ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>TÜRKİYE
25 Ekim 2015 Pazar - 04:15

‘Bizim sözümüz senettir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim sözümüz onların sözüne benzemez, bize noter gerekmez, bizim sözümüz senettir ve mutlaka yerine gelir" dedi.

‘Bizim sözümüz senettir’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim sözümüz onların sözüne benzemez, bize noter gerekmez, bizim sözümüz senettir ve mutlaka yerine gelir" dedi.

Davutoğlu, partisinin İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, toplumun her kesimine yönelik projeleri olduğunu belirterek gençlere yönelik vaatlerini dile getirdi.

Gençlerin iş kurmak istediğinde proje getirdiğinde devletin doğrudan 50 bin lira hibe vereceğini kaydeden Davutoğlu, gençlerin ayrıca sermaye istemesi durumunda 100 bin lira da faizsiz kredi vereceklerini bildirdi.

İlk kez iş bulan gençlerin bir yıllık maaşını da kendilerinin karşılayacağını, bu uygulamanın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını belirten Davutoğlu, "İlk kez AK Parti iktidarında Türkiye'de iş bulan her gence bir yıllık maaşı, devletten ödenecek" dedi.

ESNAFA MÜJDE

Esnafa da 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceklerini ifade eden Davutoğlu, asgari ücreti ise bin 300 liraya çıkaracaklarını kaydetti.

Bütün emeklilere 1 Kasım'dan sonra ayda 100 lira olmak üzere yılda bin 200 lira maaş zammı yapacaklarını bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:"Yatırımcıların talebi halinde onlara anahtar teslimi fabrika veriyoruz. Bu devlet ne kadar gani bir devlet. Düşünün 13 yıl önce biz iktidara geldiğimizde bu devlet kendi memurunun maaşını ödemekten acizdi, IMF'den borç alıp ödüyordu. Şimdi başı dik, yiğit efeler, biz kimseden borç istiyor muyuz? Nereden geldi bu kaynak? Halkımızla beraber yürümekten geldi, alın terinden geldi. Bu kaynak, hortumların kesilmesinden halkımızın duasından gece gündüz Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olarak 13 yıl, şimdi de bizlerin gece gündüz çalışmasıyla geldi. Kimse bizi tekrar namerde muhtaç edemez. Öyle bir gayret sarf edeceğiz ki bir daha bu memleket, değil namerde, merde dahi muhtaç olmayacak. Allah bizi kimseye muhtaç etmesin ama şunu da söyleyelim, Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koalisyona da muhtaç etmesin. Oylarınızı öyle sağlam verin, mührünüzü öyle sağlam basın, komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa öylesine aşkla götürün ki ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile muhatap etmeyin, ne olur etmeyin. Bakın konuşuyoruz. Kemal Bey maalesef bırakın hükümet kurmak gibi ciddi bir işi, terör belasıyla biz uğraşırken baş başa görüştüğümüz konuları bile sır olarak saklamayacak kadar ciddiyetsizlik gösterdi."

"Bizi onlara muhtaç etmeyin" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Bahçeli'ye bir daha bizi gönderip, 'hayır' cevabı almamıza sebep olmayın Allah aşkına" dedi.

"AK Parti 1 Kasım'da tek başına iş başına" sloganını alandakiler ile söyleyen Davutoğlu, Ödemiş'in desteğini beklediğini belirtti.

"YEMDE VE GÜBREDE KDV'Yİ KALDIRIYORUZ"

Ödemiş'in bereketli bir tarım bölgesi olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Siz çok şanslısınız bereketli topraklara sahipsiniz ama bu topraklar da şanslı, sizin gibi çalışkan insanlar tarafından ekiliyorlar, biçiliyorlar" dedi.

Müjdeleri açıklarken çiftçileri unutmadıklarını da dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:"Sevgili çiftçi kardeşim, yemde ve gübrede KDV'yi kaldırıyoruz inşallah. Yemde yüzde 8'di, gübrede yüzde 18'di, hepsini kaldırıyoruz. Biliyoruz ki siz daha fazla üretim yapıp bize daha fazla vergi ödeyeceksiniz. Biliyoruz ki Türkiye şu anda dünyanın 6'ncı büyük tarım ülkesi, Avrupa'da en büyük tarım ülkesi. Türkiye, dünyada da tarımda ilk üçe girecek inşallah. Ödemiş'in narı, zeytinleri her şeyi güzel. Ödemiş daha tarıma başlarken tohumu ektiğinde toprağın hakkını ödüyor. Onun için 'Ödemiş' diyoruz. Her şeyin hakkını ödüyor. Ödemiş, bizim hakkımızı da ödeyecek misiniz? İnşallah bunu 1 Kasım akşamı göreceğiz. Seracılarımıza da verdiğimiz elektriği ucuzlatıyoruz. Köylerde gençler, 'Köyümde iş kurmak istiyorum. Bana bir imkan yok mu?' diyordu. Düşündük, taşındık, köyde gençlerimizi, bu cennet gibi topraklarımızı ekip biçmeleri için gençlerimize 30 bin liraya kadar karşılıksız, geri ödemesiz sermaye veriyoruz. Alsın 30 bin lirayı hayvancılık mı yapacak, seracılık mı yapacak, meyvecilik mi yapacak, o güzel çiçekleri mi yetiştirecek. Gül kokulu, çiçek kokulu Ödemiş, Türkiye'yi çiçek gibi bir ülke yapmaya hazır mısın?"

"BİZİM SÖZÜMÜZ SENETTİR"

AK Parti olarak her zaman çiftçinin, köylünün yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini bildiren Davutoğlu, "Bizim sözümüz onların sözüne benzemez, bize noter gerekmez, bizim sözümüz senettir ve mutlaka yerine gelir. Ne sözü verdiysek yerine getirdik. İnşallah şimdi de size verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun" diye konuştu.

Terör olaylarına da değinen Başbakan Davutoğlu, alandakilere, "Ödemişliler, bu terör tehdidine karşı bir olmaya, diri olamaya var mısınız?" sorusunu yöneltti.

Davutoğlu, şunları kaydetti:"Ödemişliler, bu mesele artık şahsi mesele değildir, bu mesele bir parti meselesi değildir. Bu mesele, bir memleket meselesidir. Bu mesele ülkemizin, insanımızın, çocuklarımızın geleceği meselesi. Bizimle memleket meselesini çözüme kavuşturmaya var mısınız? Buradan sizlere soruyorum, 'Türkiye için siyaset yaptığını' söyleyen her partinin, Türkiye için çalışması gerekir, bu ülkenin problemlerine çözüm üretmesi gerekir. Bu ülkeye yönelik tehditler karşısında milli bir duruş göstermesi, insani bir hassasiyet içinde olması gerekir, Türkiye'yi namerde muhtaç etmemesi için dik durması gerekir. En çok böyle zamanlarda, terörün hortladığı böyle zamanlarda, terörle mücadelede yan yana durmamız gerekmez mi? 7 Haziran'dan beri muhalefetin ne yaptığına bir bakın. Gerçek yüzlerini bir kez daha gördük. Millet, 'uzlaşın, beraber hükümet kurun' dedi, bunlar milletin verdiği görevden kaçtılar. Millet bizi açık ara birinci parti yaptı, CHP milletin verdiği bu görevi bizden almaya kalkıştı, 'blok siyaseti' dedi. 'AK Parti hükümette olmasın' diye Sayın Bahçeli'ye, Sayın Kılıçdaroğlu Başbakanlık teklif etti. Allah aşkına Başbakanlık birbirine ikram edilecek bir şey mi? Başbakanlığı millet verir, millet. Sayın Bahçeli 'hayır' dedi. Zaten şimdiye kadar Sayın Bahçeli'nin herhangi millet yararına bir şeye 'evet' dediğini gördünüz mü? Hep 'hayır' diyor."

Bahçeli'nin beraber hükümet kurmaya, seçim hükümeti kurmaya, azınlık hükümetine destek vermeye, Meclis'te erken seçim kararı alınmasına "Hayır" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Korkuyor, korkuyor. Bunlar sorumluluk almaktan korkarlar. Bunlar mertçe meydana çıkmaktan korkarlar" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Ödemiş mitinginde yaptığı konuşmada, kendileri Mehmetçik ile polis ile dağda, bayırda, ovada, Türkiye'nin her yerinde terörle mücadele ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kenara çekildiğini belirterek, "(Ben sizinle birlikte hükümette yer alıp bunlarla mücadele etmem, sadece eleştiririm) dedi. Onların görevi eleştirmek, bizim görevimiz yiğitçe terörist ile vatan düşmanları ile mücadele etmek. Onların görevi sağda solda beklemek" diye konuştu.

Dün Gaziantep'te ondan önce Trabzon'da şehit ailelerinin evini ziyaret ettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah aşkına Sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısıyla böyle yüreği yanıp da teröre karşı mücadelede destek verdiğini gördünüz mü? Köşesinde oturur, sonra bizi tehdit etmeye kalkar 'Ne görüştüğümüzü açıklayacağım' diye. Biz hiçbir şeyden, hiçbir tehditten, şantajdan korkmadık, korkmayacağız çünkü biz Allah'a güvenmişiz, millete sırtımızı vermişiz, ne terör örgütlerine sırtını verenler gibi ne de 'terör örgütlerine karşı gelin birlikte mücadele edelim' dediğimizde kaçanlar gibi meydanları bırakmadık" şeklinde konuştu.

Meydanlarda milletle buluşan tek liderin kendisi olduğunu belirten Davutoğlu, 1 Kasım'da milletin bir kez daha "AK Parti" diyeceğini söyledi.

Davutoğlu, milletin, 7 Haziran'dan bu yana muhalefetin nasıl kaçak güreştiğini ve görevden kaçtığını yakından gördüğünü ifade etti.

Ege'nin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, İzmir ve Ödemiş'e yapılan yatırımları anlattı.Davutoğlu, "Belediyemiz de Ödemiş'e hizmetlerine devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'li belediyelere yapması gereken birtakım vazifeleri yapmıyor, bunu biliyoruz ama bilsinler ki Ödemiş de başta olmak üzere AK Parti belediyelerinin arkasındaki güç, AK Parti hükümetleridir. Hiç kimseyi sahipsiz, yalnız bırakmayız. " ifadelerini kullandı.

 

 
“Dertleri Türkiye'yi Bölmek”
 
‘En büyük gücümüz insanımız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Dertleri Türkiye'yi Bölmek”
Cumhurbaşkanı, 'Türkiye'nin başından beri savunduğu terörden arındırılmış ...
‘Biz sadece Allah’ın önünde eğiliriz’
Gençlerin “Dik dur eğilme, gençlik seninle” tezahüratlarına karşılık Cumhurbaşkanı ...
Taşeron işçilere kadro müjdesi
Başbakan Davutoğlu, ''Taşeron işçilerimizden asli işlerde çalışanları ...
 
‘Tavrımız ilk gün neyse, bugün de odur’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim terör konusundaki ...
‘Birileri ülkeyi terörle öne çıkarmaya çalışıyor’
Erdoğan, “Bugün birileri Türkiye'yi sadece terörle, Suriye'den gelen göçmen ...
Davutoğlu: ‘Terör mutlaka yenilecektir’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mücadeleyi mutlaka Türkiye'de son bir terörist ...
 
‘Güllüce, ’Duadan uzak kalmayalım’
Güllüce, ‘İslam alemi asırlarca batı dünyasında zulüm görenlerin sığındığı ...
‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet çetesi’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-25 Aralık 2013’te yargı içindeki bir çetenin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz Milletle yürüdük’
Erdoğan, “Onlar sırtlarını tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva