ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
 Pamuk Geçidi şehitlerine vefa
Define avcısı yakalandı
Define avcısı yakalandı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
8 Mayıs 2014 Perşembe - 00:18

Bayburtluoğlu şükranla anıldı

İHSAN KUMRU-Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu’nu anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı.

Bayburtluoğlu şükranla anıldı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu’nu anma programı düzenledi. Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen program açılış konuşmaları ile başladı.

Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yurttaş, “Yaşantısıyla herkese örnek olmuş herkesin takdirini kazanmış mümtaz bir insan. Hiç kırıcı olmamış, çok yetenekli, sorunlara çare arayan ve zorlukların üstesinden gelen bir insan. Yenilikten yana adil ve hakkaniyetli bir kişi. İhtiyaç sahibi öğrencilerin yanında. Onun öğrencisi olan bizler hep onu örnek aldık. İyi bir sanatçı ve iyi bir koruyucuydu.” dedi.

 Edebiyat Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün Bayburtluoğlu ile ilgili şunları kaydetti: “Bu vefalı öğrencileriniz sizden aldığı bayrağı daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam ediyor. Ben asistanlığım döneminde farklı bölümlerdeydim ama hocalarımız hep kendilerinden gördü bizde onları öyle gördük. Ayrıca vefakar öğrencisi Haldun Bey’e özel sayısından ötürü teşekkür etmek istiyorum. Teşriflerinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Her türlü imkanımızla yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum.”

Bayburtluoğlu’nun kızı Sedef Bayburtluoğlu ise duygularını şöyle ifade etti: “İlk defa dinlediğimiz anılarıla dönmek bizim için büyük bir şans ve ayrıcalık. Burada olmak gurur verici ve kıymetli. 21 yıl sonra Erzurum’a geldim. Buraya gelmek bizim için yanlarında huzur duyduğumuz ailemiz demektir. Baba olarak tanıdığım bir insanı diğer yönleriyle tanıttığınız için size teşekkür ediyorum.”

BAYBURTLUOĞLU KİMDİR?

Prof. Dr. Zafer Bayburtluoğlu 30 Ağustos 1945 tarihinde, ailenin birinci çocuğu olarak Şebinkarahisar'a doğdu.ilkokulu Gümüşhane ve Şebinkarahisar'da, ortaokulu Şebihkarahisar'da okuvan Bayburtluoğlu, İstanbul Haydarpaşa Lisesinde başladığı lise eğitimini Ankara Kurtuluş Lisesinde tamamladı.
1964- 1965 öğretim yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sanat Tarihi Bölümüne giren Zafer Bayburtluoğlu, öğrencilik yıllarında Prof Dr. Ekrem Akurgal'ın yürüttüğü Pitane (Çandarlı) ve Eriythrai (lIdın), 1966 yılında Kubadabad kazılaraa katıldı. 1968 yılında Sanat Tarihi Bölümünden mezun olan Bayburtluoğlu, 1968-1969 öğretim yılında bir süreliğine Başkent lisesinde Sanat Tarihi derslerine girdi. 1969 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü Abide ve Yapı İşleri Dairesinde Eski Eser Tescil Uzmanı olarak başladığı bürokrasi hayatı 1977 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü asistanlığına atanmasıyla son buldu. 1977 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümüne asistan olarak girdi. 1982 yılında "Anadolu Selçuklu Dönemi Sanatçıları, Yazıt ve Yapıtları" adlı çalışmasıyla aynı bölümde doçent olan Bayburtluoğlu, aynı yıl içinde 1990 yılına kadar yürüteceği Sanat Tarihi Bölüm Başkan Yardımcılığına atandı. 1985 yılında Anabilim Dalı Başkanı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığına getirilen Bayburtluoğlu, Erzurum'da öğretim üyeliğiyle birlikte, 1983-1993 yılları arasında Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Başkanlığı yaptı. 1989-1992 yılları arasında ise tüm Koruma Kurulu kararlarını denetleyen ve tartışmaya açık konular hakkında kararlar alan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu üyeliğinde bulundu. Hayatının son günlerinde , asistanları Mustafa Denktaş ve Yıldıray Özbek'in gayretleriyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan '' Zafer Bayburtluoğlu'na Armağan - Sanat Yazıları '' başlıklı Armağan kitabı 2001 yılında neşredilmiş, birkaç ay sonra da ebediyete intikal etmiştir.

 

 

 
Kuraklık Oltulu fidecileri de vurdu
 
ATAÜNİ de Bakü’deydi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu yöntemin benzeri yok
Minare Ustası Ulaş, 28 yıldır iskele kurmadan uyguladıkları yapım tekniğiyle ...
Özafşar: ‘Din görevlisi kendini yenilemeli’
Diyanet İşleri Başkan yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Özafşar, Diyanet Tv’de ...
EDT Mürsel Gülmez Tiyatro Festivali’nde
Bulancak Sanat Tiyatrosu 15. Mürsel Gülmez Tiyatro Festivali yürüyüşle start aldı.
 
Avrupa Günü’nü Aydilge konseriyle kutladılar
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ...
İlköğretim Öğrencilerinden 'Çocuk ve Komedi' sergisi
Dadaş Film Festivali etkinlikleri kapsamında çocuk ve komedi konulu resim sergisi düzenlendi.
Ungan: ‘Vakıflar manevi zenginliğimiz’
İhsan KUMRU-Vakıfların, insanların bir takım ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ...
 
‘Vakıflar dayanışma ruhunun eseridir’
Vali Altıparmak, Vakıflar Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Yılmaz belgeseli büyük ilgi gördü
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenci Mehmet Yılmaz tarafından ...
GSF’den “Erzurum Tabyaları Gravürleri” Projesi
ERZURUM VALİLİĞİ BASIN BÜROSU-Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva