ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden İsrail’e tepki
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet öğrencileri bilgilendirdi
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
Bingöl’den Gazze’ye un yardımı
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
BEÜ öğrencilerinden, Filistin için oturma eylemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
ATAUNİ’de Eğitimde Kalite gündemi
HABERLER>GUNCEL
16 Eylül 2012 Pazar - 09:48

DES'ten indirim talebi

Memur, emekli, dar ve sabit gelirliler ısınmak için ya kömüre dönmek, ya da boğazından kısmak zorunda olduğunu söyleyen Kotanlı, ‘Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Erzurum, Erzincan, Sivas, Kars, Ağrı, Ardahan gibi kışı sert geçiren illerde doğalgaz ücretlerinin diğer illere göre daha ucuz olması yahut doğalgazda KDV oranının kaldırılması için hükümete çağrıda bulunuyoruz.’dedi

DES ten indirim talebi

ERZURUM (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, “2012 yılında rötarlı olarak imzalanan Toplu sözleşme sonucunda memur ve emekliye verilen 4+4 zammın yanında hükümet doğalgaza Nisan ayında 18,72’lik zammın ardından Ekim ayında yapmaya hazırlandığı yüzde15’lik yeni bir zamla memur ve emekliye verdiği zammı misliyle geri almış oldu.” dedi.
Memur, emekli, dar ve sabit gelirliler ısınmak için ya kömüre dönmek, ya da boğazından kısmak zorunda olduğunu söyleyen Kotanlı, ‘Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Erzurum, Erzincan, Sivas, Kars, Ağrı, Ardahan gibi kışı sert geçiren illerde doğalgaz ücretlerinin diğer illere göre daha ucuz olması yahut doğalgazda KDV oranının kaldırılması için hükümete çağrıda bulunuyoruz.’dedi
DOĞU’DA VE ERZURUMDA YAŞAYANLAR DONACAK !
Kotanlı, "Doğal Gaza Ekim ayı itibarı ile yapılması düşünülen yüzde 15 zammın Doğu Anadolu’da özellikle Erzurum da insanları soğuğa ve kara kışa teslim etmek demektir. Bari doğuda gaza indirim yapın KDV oranını kaldırın. Doğu anadoluda insanları şimdiden dondurmayın" dedi. Okulların açıldığı şu günlerde çocuklarının okul kıyafetlerini defterini kalemini alma telaşı içerisine giren kamu çalışanlarına Ekim ayında yapılacak yüzde 15 zam soğuk duş etkisi yapmıştır. Doğal gaz zammı sonrasında doğuda vatandaşın ısınamaz hale geleceğini belirterek, doğalgaza indirim uygulaması yüzde 8 olduğunu oysa doğalgaza Nisan ayında yapılan yüzde 18,72 zamla birlikte Ekim ayında yapılacak ve KDV oranının doğalgazdan kaldırılmasını isteyen Kotanlı, 2012 Yıl için memura ve emekliye yapılan zammın yüzde 15 zamla beraber yüzde 34 zam yapılmış olacak Buda memur ve emekliyi yapılan zamla kara kışa ve soğuğa teslim etmek demektir. Bu yapılacak zam kamu çalışanlarına ve emekliye soğuk duş etkisi yaptığını ve şimdiden dondurdu.” diye konuştu.
ERZURUM VE DOĞU BÖLGESİ İÇİN SÜBVANSİYON UYGULANMASİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞINMALI
Memurun ve emeklinin bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, AK Parti hükümetinin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yine Doğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendirmesi nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ve Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm Milletvekillerinin konuya el atmasını isteyerek kendilerini TBMM'ye ardından da bakanlık koltuğuna taşıyan doğu insanına bir vefa borçları olduğunu ve şimdi o vefa borçlarını ödeme zamanının geldiğini doğu halkının ısınma sorununu TBMM gündemine taşıyarak çözmelerini istedi.
Kotanlı, "Memurlara reva görülen yıllık yüzde 8 emekli aylıklarına yüzde 8, asgari ücrete yüzde 12'lik zammın ardından doğalgaza uygulanan yüzde 34,Nisan ayında yüzde 12,8 elektriğe uygulanan zam, memuru emekliyi asgari ücretliyi esnafı kaderine terk etmekten başka bir şey değildir. Erzurum ve Doğu şartlarında bu zammı kaldırmak mümkün değildir. Memur, emekli, asgari ücretli ısınmak için ayda en az 400 TL doğalgaz ücreti ödemek zorundadır. Memurumuz, öğretmenimiz, işçimiz, emeklimiz, çiftçimiz, esnafımız, gencimiz, yaşlımız kısacası tüm halkımız insan onuruna yakışır şekilde yaşasın, kimse kimseye avuç açmasın, kimse kimsenin hakkını almasın, diyoruz. Bizim itirazımız budur. Demoklesin kılıcı hep yoksulun, işsizin, zayıfın, dar ve sabit gelirlinin boynunda durmasın. Zenginden, güçlüden ve uluslararası sermayeden yana güdülen neo-liberal politikalara, son verilsin. Varlık da paylaşılsın, yokluk da paylaşılsın. İyi gün de paylaşılsın, kötü gün de paylaşılsın,Büyüyen ve gelişen Türkiye’de büyümeden herkes payını alsın istiyoruz." dedi.

 
Sezon bitti, inşaat bitmedi
 
24 şehide veda
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sezon bitti, inşaat bitmedi
Erzurum’da Vakıflar Müdürlüğü tarafından 2009 yılında inşaatına başlanan, ...
BBP’den ‘idam geri gelsin’ kampanyası
Büyük Birlik Partisi (BBP) Erzurum İl Teşkilatı, dokunulmazlığın kalkması ...
Karayazı’da lanetlik olay…
Karayazı ilçesine bağlı Anıtlı köyünde bir şahıs, hayvan otlatma meselesi ...
 
Uzundere'de Kepçeli dönemi
Erzurum'un Uzundere Kaymakamlığına atanan Mehmet Levent Kepçeli görevine başladı.
Kaymakam Adanur göreve başladı
Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur görevine başladı.
Aktif İş Kadınlarından tepki …
Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) Başkanı ...
 
Hakarete tepki
ABD'de Hz. Peygamber'e hakaret içeren film, Erzurum’da cuma namazı sonrası protesto edildi.
Bingül'e tebrik ziyareti
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ve 1. Ağır Ceza Başkanı Erol ...
Hiç oldu mu?
Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere Devletin zirvesinden övgü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva