ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>TÜRKİYE
28 Ekim 2015 Çarşamba - 04:41

Davutoğlu: ‘Sorumluluk almak yiğit işidir’

Davutoğlu, "Millet, 'hükümete girin' diyor, hepsi ayrı bir tarafa kaçıyor. Sorumluluk almak yiğit işidir. Sorumluluk almak için Toroslar'da, o yalçın dağarda büyümek, korkmamak lazım." dedi.

Davutoğlu: ‘Sorumluluk almak yiğit işidir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Millet, 'hükümete girin' diyor, hepsi ayrı bir tarafa kaçıyor. Sorumluluk almak yiğit işidir. Sorumluluk almak için Toroslar'da, o yalçın dağarda büyümek, korkmamak lazım." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim hesap vereceğimiz iki makam var: Allah ve millet. Başka kimseye hesap vermez, başka kimseden korkmaz, başka kimsenin önünde eğilmez ve onlardan yardım istemeyiz" dedi.

Davutoğlu, partisinin mitinginde, memlekete hizmette diğer partilerin AK Parti'nin eline su dökemeyeceğini belirtti.

AK Parti'nin 13 yıl içinde yazdığı başarı hikayelerine dağların, ovaların, nehirlerin, denizlerin şahit olduğunu bildiren Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 10 gün önce dünyada ilk defa gerçekleştirilen bir projeyle ana vatanın suyunu KKTC'ye, yavru vatana gönderdiklerini hatırlattı.

"Bunu Bahçeli yapabilir mi?" diye soran Davutoğlu, "Hayır" karşılığını alması üzerine, "Yapabilse 13 yıl önce başbakan yardımcısıydı, yapsaydı değil mi? O Kıbrıs davasının sadece lafını yapar, milliyetçiliğin ekmeğini yer de milliyetçilik için ter dökemez, oturduğu odadan çıkamaz. Biz ise vatan topraklarını, soydaş topraklarını gezerken yatak, yer, döşek, oda görmeyiz, aşkla dolaşırız aşkla" ifadesini kullandı.

"Bunu CHP yapabilir mi?" diye sorduğu alandakilerden yine "Hayır" yanıtını alan Davutoğlu, "Yanlışlıkla bir boru çekmeye çalışsalar yolu şaşırırlar, Kıbrıs yerine başka bir yere, Lübnan'a falan götürürler" dedi.

"SORUMLULUK ALMAK YİĞİT İŞİDİR"

Başbakan Davutoğlu, milletin geçmişte iyi niyetle bazı belediyeleri muhalefet partilerine teslim ettiğini belirterek, "Hiç o belediyelerden bir hayırlı hizmet gördünüz mü? Çünkü yönetmeyi bilmezler bunlar sadece kendi menfaatlerini bilir. 7 Haziran'dan bu yana bu ülkeyi düşünseler, milletimiz onları göreve çağırdığında onlar ne yaptılar? Kaçtılar. Millet 'uzlaşın' dedi 7 Haziran'da. Bunlar kendi siyasi menfaatlerinin peşine düştüler. Millet, 'hükümete girin' diyor, hepsi ayrı bir tarafa kaçıyor. Sorumluluk almak yiğit işidir. Sorumluluk almak için Toroslar'da, o yalçın dağarda büyümek, korkmamak lazım. Bildikleri tek şey var, yalanlarla, iftiralarla, akıl almaz suçlamalarla AK Parti'ye saldırmak. Terör gibi çok hayati bir meselede bile öncelikleri Türkiye değil" ifadelerini kullandı.

"BİR EŞ BAŞKAN VAR YA..."

Muhalefet partilerinin bu ülkenin seçilmiş hükümetini ellerinde hiçbir dayanak olmadan terörün sorumlusu olarak göstermeye çalıştığını dile getiren BaşbakanDavutoğlu, "Ankara'da saldırı olunca biz  yaralı vatandaşlarımızın hastaneye yetişmesi için çaba sarf ederken, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın cenazeleriyle uğraşırken bunlardan birisi, bir eş başkan var ya, adını zikretmeyeyim, 'katil devlettir' diye seslendi. Be hey gafil, bu millet, 78 milyon son 13 yıl içinde devletin müşfik yüzünü gördü, devletin anne gibi kucağını, özgürlüklerini, sağlık hizmetlerini, eğitimini gördü. Bizim dönemimizde devlet ile millet birleşti, aşkla 78 milyon kenetlendi" diye konuştu.

Davutoğlu, milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı'na, AK Parti'ye, kendilerine en ağır hakaretlerin yapıldığını belirterek, "Fakat bilmiyorlar ki sevdası millet olanın, yüreği millet aşkıyla dolu olanın bu hakaretlere de ithamlara da karnı toktur. Bizim hesap vereceğimiz iki makam var: Allah ve millet. Başka kimseye hesap vermez, başka kimseden korkmaz, başka kimsenin önünde eğilmez ve onlardan yardım istemeyiz" dedi.

"BUNLAR BİRBİRLERİNİN DÜŞMAN KARDEŞLERİ"

Ülke için sorumluluk almaya gelince anlaşamayanların AK Parti'ye karşı olma konusunda kol kola girebildiğine dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:"Mesele AK Parti düşmanlığı olunca görüyorsunuz MHP ile HDP aynı safta birleşiyor. 'HDP ile koalisyon kurmayız' dedi Bahçeli, İç Güvenlik Yasası'nda birlikte AK Parti'ye karşı çıktılar. 7 Haziran'dan sonra Meclis oturumlarında aynı yönde oy kullandılar. Bunlar birbirlerinin düşman kardeşleri, bunlar AK Parti düşmanlığında birleşirler. Başta PKK, DEAŞ, DHKP-C ve ne kadar insanlık dışı terör odağı varsa hepsinin hedefi hükümetimiz, Türkiye.

 

İşte 'Türkiye için siyaset yaptığını' söyleyen bu partiler bugün bu hain örgütlerle aynı dili kullanıyor. Hedef görünüşte AK Parti hükümeti ama gerçekte hedef Türkiye, Türkiye'yi zayıflatmak. Siyasetçi sözünün eri, dürüst olacak siyasi ahlaka uygun davranacak ve topluma örnek olacak. Elinde bir delil, dayanağı olmadan hiç kimseye iftira atmayacak, asla yalan söylemeyecek, asla seviyesini kaybetmeyecek. Hem 7 Haziran öncesinde hem bu seçim sürecinde muhalefet liderlerinin, partilerinin hallerini görüyorsunuz. Mesela Sayın Bahçeli son aylarda öyle bir dil kullanıyor ki yadırgamamak mümkün değil. Bu ülkenin 2002 öncesi, kriz döneminin en önemli aktörlerinden biri kendisi değilmiş gibi ahkam kesiyor.

Esnafın kepenk kapattığı, yazar kasaların fırlatıldığı dönemde hükümette değilmiş gibi davranıyor. 2015 Türkiyesi için akla ziyan senaryolar yazıyor. Sanki daha dün millet bütün partilere 'Gelin uzlaşın, ortak bir zeminde buluşun' dememiş gibi görevden kaçan kendisi. Hem bu ülke için sorumluluk alacak yüreği yok hem de bulunduğu yerden sadece hakaret ediyor."

Bahçeli'nin partisinin Ankara'daki mitinginde kendilerine yönelik ağır ithamlarda bulunduğunu anlatanDavutoğlu, alandakilere, "Biz kendisine gidip 'Gelin koalisyon hükümeti kuralım' dediğimizde bize ne dedi? 'Gel beraber seçim hükümeti kuralım' dediğimizde bize ne dedi? Bunu da kabul etmiyorsan, 'Biz hükümet kuralım, azınlık hükümeti, bize destek ver' dediğimizde ne dedi? 'Gel, beraber erken seçime gidelim' dediğimizde ne dedi? 'Gel, anayasal zorunluluk hükümeti kuralım dediğimizde bize ne dedi" diye sordu.

Alandakilerin 'Hayır' yanıtı üzerine Davutoğlu, "Böyle her şeye 'Hayır' diyen Bahçeli'ye siz de 'Hayır' diyecek misiniz? Peki millet için elini taşın altına koyan AK Parti'ye ne diyeceksiniz" diye sordu. Alanı dolduranlar bir ağızdan "Evet" yanıtını verdi.

 
18 okul öğrencisine izcilik eğitimi verildi
 
‘Vatanseverlik, Dayanışmayla Ortaya Çıkar’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara seslendi
Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Güya ...
Güllüce bir ilkin mimarı oldu
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Bakanlığımız ülkemizin 79 ilini ...
‘Biz gönül köprüleri kuruyoruz’
Davutoğlu, "Onlar nefret köprüleri, onlar şiddet, terör köprüleri kursunlar. ...
 
‘Bunların hedefi milli iradedir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pensilvanya medyası ile PKK medyasının aynı dili ...
‘Milletle buluşan devletimizi aziz kılacağız’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetimizi dünyada ...
‘En büyük gücümüz insanımız’
Başbakan Davutoğlu, "En büyük gücümüz demokrasimizdir ve insanımızdır'' dedi.
 
‘Bizim sözümüz senettir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim sözümüz onların ...
“Dertleri Türkiye'yi Bölmek”
Cumhurbaşkanı, 'Türkiye'nin başından beri savunduğu terörden arındırılmış ...
‘Biz sadece Allah’ın önünde eğiliriz’
Gençlerin “Dik dur eğilme, gençlik seninle” tezahüratlarına karşılık Cumhurbaşkanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva