ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>BÖLGEDEN
6 Şubat 2022 Pazar - 12:03

Orhan Aziziye yatırım vizyonunu paylaştı

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, basın mensuplarına ilçedeki yatırımları gezdirdi. Dadaşkent’te ki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’ndan başlayan gezi programı, Ilıca’daki Termal Aquapark ve Termal Domates Seraları ile devam etti.

Orhan Aziziye yatırım vizyonunu paylaştı

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, basın mensuplarına ilçedeki yatırımları gezdirdi.

Dadaşkent’te ki Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’ndan başlayan gezi programı, Ilıca’daki Termal Aquapark ve Termal Domates Seraları ile devam etti. Yatırım turunun ardından habercilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Başkan Orhan, konuklarıyla bol bol sohbet etti, sorularını yanıtladı. Aziziye’yi çekim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Orhan, “İlçemiz her geçen gün büyüyor, gelişiyor ve güzelleşiyor. Yaptığımız yatırımlarla ve yeni projelerle Aziziye ilçemizin çehresini değiştiriyoruz” dedi.

YARI OLİMPİK KAPALI YÜZME HAVUZU

Aziziye Belediyesi’nce organize edilen Medya Buluşması programı, Dadaşkent’te inşa edilen ve yapımı yeni tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda başladı. Konuklarına tesisi gezdiren Orhan, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yatırımının ilçedeki önemli bir ihtiyacı ortadan kaldıracağını belirterek, “Bu tesis daha çok eğitim amaçlı olarak yapıldı. Burada su sporlarına yönelik etkinlikler ön planda olacak. İlçe sakinlerimizin istifadesine sunacağımız bu tesis, her yaştan insanın uğrak noktası olacak” dedi.

Bu yatırımın ilçeye kazandırılması noktasında arsa tahsisi gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e ve ayrıca katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’na teşekkür eden Orhan, daha sonra basın mensuplarıyla birlikte Ilıca’daki Termal Aquapark tesislerine geçti.

AZİZİYE’YE KAPALI AQUAPARK DOPİNGİ

Doğu’nun ilk ve tek kapalı termal aquaparkını habercilerle birlikte gezen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bu yatırımın ilçeyi ve özellikle de Ilıca’yı çekim merkezine dönüştüreceğini ifade etti. Başkan Orhan, aroma terapi havuzlarından Türk hamamına, bungalov evlerinden termal havuzlarına varıncaya kadar konuklarına adım adım gezdirdiği devasa tesis için yatırımcı Tamer Grup’a da teşekkür etti.

Gazetecilere kapalı termal aquapark hakkında bilgiler aktaran Tamer Grup yetkilisi Ercan Tamer, böyle bir yatırımı Erzurum’a kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bu yatırıma önayak olan, bizden desteğini ve katkısını hiçbir zaman esirgemeyen Aziziye Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN LEZZETLİ DOMATESİ

Gazetecilerin Aziziye’deki üçüncü durağı ise, termal seralar oldu. Aziziye Belediyesi’nin örnek yatırımları arasında gösterilen ve 10 dönümlük alan üzerinde inşa edilen Jeotermal Destekli Domates Seraları ile Erzurum’da bir ilki gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Muhammed Cevdet Orhan, “Seralarımız, termal sularla ısıtılmak suretiyle üretim yapacak. Türkiye’deki en lezzetli domatesi burada üreteceğiz, çünkü yüksek rakımın üretimdeki olumlu etkisi herkesçe biliniyor. Bu seralarda aylık 25 ton domates üretmeyi hedefliyoruz, yılda en az 300 ton domates üretim hedefimiz var. Termal sularla ısıtacağımız için seralardaki ısınma maliyetini asgariye indirmiş olacağız. Yanı sıra biyokütlesel atık sistemimiz de, ısıtma desteğinde bulunacağız” diye konuştu.

AZİZİYE’NİN YENİ YATIRIMLARI YOLDA

Saha gezisinin ardından gazetecilerle Ilıca Termal Tesisleri’nin ev sahipliği yaptığı akşam yemeğinde bir araya gelen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, konuklarıyla bol bol sohbet etti, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Burada Aziziye Belediyesi’nin diğer yatırımları hakkında bilgiler de aktaran Orhan, Güneş Enerji Santralleri sayesinde artık kardan bile elektrik üretir hale gelindiğini kaydetti. Ilıca’daki termal potansiyeli çok daha geniş kullanım alanlarına yaymak için Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarını açıklayan Orhan, KUDAKA desteğiyle hayata geçirilecek proje için ilk kazmayı bahar aylarıyla birlikte vuracaklarını bildirdi.

“İLÇEMİZ ÇEKİM MERKEZİ OLUYOR “

2022 yılına damgasını vuracak bir diğer yatırımın ise, Ilıca’da termal tesislerle entegre biçimde konuşlandırılacak olan Bungalov Evler ve Tatil Köyü projesi olacağını anlatan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Bu yatırımımızın da projesi hazır ve onayı tamam. Havalar ısınır ısınmaz ilk kazmayı vuruyor ve çalışmalara başlıyoruz. Aziziye’mizin çehresini değiştirmeye her alanda kararlıyız. Kaldı ki, 2021 yılı nüfus sayım sonuçlarına göre; ilçemizin nüfusunda artış kaydedildi. Bu da zaten Aziziye’nin şimdiden çekim merkezi haline geldiğini ve tercih edilebilirlik düzeyini yükselttiğini ortaya koyuyor” dedi.

 
Erzurum’da curling ligi heyecanı
 
Karla mücadele ekipleri seferber oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kardan elektrik üretiyorlar
Erzurum’da 1 yıl önce Aziziye Belediyesi tarafından kurulan Güneş Enerji ...
Demir: 'Çobanlar sigorta altına alınmalı'
Hınıs Süt Üreticiler Birliği Başkanı Abdulsamet Demir, çobanların sigorta ...
Başkan Orhan’dan pazarcılara destek
Erzurum’da soğuk havada çalışan pazarcılar Aziziye Belediyesi tarafından ...
 
Bir kış masalı: Doğu Ekspresi
Ünü Türkiye sınırlarını aşan Doğu Ekspresinde yarıyıl tatilinde doluluk ...
Barajlar şehriydi şimdi tüneller şehri oldu
Artvin’de ilçeler arası ulaşım 115 tünelle sağlanıyor. Türkiye’nin en ...
22 bin 152 personel görev başında
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, zorlu kış koşullarında kesintisiz ...
 
Aşkale Belediyesinden yaban hayatına destek
Aşkale'de yoğun yağan Kar ve sonrasında oluşan soğuk dolayısıyla sokak ...
 Bingöl’de 4.7 büyüklüğünde deprem
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Büyükşehir susuz kalan köyün imdadına yetişti
Tekman ilçesinde susuz kalan köyün imdadına Büyükşehir Belediyesi ekipleri yetişti.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva