ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Ağustos 2013 Pazar - 21:16

Doğu Anadolu’da Ramazan atmosferi

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Ramazan ayı coşku ve heyecanı devam ediyor. Yaklaşan Bayram öncesinde hazırlıklar sürdürülürken, bir yandan da Ramazan ayının vecibeleri içinde yer alan fitreler veriliyor, iftar sofralarında varlıklılar ve yoksullar bir araya gelerek yüreklerini buluşturuyor

Doğu Anadolu’da Ramazan atmosferi

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Ramazan ayı coşku ve heyecanı devam ediyor.  Yaklaşan Bayram öncesinde hazırlıklar sürdürülürken, bir yandan da Ramazan ayının vecibeleri içinde yer alan fitreler veriliyor, iftar sofralarında varlıklılar ve yoksullar bir araya gelerek yüreklerini ilahi sevgide buluşturuyor.

ELEŞKİRT’TE SAKAL-I ŞERİFE YOĞUN İLGİ

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde, Kadir Gecesi nedeniyle ziyarete açılan Sakal-ı Şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.Merkez Camisi’nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerifi görmek için insanlar adeta bir birileriyle yarıştı. Duygulu anların da yaşandığı ziyarette, vatandaşlar Sakal-ı Şerife büyük ilgi gösterdiler.

AĞRI’DA SAKAL-I ŞERİF İZDİHAMI
Ağrı’da Kadir Gecesi nedeniyle ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i için camileri dolduran binlerce vatandaş, izdihama neden oldu. Merkez Camisi'nde genç, yaşlı ve çocuk her kesimden binlerce kişiyi bir araya getiren Kadir Gecesi coşku ve birlik içinde kutlandı.
Camii içine girmekte zorlanan vatandaşlarla, merdiven, avluda getirdikleri kağıtlarının üstünde teravih namazını kılarak dua ettiler. Çocuklarda babalarının yanında namaz kılarken, teravih namazı sonrası ziyarete açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar, izdihama yol açtı. Sakal-ı Şerif'e dokunmak isteyen vatandaşların oluşturduğu yoğun kalabalık nedeniyle sırada bekleyen binlerce kişi Sakal-ı Şerif'e görmek için sabırsızlanırken, bir çok vatandaş ise göz yaşlarına hakim olamadı.
Bayanlar için Sadullah Yıldız Camisi'nde düzenlenen ziyarette ise görevliler zor anlar yaşadı. Küçük çocuklar ile kadınların ezilme tehlikesi geçirdiği Sakal-ı Şerif’inde çalışan görevliler, sık sık uyarılarda bulundu Kızılay Ağrı Şubesi ise cami avlusunda vatandaşlara lokum dağıtırken Van’da gelen Kızılay ekibi Cumhuriyet caddesinde kurulan Kan Bağışlama Merkezi, kan bağışını başlattı. Kan bağışında bulunan vatandaşlara Kızılay ekibi, meyvesu, kek ve soda verdi. Sakal-ı Şerif’i gören vatandaşlar, daha sonra semaver çay keyfi yaptı.

MALATYALILAR, SAKAL-I ŞERİF’İ GÖRMEK İÇİN CAMİYE AKIN ETTİ
Malatya’da, Kadir Gecesi nedeniyle teravih namazı sonrası Yeni Cami’de açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar camiye akın etti.
Kadir Gecesi nedeniyle Malatya İl Müftülüğü tarafından bir program düzenlendi. Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nde vatandaşlar, oruçlarını açtıktan sonra camilere akın etti. Vatandaşlar gece geç saatlere kadar dua ederek, namaz kıldı.
Kadir Gecesi’nde bol bol dua eden vatandaşlar, Yeni Camiye getirilen Sakal-ı Şerif’i de gördü. Sakal-ı Şerif’i görmek için uzunca bir kuyruk oluşturan vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

KADİR GECESİNDE ESNAF ZİYARETİ
Çıldır İlçe Müftülüğü Kadir Gecesi münasebetiyle esnafı ziyaret etti.
Çıldır İlçe Müftü vekili İsmail Geren ve beraberindeki müftülük personeli Kadir Gecesi münasebetiyle ilçe esnafını ziyaret etti. İlçe esnafını tek tek dolaşarak Kadir Gecesinin hayırlara vesile olmasını temenni eden Geren ve beraberindeki heyet, bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek gecenin faziletinin anlatıldığı broşürleri esnafa hediye ettiler.
ARDAHAN BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Ardahan Belediyesinde çalışan HAK-İŞ Sendika üyeleri ramazan ayı dolayısıyla belediye çalışanlarına iftar yemeği verdi. Ahsen Restoran’da verilen iftar yemeğine, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Belediye birim Müdürleri ve çalışanlar katıldı. Başkan Köksoy, Ramazan ayının birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının ön plana çıktığını belirterek, iftar yemeğine katılan tüm personele teşekkür etti.
Köksoy yemek sonrası yaptığı konuşmasında; “Mübarek ramazan ayının en kıymetli atmosferindeyiz, yarın gece idrak edeceğimiz kadir gecesinin hayırlara vesile olsun. Kadir gecemiz mübarek olsun bu mübarek gecelerin iyiliklere vesile olmasını cenabı Allahtan diliyorum. Bu gecede bizleri bir araya getiren sendika temsilcilerimiz Muammer Bulga ve Şevket Yılmaz kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
Sizlerle bir araya geldiğimde şunu hep hatırlatıyorum bizim vaktimizin büyük bir bölümü beraber çalıştığımız iş yerinde geçiyor. Eşimiz çocuklarımız çekirdek aile dışında, burada çalışanlar da hep birlikte büyük bir aileyiz. ilk zamanlarda sürekli bu tür etkinlikler ve toplantılar yapıyorduk. Çünkü arkadaşlarımızın birbirleriyle iletişim ve temasları çok zayıftı. Her kurumda olduğu gibi bizim kurumda da artık iyi günde kötü günde büyük bir dayanışma içindeyiz. Tabi bunu daha da ilerleterek, Arkadaşlarımızın düğününde, derneğinde, çocuğunun doğumunda, hastalığında daha fazla gayretli olmamız gerekiyor, bu hepimize lazım. Bu vesileyle şimdiye kadar belediyemizde görev yapmış ancak bugün aramızda olmayanlar var onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin bu mübarek gecenin vesilesiyle devamını diliyorum.
Birlikte olduğumuz bu 5 yıl içerisinde Ardahan’a çok güzel işlere hep birlikte vesile olduk, çok şükür güzel işler yaptık, bugün Ardahan doğalgaza kavuşuyor, sıkıntısını çekiyoruz ama tatlı bir sıkıntıdır.
Ardahan’ın kanalizasyon problemi bitiyor, Ardahan’ın çok güzel parkları oluyor, Belediyemizin büyük projelerinden olan hayvan pazarının temeli atıldı. Halk pazarı hizmete girdi. Birçok devasa projelerimiz bitti. Dolayısıyla bunun gururunu onurunu hep birlikte paylaşmamız lazım hepinizin payı var hepinize bu anlamda teşekkür ediyorum. Yaklaşan ramazan bayramınızı da kutluyorum katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Yemek sonrası Belediye Personeli ve Başkan Köksoy, Kongre Caddesinden Belediye hizmet binasının önüne kadar yürüyüş yaparak belediye önünde hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildiler.

ERZİNCAN BELEDİYESİ’NDEN SAHUR MESAİSİ
Erzincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü personelleri sahura kadar mesai yapıyor. Özellikle refüjlerde, parklar bitkilendirme ve bitki yenileme çalışmaları yürüten belediye personeli, sulama çalışmalarını da gece yapıyor. Bunun yanında Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de asfalt çalışmalarından, düzenleme ve inşaat çalışmalarına kadar bir çok çalışmayı gece geç saatlere kadar devam ettiriyor. Oto galericiler sitesinde asfalt öncesi zemin düzenlemesi yapan ekipler, Milli Egemenlik Caddesi’nde de asfalt ve kaldırım çalışması yürütüyor. Erzincan Belediyesi yürüttüğü üst yapı hamlesi ramazanda da aralıksız devam etti.

HAKKARİ POLİSİ ŞERBET DAĞITTI
Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlara Kadir Gecesi münasebeti şerbet dağıttı.  Kayacan Caddesi üzerinde bulunan Hacı Sait Camisi kapısında bekleyen İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri, Osmanlı şerbeti dağıtarak vatandaşların kandillerini kutlandı. Cami çıkışında ikram edilen şerbetten içen vatandaşlar, emeği geçen polislere teşekkür ettiler.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nün ortak kültürel değerleri yaşatma ve halkla kaynaşma adına yaptığı hizmetleri her zaman olduğu gibi takdir ettiklerini belirten vatandaşlar, şerbet dağıtımını büyük bir ilgi ve memnuniyetle karşıladıklarını söylediler.

YÜKSEKOVA EMNİYETİ İFTARDA HALKLA BULUŞTU
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen iftar yemeğinde emniyet mensupları ve vatandaşlar bir araya geldi.
Yüksekova Emniyet Müdürlüğü, Yüksekovalı kurum amirleri ve vatandaşlara iftar yemeği verdi. Öğretmenevi'nde verilen iftar yemeğine Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Yüksekova Emniyet Müdürü İbrahim Emre, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Yiğit, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, İlçe Müftüsü Haşim Keskin, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, bazı muhtarlar, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Okunan duaların ardından konuşan Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ, Ramazan ayının önemine değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
‘BİRLİK, BERABERLİK VE KARDEŞLİĞİN EL ÜSTÜNDE TUTULMASI ÖNEMLİDİR’
Tikdağ, bu ayın özellikle müminler için yeryüzüne ciddi bir huzur ve sükun yaydığını söyleyerek, ”Bu bizim ilçemizde de aynı şekilde hissediliyor. İslamiyet'in haram saydığı aylarda katledilen Müslümanlar maalesef film şeridi gibi gözlerimizin önünden geçiyor. Bu duygu ve düşüncelerle bir Ramazan geçirdik. Önümüz bayram. İnşallah Rabbimiz bütün insanlığa, sonra da İslam alemine gerçek bir bayram eyler. Yeryüzüne göre ölçtüğümüzde küçük bir ilçede az sayıda insan olarak beraber yaşıyoruz. Burada da birlik, beraberlik, dostluk, kardeşliğin, diyaloğun, paylaşmanın ve beraber olmanın el üstünde tutulması çok önemlidir. Bu duygularla arkadaşlarımız bir iftar sofrası düzenlemişler. Bunu düzenleyen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz ama en çok da siz değerli dostlarımıza, arkadaşlarımıza bu birlik ve beraberlik çağrısına el uzatıp gelen herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü maalesef epey zamandır aralarımıza hem kendi mahallesinde yaşayan insanlarla aramıza şeytan bazı şeyler soktu hem de devletle toplum kaynaşması anlamında bir sıkıntı bir soğukluk hasıl olmuştu. Bu sıkıntı ve soğukluğun bugün bir parçasının daha eriyor olması bizi mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra çeşitli vesilelerle yine bir araya gelmek nasip olur. Ve bu sıkıntıları ortadan kaldırır. Bu gecenin Kadir Gecesi olması münasebetiyle bu gecenin hürmetine inşallah Rabbim elini açan bütün müminlerin dualarını kabul etsin ve bizim de duamız da bir olmak kardeş olmak, bu kardeşliği ebediyete kadar yaşatmaktır” dedi.
Ardından konuşan Yüksekova Emniyet Müdürü İbrahim Emre de iftara katılan herkese teşekkür etti.

AK PARTİ, KAĞIZMANLILARI İFTARDA BULUŞTURDU
AK Parti Kağızman İlçe Başkanlığınca iftar yemeği verildi. Kağızman’ın her kemsinden iftara yaklaşık bin kişi katıldı. AK Parti Kağızman İlçe Başkanlığınca verilen iftar yemeğine AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey Kağızman Kaymakamı Şuayip Gürsoy, AK Parti İl Daimi Encümenleri Mehmet Demir, Şahmail Öztürk, Kağızman ilçe yönetimi ve vatandaşlar katıldı.
Kağızman’da herkesimden vatandaşın yoğun katılımının oldu iftar yemeği oldukça samimi ortam içerisinde geçti. Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında Milletvekilleri gösterilen ilgiye teşekkür ettiler.
Yemeğin ardından vatandaşlarla çay içip sohbet eden AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Kağızman’ın insanın oldukça sıcakkanlı olduğunu ilçeye her gelişlerinde kendilerini yoğun bir kalabalıkla karşılamalarından oldukça memnun olduklarını belirttiler.
AK Parti Kağızman İlçe Başkanı Mehmet Karadeniz, düzenlenen iftar yemeğine Kağızman‘ın her kemsinden katılan bütün vatandaşlara teşekkür etiklerini belirtti.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN, RAMAZAN ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin Ramazan boyu gerçekleştirdiği ziyaretlerine devam ediyor. Beraberindeki partililerle birlikte merkeze bağlı Orduzu beldesi Kaldırım mahallesini ziyaret eden Milletvekili Mustafa Şahin teravih namazı sonrası vatandaşlarla bir araya gelerek mahalle muhtarı ve vatandaşlardan sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Milletvekili Şahin, "Bizler sizlerin eli, ayağı,kulağı olmak zorundayız.Sizlerin iletmiş olduğu sorunları bütün ekibimizle beraber ilgili kurumlarımız vasıtasıyla bu hizmetlerin sizlere sağlıklı bir şekilde,süratli bir şekilde ulaşması için gayret gösteriyoruz” dedi.
Eğitimde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren Milletvekili Mustafa Şahin "Önceleri Orduzu'da bütün arkadaşlarımızın serzenişleri okulların yeterli olmayışındandı, sıkıntılar vardı. Şu anda Şanlıkaya'da bir okul, gölün olduğu yerde iki ayrı okul yapılıyor,inşallah önümüzdeki yıla yetişecek. Şanlıkaya’daki okul ise inşallah bu döneme yetişecek" diye konuştu.
Sulama suyuyla ilgili sıkıntıların önceki yıllarda yaşandığını fakat yeni dönemde 3.5 milyon TL tutarındaki bütçenin kapalı sisteme ayrıldığını bu sıkıntılarının ortadan kalkacağını ifade eden Milletvekili Şahin şunları kaydetti: “DAP bölge başkanlığında yapılan çalışmalarda yaklaşık 3.5 trilyon lira bir para Orduzu beldesinde kapalı sisteme ayrıldı.Salma sulama sistemi hem toprak kaybına neden oluyor hem de daha fazla emek sarf etmek zorunda kalıyorsunuz.Örneğin salma sulama ile 1000 dönümlük bir yer sulanacakken kapalı sistemle belki de 2000 dönümlük bir alan sulanacak. Bu bölgede kapalı sisteme geçilecek.İhalesi yapıldı.İnşallah önümüzdeki dönem içerisinde süratli bir şekilde biter”.

HER GÜN 800 SURİYELİ İFTAR SOFRALARINDA MİSAFİR EDİLİYOR
Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya’da her gün en az 700 ile 800 Suriyeli mültecinin şehir merkezine getirilerek iftar sofralarında misafir edildiğini söyledi.
Vali Vasip Şahin, Malatya Aktif İş Adamları Derneğinin düzenlemiş olduğu iftar yemeğine katıldı. Yemeğe Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan yaklaşık 700 Suriyeli mültecide katıldı.
Burada bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, “İnşallah sizlerin duası ile yaşanan sıkıntılar, ezalar, cefalar bir an önce bitecektir. Bizler Malatya olarak Ramazan’da gerçekten çok bereketli bir ay geçirdik. Her Ramazan tabi böyle olmuyordu. Siz Suriyeli dostlarımızın Malatya’ya gelmesi bu seneki Ramazan’ımızı bereketlendirdi. Malatyalılara teşekkür ediyorum, her gün en az 700- 800 Suriyeli Malatya’nın çeşitli yerlerinde misafir edildiler” dedi.
Vali Şahin şu ifadeleri aktardı, “Birçok kuruluşumuzda Konteynır Kentte Suriyeli misafirlerimize ev sahipliği yapmaya çalıştı. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu kardeşliğimiz, birbirimizin hatırını sorup soruşturmamız, bu alışkanlığımız bayramdan sonra da devam edecektir. Bayramdan sonra yine aynı hayırseverlerimiz, aynı hayırsever sivil toplum kuruluşlarımız yeni bir organizasyonla Suriyeli kardeşlerimize gönüllerini açmaya devam edecekler.”

MESOB’DAN 2 BİN KİŞİYE İFTAR YEMEĞİ
Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine 2 bin kişi katıldı.  MESOB ile Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortaklaşa organize ettiği iftar yemeği Akpınar Sultan Sarayı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
İftara CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, esnaf odası başkanları ve yöneticileri ile şoför esnafı katıldı.
Keskin, katılımdan dolayı herkese teşekkür ederek, esnaf ve sanatkar camiasının birlik ve beraberlik içinde olduğunu söyledi. Keskin, tek tek masaları dolaşarak davetlilerle ilgilendi. Keskin ve oda başkanları davetlileri gelişlerin ve gidişlerinde salon kapısının girişinde karşılayıp uğurladılar.

VATANDAŞLARA LOKMA DAĞITILDI
Malatya’da vatandaşlara ikram edilen lokmalar, herkesin gözleri önünde hazırlandı.
Malatya’da Kadir Gecesi nedeniyle Malatyapark AVM önüne kurulan tezgahta önce lokmalar hazırlandı, ardından pişirilip, şiresi verilerek vatandaşa ikram edildi. Vatandaşlar yedikleri lokmaları yapılışını seyrettikten sonra alarak damak tadına baktılar.

TÜRK KÜLTÜR SANAT SEN İFTAR YEMEĞİ VERDİ
Türk Kültür Sanat Sen Malatya İl Temsilciliği tarafından verilen iftar yemeğinde, kültür ve sanat çalışanları bir araya geldi. Avşar Oteli’nde verilen iftar yemeğine, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, İl Müdür Yardımcıları Mehmet Kazancı ve Ali Cengiz, müze ve kütüphane yetkili ve çalışanları ile sendika üyeleri katıldı. Türk Kültür Sanat Sen Malatya İl Temsilcisi Ali Cengiz, Ramazan ayı dolayısıyla verdikleri iftar yemeğine katılanlara teşekkür ederek, sendika olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini bildirdi.

GENÇLİK MERKEZİ, GENÇLERE İFTAR VERDİ
Malatya Gençlik Merkezi tarafından gençlere iftar verildi.
Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen, Tesisler Şube Müdürü Ahmet Yücel, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Kılınç, Gençlik Merkezi antrenör ve öğreticileri ile gençler katıldı.
Gençlik Merkezi Müdürü Murat Kılınç, iftar yemeğinde gençlerle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, iftar yemeğini geleneksel hale getirmek istediklerini söyledi.

KARDEŞ AİLE PROJESİ
Işık Kadınlar Derneği, Suriyeli Mültecilere 4. iftarda birlikte oldu. Rüya Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Suriyeli Mültecilere Yardım Komisyonu ve İzollu Vakfı Başkanı Halit Yağ, Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay, Ramazan ayı boyunca Suriyeli mültecilere iftar veren iş adamları Ahmet Karakaş, Osman Tomo, Bayram Özkaya, Mehmet Orhanoğlu ve 400 Suriyeli mülteci katıldı.
Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Çelikyay yaptığı konuşmada, “Sayın Malatya Valimiz Vasip Şahin’in himayelerinde yürütülen Kardeş Aile Projesi kapsamında bu gün 4. iftarımızda birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Suriyeli kardeşlerimiz korkunç bir savaşın içerisinden çıkıp geldiler. Suriye’de üç yılla yakın bir zamandır Müslüman kanı akıyor ve ne yazık ki dünya bunu sadece izliyor. Suriye’ye bu zulmü reva gören ve zulüm ile ayakta kalmaya çalışan caniler yakında yok olup gideceklerdir inşallah. Suriye bizim komşumuz ve kardeşimizdir acıları bizim acımızdır. Bizler Işık Kadınlar Derneği olarak ramazanda bin 340 Suriyeli kardeşimizle iftarda birlikte olduk” ifadelerini kullandı.
Suriyeli Mültecilere Yardım Komisyonu ve İzollu Vakfı Başkanı Halit Yağ ise Arapça olarak yaptığı konuşmada “Kardeşlerim sizin acınızı kalbimizde hissediyoruz. Zalimleri Allahın mahkemesine havale edin. Dileğimiz inşallah bu savaş biter ve evlerinize döner hicretinizin mükafatını alırsınız. Bayramdan sonrada Kardeş Aile projesi kapsamında sizlerin yanında olacağız. Bu anlamda Kardeş Aile projesine desteklerinden ve duyarlı çalışmalarından dolayı Işık Kadınlar Derneği'ni kutluyorum” dedi.
İftar Programı Ramazan boyunca iftar yemeği veren iş adamlarına plaketlerin sunulmasıyla sona erdi.

MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK, İFTAR ÇADIRINDA
AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık ve Malatya Belediyesi Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz iftar çadırında vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.
İftar Çadırını ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, GAP Tekstil Genel Müdürü Ali Cüreoğlu, Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Münür Özpolat iftar çadırında misafirlere iftar yemeği dağıttı.
Öznur Çalık, burada yaptığı açıklamada, "Günlük bin 500 vatandaşımıza yemek verilen Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından organize edilen iftar çadırındayız. Böyle güzel bir ortamı hazırlayan emek veren, finansörlüğünü yapan herkese teşekkür ediyorum. Malatya havasıyla, suyuyla, bereketiyle çok güzel bir ramazan geçirdi.
Kardeşliğin ve bereketin baki olduğu bu ramazanda sıkıntı yaşayan Müslüman coğrafyaları var. Biz komşusu açken tok yatmayan bir milletiz. Bugün Mısır Adeviye Meydanı'nda demokrasi mücadelesi veren kardeşlerimiz var. Dualarımızda bu kardeşlerimizi unutmamamız gerekiyor. Suriyeli vatandaşlarımız kurulan on bin kişilik Beydağı Konteynır Kentte kalmaktalar. Yine Malatyalı vatandaşlarımız oradaki Suriyeli kardeşlerimize iftar vermektedir" dedi.

ASPUZU’DA RAMAZAN GECELERİ
Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında yazar Ahmet Turgut söyleşi yaptı.
Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Aspuzu’da Ramazan Geceleri etkinlikleri kapsamında neyzen kardeşler Sümeyye-Muhammed Oyan, vatandaşlara ney dinletisi sundu. Gönüllerin pasını silen neyzen kardeşler, vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Etkinlik kapsamında daha sonra yazar Ahmet Turgut, “Ramazan’ı algılamak” konulu bir söyleşi yaptı.
Turgut, “Ramazan, sıcağın, yanabilmenin, ayakta durmanın ayıdır. Ve Ramazan hepsinden önemlisi yürümenin ayıdır. İşin içerisine yürümek dahil olduğu zaman, insan hep şunu merak eder; “Ben nereye doğru yürüyorum?” Benim bir şuur etrafında Ramazan’ı algılamaya başlamam lazım” diye konuştu.

SEMAZEN GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ
Malatya’da Ramazan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen semazen gösterisi, büyük küçük herkesin ilgi odağı oldu. Malatya Park Alışveriş Merkezi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde semazen gösterisi gerçekleştirildi. Fuaye alanında gerçekleştirilen semazen gösterisine, büyük küçük herkes büyük bir ilgi gösterdi. Semazen gösterisinin ardından Venedik Mask Korteji yapıldı.

30 HAFIZDAN KADİR GECESİ ÖZEL PROGRAMI
Malatya’da bir camide, aralarında, Afganistan, Suriye ve Mısır’dan gelen hafızların de yer aldığı 30 hafızın katıldığı Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim tilaveti özel programı düzenlendi.
Merkez Yusuf Ziya Paşa Cami din görevlisi Yusuf Aslan’ın organize ettiği özel programda, 30 hafız tarafından hatim yapılıyor.
Yusuf Ziya Paşa Camii din görevlisi Yusuf Aslan, programla ilgili yaptığı açıklamada, “Kadir Gecesi’ni de fırsat bilerek, 30 değerli hazfımızın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile geçirmek için gayret gösteriyoruz. Aralarında, Afganistan, Suriye ve Mısır’dan gelen hafızların de yer aldığı 30 hafızın katıldığı Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim tilaveti özel programı düzenlendik. Amacımız Kadir Gecesi’ni ihya etmektir” diyerek, Kur’a ziyafetinin sahura kadar devam edeceğini kaydetti.

BAŞKALE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ LOKMA TATLISI DAĞITTI
Van’ın Başkale ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce Kadir Gecesi münasebetiyle vatandaşlara lokma tatlısı dağıtıldı.Başkale çarşı merkezinde şehit polisler anısına düzenlenen geceye İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ö. Mete Özcan, Komando Tabur Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karakoyun, İlçe Emniyet Müdürü Sedat Bülbül, İlçe Müftüsü Muhammed Raşit Batur, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çarşı merkezinde kurulan tezgahta vatandaşlara ve çocuklara lokma tatlısı ikram edildi. Daha sonra yapılan lokma tatlıları paketlenerek, çarşı merkezinde bulunan vatandaşlara ve esnaflara dağıtıldı. İlçe Emniyet Müdürü Sedat Bülbül, "Emniyet teşkilatımızın şehitleri anısına Kadir Gecesi dolayısıyla lokma tatlısı yaptırdık. Vatandaşlarımızın Kadir Gecesi'ni kutlar, katılan arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.

DİYANET VAKFI ÇATAK ŞUBESİ FAKİR AİLELERİ SEVİNDİRDİ

Türkiye Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Mütevelli Heyeti tarafından Van’ın Çatak ilçesinde fakir ailelere gıda yardımı kolileri dağıtıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Ramazan ayı münasebetiyle ülke genelinde başlatılan gıda yardımı kampanyası, TDV Çatak Şubesi tarafından ilçe genelinde tespit edilen fakir ailelere yardım kolilerinin dağıtılmasıyla gerçekleştirildi. Çatak İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Başkanı Muhammed Sadık Kılıç, yardımlaşma ve paylaşma ayı olan Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarının bir nebze de olsa giderilmesinin ve onların da bu rahmet ayının bolluk ve bereketinden istifade edebilmelerinin sağlanmasının çok önemli bir görev olduğunu belirtti. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi’nden gönderilen kumanya kolilerinin ilçe genelinde mütevelli heyetince belirlenen yoksulluk sınırı altında yaşayan ve gelir düzeyi çok düşük ailelere ikamet yerlerine gidilerek dağıtıldığını belirten TDV Çatak Şubesi Başkanı Kılıç, genel merkez yetkililerine bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ettiğini vurguladı. Müftü Kılıç, “Dinimizin bir emri olarak şefkat, sosyal yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı Ramazan günlerinde ihtiyaç sahiplerinin sevindirilmesi ve iftar sofralarına katkıda bulunulması bizlere yüklenilen bir sorumluluktur. Bizler de bu sorumluluk gereği Diyanet Vakfı olarak yoksul ve muhtaç vatandaşlarımıza yardım kolilerini dağıtmış bulunmaktayız. Çünkü oruç ibadeti gibi ulvî manaları içerisinde barındıran rahmet mevsimi Ramazan ayında yokluk içerisinde hayatını idame ettirmeye çalışan ihtiyaç sahibi insanların dertleriyle dertlenmek ve sıkıntılarıyla hemhâl olabilmek hem kulluk vazifesinin gereği hem de Ramazan ayının mahiyetine uygun bir davranış şeklidir. Yokluk, sıkıntı, keder, gam ve hayatın tüm olumsuzlukları karşısında tek vücut olabilmeyi başaran ve problemlere beraberce göğüs gerebilme gayreti içerisinde olanlar Yüce Allah’ın hoşnutluğunu kazanan kişilerdir. Bu vesileyle yanı başında yaşayan komşu, akraba, dost ve tanıdık ve yabancıların her daim yanında olan duyarlı müminleri tebrik ediyor; bu hayır faaliyetinin gerçekleşmesine vesile olan TDV Genel Merkezi yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yardım kolilerini teslim alan vatandaşlar ise, kendilerini unutmayan ve sevinmelerine vesile olan TDV yetkilileri ve Diyanet Vakfı Çatak Şubesi Mütevelli Heyeti’ne teşekkür ettiler.

700 HATMİN DUASI YAPILDI
Gümüşhane’de Kadir Gecesi nedeniyle İl Müftülüğü tarafından organize edilen kadınlara özel programda okunan 700 hatmin duası gerçekleştirildi.Kent merkezindeki Osman Gazi camiinde düzenlenen programda Mısırlı Hafız Salah Muhammed tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlandı. Kur’an-ı Kerim’in 30.cüzünün okunduğu programda Bayan Kur’an Kursu öğreticileri tarafından okunan hatimlerin de arasında yer aldığı 700 hatmin duası yapıldı.
Yürekten aminlerle Allah’a dua edilen, Hz Peygamber’e salavatı şerifler getirilen programla ilgili açıklama yapan Din Hizmetleri Uzmanı Aysel Demirci “Mübarek Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden istifade edebilmek için, bu gecede tevbe istiğfarla kendimize tekrardan bir çeki düzen vermeliyiz, günahlarımızı yakmalıyız” dedi.
Okunan ilahilerle sona eren hatim merasiminin sonunda kadın cemaate Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “Kırk Hadiste Helal Kazanç” ve “Kırk Ayette Aile” kartelaları dağıtıldı.

 
Başbakan: Bu 150 yıllık bir rüyaydı...
 
Bayramda yağmur var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da Ramazan Gündemi…
Ramazan Ayının son günlerine yaklaşılırken, Doğu Anadolu Bölgesinde iftarlaşma, ...
Halıcı’ya TÜBİTAK ödülü
Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zekai Halıcı ...
Yayık Geleneğini yaşatıyorlar
Oltu ilçesine bağlı Derebaşı köyü Hakver Mahallesi'nde eski usul ahşap ...
 
'Bunu eller ne bilir...'
Vali Altıparmak Erzurum’un sosyal ve ekonomik değerlerinin tanıtım eksikliğine ...
Yurdigül siyasete ışık tuttu
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. ...
Her beş kişiden üçü memleketine gidiyor
Ramazan Bayramı’nda memleketine gitmeyi tercih edenlerin yüzde 25’i Ankara ...
 
Yakutiye’den Engelsiz Yaşam Merkezi
İHSAN KUMRU-Yakutiye Kaymakamlığı engelliler için engelsiz yaşam merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Çağlayan teşvikli yatırımları değerlendirdi
Çağlayan, yeni teşvik sisteminin her kesimden büyük kabul gördüğünü belirterek, ...
Seçer, kaçak geçişleri Meclise taşıdı
Seçer, Türkiye-Suriye arasındaki kaçak geçişleri TBMM gündemine taşıdı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva