ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzincan yolunda trafik kazası: 2 yaralı
Erzurum şehidini uğurladı
Erzurum şehidini uğurladı
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
2 Ağustos 2013 Cuma - 01:38

Doğu’da Ramazan Gündemi…

Ramazan Ayının son günlerine yaklaşılırken, Doğu Anadolu Bölgesinde iftarlaşma, yardımlaşma ve dayanışma etkinlikleri hız kazandı.

Doğu’da Ramazan Gündemi…

Ramazan Ayının son günlerine yaklaşılırken, Doğu Anadolu Bölgesinde iftarlaşma, yardımlaşma ve dayanışma etkinlikleri hız kazandı.

REKTÖR PROF. DR. ASLAN’DAN İFTAR YEMEĞİ
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, kentte görev yapan yaygın ve yerel basın mensupları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
Merkezi Yemekhane ve Kafeterya’da verilen iftar yemeğine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayrıoğlu, daire başkanları, yerel ve yaygın basın mensupları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Yemekte konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, üniversitenin akademik çalışmalar ile iyi ve başarılı bir eğitimi hedef olarak belirlediğini, kentin gelişmesi ve daha iyi noktalara gelmesine yönelik yürütülen çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini belirtti.
Yemek sonrası Merkezi Yemekhane ve Kafeterya’nın balkonunda semaver çayı ikramı ile devam eden iftar programı, geç saatlere kadar devam etti.

VALİ KONAĞI’NDA İFTAR YEMEĞİ
 Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, gazi ve şehit ile fakir ailelere konağında iftar yemeği verdi.
Vali Konağı’nda verilen iftar yemeğine İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, İl Jandarma Komutanı Derviş Ahmet Güllerci, gazi ve şehit ile fakir aileler katıldı. Misafirlerini karşılayan Vali Tekinarslan, onlarla bir süre sohbet etti. İftar sonrası bir konuşma yapan Vali Tekinarslan, “Ramazanın ilk 20 gününü buradaki komşularla gazi ve şehit yakınları ile dul ve yetim vatandaşlarımızla birlikte geçirdik. Onlara misafir olduk. Bugün de misafir etme sırası bana geldi. Hepsini ağırlamaktan büyük mutluluk duydum. Ramazanın birlik, beraberlik ve bereketini birlikte yaşamak ve bu ailelerin yanında olduğumuzu hissettirmek adına böyle bir organizasyon düzenledik. Burada hemşehrilerimizle kardeşlerimizle güzel bir iftar yaptık. Ramazan beraberliğini, bereketini bir kez daha hissetmiş olduk. Elimizden geldiğince ulaşmakta güçlük çektiğimiz veya bize ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlarımızı tek tek bulundukları yerlerde bulmaya çalışıyoruz. Gönül istiyor ki bütün ilgiye, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızla her dakika birlikte olalım ve bütün hizmetleri onlara sunabilelim, ama yine de bütün kurumlarımızla onların yanında olmaya çalışıyoruz. Soframızı şenlendirdiler. Ramazanın bereketini bize hissettirdiler” dedi.

KAYMAKAMLIKTAN 200 AİLEYE UN YARDIMI
Bingöl’ün Genç Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, fakir ve yardıma muhtaç 200 aileye un yardımında bulundu.
Ramazan ayı dolayısıyla Genç ilçesi ve köylerinde yaşayan fakir ve yardıma muhtaç kişileri tespit eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 200 aileye birer çuval olmak üzere 200 çuval un dağıttı. Yapılan yardımla ilgili bilgi veren Genç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mecit Elüstü, un yardımının Ramazan ayı dolayısıyla yapıldığını söyledi. Fakir ve yardıma muhtaç kişilere nakdi yardım yapılacağını da ifade eden Elüstü, nakdi yardımların en kısa sürede vatandaşların banka hesaplarına aktarılacağını kaydetti.

ŞEHİT YAKINLARI İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
Bitlis Belediyesi ve Bitlis Şehit Aileleri Derneği tarafından ortak iftar programı düzenledi.
İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen iftar yemeğine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti İl Başkanı Fatih Kadirioğlu ve Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Seyfettin Apak ile şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları katıldı. Burada konuşan Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, “Şehit Aileleri Derneği Başkanımızın gayretiyle bu akşam burada hepimiz iftar yemeğinde buluştuk. Belediye olarak yapılacak her türlü faaliyetin yanındayız. Ramazan ayı paylaşma ayı, gönüllerin açıldığı bir aydır. Ramazan ayının feyzi hepimizin üzerine olsun. Tüm şehit ailelerine, gazilere ve gazi yakınlarına bir kez daha hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.
Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise, Ramazan sofrasında hep birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Yüce yaratandan bu birlikteliği ebediyen daim etmesini diliyorum. Özelikle şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınlarıyla burada buluşmak anlatılmaz bir duygu. Onlar makamların en yükseğine erişmişlerdir. Acılar paylaştıkça azalıyor, mutluluklar paylaştıkça çoğalıyor” dedi.
Sosyal etkinliklerden ötürü Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’a teşekkür eden Vali Yurdakul, “Belediye Başkanımızı yaptığı tüm sosyal faaliyetler için kutluyorum. Ramazan çadırını görüyoruz, her akşam değişik menülerle değişik sanatçılar ve programlarla karşınıza çıkıyorlar. Bir kez daha başkanımızı sosyal belediyecilikte ulaştığı noktadan dolayı kutluyor ve devamını diliyorum. Ben, tüm vatandaşlarımızın şimdiden gelecek olan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde konuştu. Programın sonuna doğru İl Jandarma Alay Komutanı Albay Halil Şen, Şehit Aileleri Derneği adına Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın’a plaket takdim etti.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI İHTİYAÇ SAHİPLERİNİ UNUTMADI
Türkiye genelinde başlatmış olduğu kampanya ile ihtiyaç sahiplerini sevindiren Türk Diyanet Vakfı (TDV), Bitlis'in Ahlat ilçesinde 70 aileye yardım kolisi dağıttı.
TDV Ahlat Şubesi mütevelli heyeti tarafından ihtiyaç sahipleri için gelen yardım kolileri ev ev gezilerek dağıtıldı. Ahlat İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ahlat Şubesi Başkanı Zahit Demirel, Ramazan ayının rahmet ve bereket dolu bir ay olduğunu ifade ederek, bu ayda herkesin imkanı dahilinde yardım yapmasının faydalı olacağını söyledi. Müftü Demirel, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen 70 adet yardım kolisinin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını belirterek, "İçinde bulunduğumuz ay rahmet ve bereket ayıdır. Dolayısıyla bu ayda herkes imkanı dahilinde yardım yapması gerekiyor. Mal mülk sahibi olanların olmayanlarla paylaşması zaten dinimizin emridir. Zira oruç ibadeti de bizlere açlığı, yokluğu öğreten bir ibadettir. Oruç ibadeti bizlere aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlarla paylaşmayı da öğretiyor. Dolayısıyla Müslümanlar özellikle bu ayda ihtiyaç sahiplerini unutmamalıdır. Gerek sofrasını gerekse sadakasını fakirlerle paylaşmak gerekiyor. Bizde TDV Ahlat Şubesi olarak bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın desteklenmesine katkıda bulunmak adına TDV Ahlat Şubesi mütevelli heyeti tarafından önceden tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi 70 aileye yardım kolisi dağıttık. Türkiye Diyanet Vakfı genel merkezimizce Ramazan ayına ve bayrama yönelik yardım kolileri hazırlanmıştı. Bizde mütevelli heyetimizle birlikte yardım kolilerini tespit ettiğimiz 70 aileye ulaştırdık. Bu yardımı yaparken özellikle ihtiyaç sahibi aileleri tespit ederek evlerinde teslim ettik. Bu vesile ile rahmet ve bereket ayında bu işe katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah kendilerinden razı olsun. Genel merkezimin katkılarıyla inşallah Kurban Bayramı arifesinde de böyle bir programımız olacaktır. İmkanlarımız dahilinde bu yardımları devam ettireceğiz. Kolilerin içerisinde temel gıda malzemeleri ile bayrama yönelik zengin bir yardım paketi hazırlanmış. İnşallah tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi aileleri bir nebzede olsa rahatlatır. Türkiye Diyanet Vakfı Ahlat Şubesi mütevelli heyeti benim başkanlığımda toplamda 5 kişiden oluşmaktadır. Hepside Ahlat'ı tanıyorlar. En çok ihtiyacı olan insanlara bu yardım kolilerini dağıttık" dedi.

VALİ YARDIMCISI UZKUÇ’A İFTARLI VEDA YEMEĞİ
İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesiyle Buldan Kaymakamlığı’na atanan Iğdır Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç için iftarlı veda yemeği verildi  Iğdır Valiliği tarafından özel bir restoranda organize edilen iftar yemeğine Iğdır Valisi Ahmet Pek, 5. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Hidayet Arı, Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Arlan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Erdem Yılmaz, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları ile kurum amirleri katıldı. Yemekte konuşma yapan Iğdır Vali Ahmet Pek, 4 yıldır Iğdır’da görev yapan Vali Yardımcısı Uzkuç ile bir yıl mesaiyi paylaştıklarını belirterek, "Bir yerlerde hizmet ederken iyi veya kötü bazı şeyler yaşıyorsunuz. Bunları geri bırakarak gitmek kolay olmuyor, ama mesleğimizin gereği de budur. Bunun bilinmesini isterim ki tek arzumuzdur, bir yerde üstlendiğin görev bölgesinde kanunun bize vermiş olduğu yetkiler dahilinde en iyisini yapabilmektir. Çünkü böyle olunca biz huzurlu oluyoruz. İşte arkadaşımızda burada 4 yıllık görev süresi içerisinde görevini layığı ile yapmıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" dedi.
Vali Yardımsı Hacı Uzkuç ise, görev yaptığı süre içerisinde devletin güler yüzünü hep vatandaşlara yansıtmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterdiğini söyledi. Burada giderken hep güzel anılarla gittiğini ifade eden Uzkuç, "Buraya gelip bizi onurlandıran herkese teşekkürlerimi sunarken, eğer hakkım varsa helal ediyorum. Sizin de hakkınız varsa helal edin lütfen" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Pek, Uzkuç’a plaket vererek yöresel kilim hediye etti.

ERZİNCAN GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN RAMAZAN ETKİNLİĞİ
Erzincan Gazeteciler Cemiyeti (EGC) ramazan ayı dolayısıyla düzenlediği programda, protokol üyeleri bir araya geldi. Erzincan gündemine ilişkin konuların görüşüldüğü programda, davetlilere çiğ köfte ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.  Erzincan Gazeteciler Cemiyetinin organizasyonu ile il protokolü cemiyetti buluştu. Teravih namazı sonrası düzenlenen programa Vali Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, basın kuruluşlarının sahipleri ve yöneticileri ile cemiyet üyeleri katıldı. Erzincan gündemine ilişkin konuların görüşüldüğü programda, davetlilere çiğ köfte başta olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Erzincan’da görev yapan basın mensuplarının Türkiye’ye örnek bir çalışma yaptığını, Erzincan’ın menfaatleri doğrultusunda bu çalışmaları yürüttüklerini ifade eden AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, cemiyet çatısı altında buluşan gazetecilerin, Erzincan için önemli hizmetler yaptığını ve dayanışma içerisinde bu çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Erzincan’da kısa süre önce göreve başladığını fakat basın kuruluşlarının Erzincan için önemli hizmetler yaptıklarını tespit ettiğini ifade eden Vali Abdurrahman Akdemir, basın kuruluşları ve çalışanları bir çok ile model olacak şekilde birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Demirci, programa katılan protokol mensuplarına teşekkür ederek, Erzincan’da Gazeteciler Cemiyeti çatısı altında önemli bir birlikteliğin oluştuğunu söyledi ve bu birlikteliğe destek veren herkese teşekkür etti. Demirci açıklamasında bu yıl ilkini düzenledikleri ramazan ayı etkinliklerini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.
Geç saatlere kadar basın mensupları ile sohbet eden protokol mensupları, Erzincan gündemine ilişkin yapılacak olan çalışmalar ve bu çalışmaların detayları hakkında basın mensupları ile fikir alış, verişinde bulundular.

İŞADAMLARINDAN İFTAR YEMEĞİ
Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde işadamı olan Kenan ve Yusuf Kaya isimli kardeşler geleneksel hale getirdikleri iftar yemeğini bu yıl da sürdürdü.
Kovancılar ilçesinde açık alanda verilen iftar yemeğine Kovancılar İlçe Kaymakamı Esengül Kormaz Çiçekli, MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Abdulvahap Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Çerçi, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Seyfullah Bekleyen ve çok sayıda daire amirleri ile vatandaş katıldı.
İftar yemeğini düzenleyen Kenan ve Yusuf Kaya isimli işadamları misafirlerini kapıda karşıladı. Misafirleriyle birer birer ilgilenen işadamları iftarlarına katılmak üzere Elazığ’dan gelen MHP milletvekili ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

FÜ REKTÖRÜ DEMİRDAĞ, PERSONELLERİ İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, üniversite akademik ve idari personeli ile iftarda bir araya geldi.
Üniversite sosyal merkez bahçesinde düzenlenen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Alli, Prof. Dr. Ahmet Kazez, Prof. Dr. Nuri Orhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Sadettin Tanyıldızı, üniversite yöneticileri ile akademik ve idari personel katıldı. FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, iftar yemeğinin üniversite personeli arasındaki birlik ve dayanışmayı arttırdığını ifade ederek, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

KOVANCILAR’DA İFTAR PROGRAMI
Elazığ’ın Kovancılar İlçe Belediyesi tarafından kamu kurum müdürlerine yönelik iftar programı düzenlendi.  Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz tarafından verilen yemeğe, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Elazığ Milletvekili Şermin Balık, İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Özel Harekat Tabur Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Faruk Kasar, belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Başkan Yanılmaz, davetlilere, iftar yemeğine geldikleri için teşekkür ettiğini söyledi. Vatandaşlar için ilçe merkezinde iftar çadırı açtıklarını belirten Yanılmaz, ramazan bitimine kadar, kentteki tüm vatandaşların iftar çadırında oruçlarını açabileceğini ifade etti.

POLİS TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRME VAKFI ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU
Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi.
Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı üyeleri, iş adamları ile Emniyet Müdürü Mustafa Aygün ve Şube Müdürlerinin katılımıyla Orduzu’daki Polisevi Sosyal Tesislerinde iftar yemeği programı düzenlendi. İftarda vakfın yapacağı çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

ŞEHİR TİYATROSU RAMAZAN’DA 7 OYUN SAHNELEDİ
 Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Aspuzu’da Ramazan Geceleri organizasyonunda sahne aldı.
Eski Ramazanların yaşatılması adına Ramazan ayı boyunca sahnede orta oyunları sergileyen Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu, oyun yelpazesini geniş tutarken, başta çocuklar olmak üzere izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatıyor.
3 yıldan bu yana sahne aldığı Aspuzu’da Ramazan Geceleri’nde Malatya Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Orta Oyunu karakterlerinden, Pişekar, Beyzade, Zabit, Tuzsuz Deli Bekir, Meydancı, Zenne, Davulcu, Meddah, Hacivat ve Karagöz’ün yanı sıra, kendi karakterleri olan Ali Cengiz, Toraman ve Muallim Süleyman Bey gibi karakterler canlandırılıyor.
Şehir Tiyatrosu tarafından bu yıl Ramazan Ayı boyunca toplam 7 oyun sergilenirken, bu oyunları toplamda 4 bin dolayında kişi izledi.

ANADOLU SELÇUKLU MEDENİYETİ DERNEĞİ’NDEN SURİYELİLERE İFTAR
Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği tarafından Malatya’daki konteynır kentte kalan Suriyelilere yönelik iftar programı düzenledi.
Yakınca Beldesindeki düğün salonu bahçesinde düzenlene iftar programına yaklaşık bin Suriyeli katıldı. Suriyeliler, konteynır kentten Malatya Belediyesi’ne ait otobüslerle getirildi. Suriyeliler aileleriyle birlikte oturarak iftarlarını açtılar.
Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, “Buradaki asıl amacımız muhacir, ensar buluşmasıdır. Suriyeliler bizim din kardeşimizdir. Bizim sürekli olarak gündeme getirdiğimiz bir sloganımız var; ne mutlu ümmeti Muhammed’denim diyene. Bizim için, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin ümmeti Muhammed’denim diyen bir nesilin yetişmesi önemlidir” dedi.
Geçen, İslam coğrafyasında gözyaşının halen sürdüğünü belirterek, “Biz bütün İslam coğrafyasında barışın, esenliğin ve huzurun gelmesini temenni ediyoruz. Bütün İslam coğrafyasındaki Müslümanların yanındayız” diye konuştu.
İftara çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yöneticisi de katıldı.

ÇALDIRAN’DA RAMAZAN ETKİNLİKLERİ
Van’ın Çaldıran Kaymakamlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Çaldıran Kaymakamlığı düzenlediği etkinlik kapsamında Hacivat Karagöz oyunu ve Nasrettin Hoca tiplemesi ile palyaço gösterileri büyük ilgi gördü. İlçede ilk defa böyle bir şenliğin yapıldığını belirten vatandaşlar, artık bu tür etkinliklerin daha sıklıkla yapılmasını istediler.
İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar ise, bu yıl ilkini düzenledikleri Ramazan etkinliklerinde ilklere imza attıklarını belirterek, “İlçede özellikle çocuklarımız ilk defa Hacivat Karagöz oyunu, Nasrettin Hoca tiplemesi ve palyaçoyla tanıştılar. Çocuklarımız kadar sokaktaki insanlarımız da eğleniyorlar. Çocuklar arasında değişik yarışmalar düzenlenerek yüzlerindeki mutluluğu görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

AK PARTİLİLER İFTARDA BULUŞTU
AK Parti Van İl Başkanlığı; milletvekilleri, il ve ilçe teşkilat üyeleri ile birlikte iftarda bir araya geldi.
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras’ın il ve ilçe teşkilatlarına yönelik verdiği iftar yemeğine eski milletvekillerinden Cüneyt Karabıyık, Halil Kaya, İkram Dinçer ve Kayhan Türkmenoğlu ile 24. dönem milletvekillerinden Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van Bölge Koordinatörü Yahya Akman da katıldı. Kur’an tilavetinin okunduğu ve ilahilerin seslendirildiği iftar yemeğinde, katılımlarından dolayı herkese teşekkür eden Aras, birlik ve beraberlik dahilinde hizmet sevdasıyla üstlerine düşen vazifeyi daha iyi yapacaklarını söyledi.
Aras’ın konuşmasının ardından önceki dönem milletvekilleri selamlama konuşmalarını yaparak, AK Parti çatısı altında herkese yetecek kadar sevginin ve hizmet aşkının olduğunu vurgulayıp, bu yolun uzun bir yol olduğunu ve birlik ve beraberliğin daha çok artması gerektiğini söylediler.

AK PARTİ ÇATAK’TA İFTAR YEMEĞİ VERDİ
AK Parti tarafından Van’ın Çatak ilçesinde iftar yemeği verildi.
AK Parti Van İl Başkanlığı, Çatak Belediyesi ve AK Parti Çatak İlçe Başkanlığı, Çatak’ta 3 bin kişilik iftar yemeği verdi. İftar programına Çatak Belediye Başkanı Emin Babur ve Çatak İlçe Başkanı M. Ali Yaşin’in yanı sıra AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Çatak Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, belde başkanları, kamu kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yemekte bir konuşma yapan İl Başkanı Aras, iftar programının düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu tür organizasyonların birlik ve beraberlik için çok büyük bir anlam ifade ettiğini söyleyen Aras, vatandaşlarla da tek tek ilgilenerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

BAYBURT PROTOKOLÜ REKTÖR COŞKUN’UN İFTAR DAVETİNDE BİRARAYA GELDİ
 Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt protokolünü iftarda ağırladı.
Dede Korkut Kampüsündeki kafeteryada düzenlenen iftara Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, XXII. Dönem Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sezgin Akbulut ve Prof. Dr. Necmettin Tozlu’nun yanı sıra, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Aydıntepe Kaymakamı Ahmet İhsan Çiğil, Demirözü Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi ile üniversitede görevli akademisyenler ve basın mensupları katıldı.
İftar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu tarafından okunan yemek duasıyla sona ererken, Rektör Coşkun ve misafirleri uzun süre çay içerek sohbet etti.

AK PARTİ İL TEŞKİLATI İFTARDA BULUŞTU
Ak Parti Bayburt İl Başkanlığı tarafından iftar yemeği düzenlendi. Ak Parti’nin Ramazan etkinlikleri devam ediyor. Ak Parti il teşkilatının Afganlılara yaptığı gıda yardımının ardından kadın kollarının Afganlılara iftar yemeği vermesi ve Bayburt Milletvekili Özbek’in STK’lar ve muhtarlara iftar vermesiyle devam eden etkinlikler Ak Parti il teşkilatına verilen iftar yemeği ile devam etti.
Kentteki bir sosyal etkinlik salonunda düzenlenen iftar yemeğine Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Ak Parti 22. Ve 23. Dönem Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Ak Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Belediyesi Eski Başkanı Bekir Çetin, Ak Parti Bayburt Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Daştan, Ak Parti Bayburt Gençlik Kolları Başkanı Fatih Eraslan, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Kılıç, ilçe teşkilat başkanları, bazı İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İl Kadın kolları ve Gençlik kolları, ilçe ve belde belediye başkanları, katıldı.
Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi yaptığı açıklamada Bayburt gibi kadim bir şehre hizmet etmeyi kendilerine nasip ettiği için Cenab-ı Allah’a şükrettiklerini kaydetti.
Bayburt’a hizmet etmenin gurur ve mutluluğunun ömr-ü hayatında kendilerine yetip artacağını belirten Elçi, " Bu aziz millete teşekkür ediyoruz ki bizi bu kadim şehre ve aziz milletimize hizmet etmek yolunda iktidara getirdi. "dedi.
Mısır, Suriye, Myanmar gibi dünyanın çeşitli Müslüman ülkelerinde zulme uğrayan Müslümanlardan dolayı Ramazan ayının buruk geçtiğini vurgulayan Elçi, " Yaşanan çile, meşakkat karşısında bizlerin de onları unutmadığımızı buradan ifade etmek istiyorum. Ramazan-ı şerifimizin, gelecek Kadir gecemizin, bayramımızın ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bugünkü beraberliğimizin daim olması için, 2014 yerel seçimlerinin ülkemiz ve İslam alemi için önemli olduğunu sizlere ifade etmek istiyorum. Olumsuzlukları bir taraf bırakarak hep beraber kol kola gelip mutlu, refah, huzurlu bir ülke için Bayburt’ta yapılması gerekenleri yapıp Başbakanımıza sonucu hediye edeceğimizi ifade etmek istiyorum.
Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ise Ramazan-ı şerifin hayırlı olması dileklerini ileterek Ramazan bayramına da birlik, bütünlük ve mutluluk içerisinde girme temennisini iletti. Özbek, Pazar günü yapılacak Bayburt Belediyesi’nin Sokak iftarına tüm teşkilat üyeleri ve Bayburtluları da davet etti.

 
Diva-Sen’den yardım eli
 
Bumin’den teşvik bilgilendirmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halıcı’ya TÜBİTAK ödülü
Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Zekai Halıcı ...
Yayık Geleneğini yaşatıyorlar
Oltu ilçesine bağlı Derebaşı köyü Hakver Mahallesi'nde eski usul ahşap ...
'Bunu eller ne bilir...'
Vali Altıparmak Erzurum’un sosyal ve ekonomik değerlerinin tanıtım eksikliğine ...
 
Yurdigül siyasete ışık tuttu
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. ...
Her beş kişiden üçü memleketine gidiyor
Ramazan Bayramı’nda memleketine gitmeyi tercih edenlerin yüzde 25’i Ankara ...
Yakutiye’den Engelsiz Yaşam Merkezi
İHSAN KUMRU-Yakutiye Kaymakamlığı engelliler için engelsiz yaşam merkezi kurmaya hazırlanıyor.
 
Çağlayan teşvikli yatırımları değerlendirdi
Çağlayan, yeni teşvik sisteminin her kesimden büyük kabul gördüğünü belirterek, ...
Seçer, kaçak geçişleri Meclise taşıdı
Seçer, Türkiye-Suriye arasındaki kaçak geçişleri TBMM gündemine taşıdı.
Dr. Sadık Ahmet törenle anıldı
Batı Trakya'da, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisinin (DEB) kurucusu Dr. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva