ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>SİYASET
5 Mayıs 2013 Pazar - 14:22

Destici gündemi değerlendirdi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, coğrafyamızın sınırlarında hem de Suriye'de yeni bir PKK bölgesi oluşturulacağını belirterek "PKK’nın muhatap alınmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.

Destici gündemi değerlendirdi

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, coğrafyamızın sınırlarında hem de Suriye'de yeni bir PKK bölgesi oluşturulacağını belirterek "PKK’nın muhatap alınmasını asla kabul etmiyoruz" dedi.
GENİŞLETİLMİŞ İSTİŞARE TOPLANTISI
BBP Erzurum Bölgesi Genişletilmiş İstişare Toplantısı, Müceldili Konağında yapıldı. Toplantıya BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda partili katıldı. Toplantı öncesinde bir konuşma yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, şunları söyledi: “Türkiye’de suni gündem oluşturulurken ve bu gündemlerle başta iktidar partisi ve meclisteki muhalefet partileri birbirlerine saldırıp birbirleri ile mücadele edip buradan oy devşirme hesabı güderken biz hep şunu söyledik; 'Bırakın bunları. Türkiye’nin birinci gündem maddesi terördür. Terör bitmediği sürece Türkiye hiçbir problemini çözemez. Onun için bir araya gelin ve hep birlikte bu terör belasından ülkeyi kurtarın' dedik.”
Çözüm sürecini değerlendiren Destici, bu konuda net bir bilgi olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Hiç kimse bilmiyor. Eğer kendileri de biliyorsa sürecin içinde ne olduğunu bunu hem meclis'le, hem bizlerle hem milletle paylaşırsın. Çünkü süreç artık istihbari olmaktan çıkmıştır. Biz bu süreci milli bir süreç olarak görmüyoruz. Mutlaka dışarıdan dayatılan bir süreç olduğuna dair büyük emareler var. Bu konuda milletteki şüphelerin giderilmesi lazım. İkinci olarak PKK’nın muhatap alınmasını asla kabul etmiyoruz. Yani nasıl oluyor da siz, 30 yıldır bu memleketi kan gölüne çeviren, kundaktaki bebeklere bile kurşun sıkacak kadar insanlıktan nasibini almamış olan, 5 bin şehidin kanını elinde bulunduran, bu ülkenin 500 milyar dolar geleceğini heba etmiş olan, geleceğine kurşun sıkmış olan ve milletin inanç değerleriyle hiçbir ortak yönü olmayan bu grubu nasıl olur da siz muhatap alırsınız. Nasıl olur da masaya oturursunuz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz bunu reddediyoruz.”
AKİL İNSANLAR
Akil insanlar heyeti konusunda da görüşlerini açıklayan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üzülüyorum. Bu heyetler içerisinde gerçekten PKK ile özdeşleştiremeyeceğimiz, vatanın, milletin menfaatleri noktasında şüpheye düşemeyeceğimiz insanlar da var. Ama bu insanların gerçekten bu süreçlere alet olmasını ve bu noktada dik duramamasını da ben şahsen esefle karşılıyorum. O heyetin içerisinde KCK sanıkları var. Nasıl oluyor da KCK sanığı olan birisi, PKK üyesi veya sempatizanı olan birisi 'Akil insanlar' heyeti içerisinde yer alıyor ve bunlar toplumsal uzlaşmayı, toplumsal barışı sağlayacaklar diye yutturulmaya çalışılıyor.”
Destici, halkın, hükümet yetkililerinden “İleri ki günlerde Apo ve teröristler serbest kalacak mı?” sorusuna cevap beklediğini söyledi.
‘ADINA ÇÖZÜM SÜRECİ DİYORLAR’
Destici, konuşmasında, bugün bir süreç yürütüldüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Adına çözüm süreci diyorlar. Bunun adı çözüm süreci değil, terörist başı ve uzantıları ile müzakere sürecidir. Bu süreç ile önceleri 'Asla PKK ile teröristler ile müzakere etmeyiz, etsek etsek bunların siyasi uzantıları ile müzakere ederiz' diyenlerin şimdi bunlar ile müzakere ettikleri ortaya çıktı."
Dördüncü yargı paketi ile içeride bir tane KCK’cı kalmadığını anlatan Destici, şöyle konuştu: "Bunların serbest bırakılması bir şey değil, bunların işlemiş oldukları suçlar fiilden çıktı. Artık PKK’lıyım demek suç değil, Sayın Abdullah Öcalan demek suç değil, Apo’yu, PKK’yı ve terör eylemlerini övmek suç değil. Neden bu zamana kadar operasyon yapıldı o zaman. Bir günde neler değişti. Ben buradan söylüyorum. 5. ve 6. yargı paketleri çıkacak. Bununla birlikte PKK’lılara af gelecek. Yeni düzenlemeler gelecek. PKK’lılarda çıkacak. Bunları önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bunun yanında ikinci bir dil gelecek. Ana dilimiz varken bir dil daha gelecek."
Coğrafyamızın sınırlarında hem de Suriye'de yeni bir PKK bölgesi oluşturulacağını anlatan Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Herkes kanın durmasını, terörün bitmesini istiyor. Terör bitmeden Türkiye’nin hiçbir sorunu çözülmez. Bu çözümün yanlış olduğunu bu çözümün PKK ile görüşmeden yapılacağını söyledik. Ülkemiz ve milletimiz adına iyi şeyler istiyoruz. Sadece kendimiz için değil tüm Türkiye’de yaşayan Laz’ı Çerkez’i, Türkü ve Kürt’ü, başı açığı, başı kapalısı, her zaman mutlu olsun, her zaman başları dik olsun. Bizim mücadelemiz milletimiz ve ülkemizin birliği içindir."
 

 
Büyükşehir ligi 10’uncu tamamladı
 
Organlarıyla 2 kişiye umut oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO seçimleri sonuçlandı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın 35 meslek grubundan 81 meclis üyesinin ...
Bu bir başkanlık rekoru
Hüseyin Akal, 43 yıldır Doğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri ...
ETSO'da seçim heyecanı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ETSO) organ seçimleri, sabah 08.00 itibariyle başladı.
 
Akal güven tazeledi
Doğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği ...
‘Ufkumuz, huzur ve kardeşliktir’
AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, AK Parti’nin halkla bütünleşmiş ...
Aziziye’de termal eğitim
Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde görev yapan personellere ...
 
Büyükşehir’de işçi hakları istişaresi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Hizmet-İş Sendikası ...
SP’den ‘5 Yıldızlı Buluşma’
Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nergül Aksu, Erzurum’a geliyor
‘Satmadık, satın aldık’
Bulutlar, "ilçe halkına bir söz vermiştim ilçemize ait ne kadar tahsisli ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva