ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Mayıs 2014 Pazartesi - 02:38

DOSİAD’tan ‘Ramazan Turizmi önerisi’

Mahmut AKDAĞ-Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Yüksek istişare Kurulu’nca yapılan değerlendirmede, Erzurum’da turizm sektörünün, tarihi kentler ve kış turizmi merkezleri bazında katma değer üretebilmesi için, turizmin 12 aya yayılması gerektiği kaydedildi.

DOSİAD’tan ‘Ramazan Turizmi önerisi’

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Yüksek istişare Kurulu’nca yapılan değerlendirmede, Erzurum’da turizm sektörünün, tarihi kentler ve kış turizmi merkezleri bazında katma değer üretebilmesi için, turizmin 12 aya yayılması gerektiği kaydedildi.

TURİZM SEKTÖRÜ

Deniz turizmi dışında Hemen tüm turizm çeşitlerine ait değer, kaynak ve potansiyel barındırmasına karşılık Erzurum’un beklenen düzeyde turizm geliri elde edilemediğine vurgu yapılan değerlendirmede, il turizm sektörünün istihdam oluşturma performansının düşüklüğüne, ticaret sektörüne katkı azlığına dikkat çekildi.

ERZURUMLULARA ÇAĞRI

Dünyanın 7 büyük kış turizmi merkezi arasında yer alması, kış sporları alanında uluslar arası çap ve kapasitede tesisler barındırmasına rağmen, kış turizm ve sporları alanında ekonomik fayda üretiminin tahminlerin altında kaldığının ele alındığı değerlendirmede, son dönemde başlatılan tanıtım çalışmalarının önemli ve ciddi  bulunduğu, bu atılımlara il içi ve dışındaki tüm Erzurumluların katkı sağlaması gerektiği ifade edildi.

TURİZMİN 12 AYA YAYILMASI

Turizmin yalnızca kış aylarına özgü bir kapalılığa terk edilmemesi, yılın 12 ayında turizm sektörünün katma değer üretmesi için bir yol haritası hazırlanması lüzumuna vurgu yapılan değerlendirmede,”Erzurum’da turizmin 12 aya yayılması için bir kararlılığın ortaya konması ve bu yolda beyin fırtınası estirecek bir platformun oluşturulması kaçınılmazdır’ denildi.

4 MEVSİM TURİZM

Erzurum’da kasım-mart ayları arasında kış turizmi yapılabildiğinin belirtildiği açıklamada, Mart-Mayıs aylarını kapsayan bahar mevsimi ekseninde botanik, termal ve yayla; yaz aylarında ise tarih, kültür, inanç, kongre, su turizminin canlandırılabileceği, böylelikle turizmin 12 aya yayılmasının mümkün hale gelebileceği aktarıldı.

ERZURUM RAMAZANLARI

Erzurum’a has manevi iklimin tüm İslam alemince paylaşılabilmesi noktasında, Ramazan ayı odağında özel ve etkin bir tanıtım çalışmasına ihtiyaç bulunduğuna değinilen açıklamada, “ Erzurum Ramazan ayı ikliminin en yoğun şekilde hissedilip yaşandığı özel bir il. Ancak bu farkındalık ya da ayrıcalık inanç turizmine yoğunlaşma sağlayacak düzeyde bugüne dek ifade bulmamıştır. Erzurum Ramazanlarını yaşamak isteyenlere yönelik tanıtım ve yatırımların yapılmaması önemli bir eksikliktir. Erzurum’un Ramazan ayına odaklanan manevi ikliminin, tüm İslam alemiyle paylaşılmasının zamanı gelmiştir.” ifadelerine yer verildi.

ERZURUM’A VEFA

Erzurum’a özgün Ramazan ayı Turizmi konseptinin hayata geçirilmesiyle, İl’e ait manevi değerlerin ülke gündemine taşınma fırsatı da yakalanacağının anlatıldığı açıklamada, ‘Evliyalar, Şehidler diyarı Erzurum’ söyleminin artık eylemle ifade bulması ve bu yolda tanıtım çalışmaları düzenlenmesi, Erzurum’a da bir vefa ‘olacaktır.” hatırlatması yapıldı.

RAMAZAN KAMPANYASI

İl dışında Erzurum’un Mekke ve Medine şehirleri dışında Dünyanın hiçbir şehrinde yaşanmayan Ramazan ayı iklimini teneffüs etmek isteyen binlerce insanın bulunduğu, bu kesimin konaklama sorunu sebebiyle Erzurum’a gelemediğinin hatırlatıldığı açıklamada, Palandöken’dekiler de dahil olmak üzere ildeki konaklama işletmelerince bir Ramazan ayı kampanyası başlatılabileceği açıklandı.

 
Erzurum koruyucu aile sayısında geride
 
İMO’dan Anneler Günü etkinliği
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siyaminin IQ'su 12 Mayıs 2014 Pazartesi 14:27

Ramazan ayında Erzurum'un Ramazan Kültürüyle öne çıkarılmasının fakire yoksula yardıma engeli mi var, yani laf olsun torba dolsun. Herşeye muhalefet edin, aklınız erse de ermese de. Bakasın ramazanda sen kaç yoksulu hatırladın, sadece nutuk. Erzurum Ramazanlarının Türkiye, islam alemi gündemine girmesinden niye karnın ağrımış valla anlamadım

Yorumu oyla      9      4  
Doğrusu bu 12 Mayıs 2014 Pazartesi 14:04

Konya Hz Mevlana ile kalkındı. Hac olmazsa Suudiler ekmek parası bulamaz. Bunlar nimettir. Ramazan turizminin ekonomik faydasından çok Erzurum imajına çok büyük katkısı olur. Palandökende yılbaşı çılgınlıklarıyla adı örselenen Erzurum imajını da düzeltir. Tanıtım açısından çok önemli. Fakat, acı birşeydir, bu işin ne taliplisi olur ne de destek çıkanı.

Yorumu oyla      8      6  
siyami 12 Mayıs 2014 Pazartesi 13:39

ramazan turizm ayı değil fakir fukarayı doyurma infak etme ayıdır.kala kala bir ramazanmı kaldı para kazanacağınız.hayvancılık öldü tarım bitti.kış turizmi hayal. ramazandan para kazanacaklarmış....

Yorumu oyla      6      6  
misafir 12 Mayıs 2014 Pazartesi 12:32

Dosiad'i tebrik ederim. ilk kez bir STO dogru duzgun bir teklif yapmis. Hadi buyurun yapin ey yoneticiler.

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kent merkezinde tarihi ayıp..!
İHSAN KUMRU-Yakutiye’de bulunan ve miladi 1720 yılında yaptırılan Bakırcı ...
Doğa hayranları Tortum Şelalesi’nde buluşuyor
Türkiye'nin Asya ve Avrupa kıtaları üzerinde bulunan en yüksek şelalesi ...
Hz. Ali (R.A))’nin doğum günü kutlandı
Iğdır’da, Hz. Ali'nin (R.A) doğum günü münasebetiyle bir program düzenlendi.
 
Gökçen Osmanlı’nın son zaferini anlattı
Erzincan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ...
Turizmciler Erzurum’a odaklandı
Toplam 90 binden fazla öğrenci sayısıyla öne çıkan 766 bin nüfuslu Erzurum’un, ...
Çınar PMYO öğrencilerine ‘Samimiyet’i anlattı
İl Müftüsü Hasan Çınar, Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulunda öğrencilere ...
 
KKEF’ten “Ayrılık” Temalı Türk Halk Müziği Konseri
Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar ...
Bayburtluoğlu şükranla anıldı
İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Prof. Dr. ...
Bu yöntemin benzeri yok
Minare Ustası Ulaş, 28 yıldır iskele kurmadan uyguladıkları yapım tekniğiyle ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva