ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
Şimşek’ten enflasyonla mücadele vurgusu
HABERLER>SİYASET
2 Mayıs 2013 Perşembe - 13:41

‘Satmadık, satın aldık’

Bulutlar, "ilçe halkına bir söz vermiştim ilçemize ait ne kadar tahsisli arsa, apartman boşluğu, site boşluğu ve yeşil alan ilan edilmiş yer varsa satmayacağız sözünü vermiştim. Bugün itibariyle halkımıza verdiğimiz sözümüzün arkasın da durduk"dedi

‘Satmadık, satın aldık’

ERZURUM (İHA) - Palandöken Belediyesi tarihin de ilk defa yeşil alan, sosyal donatı ve çocuk oyun park yapmak için kamulaştırma yaparak bir ilke imza attı. Yunus Emre Mahallesin de Palandöken Belediyesi tarafından 2012 yılın da inşaatı başlanan 12 derslik Kültür Merkezi ve 500 kişilik Kapalı Spor Salonunu önün de yer alan şahıslara ait 3 bin 240 metrekare alanı 1 milyon 500 bin TL karşılığında kamulaştırarak 9 bin metrekarelik rekreasyon alanı yapılırken tesislerle birlikte toplam 13 bin metrekare alan oluşturuldu.
HEDEFİMİZ MODERN İLÇE, MODERN YAŞAM
Palandöken Belediyesi olarak tarihin de bir ilke imza attıklarını belirten Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ”Yunus Emre Mahallesin de yapımına 2012 yılında başladığımız ve bitme aşamasın da olan Kültür Merkezimiz ve Spor kompleksini alanını genişletmek adına bir ilk yaptık ve şahsa ait 3 bin 240 metrekare alanı kamulaştırarak mahalle sakinlerinin ve ilçenin nefes alacağı, yediden yetmişe herkesin huzur içerisin de vakit geçireceği çağdaş, modern yaşam alanı oluşturmak adına toplam tesislerle birlikte 13 bin metrekare alana sahip yepyeni bir rekreasyon yapımına başladık. İlçemize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.
REKREASYON ALANIN DA YOK YOK
Palandöken Belediyesi olarak ilçeye tam donanımlı bir rekreasyon alanı kazandıracaklarını söyleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Yunus Emre Mahallemiz de başlattığımız çalışma kapsamına da toplam 13 bin metrekarelik alanın rehabilite edilmesini kapsayan projemizin ilk ayağı 12 derslik kültür merkezi, düğün salonu, ikinci etabı olan 500 kişilik kapalı spor salonuydu bu iki etabı da tamamlayarak halkın hizmetine sunmak için geri sayım başlatırken bölgemiz de yeşil alan yoktu bunu da düşünerek üçüncü etabı başlattık. Belediye olarak bir ilki gerçekleştirerek şahsa ait alanı kamulaştırarak tam donanımlı içerisin de her şeyiyle düşünülmüş bir rekreasyon alanı oluşturduk. Bu rekreasyon alanı da yer alan kapalı spor salonu da çocuk ve gençlerin ilgilerinin spora yönlendirilmesi ve enerjilerini bu alanda olumlu yönde kullanmaları, kültür merkezin de düzenlenecek kültürel, el sanatları ve mesleki kurs etkinlikler ile gençlerin sanata ilgilerinin artması, meslek edinmeleri, iş hayatın da vasıflı bireylerin oluşması yanı sıra halkın nefes alabilecekleri bir yaşam alanı sağlanması ana gayelerdendir” dedi.
YEŞİL BİR PALANDÖKEN HAYALİMİ VE SÖZÜMÜ GERÇEKLEŞTİRİYORUM
Palandöken İlçe halkına verdiği sözü ve hayallerini gerçekleştirmek için bir hedefinin olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Bulutlar,” İlçe için hep kış ayların da nasıl beyaza bürünen bir ilçe ise yaz mevsimin de yeşilin her tonuyla kuçaklaşmış bir ilçe hayal ediyordum. Şükürler olsun ki yeşil bir Palandöken için emin adımlarla ilerliyoruz. İlçemiz 1994 yılından 2009 yılına kadar 120 dönüm yeşil alana sahip olurken 2009 yılından 2013 yılına kadar yani 4 yılda 80 dönüme yakın ilçeye yeşil alan kazandırdık. Çünkü ilçe halkına bir söz vermiştim ilçemize ait ne kadar tahsisli arsa, apartman boşluğu, site boşluğu ve yeşil alan ilan edilmiş yer varsa satmayacağız sözünü vermiştim. Bugün itibariyle halkımıza verdiğimiz sözümüzün arkasın da durduk ve bir karış yeşil alan ve yeşil alan olabilecek yer satmadık hamdolsun. Aksine yeşil alan yapmak için para verip park yaptık. İlçemizin yeşil örtüye kavuşması içinde emin ve kararlı adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.
 

 
Polis saldırganları arıyor
 
KUDAKA’dan Çamlıkaya Zirvesi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yusuf 3 Mayıs 2013 Cuma 13:54

sayın başkan keşke lojmanına verdiğin değeri yan sokaklara göstresen senin evinin bulunduğu sokak ekiplerce hergün temizlenirken yanıbaşındaki sokağa ne hikmetse temizlik arabası bile girmiyor.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çalık esnafın nabzını tuttu
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık, Narman İlçesinde esnaf ziyaretlerinde bulundu.
Çalık’tan 1 Mayıs mesajı
Saadet Partisi Erzurum İl Başkanı Faik Çalık , 1 Mayıs Emek ve Dayanışma ...
ÇOKAB Şenkaya’da toplandı
Çoruh Havzası Kalkınma Birliği (ÇOKAB) olağan meclis toplantısı Şenkaya’da yapıldı
 
Çalık’tan Erzurum’a övgü
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Çalık, Erzurum’a ilk defa ...
Küçükler esnafla istişarede bulundu
Büyükşehir Belediye BaşkanıAhmet Küçükler, bir süre önce başlattığı esnaf ...
Cengiz muhtarlarla istişare etti
Köy ve Mahalli Muhtarları Derneği Aziziye Şubesi, yaptığı başarılı hizmetlerden ...
 
‘Doğu’da anne olmak zor’
AK Parti Erzurum Kadın Kolları tarafından yerel siyasette kadın eli programı düzenledi.
Korkut’tan et açıklaması
Korkut,"Tamamen öz kaynaklarımız ile yaptığımız bir iş. Bu iş için başkaca ...
ETB’de Aziziye istişaresi
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Erzurum Ticaret Borsası’nı ziyaret ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva