ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum nüfus yoğunluğu verileri açıklandı
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Erzurum Türkiye ortalamasını geçti
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
Vergi tahsilatında Erzurum farkı
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
KUDAKA’dan 2 projeye fizibilite desteği
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
DAP BKİ’den proje bilgilendirmesi
HABERLER>TÜRKİYE
26 Ekim 2015 Pazartesi - 03:19

‘Biz gönül köprüleri kuruyoruz’

Davutoğlu, "Onlar nefret köprüleri, onlar şiddet, terör köprüleri kursunlar. Biz gönül köprüleri kuruyoruz. Türkiye'nin her köşesini birleştirecek gönül köprülerini kurmaya hazır mısınız?" dedi.

‘Biz gönül köprüleri kuruyoruz’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Onlar nefret köprüleri, onlar şiddet, terör köprüleri kursunlar. Biz gönül köprüleri kuruyoruz. Türkiye'nin her köşesini birleştirecek gönül köprülerini kurmaya hazır mısınız?" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Ellerindeki medya gücünü kullanıp bunlar 40 yıllık terör örgütünü barış havarisi gibi gösteriyorlar. Doğu'da terörü kutsayanları, terörün en has destekçilerini makyajlıyorlar, allıyorlar, pulluyorlar, barış güvercini yapmaya çalışıyorlar. Allah aşkına terörden barış güvercini olur mu?" dedi.

Davutoğlu, partisinin Yenikapı Meydanı'nda düzenlenenmitingdeki konuşmasında, 1 Kasım seçimlerine değindi. Katılımcılara "1 Kasım'da tek bir vicdan olarak inşallah yeniden milli irade diyecek miyiz?" diye soran Davutoğlu, bu medyandan, bu soğuğa rağmen yükselen sesin, aşkın, muhabbetin, memleket sevdasının sesi olduğunu vurguladı.

İstanbul'un bir ve birlik olmasıyla, Türkiye'nin bir ve birlik olacağına dikkati çeken Davutoğlu, 7 Haziran'dan bu yana milletin bir kez daha terörle imtihan edildiğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Bir kere daha yüreklerimizi kanatan alçakça saldırılara uğradık. Askerlerimiz, polislerimiz, çeşitli hizmetlerde görev yapan insanlarımız, sivil vatandaşlarımız şehit edildiler. Katledildiler. Buradan bir kere daha kaybettiğimiz canlara rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu yüz binlere bir kez daha şehitlerimiz için bir Fatiha okuma ricasında bulunuyorum. Bu Fatiha al bayraklarla birlikte göklere yükselirken, o hainler ve alçaklar bilsinler ki, İstanbul bu meydandayken, Türkiye bu meydandayken hiçbir alçakça pusuya geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bu insanlık dışı eylemlerin hedefinin Türkiye'nin, milletin, birliğin, dirliğin ve kardeşliğin olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:"Hiç şüpheniz olmasın ki, bu saldırılar Türkiye'nin önünü kesmek için yapılıyor. Türkiye'de 13 yıldır devam eden huzur ve istikrarı ortadan kaldırmak için yapılıyor. 1 Kasım'da gerçekleşecek seçimleri etkilemek, milletimizin sandığa yansıyacak iradesini zaafa uğratmak için yapılıyor. Türkiye'nin seçimlerden sonra istikrarlı ve güçlü bir hükümete ulaşmasını engellemek için yapılıyor. Türkiye 13 yıldır, imza attığımız büyük başarılarla, hayata geçirdiğimiz projelerle, sizlerin sayesinde, verdiğiniz destek sayesinde şaha kalktı. Ancak bu yürüyüşe çelme takmak istediler. Rant kapıları bir bir kapananlar, Türkiye'nin büyümesini, güçlenmesini, zenginleşmesini istemediler. Bundan rahatsız oldular. Türkiye'nin istikrarını bozmak için hesaplar yaptılar, tuzaklar kurdular. Susacağımızı, bu yüz binlerin sineceğini, bu yoldan vazgeçeceğini zannettiler. Biz çıktığımız yoldan geri döner miyiz? Bu tuzaklar karşısında köşemize çekilir miyiz? Meydanı bu alçaklara bırakır mıyız? İşte İstanbullularla birlikte, 78 milyonla birlikte dimdik durduk. Sizlerin hayır duaları, destekleri sayesinde dimdik durduk."

"GELDİK BUNLARI MİLLETİMİZE ŞİKAYET ETTİK"

Başbakan Davutoğlu, vatandaşın AK parti kadrolarını tanıdığını ifade ederek, kendilerinin ne düşündülerse evirmeden, çevirmeden, oyunlar yapmadan milletle paylaştıklarını ifade etti.

Bu ülke üzerinde yapılması istenen ameliyatı, kurdukları planları, tuzakları bir bir anlatmak istediğini aktaran Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Gelin 2013 Mayıs ayına gidelim. Hani 3. havalimanı ki, şimdi finansman anlaşmasını da imzaladık, 3 köprü ki, yükseliyor inşallah bitecek, bütün bunlar gerçekleşirken Cumhuriyet tarihinin en bereketli baharı, en güzel mayısı yaşanırken, birileri devreye girdi. Bizim gibi çevreye, doğaya aşık olanları ağaç bahanesiyle itham ederek, Gezi olaylarını başlattılar. Gençlerimizin hassasiyetlerini kullanılarak onların aralarına terör örgütleri sızdı. Sokaklarımızı yaktılar, yıktılar. Esnafımızın ekmeğine, vatandaşlarımızın güvenliğine saldırdılar. Biz ne yaptık? Dik durduk. Geldik bunları milletimize şikayet ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu meydanlar doldu taştı. Sizler bu meydanları doldurdunuz, bize 'Bunlara boyun eğmeyin' dediniz. Biz bunlara boyun eğdik mi? Şimdi tehdit edenlere boyun eğer miyiz?"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in torunlarının fetih tamamlanmadan, büyük Türkiye kurulmadan durmayacağına işaret ederek, şöyle konuştu:"İşte bütün bu güzel seslerle yürüdük. Onlar da hak ettikleri cevabı aldılar. Ama durmadılar. Gezi'de başaramadıklarını 17-25 Aralık'ta, yıllardır koynumuza soktukları bir yılanı devlete, millete sızmış bir ihanet çetesini devreye sokarak denediler. 80 yılda yapılmayanı 10 yılda yapan bu hükümete yolsuzluk iftirası attılar. Biz yolsuzlukların, hortumların hepsini kestiğimiz için 13 yılda kalkınıyoruz. Yolsuzluklara, yoksulluklara, yasaklara 2001'de savaş açtık ve bundan sonra da kim bunlara bulaşırsa aramızda yeri hiç olmadı, olmayacak. Ağa babalarından aldıkları talimatla harekete geçtiler. Beddualarla, montaj kasetlerle bu yürüyüşü durduracaklarını zannettiler. Biz Atlantik ötesinden, diğer mihraklardan gelen seslere karşı milletimizin sesine döndük. Sizin yüreğinize, vicdanınıza döndük. Bütün bu hainlere 1 Kasım'da hadlerini bildirmeye var mısınız? Siz bize inandınız, bizi anladınız ve yine evladınıza, bağrınızdan çıkan AK Parti kadrolarına destek verdiniz. Allah sizden razı olsun. Allah gece boyu bu hareketin başarısı için dua eden ninelerden, dedelerden razı olsun. Bu hareketi durdurmak isteyenlere karşı yiğitçe yürüyen gençlerimizden Allah razı olsun. Her bir köşesinden bu harekete yönelen aziz vatandaşlarımızdan Allah razı olsun."

"NİŞANTAŞI'NDAN KANDİL'E KÖPRÜLER KURUYORLAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu ülkeyi hainlere hem milletin hem de kendilerinin yedirmediğini dile getirerek, "Ama bu şer cephesi vazgeçmedi. Gezi kalkışmasının bir benzerini Kobani bahanesiyle yapmaya kalktılar. Tam Cumhurbaşkanlığı makamına Cumhurbaşkanımız oturmuşken, yeni hükümet kurulmuşken, birden malum eş başkan talimat verdi. Hani şimdi, 'Katil devlet' diye küstahça konuşan adam, o zaman Kobani olaylarını bahane ederek insanları sokağa çıkmaya davet etti. Silahlanmaya davet etti" ifadelerini kullandı.

Devletin ne kadar merhametli olduğunu meydanlardan hep paylaştıklarını aktaran Davutoğlu, şöyle devam etti:"Eski devlet değil bu. 90'lı yıllarda faili meçhullerin olduğu dönem değil. Şimdi devletle milleti buluşturan AK Parti kadrolarının kurduğu kudretli Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Kobani'de DAEŞ teröründen kaçan yüz binlerce kişiye kucak açan Türkiye'nin sokaklarını karıştırdılar, vatandaşlarını hedef aldılar. 50 vatandaşımız hani Yasin Börü ile simgelenen o gencecik bedenler, onlar tarafından katledildi. Baktılar ki AK Parti bu tür oyunlarla devrilmiyor, bu sefer başka bir planı devreye soktular. Emanet oylarla, yalan ve iftiralarla bu kardeşliği, birlik ve beraberliği bozmak için hain bir senaryoyu harekete geçirdiler. Şimdi de Nişantaşı'ndan Kandil'e köprüler kuruyorlar. Onlar nefret köprüleri, onlar şiddet, terör köprüleri kursunlar. Biz gönül köprüleri kuruyoruz. Türkiye'nin her köşesini birleştirecek gönül köprülerini kurmaya hazır mısınız? Türk'ü Kürt'e, Zaza'yı Arap'a, Sünni'yi Alevi'ye ebediyen kardeş kılmaya var mısınız?

Ellerindeki medya gücünü kullanıp 40 yıllık terör örgütünü barış havarisi gibi gösteriyorlar. Doğu'da terörü kutsayanları, terörün en has destekçilerini makyajlıyorlar, allıyorlar, pulluyorlar barış güvercini yapmaya çalışıyorlar. Allah aşkına terörden barış güvercini olur mu? Allah aşkına bir sabah Diyarbakır'da bir çorbacıyı tarayıp, orada garson Şehmuz'u, çorba içen Osman Bey'i, Türk, Kürt demeden katledenden barış güvercini olur mu? Her gün sivillere saldıranlar, güvenlik güçlerimize pusu kuranlar bunlar değil mi? Sonra da iki kelimelerinden biri barış. Hendek kazarak mı barışı inşa edeceksiniz? Pusu kurarak mı, masum sivilleri öldürerek, katlederek mi bunlar barışı inşa edecek? Bu iki yüzlülüktür, bu yalancılıktır. Bunların iki yüzlülüğünü görüyor musunuz? Yapılan ihanetin, oynanan oyunun, kurulan tuzağın farkında mısınız? Peki, bu tuzakları boşa çıkaracak mıyız? Bu tuzakları başlarına çalacak mıyız?"

 
‘Bunların hedefi milli iradedir’
 
Ala, ‘İnadına, birlik ve beraberlik demeliyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bunların hedefi milli iradedir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pensilvanya medyası ile PKK medyasının aynı dili ...
‘Milletle buluşan devletimizi aziz kılacağız’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Cumhuriyetimizi dünyada ...
‘En büyük gücümüz insanımız’
Başbakan Davutoğlu, "En büyük gücümüz demokrasimizdir ve insanımızdır'' dedi.
 
‘Bizim sözümüz senettir’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim sözümüz onların ...
“Dertleri Türkiye'yi Bölmek”
Cumhurbaşkanı, 'Türkiye'nin başından beri savunduğu terörden arındırılmış ...
‘Biz sadece Allah’ın önünde eğiliriz’
Gençlerin “Dik dur eğilme, gençlik seninle” tezahüratlarına karşılık Cumhurbaşkanı ...
 
Taşeron işçilere kadro müjdesi
Başbakan Davutoğlu, ''Taşeron işçilerimizden asli işlerde çalışanları ...
‘Tavrımız ilk gün neyse, bugün de odur’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim terör konusundaki ...
‘Birileri ülkeyi terörle öne çıkarmaya çalışıyor’
Erdoğan, “Bugün birileri Türkiye'yi sadece terörle, Suriye'den gelen göçmen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva