ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
24 Ekim 2015 Cumartesi - 04:14

Davutoğlu: ‘Terör mutlaka yenilecektir’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Mücadeleyi mutlaka Türkiye'de son bir terörist kalana kadar süreceğimizi de bir kez daha iletmek istiyorum. Terör her ne suretle olursa olsun mutlaka yenilecektir" dedi.

Davutoğlu: ‘Terör mutlaka yenilecektir’

Davutoğlu, bir otelde düzenlenen Hak-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, bugünün 10 Muharrem olduğunu anımsatarak, Hak-İş'in anlamlı bir günde genel kurul yaptığını belirtti.

"Hüseyni" tavrın dünyada ve Türkiye'de haksızlığa, adaletsizliğe ve zulümlere karşı dik ve vakur duruşun adı olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz her zaman 'Hüseyni' duruşun yanında olduk. Bugün eğer ülkemiz çağdaş Yezitlerden kaçan milyonlarca kardeşimize ev sahipliği yapıyorsa, dünyanın neresinde olursa olsun başı dara giren, mazlum olan rahat ve huzur içinde yaşayacağı bir yer aradığında yönünü ülkemize dönüyorsa bu Hazreti Hüseyin geleneğinin bu ülkede yaşandığının en güzel işaretidir. Biz her zaman hakkı, adaletin ve zulme karşı dik duruşun sözcüsü olduk, olmaya devam edeceğiz. Allah bu topraklarda 'Hüseyni' tavrı sürdürenlerin geleneğini, devamını muktedir kılsın."

Devletlerin şefkat ve kudretle anıldıklarını, "Hüseyni" tavrın şefkatin adı olduğunu vurgulayan Başbakan Davutoğlu, şefkat sahibi olunması ama kudret sahibi olunmaması halinde haksızlıklara karşı direnme gücünün kaybedilebileceğini bildirdi.

"Yepyeni Bir Van İnşa Edildi"

Bugünün Van depreminin yıl dönümü olduğunu da anımsatan Davutoğlu, "Hatırlayacaksınız, Türkiye'nin en gelişmiş bölgesi olarak işaret edilen Kocaeli'de, Gölcük'te, Gebze'de, Sakarya'da deprem oldu, devlet günlerce bu depreme ulaşamadı. Deprem alanında varlığını göstermemişti. Kalıcı konutlara geçiş yıllar almıştı" diye konuştu.

Birkaç gün önce Van'ı ziyaret ettiğini ve oradaki vatandaşlarla kucaklaştığını aktaran Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da depremin ardından kısa sürede 17 bin 843 konut yapıldığını, yepyeni bir Van'ın inşa edildiğini kaydetti.

"VAKUR VE VATANPERVER TUTUM BİZİM EN BÜYÜK GÜÇ KAYNAĞIMIZ"

Hazreti Hüseyin'in takipçisi olmaya devam edeceklerinin altını çizen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ülkemiz hangi zorluklarla karşılaşırsa karşılaşsın, ister deprem gibi afetler isterse terör gibi fitne çabaları karşısında mili birliği, kardeşliği ve ülkemizin her köşesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için hiç durmayacağız. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu çerçevede son aylarda kaybettiğimiz bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların yürüttüğü mücadeleyi mutlaka Türkiye'de son bir terörist kalana kadar süreceğimizi de bir kez daha iletmek istiyorum. Terör her ne suretle olursa olsun mutlaka yenilecektir. Şehit anne ve babalarımızın gösterdiği vakur ve vatanperver tutum bizim en büyük güç kaynağımızdır."

"KIBLE KAYASI NASIL EĞİLMEZSE BAŞIMIZ EĞİLMEDİ"

"Hak-İş'in temsil ettiği hak, adalet, erdem ve emek gibi değerler bizim siyasette takip ettiğimiz değerlerdir" diyen Davutoğlu, 1970'li yıllardan bugüne kadar çalışma hayatına ve endüstriyel ilişkilere yaptıkları katkıdan dolayı Hak-İş mensuplarını yürekten kutladı.

Emek ve sermayenin karşı karşıya getirildiği, çalışma hayatına çatışmanın egemen kılındığı söz konusu yıllardan bugüne Hak-İş'in büyük emek ve değer ürettiğini vurgulayan Davutoğlu, Hak-İş'in sadece bir sivil toplum örgütü olarak kalmadığını, adalet ve özgürlüklerden yana bir baskı grubu olarak siyaset başta olmak üzere birçok alanı etkilediğini belirtti.

Hak-İş'in eski genel başkanlarını saygıyla selamlayan Davutoğlu, Hak-İş Genel Başkan Mahmut Arslan'a kendisini takdim ederken doğduğu yerle ilgili yaptığı betimlemeler dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Köyünün hemen karşısında bulunan Kıble Kayası'na bakarak büyüdüğünü anlatan Davutoğlu, "Bu Kıble Kayası nasıl eğilmezse bizim de başımız dünyanın hiçbir yerinde eğilmedi" dedi.

 

Bazı çevrelerin sendikal hayatı tekeline aldığı günlerde Hak-İş'in hak, adalet ve emek adına gür bir sesle, "Biz de buradayız" diyerek kurulduğunu anımsatan Davutoğlu, o günden bugüne kadar Türkiye'nin sendikal hayatında önemli bir figür olduğunu kaydetti.

Davutoğlu, bir otelde düzenlenen Hak-İş'in 13. Olağan Genel Kurulu ve 40. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, konfederasyonun 70'li yıllarda faaliyete geçtiğini, yenilikçi, ezber bozan anlayışıyla yerli bir işçi hareketi olacağını ilan ettiğini söyledi.

İşçi ve işveren ilişkilerinin odağındaki bir kuruluşun kendisine isim olarak "hak"kı tercih etmesinin bir zihniyetin işareti olduğunu belirten Davutoğlu, Hak-İş'in bugün adının hakkını verdiğini belirtti. Davutoğlu, sendikacılık tarihinde Hak-İş'in güzel bir yer edindiğini, uzlaşmanın, müzakere anlayışının parlak örneklerini sergilediğini dile getirdi.

Başbakan Davutoğlu, Hak-İş'in Türk demokrasisinin derinleşmesinde pay sahibi, her alanda hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olduğunu kaydetti.

"İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ DE ASLANLAR GİBİ SAVUNDU"

"Hak-İş'in sadece 28 Şubat sürecindeki gür sesli direnişi, tek başına iftihar vesilesi olmaya yeterdi" diyen Davutoğlu, "28 Şubat'taki cuntacı eğilimlerle her türlü özgürlüğün ama en çok da inanç ve düşünce özgürlüklerinin üzerine gidilirken Hak-İş, onların karşısında emeği savunduğu gibi düşünce ve inanç özgürlüğünü de aslanlar gibi savundu"  ifadesini kullandı.

Davutoğlu, Hak-İş'in yola çıkış öyküsüyle AK Parti'nin yola çıkış öyküsü arasında benzerlikler bulunduğuna dikkati çekti. Hak-İş'in çalışma hayatına "merhaba" dediğinde, toplumun genelinde olduğu gibi işçi dünyasında da çok keskin kutuplaşmalar yaşandığını belirten Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"İlaveten devlette, hakim medyada, oligarşik adacıklarda da toplumu ve toplumun her türlü örgütlenmesini tek tipleştirmek isteyen bir zihniyet hakimdi. Yerli olmaya, milli olmaya karşı bir tavır sergileniyordu. Hak-İş, bu atmosferde farklı bir yolun daha olabileceğini gösterdi. Ücret sendikacılığına prim vermedi, alın terinin karşılığını sözleşme masalarında, çetin pazarlıklarla elde ederken ülkede yatırım yapan, istihdam oluşturan kurumların işletmeciliğinin sürdürülebilir olmasına da büyük özen gösterdi. İşte biz AK Parti olarak 2001'de Türk siyasetine çıktığımızda da, 2002'de iktidara geldiğimizde de hakim siyasetin farklı bir yolunun olabileceğini göstermek istedik. Aynı Hak-İş gibi yepyeni bir zihniyet ve anlayışla yola çıktık."

"BU TABLO ELBETTE SÜRDÜRÜLEMEZ BİR TABLOYDU"

Davutoğlu, AK Parti iktidara geldiği dönemdeki Türkiye'den örnekler vererek, "Bir fark varsa o fark AK Parti'nin 2001'de Türk siyasetine soktuğu erdemli ve icraat odaklı siyasetin oluşturduğu bir farktır. İstikrardan uzak, mali sorunlarla boğuşan, siyasetin insanları siyasetten soğutacak tarzda yürütüldüğü bir ülkeydi eski Türkiye. Bu tablo elbette sürdürülemez bir tabloydu. Milletimiz de bulduğu ilk fırsatta 3 Kasım 2002'de eski Türkiye'nin siyaset anlayışını, bu anlayışın aktörlerini tarihin dosyalarına terk etti. Milletimiz, kendisiyle aynı dili konuşan, derdiyle dertlenen, sevinciyle sevinen işinin ehli çalışkan ak AK Parti kadrolarını iş başına getirdi. Biz de kolları sıvadık, bu 13 senede Türkiye'yi bambaşka yere taşıdık" diye konuştu.

AK Parti'nin 2002'den bugüne kadar gerçekleştirdiği yenilikleri anlatan Davutoğlu, ülkede 2002'de toplam bütçe büyüklüğünün 119 milyar lira olduğunu, hazırladıkları 2016 yılı bütçesinde ise sadece eğitim bütçesinin 106 milyar liraya ulaştığı bilgisini verdi.

Başbakan Davutoğlu, sanayi üretiminde de çok ciddi artışın yaşandığını kaydetti.

 
Van’da ‘kahrolsun pkk’ sloganları
 
‘Birileri ülkeyi terörle öne çıkarmaya çalışıyor’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Güllüce, ’Duadan uzak kalmayalım’
Güllüce, ‘İslam alemi asırlarca batı dünyasında zulüm görenlerin sığındığı ...
‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet çetesi’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-25 Aralık 2013’te yargı içindeki bir çetenin, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz Milletle yürüdük’
Erdoğan, “Onlar sırtlarını tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet ...
 
'Her Nemrud'a bir İbrahim gerek'
Davutoğlu: 'Urfa’dayız, birilerinin tehditlerine rağmen, Urfa’dayız. Birilerinin ...
Yıldırım'dan Ovit Vurgusu
Yıldırım Gümüşhane’ye giderken tünellerden geçerken başınız dönüyor. Türkiye’de ...
Davutoğlu: 'Bütünleşmeyi savunduk’
Davutoğlu,"İlk günden beri daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha ...
 
Davutoğlu: ‘Veda hutbesi nesliyiz’
Davutoğlu: ‘biz de 'Kurulu düzeni devam ettirelim, günümüze gün katalım' ...
‘İrademizi zaafa uğratamayacaklar’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ne terör örgütü ne ...
‘Biz Türkiye’nin her yerindeyiz’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün Kocaeli'deydik, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva