ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>GUNCEL
4 Temmuz 2013 Perşembe - 15:43

Dede Korkut Şöleni dualarla başladı

Bayburt’a yaklaşık 40 km uzaklıktaki Masat köyünde yer alan Dede Korkut Türbesi ziyaret edilerek burada Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy tarafından dua edildi.

Dede Korkut Şöleni dualarla başladı

BAYBURT (İHA) - 19. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni başladı.
Türk Dünyası Parkı’nda Feridun Hacıhasanzade tarafından hazırlanan “Bayburt” konulu fotoğraf sergisi ve Azerbaycan Miras İçtimai Birliği tarafından hazırlanan “Azerbaycan” konulu fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayan şölenler daha sonra tarihi Taşhan’da “El Sanatları ve Yöresel Yemekler Panayırı’nın gezilmesiyle devam etti.
Bayburt’a yaklaşık 40 km uzaklıktaki Masat köyünde yer alan Dede Korkut Türbesi ziyaret edilerek burada Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve Bayburt İl Müftüsü Kemalettin Aksoy tarafından dua edildi.
Daha sonra Dede Korkut Türbesi’nin yanında düzenlenen törende, Makedonya Halk Dansları Topluluğu, Azerbaycan - Bakü Halk Dansları Topluluğu ve Bayburt Halk Oyunları ekipleri oyunlarını sergilediler.
BAYBURT, MÜSLÜMAN TÜRKLERİN YAŞADIĞI MUHKEM BİR KALE OLMUŞTUR
Burada bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, şu ifadelere yer verdi:
“Uzaktan yakından şölenlerimize renk katan bütün misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bu yıl 19.’sunu düzenlediğimiz Dede Korkut Şölenlerini, inşallah gelecek nesillerimiz, 119. yıldönümünü de düzenler. Çünkü bir taraftan global dünyanın gerçeği bir taraftan da ülkeleri, insanları bir birine bağlayan değerlerin bilindiği bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Türk Dünyasını, İslam dünyasıyla birleştiren değerler gerçekten çok fazladır. Ama bunlar tarihin derinliklerinde unutulmaya yüz tutmuştur. Dede Korkut bunlardan biri, Hoca Ahmet Yesevi bunlardan biri, Yusuf Has Hacip bunlardan biridir. Bayburt’ta bile bazı değerlerimizin unutulduğunu tespit ettik. Mesela İmarattepe’de keşfettiğimiz iki tane zat var; Veysel Hamedani ve Necmeddin Geylani. Bunlar Horasan erenleridir. Bayburt gerçekten Horasan erenlerinin akın yeridir. Abdulvehhap Gazi’yle başlayan bu süreç, Dede Korkut’la devam etmiştir. Veysel Hamedani’yle, Necmeddin Geylani’yle, Haydar Han Afgani’yle devam etmiştir. Ta ki Bayburt İslam’ın bir kalesi olmuştur. Müslüman Türklerin yaşadığı muhkem bir kale olmuştur. Tarih boyunca da Bayburt Kalesi buna şahitlik etmiştir. Müslüman Türk dünyasını birleştirme potansiyeli olan bazı değerleri, yeniden ortaya çıkarmak, yeniden herkes tarafından bilinir hale gelmesini temin etmek biz idarecilerin temel görevlerinden biri olmalıdır. Türkiye’de bilindiği gibi bütün Türk ülkelerinde de bilinen Dede Korkut, tam manasıyla Sünni bir Müslüman âlimdir. Horasan erenidir.”
Konuşmasında Dede Korkut’tan bahseden bir kitaptan yazı ve Dede Korkut’un bir şiirini okuyan Belediye Başkanı Polat, “Dede Korkut’un daha bilinir olması ve Türk dünyasını birleştirir vasfının daha vurgulanmasına yönelik organize ettiğimiz Dede Korkut Şölenlerinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
5 gün sürecek olan Dede Korkut Şölenlerinin açılış programlarına Valimiz Hasan İpek ve Belediye Başkanımız Hacı Ali Polat’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen, Kocaeli Çayırova Belediye Başkanı Ziyettin Akbaş, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, Kudaka Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, daire amirleri, ve vatandaşlar katıldı.

TÜRK DÜNYASI HALK OYUNLARI EKİPLERİ ŞÖLENLERE RENK KATTI
Bu yıl 19. düzenlenen Dede korkut Kültür Sanat şölenleri için Bayburt'a gelen Türk Dünyasından çeşitli ülkelerin halk oyunları ekipleri gösterileri ile izleyicileri coşturdu.
Masat köyünde yapılan açılış gösterilerinin ardından Cumhuriyet meydanındaki kutlamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı.Atatürk Anıtına çelek konulması, Saygı Duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama programında Türkiye Yazarlar Kurumu Başkanı Mehmet Doğan, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek ve Vali Hasan İpek, birer konuşma yaptılar.
Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından hediyeli şölen balonları gökyüzüne bırakıldı.
Türk Dünyasından gelen halk oyunları ekiplerinin muhteşem halk oyunları gösterileri ile Cumhuriyet meydanındaki kutlamalar sona erdi.

 
Engelli futbolcular izleyicileri büyüledi
 
Öztürk: "Biz devamından yanayız”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Altıparmak’ı ağırladı
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet ...
Erzurum arayı açıyor
ÖZEL-Erzurum, bu yılın beş ayında teşvikli yatırım sayısı bakımından içinde ...
Yoksullara Vuslat desteği
Vuslat Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nce Erzurum’da ihtiyaç ...
 
Aziziye’de milli coşku
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Erzurum'a teşrifinin ...
‘3 Temmuz tarihi dönüm noktası’
Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Erzurum'a teşrifinin ...
‘Millete hizmet bizim için onurdur’
Altıparmak, "hangi kademede, hangi görevle olursak olalım bu millet, aziz ...
 
Dünya bu dramı görmüyor..!
Eğilmez, Doğu Türkistan’da 1 milyon 828 bin 418 kilometrekare yayılmış ...
Müftülük muhtarları ağırladı
Pazaryolu İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen toplantıda muhtarlar kahvaltıda bir araya geldi.
‘Sizlerle beraberim’
Vali Altıparmak bir işçinin, yöneticilerin halkın yanına gelmediği’ serzenişi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva