ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>BÖLGEDEN
10 Şubat 2022 Perşembe - 09:45

Doğu Anadolu’da beyaz mesai

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi kar kalınlığı yüksekliği düzeyinde uludağ ve Erciyes gibi kayak merkezlerini geride bıraktı.

Doğu Anadolu’da beyaz mesai

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde yoğun kar yağışı yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Bölge illeri belediye ve özel İdareleri ile Karayolları karla mücadele için seferber oldu. Erzurum’da gündüz saatlerinde 5 dereceye çıkan sıcaklık kar ve buzları ertirken, geceleri ise buz sarkıtları oluşturdu.

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi kar kalınlığı yüksekliği düzeyinde uludağ ve Erciyes gibi kayak merkezlerini geride bıraktı. Bölgede kar kalınlıkları;  Tunceli Ovacık Kayak Merkezi 180, İkizdere Ovit 164, Bahçesaray Karabet Tepesi 157, Tunceli/Ovacık 150, Palandöken Kayak Merkezi 145, Bitlis Merkez 140, Hakkari Kayak Merkezi 138, İspir Ulutaş 133, Bingöl/Hesarek Kayak Merkezi 98 santimetre olarak bildirildi.

KARAYOLLARI EKİPLERİ 7/24 GÖREV BAŞINDA

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı ve fırtına dolayısıyla kapanan yolları kesintisiz çalışarak ulaşıma açıyor.

Geçtiğimiz hafta yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve tipi, Doğu Anadolu Bölgesi’nde de etkili oldu. Kar yağışı ve tipi ile birlikte birçok yaralamalı trafik kazası meydana gelirken, şehirlerarası yollar uzun süre trafiğe kapandı. Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü karla mücadele ekipleri, Van-Hakkari yolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi, Van-Bahçesaray yolu üzerindeki 3 bin rakımlı Karabet Geçidi, Van’ın Çaldıran ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesini birbirine bağlayan Tendürek Geçidi, Yüksekova-Dağlıca yolu, Yüksekova-Şemdinli yolu, Yüksekova-Şemdinli Şapatan geçidi, Bitlis-Tatvan ve Tatvan-Güroymak yolundaki çalışmalarını 7/24 esasına göre sürdürüyor.

İRANLI DAĞCILARIN “AĞRI DAĞI” MACERASINA KAR VE TİPİ ENGEL OLDU

Ağrı Dağı’na tırmanmaya çalışan 24 İranlı dağcı, 4 bin 200 metrede etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle tırmanışı tamamlayamadan geri döndü.

Ağrı Dağı’na tırmanmak için Doğubayazıt’a gelen 3’ü rehber olan 24 kişi perşembe günü tırmanışa geçti. İlk geceyi 3 bin 100 kampında geçiren dağcılar, sonraki gün 4 bin 200 metre yüksekliğe ulaştı. Burada kurdukları çadırlarda kalan dağcılar yeniden tırmanışa geçtikleri sırada kar ve tipi etkili oldu. Olumsuz hava şartları nedeniyle tırmanışı yarıda kesme kararı alan dağcılar kara yoluyla Van’a gitti.

YÜKSEK KESİMLERDE EVLER KAR ALTINDA KALDI

Ağrı’da yüksek bölgelerde bulunan köylerde evler kar altında kaldı.

Kış mevsiminin en belirgin hissedildiği illerin başında gelen Ağrı’da soğuk hava etkisini sürdürürken, sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Yüksek bölgelerde de etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köyde evler kar altında kaldı. Vatandaşlar evlerin çatısında ve kapı önünde biriken karları kendi imkanlarıyla temizleye çalışırken, ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.

BİNGÖL’DE BUZ SARKITLARI TEMİZLENİYOR

Bingöl’de çatılarda oluşan ve tehlike arz eden buz sarkıtları belediye ekiplerince temizleniyor.

Bingöl merkezde kar yağışı ve soğuk havayla birlikte çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike arz ediyor. Vatandaşların talepleri üzerine kent merkezinde çalışma yapan belediye ekipleri, itfaiye aracıyla çatılardaki buz sarkıtları titiz bir şekilde temizliyor.

Belediye, vatandaşların bina altlarından geçerken de dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

KARNI AÇ TİLKİYİ ELLERİYLE BESLEDİ

Bingöl’de bir vatandaş, havaların soğumasıyla birlikte yiyecek bulamayıp aç kalan tilkiyi kendi elleriyle besledi.

Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesi Sarıgümüş köyünde kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan tilki, bir evin önüne kadar geldi. Tilkinin aç olduğunu anlayan vatandaş, ıslık çaldıktan sonra elindeki ekmeği hayvana uzattı. Önce ekmeği tereddüt ederek koklayan tilki, daha sonra hızlı bir şekilde ekmeği aldığı gibi uzaklaştı.

O anları cep telefonuna kaydeden duyarlı vatandaş, aynı tilkinin birkaç defa daha geldiğini belirtti.

AHLAT KÜMBETLERİNDEN MASALSI GÖRÜNTÜLER

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki tarihi kümbetler kar yağışı sonrası seyrine doyumsuz görüntüler oluşturdu.

Kahverengi sönmüş volkanik taşlarla inşa edilen Ahlat kümbetleri, kar yağışı sonrası beyaza bürünen kubbeleri ile birlikte masalsı görüntüler sunuyor. Silindirik ve çokgen planlı gövdenin üzeri konik veya piramidal külah ile örtülmüş olup Selçuklu, İlhanlı, Karakoyunlu ve Akkoyunlu devirlerini kapsayan ve kar yağışı ile ayrı bir güzelliğe bürünen Ahlat kümbetleri havadan dron ile görüntülendi. Yaz mevsiminde olduğu gibi kışın da ilçeyi ziyaret eden birçok gezgin ve fotoğrafçı karla ayrı bir güzelliğe bürünen kümbetlerin fotoğraflarını çekerek arşivlerine katıyor.

Kar yağışı sonrası Ahlat’a gelerek kümbetlerin karla bütünleşen hallerini çeken doğa fotoğrafçısı Mihraç Kulu, “Kar yağdığı zaman özellikle Ahlat muhteşem bir manzaraya sahip oluyor. Kültürel ve tarihi dokusuyla zaten dikkate değer bir yer. Kar yağdı ve kümbetler masalsı bir görüntüye ulaştı. Biz de tarihi, doğayı seven fotoğrafçılar olarak gelip bu kareleri yakalamaya çalıştık” dedi.

Tatvan’da doktor olarak görev yapan ve aynı zamanda doğa fotoğrafçısı olan A. Rıdvan Kulu da, “Ahlat tarihi ve turistik mekanlarıyla her mevsim ayrı bir güzel ve fotoğraf için oldukça zengin kareler veriyor. Ancak özellikle kışın karların yağmasıyla birlikte kubbelerin üzerinde biriken karlar kubbeleri gelinlik gibi süslüyor ve çok harika kareler veriyor. Biz de fotoğrafçılar olarak bu görüntüleri elde etmek için Ahlat’a geldik. Herkesi özellikle kış aylarında bu görüntüleri çekmek için Ahlat’a davet ediyoruz” diye konuştu.

TUNCELİ’DE 28 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Tunceli’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 28 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlatıldı.

Tunceli’de dünden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 28 köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği koordinesinde İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne bağlı ekipler kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan il sınırında bulunan Muti Köprüsü ile Pülümür İlçe merkezi arasında kalan yol, zincirsiz tırların geçişine kapatılırken, il merkezi, Nazımiye, Ovacık ve Pülümür ilçelerinde eğitim öğretime bir gün ara verildi.

Merkez ve aynı ilçelerde kamuda çalışan hamile ve engelli personele de bir gün süreyle idari izin verildi.

JAK VE HAYDİ EKİPLERİ YABAN HAYATI İÇİN SEFERBER OLDU

Elazığ’da İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma (HAYDİ) ile JAK ekipleri yaban hayatı için seferber oldu. HAYDİ ekipleri karla kaplı arazide ilerleyemeyince, JAK ekipleri kar motoru ile yemleri yüksek kesimlere ulaştırdı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, soğuk kış günlerinde yaban hayvanlarını unutmadı. Zor kış şartlarında yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayatı için HAYDİ ekipleri çalışma başlattı. Bu kapsamda kar kalınlığının yer yer 2 metreyi geçtiği 2 bin 347 metre yüksekliğindeki Hazarbaba Dağına araçlarıyla çıkan HAYDİ ekipleri bir süre sonra kardan dolayı ilerleyemedi. Ekiplerin imdadına Hazarbaba Kayak Merkezinde görevli Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı JAK ekipleri yetişti. Kar motorlarıyla gelen JAK’lar, yemleri dağın yüksek kesimlerine ulaştırdı. Yemler kar üzerine hayvanların yemesi için bırakıldı.

EKMEKLERİ İPİN UCUNDA

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde kar yağışının ardından çatılarda biriken kar kütleleri ekmek kapısı olurken, yüksek binaların çatılarına çıkanlar soğuk havaya ve tehlikeye rağmen kar temizliyor.

Yüksekova ilçesinde kar yağışının ardından çatılarda biriken kar kütlelerini eksi 15 derecede temizleyenler 350 TL ücret alıyor. Çatılarda biriken kar kütlelerini beline bağladığı iple temizleyen Çetin Kutluk ve arkadaşları, ekmeklerinin ipin ucunda olduğunu söyledi. Kar yağışına sevinen Çetin Kutluk, beline bağladığı iple tüm tehlikelere rağmen çatılardaki karları temizleyerek ailesini geçindiriyor. Çetin Kutluk ve arkadaşları, akşam saatlerinde de hava sıcaklığı eksi 20 dereceyi görmesine rağmen çatıları temizlediklerini belirtti.

“EKMEĞİMİZİ İPİN UCUNDA ARIYORUZ”

Tüm zorluklara rağmen çatı temizlediklerini belirten Çetin Kutluk, “Her zaman çatı temizlemesi yapıyoruz. Maddi durumdan dolayı bu işleri biz yapıyoruz. Tüm risklere rağmen şimdi 6. kattayız ve çatı temizliyoruz. Soğuk havaya ve tüm zorluklara rağmen ekmek paramızı böyle çıkartıyoruz. Bizim hayatımız zaten belimizdeki ipe bağlı. Biz de çatı başına 350 TL'ye temizleyerek hayatımızı sürdürüyoruz. Şu an Yüksekova’nın en yüksek yerindeyiz, soğuk havaya rağmen çatı temizlemeye devam ediyoruz” dedi.

“KAR FESTİVALİNE 20 BİN KİŞİ KATILDI”

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezinde iki gün devam eden 4. Kar Festivaline yaklaşık 20 bin kişinin katıldığını söyledi.

5-6 Şubat 2022 tarihinde kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan Merga Bütan Kayak Merkezinde düzenlenen 4. Kar Festivali soğuk havaya rağmen binlerce kişiyi ağırladı. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, belediye araçlarının ücretsiz olarak halkı festival alanına taşıdığını belirterek, soğuk havaya rağmen katılımın oldukça yüksek olduğunu söyledi. Vali Akbıyık, “Hakkari 4. Kar Festivali iki gün devam etti. Yılmaz Erdoğan, Anadolu Ateşi Grubu, Mustafa Erdoğan, Ersin Korkut, Aydın Aydın, Gece Yolcuları ve yerel sanatçılar konserleri ile festival alanına renk kattılar. Hakkari her gün daha mutlu oluyor, güzelleşiyor ve her gün daha yaşanılır bir kent oluyor. Hakkari’nin eski imajı hakikaten değişiyor. Festivale iki gün içinde yaklaşık 20 bin kişi katılım sağlamış. Değişen ve dönüşen Hakkari’de inşallah bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

KARS ÇAYI’NIN BUZLARI ÇÖZÜLMEYE BAŞLADI

Kars’ta son günlerde etkili olan sıcak hava şehir merkezinden geçen Kars Çayı’nın buzlarının çözülmesine neden oldu.

Kars Çayı’nın buzları Şubat ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte eridi.

Normal şartlarda hava sıcaklığının eksi 15’lerde seyretmesi gereken Kars’ta, bahar havası yaşanması ise vatandaşları şaşırttı.

Her yıl normalde Nisan ve Mayıs aylarında havaların ısınması ve yağmurların yağmasıyla birlikte buzları çözülen Kars Çayı, Şubat ayında sıcak ve güneşli havadan etkilenerek eriyerek kısmen çözüldü.

GÖLE EKSİ 26 İLE BUZ TUTTU, ARAÇLAR ÇALIŞMADI

Ardahan’ın Göle ilçesinde hava sıcaklığı gece saatlerinde eksi 26,1 dereceye kadar düştü.

Dondurucu soğuklar nedeniyle Ardahan'da araçlar çalışmadı, vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kentte etkisini arttıran soğuk hava nedeniyle araçların akaryakıt deposu dondu. Vatandaşlar sabah saatlerinde araçlarını çalıştırmakta sorun yaşadı. Vatandaşlar otomobillerini başka araçların akülerinden takviye yaparak çalıştırabiliyor.

Aracı çalışmayan Emin Keser, ’’Gece saatlerinde sıcaklık eksi 30 dereceye kadar düşüyor. Gördüğünüz gibi sabah saatlerinde çalışmayan aracımızı takviye yaparak çalıştırabiliyoruz. Şubat ayındayız ama burada hayat durdu resmen’’ şeklinde konuştu.

ÇILDIR GÖLÜ'NDE KAR VE BUZ ÜSTÜNDE İNANILMAZ PERFORMANS

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü üzerinde özel sürüş eğitimi gerçekleştirdi. Çıldır Gölü üzerinde son 7 yıldır gerçekleştirilen organizasyonda BOM'un şampiyon sürücüleri, katılımcılara güvenli sürüş eğitiminin yanı sıra eğlenceli ve adrenalin dolu bir deneyim yaşattı.

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, 123 kilometrekarelik yüzeyi buzla kaplanan Çıldır Gölü'nde bu yıl 7'incisi düzenlenen organizasyon ile BOM Akademi eğitmenleri, katılımcılara güvenli sürüş eğitimi verdi. BMW ve MINI otomobiller ile yapılan buz sürüşü ve Kısır Dağı’nda Land Rover Defender araçlar ile gerçekleştirilen Land Rover Experience off-road kar sürüşü adrenalin ve keyif dolu anlara sahne oldu.

Buz kalınlığının günlük olarak elektronik cihazlarla ölçüldüğü 3 farklı pistte katılımcılar, lüks otomobillerin yüksek teknolojilerini limitlerine kadar zorlarken, lastik, frenleme, vites ve şerit değiştirme, sürüş çizgisi, yol tutuş dinamikleri ve elektronik destek sistemlerinin işleyişi gibi konularda da eğitim aldı.

Türkiye'de tek olan parkurda gerçekleştirilen ve BOM'un şampiyon pilotları ile eğitmenlerinin yönetiminde verilen eğitime farklı bilgi ve tecrübe seviyesine sahip çok sayıda sürücü katıldı. Katılım şartı olarak ehliyet sahibi olmanın yeterli olduğu eğitim ile BOM'un şampiyon yarış pilotları, trafikte çok daha bilinçli sürücülerin yollara çıkmasına katkı sağladı.

BOM Motor Sporları Direktörü Ahmet Köseleci, "Çıldır gölü Kuzey yıldızı mevkiinde 3 tane eğitim istasyonu kurduk. İstasyonlardan bir tanesi tamamen eğitime yönelik, bir diğer istasyonumuz da virajlı bir parkur alanı. Başka bir istasyonumuz da drift, yani kayan otomobili kontrol etme parkuru. Burada katılımcılarımızı bir anlamda eğiterek, kış şartlarında otomobil kullanma yöntemlerini gösteriyoruz" dedi.

MUŞ’TA 23 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 23 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte etkisini sürdüren kar, tipi ve soğuk hava yaşamı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Özellikle 2 bin rakım üzerindeki dağ köylerinde tipi nedeniyle kapanan yollarda çalışmalarını sürdüren il özel idaresi ekipleri, köylere ulaşım verebilmek için gece gündüz çalışıyor. Ekipler, zorlu coğrafyadaki tipi ve çığ riskine rağmen görüş mesafesinin düştüğü bölgeleri adım adım ilerleyerek vatandaşın ulaşımını sağlamaya çalışıyor.

YOĞUN KAR ALTINDA YİYECEK ARAYAN YABAN KEÇİLERİ GÖRÜNTÜLENDİ

Tunceli’de yoğun kar yağışı altında yiyecek arayan yaban keçileri sürü halinde görüntülendi.

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde özel bir firmada yöneticilik yapan Dündar Menküş, ilçenin dağlık alanında sürü halinde yiyecek arayan yaban keçilerini cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Yöre halkı tarafından kutsiyet atfedilen yaban keçileri birinci derecede koruma altında bulunuyor.

OVACIK İLÇESİ KARDAN KAYBOLDU

Tunceli’nin Ovacık ilçe merkezinde kar kalınlığı 2 metreyi aşarken yüksek kesimlerde 3 buçuk, 4 metreye kadar ulaştı. Evlerin büyük bölümünün kar altında kaldığı ilçede vatandaşlar, zamanlarının büyük bölümünü evlerinin önü ve çatılarında biriken karları temizlemekle geçiriyor.

Tunceli, son yılların en çetin kışlarından birini yaşıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde kar kalınlığı 2 metreyi aşmış durumda. Bu ilçelerden biri de Ovacık oldu. 3 bin nüfuslu ilçe, uzun yıllar sonra ilk defa bu denli yoğun kar yağışına sahne oldu. Yağış nedeniyle vatandaşlar, zamanlarının büyük bölümünü evlerinin önünde ve çatılarda biriken karları temizleyerek geçiriyor. Bazı köylerde 3 buçuk, 4 metreye yaklaşan kar kalınlığı vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kimi vatandaşlar evlerine ancak açtıkları tünellerden girip çıkabiliyor.

Evine kardan açtığı patika yoldan girip çıkan Musa Toprak, “Yoğun kar yağışı nedeniyle kazaya gidemiyoruz. Ayda bir sefer yolumuz açılıyor. Tünel delerek çıkıyoruz içeriden. Davarı suya götüreceğiz götüremiyoruz. Hayvanlara sitillerle su taşıyoruz” dedi.

3 buçuk metre kar yağdığını belirten Hıdır Can, “Bir haftadır hava yeni düzeldi. Bir aydır sürekli kar yağıyordu” diye konuştu.

Murat Soylu, “Biz konutta oturuyoruz. Edik giyiyoruz. Edikle yol yapıyoruz. Zor ama ne yapalım. Üç metre kar vardı biraz indi. Eziyeti çok. Bir hasta olduğu zaman çok zorlanıyoruz” şeklinde konuştu.

Engin Tasa ise yoğun kar yağışının kendilerini zorladığını ve kar yağışının yanında soğuğun da olduğunu ifade ederek, “Eksi 20, 30 dereceleri bulan geceler oluyor. Araçlar çalışmıyor. Yollarımız kapalı kalıyor. Dersim demek zorluk derecesi olan yer demektir. Tabii kar da iyidir. Olmadığı zaman da tam tersi kuraklık oluyor. Doğal yaşam olmuyor, barajlarda su olmuyor. İçme suyumuz olmuyor. Geçen sen içme ve sulama suyunda sıkıntı çektik. Bu üç beş senedir öyle. Yağmıyordu. Bu sene bayağı bastırdı. Karın yağması iyidir” ifadelerini kullandı.

 
Son 2 ayı hatırlamıyor
 
Onur anıtı için milli duruş
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzede çocukları sevindirdiler
Erzurum’da Off-Road tutkunları geçtiğimiz aylarda depremden etkilenen ...
Erzurum Başkaleli öğrencileri ağırladı
Van’ın Başkale ilçesindeki bir grup öğrenci, Erzurum Atatürk Üniversitesini ...
Tercan Baraj Gölü dondu
Erzincan’ın Tercan ilçesinde bulunan 8 dönüm alana sahip Tercan Baraj ...
 
Doğu Anadolu’da beyaz yaşam
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kar yağışı yerini don ve soğuk havaya bıraktı. ...
KUDAKA nüfusu arttı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinden oluşan ...
Kuzeydoğu Anadolu nüfusu düştü
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum, Ağrı, Kars, Erzincan, Iğdır, Ardahan ...
 
Orhan Aziziye yatırım vizyonunu paylaştı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, basın mensuplarına ilçedeki ...
Kardan elektrik üretiyorlar
Erzurum’da 1 yıl önce Aziziye Belediyesi tarafından kurulan Güneş Enerji ...
Demir: 'Çobanlar sigorta altına alınmalı'
Hınıs Süt Üreticiler Birliği Başkanı Abdulsamet Demir, çobanların sigorta ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva