bu taze güç ile daha büyük bir heyecanla hizmetlerimize devam edeceğiz. Çok güzel bir kampanya dönemi yaşadık. Adayları ve teşkilatlarıyla bütün partiler dostluk ve kardeşlik içinde birbirini kırmadan rekabet etti. AK Parti'ye oy veren vermeyen tüm kardeşlerime gönülden teşekkür ederim."
"HALK İRADESİNİ VAATLERE DEĞİL, YAPILANLARDAN YANA KULLANMIŞTIR"
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, "Bu seçim, yapılanlarla, vaatlerin karşılaşması olmuş, halk iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır" dedi.
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçim sonuçlarını değerlendirirken, "Bir kez daha, aziz milletimiz, kendi iradesiyle kimin kendisini yönetmesini istiyorsa, kimin ortaya koyduğu projelerde umut görüyorsa, kimin ülkesini daha da zenginleştireceğini ve kalkındıracağını düşünüyorsa oyunu, ona göre kullanmıştır" ifadelerini kullandı.
Şahin, "Oy kullanan her iki seçmenden birinin iktidar partisine oy vermesi, halkın somut projelere ve yapılanlara göre değerlendirme yaptığını açıkça göstermiştir. Kaynağı, yapılma süreçleri ve süresi belli olmayan vaatlere milletimiz itibar etmemiştir. Geçmişte çok kez gördüğümüz vaat yarışları, siyaset sahnesinde yerini icraatlara bırakmıştır. Kısacası, bu seçim, yapılanlarla, vaatlerin karşılaşması olmuş, halk iradesini yapılanlardan yana kullanmıştır. Sonuçta, halkımız yapılan tüm icraatları takdir etmiş ve
bundan sonra da devamını arzuladığını belirtmiştir "dedi.
AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLLERİ TEŞEKKÜR ZİYARETLERİNDE
AK Parti'den Malatya milletvekili seçilenler teşekkür ziyaretlerine başladı. AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve AK Parti'den Malatya milletvekili seçilenler, ilk olarak Vali Ulvi Saran'ı makamında ziyaret etti. Milletvekilleri adına konuşan Mücahit Fındıklı, "Teşekkür için buradayız. Sayın Şanal Tosun da dahil olmak üzere, zaten Şanal Tosun'u da gönüllerin vekili olarak düşünüyoruz. Seçim döneminde zatıaliniz başkanlığında teşkilatlarınızın gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Vali Ulvi Saran ise, "Demokratik açıdan son derece uyumlu şekilde seçim yapıldı. Malatya adına son derece olumlu ve uyumlu bir dönem oldu. Değerli milletvekillerimiz nezaket ziyaretinde bulundu. Milletimize, Türkiye ve Malatya'ya hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
MTSO'YU ZİYARET
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Türkiye büyük bir sınavdan geçti. Seçimde halkın iradesi tecelli etti ve halk, birlikte diyalogla sorunların çözülmesini istedi" diyerek, kuvvetli demokrasiye güçlü ekonomiyle ulaşılabileceğini, kuvvetli demokrasinin de diyaloglarla oluşturulacağına dikkat çekti.
MUHTARLARDAN AK PARTİYE TOPLU ZİYARET
Muhtarlar Derneği toplu halde AK Parti'yi ziyaret ederek, milletvekillerine hayırlı olsun temennisinde bulundu. Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren ve beraberindeki çok sayıdaki mahalle ve köy muhtarı toplu halde AK Parti İl Binası'na giderek, burada AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz ile milletvekili adayı Şanal Tosun'a seçim sonucundan dolayı hayırlı olsun bulundu.
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, "Güzel ve huzurlu bir seçim yapıldı. Başbakanımı ve milletvekillerimizi buradan kutluyorum, hayırlı olsun, yolları açık olsun. Önümüzdeki 2 yılda Malatya büyük şehir ve marka şehir olmalıdır. Bunun aynı zamanda belde ve köylere de yayılmasını istiyoruz. Marka köy ve marka köylerin de olmasını istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya Türkiye genelinde AK Parti'ye en fazla oy veren ilk 5 ilden birisi olmuştur. Tüm Malatyalılara teşekkür ediyorum. Seçimin demokratik ortamda yapılması için çok büyük mücadeleler verdik. Bunun için tüm siyasi partilere ve tem teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Malatya sayesinde, muhtarlarımız sayesinde, Türkiye sayesinde biz bir kez daha tarih yazıyoruz. Allah nasip etti, bir daha oldu. Bizim gönüllerimiz bir" diye konuştu.
AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLLERİNDEN BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR'A ZİYARET
AK Parti Malatya milletvekilleri, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret ederek, Malatya genelinde yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Gerçekleşen ziyarete, AK Parti milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, 6. sıra milletvekili adayı Şanal Tosun ile kalabalık bir heyet katıldı.
AK PARTİLİ MİLLETVEKİLLERİNDEN VAN HALKINA TEŞEKKÜR
AK Parti'den Van milletvekili olarak seçilen Burhan Kayatürk, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, seçim bürosunda partililer ve vatandaşların tebriklerini kabul etti. Yaklaşık 500 kişiye hitap eden Van milletvekilleri, birlik ve beraberlik mesajları verdi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, tehdit ve baskılara rağmen sandıklara giden bütün Vanlılara teşekkür etti. AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu kaydeden Kayatürk, "Biz bir ekibiz. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Kimseyi oy verdi veya vermedi diye ayırmadan hizmet götüren bir partinin üyesiyiz. Van'da seçim öncesi başarılı bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Bütün milletvekili aday arkadaşlarımız ulaşılamaz denilen yerlere gidip seçim çalışmalarını yaptı. Bu çalışmalar sırasında 30'a yakınsaldırıya maruz kaldık. Ama biz de en ufak bir yorgunluk ve bıkkınlık belirtisi ortaya çıkmadı. Ak Parti 2002 ve 2007'deki seçimlere göre oy oranını bir hayli yükseltmiştir. Milletvekili seçilemeyen arkadaşlarımızın TBMM'de Van adına bir kayıp olduklarını düşünüyoruz. Onlar bugün aramızda değiller, ama bundan sonra Van'a getirilecek hizmetlere bizimle birlikte öncülük yapacaklar. Yükümüz çok ağır. Bunun bilincindeyiz ve sizler için çalışacağız" dedi.
"DOSTLUK ELİNİ BİZ UZATIYORUZ"
Türkiye'de artık yeni bir dönemin başladığını ve bu dönemde AK Parti'nin aldığı yüzde 50'lik destekle daha da büyüdüğüne dikkat çeken Kayatürk, bundan sonraki dönemde Van'da dostluk ve barış rüzgarlarının esmesini istediklerini dile getirdi. Kayatürk, "Bütün partilerle el ele çalışacağız. Van'a daha iyi bir hizmet getirebilmek için biz dostluk elini uzatıyoruz. Onlar bu dostluk elini tutmak istemezlerse kendileri bilir. Bizim amacımız Van'a hizmet. Dün, dünde kaldı, biz yarına bakıyoruz. Bu ülkeye hizmetetmeyen gider ve yerine başkaları gelir" diye konuştu.
"TÜRKİYE AK PARTİ DEDİ"
Türkiye'de AK Parti'nin milletin desteği ile 3. kez iktidar olduğunu belirten Van Milletvekili Mustafa Bilici de, partilerinin girdiği her seçimde halkın teveccühü ile sürekli olarak oyunu artırdığını kaydetti. Bilici, şöyle konuştu: "Seçimlerde halkın desteği ile 180 bin oy aldık. Bu yarışta 4 milletvekili çıkarabildik. Vanlı seçmenlerin verdiği karara sonuna kadar güveneceğiz. Biz büyük düşünüp, büyük işler yapacağız. Sizlerin hizmetinde ve hizmetkarı olacağız. Yeni dönemde Van öyle bir yatırım alacak ki oy vermeyenler de gerçeği görecek. İnsanları ayrıştırma gibi bir amacımız yok. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bizler bütün Van'ın milletvekili olacağız. Seçilen diğer milletvekillerinin Van'a getirebileceği bir şeyyok. Ama bizim getireceğimiz çok şey var. Huzur ve kardeşlik ortamının oluşması için çalışacağız. Ne olur sizlerde bu haklı davamızı anlatma gayreti içinde olun. Güç, gayret ve şevk verin ki sizlere hizmet getirebilme aşkıyla çalışalım. Milletvekili olan veya olmayan bütün arkadaşlarımız bizim gönüldaşlarımızdır ve yanımızdadır. El ele, omuz omuza verip aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Sizlerle varolup büyüyen AK Parti'nin bu yükselişi devam edecek."
"DEMOKRATİK HAKKINIZI KULLANDINIZ, GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKTINIZ"
AK Parti'den Van milletvekili seçilen Fatih Çiftci tebrikleri kabulü esnasında yaptığı konuşmada, 45 günlük seçim çalışması sırasında gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Memleketimize hizmetkarlığımızı ilan ettik. Gitmediğimiz köy, mezra, mahalle ilçe bırakmadık" dedi.
 "HALKIMIZ SEÇİM MEYDANLARINDA VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİNİ BEKLİYOR"
12 Haziran genel seçimleri sonrası ortaya çıkan durumu ve seçmen mesajlarını değerlendiren Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, toplumun, yeni anayasanın mümkün olabildiğince uzlaştığı bir metin olması beklediğini belirtirken, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Ferit Baş ise, seçimlerle Türkiye genelinde vatandaşın istikrar ve ekonomik büyümedeki devamlılığı istediğini ortaya koyduğunu söyledi.
VATBO Başkanı Feridun Irak, seçimlerin huzur içerisinde tamamlanmasının sevindirici olduğunu söyledi. Seçimlere katılım oranının da çok yüksek olduğunu hatırlatan Feridun Irak, "Seçim meydanlarında bütün partilerin dile getirdiği vaatleri vardır. Bundan sonra halkımız partilerin seçim meydanlarında vermiş oldukları sözün yerine getirilmesini beklemektedir. Bütün partilerin propagandasının birinci maddesinde yer alan yeni bir anayasa yapılmasıdır. Bu anayasa yapılırken toplumun bütün kesiminin bir araya gelerek, mümkün olabildiğince uzlaştığı bir metin olması beklentimiz var" dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı Ferit Baş ise, seçimlerle Türkiye genelinde vatandaşın istikrar ve ekonomik büyümedeki devamlılığı istediğini ortaya koyduğunu söyledi. Van'da AK Parti'den 4, bağımsız olarak da 4 vekilin Meclise girdiğini ifade eden Ferit Baş, "Yerelde de Van halkı, AK Parti'den 4 vekil seçerek istikrarın devamını istedi, bağımsız 4 vekil ile de bölgemizin yıllardır kanayan yarasının çözüme kavuşması için de bir mesaj verdi. Hem Kürt sorununun çözümü hem
de Türkiye'deki ekonomik istikrarın ve büyümenin devamı ile ilgili çok net iki tane mesaj çıkmış oldu. Yeni anayasa hazırlanırken uzlaşma ile yapılması gerekliliği de net bir şekilde ortaya çıktı. Önümüzdeki dönemde hem ekonomik istikrarın devamını isteyenler hem de bölgemizdeki bu Kürt sorununun, demokratikleşme sorunun, asimilasyon sorununun çözülmesini isteyenler uzlaşma içerisinde bir anayasa yapmak zorundalar. Herkes buna katkıda bulunmak zorundadır" şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite öğrencilerinden örnek etkinlik
Iğdır Üniversite Ziraat Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı derslerinde ...
Göçerler yayla yolunda
Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Erzurum ve çevresindeki illerde bulunan ...
50 genç gökyüzüyle buluştu
Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Erzincan'da düzenlenen serbest paraşüt ...
 
Ardahan Üniversitesi'nden Kültürel atılım
Ardahan Üniversitesi, Ardahan'da yok olmaya yüz tutmuş yöresel gelenek ...
Hukukçulardan örnek girişim
Türkiye Adalet Akademisi'nde eğitim gören 11. dönem hakim ve savcı adayları, ...
.Ü Veteriner Fakültesi 36. Dönem’inde
Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı.
 
Ucube’nin sökümü devam edecek
Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İnsanlık Anıtı'nın yıkım çalışmalarını ...
Sosyal Hizmetler Gecesi ilgi gördü
Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan çocuklar için düzenlenen ...
Şehr-i Can Akşamları devam ediyor
Erzincan belediyesi tarafından il genelindeki mahallelerde düzenlenen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva