ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>BÖLGEDEN
20 Ekim 2023 Cuma - 15:46

Doğu Anadolu Gazze’nin sesi oldu

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde İsrail’in Gazze’ye saldırısı, Filistinli mazlum ve mağdurlara yönelik katliamı protestolarla telin edildi.

Doğu Anadolu Gazze’nin sesi oldu

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde İsrail’in Gazze’ye saldırısı, Filistinli mazlum ve mağdurlara yönelik katliamı protestolarla telin edildi.

BİNGÖL’DE ÖĞRENCİLER, FİLİSTİN’DEKİ ÇOCUKLAR İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar için, Bingöllü öğrenciler 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de öğrenciler, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar için saygı duruşunda bulundu. Merkeze bağlı Abdulhamit Han Ortaokulundaki öğrenciler, evlerine dağılmadan önce tören alanında toplandı. Öğrenciler, Filistin’de hayatını kaybeden akranları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşını okudu.

ERZİNCAN’DA, FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINARAK YÜRÜYÜŞ YAPILDI
Erzincan Terzibaba Camii’nde cuma namazının ardından Filistin'deki saldırılarda hayatını kaybedenler için dualar edilip, gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından toplanan grup yürüyüş yaparak İsrail’e tepki gösterdi.
Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini vuran işgalci İsrail, tüm dünyanın gözü önünde vahşetini bir kez daha gösterirken tepkiler gelmeye devam ediyor. Erzincan’da Terzibaba Camii’ne gelen vatandaşlar, cuma namazının ardından İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edip, gıyabi cenaze namazı kıldı. Kentte, sivil toplum kuruluşlarınca namazının ardından yürüyüş yapılarak basın açıklaması düzenlendi. Dörtyol Kızılay Meydanında düzenlenen basın açıklaması ile İsrail’e tepki gösterilirken toplanan kalabalık, Filistin için destek sloganları attı. STK Platformları adına açıklama yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdulkadir Zengin, “İsrail terör örgütü, bütün dünyanın sessiz bakışları arasında bu katliamı yapıyor. Bunun adı açık ve net olarak soykırımdır. Bu soykırımı gerçekleştirenleri, buna sessiz kalanları, destek olanları, alkış tutanları lanetliyoruz. Ulusal menfaatler insani duyarlılıkların önüne geçtiği için nerdeyse bütün ülkeler sus pus. İslam ülkeleri hesap kitap yapmayı bırakmalı ve Filistin halkıyla gerçek bir dayanışma içine girmelidir” dedi.
Öte yandan, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik abluka ve saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu, bir taraftan kara harekatına hazırlanırken, ayrıca hava saldırılarını sürdürüyor. Bununla birlikte saldırılar sonucunda Filistin’deki sivil ölümlerin sayısı da artıyor. Yaşanan sivil kayıplar hakkında açıklama yapan Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırılar sonucunda 3 bin 500’den fazla vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

ELAZIĞ’DA, HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İsrail’in saldırısı altında olan Filistin’de hayatını kaybedenler için Elazığ’da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Elazığ’da Filistin’de hayatını kaybedenler için cuma namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kılındı. İzzetpaşa Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına Vali Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, Akçakiraz Belde Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, parti il başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ELAZIĞ GENELİNDEKİ CAMİLERDE FİLİSTİN'E DESTEK İÇİN FETİH SURESİ OKUNDU

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince Filistin için cuma gecesi Kur'an-ı Kerim ve dua programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yurt genelinde düzenlenen Filistin için cuma gecesi Kur'an-ı Kerim ve dua programında Filistin'e destek için Elazığ’da başta İzzetpaşa Camisi olmak üzere bütün camilerde Fetih suresi okundu, dualar edildi. Yatsı namazı öncesinde salaların okunduğu programda din görevlilerinin okuduğu Fetih suresinden sonra İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından Filistin için dua yapıldı.

İSRAİL’İN GAZZE’DEKİ KATLİAMI KINADI

Hakkari Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) organizatörlüğünde İsrail'i kanamak amacıyla “Soykırıma hayır, Filistin’e destek, Siyonizm’e lanet” adı altında basın açıklaması yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde yağmurun altında düzenlenen basın açıklamasını okuyan ASKF Başkanı Erol Hanligil, İsrail işgal güçlerinin yıllardır yapmış olduğu saldırılar sonucu Filistinlilerin şehit edildiğini söyledi. Hanlıgil, “Binlerce Filistinlinin yaşama hakkı elinden alındı, evleri ve arazileri hukuksuz bir şekilde gasp edildi. İsrail’in hukuksuz ablukası ve işgali nedeniyle binlerce Filistinli kardeşimiz kendi topraklarında esir olarak hayat mücadelesi veriyor” dedi.

Açıklamaya AK Parti İl Başkanı Av. Zeydin Kaya, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er, ASKF Genel Sekreteri ve Güreş İl Temsilcisi Sefer Özatak, bazı kurum amirleri ile sporcular katıldı.

İKTİDAR VE MUHALEFET PARTİLERİ FİLİSTİN İÇİN BİRLEŞTİ

Gümüşhane'de 11 siyasi parti il başkanı İsrail'i kınayan ortak basın bildirisine imza attı. Bildiride İsrail'in insanlık ve hukuk dışı saldırıları kınanırken, Filistin halkının acılarının paylaşıldığı belirtildi.

Gümüşhane'de Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Yeniden Refah Partisi, Gelecek Partisi, Hür Dava Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi il başkanları İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık ve hukuk dışı saldırılarını kınayan ortak bildiriye imza attı. Tüm dünyanın gözü önünde hastane, cami ve okulları hedef alan İsrail'in katliamları kınanırken, Orta Doğu'da barışın yeniden tesis edilmesi vurgusu yapıldı.

11 siyasi parti il başkanının imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

İsrail'in Gazze'de çoğunlukla kadın, yaşlı ve çocukların bulunduğu bir hastaneyi hedef alması neticesinde çok sayıda sivil can kaybı yaşanmıştır. Tüm Dünyanın gözü önünde orantısız güç kullanarak sivillerin bulunduğu hastane, cami ve okulları hedef alan İsrail'in bu saldırıları adeta bir katliama dönüşmüştür. Söz konusu saldırılar sonucunda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.. Filistin halkının acılarını paylaşıyoruz. Gümüşhane'deki siyasi partiler olarak İsrail'in bu büyük vahşetine seyirci kalmayacağız. Masum çocukları, yaşlıları, hastaları ve sağlık çalışanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı en ağır şekilde lanetliyoruz. Uluslararası hukuk ve ahlaki kuralla hiçe sayarak sivil bölgeleri hedef alan İsrail'in insanlık dışı saldırısı ve kuşatması bir an evvel sona ermelidir. Bizler İsrail'in insanlık dışı ve hukuk dışı saldırılarını şiddetle kınıyor ve yaşanan vahşete karşı durmayı insani bir sorumluluk olarak görüyoruz. Ortadoğu'da yeniden barışın tesis edilmesi için bütün uluslararası kuruluşları acil harekete geçmeye ve akan kana son vermeye davet ediyoruz.

 
Erzurum’da Özgür Kudüs etkinliği
 
‘Filistin Özel’ Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemevinden İsrail’e protesto, Filistin’e destek
Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi öncülüğünde ...
Haydar Aliyev’e bilimsel vefa
İlki 2019 yılında düzenlenen Sosyal Bilimler Kongresi (USBK), bu yıl beşinci ...
Kop beyaz örtüye büründü
Bayburt - Erzurum kara yolu 2 bin 400 rakımlı Kop Dağı güzergâhı ve Bayburt’un ...
 
Soğanlı beyaz örtüye büründü
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle birlikte Bayburt'un ...
Solmaz Zengezur’un Dünü ve Bugünü’nü değerlendirdi
Atatürk Üniversitesinden Doç. Dr. Gürsoy Solmaz moderatörlüğünde başlayan ...
Nemrut Kalderası’nda 100. Yıl coşkusu
Bitlis'teki güvenlik korucuları, Cumhuriyet'in 100. yılını 2 bin 800 rakımdaki ...
 
Oltu’da Muhtarlar günü kutlandı
19 Ekim Muhtarlar Günü, Erzurum'un Oltu ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
Rize ve Erzurum işbirliği güçleniyor
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Erzurum ...
Doğu’da zulmü alkışlamayanlar kıyamdaydı
Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesinin 14 ilinde de Gazze’de zulme ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva