ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
 Trendyol 1. Lig: Bodrum FK: 2 - Boluspor: 0
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
Trendyol 1. Lig: Çorum FK: 2 - Kocaelispor: 1
33 şehid dualarla anıldı
33 şehid dualarla anıldı
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
Nenehatun MTAL’den  yıl sonu sergisi
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
 ETÜ’lü öğrencilerden örnek etkinlik
HABERLER>GUNCEL
15 Eylül 2012 Cumartesi - 10:02

Aktif İş Kadınlarından tepki …

Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) Başkanı Hülya Saltuklu yaptığı açıklamayla Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı’ya tepki gösterdi.

Aktif İş Kadınlarından tepki …

ERZURUM (İHA) - Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği (ERAKDAY) Başkanı Hülya Saltuklu yaptığı açıklamayla Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı’ya tepki gösterdi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) düzenlenen 'Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi' konulu konferansta Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerindeki bazı kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinde görevli kadınların katıldığı konferansta izleyiciler arasında bulunan Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı da konferansta söz alarak, "Belli makamlara kadının oturması hatadır. İnisiyatifini kullanamıyor, eksik kalıyor. Beni taşlayıp, yerebilirsiniz ama böyle eksik gördüğüm kadınlar var. Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı. Kadın vali olmamalı, kaymakam da olmamalı. Gecenin bir saatinde bir ot yangını olduğu zaman atına binip gidebilmeli. Kadın naziktir, narindir, duygusaldır. Emir verebilmeli. Yumruğunu vurduğu zaman ses getirmeli. Herkes Zekiye değil. O makamlardaki kişi yumruğunu vuran kadın olmalı. Onun için Milli Eğitim Müdürü, İş-Kur Müdürü kadın olmamalı" şeklindeki konuşmasına Erzurum Aktif İş Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Saltuklu yazılı tepki gösterdi.
Saltuklu açıklamasında şöyle dedi: “ Herkes Zekiye değil” demekle acaba ulaşılmaz bir kişilikten mi bahsediyor. Bilim ve irfan yuvalarımız üniversitelerde okurken çok kıymetli öğretim üyesi ve görevlisi hocalarımız oldu. Biz onları örnek aldık.
“Üniversitede profesör olmuş, güzel bir yere gelmiş. Hiçbir işe yaramıyor. Sadece o masanın kadını. Bu tür kadınların da ayıklanması lazım. Böyle dayı-yeğen işi yapılmamalı.” Acaba Sayın Çomaklı üniversitede o eleştirdiği hocalara öğrenci oldu mu? Neye dayanarak onların ayıklanmasını istiyor. Eğer o masaya hak etmeden oturan varsa bu kadın olmanın eksikliği değildir. Belki de işi ehline vermeyen erkek ya da kadın olan hocaların kusurudur. İşi ehline vermeyenlerin kapı dışarı edilmesi ya da ayıklanması dese bir derece anlayışla karşılarız. Sağlımız bozulduğunda kadın doktoru arayan bizleriz. Kapı dışarı ettiğimiz insanlar Çomaklının düşündüğü mantıkla düşünerek bizi kapı dışarı ederlerse ne diyeceğiz. Oysa Türkiye’nin terör ve ekonomide mücadele eden başbakanlarımızdan biri olan Başbakan Tansu Çiller Hanımefendi ülkeyi yönetirken hem emir veriyordu hem de ülkeyi yönetiyordu. O yıllarda da Pakistan Başbakanı rahmetli Benazir Butto Hanımefendiydi. Şimdi de Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Hanımefendidir. Ülke yönetimine başbakan olarak layık görülen hanımefendiler, kaymakam ve vali olması niçin layık görülmez. Erzurum milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık meclise yakışmıyor mu? Ki İl Milli Eğitim Müdürü ya da İş-Kur Müdürü olmaya layık olmasın. Ülkenin yönetiminde yer alan yöneticilerin yönetim işini yaparken; yumruğunu masaya vurarak, kanunları hiçe sayarak ve kaba kuvvet kullanarak değil, kanunları işleterek, hukukun içinde kalarak, aklını ve yeteneğini işin içine katarak yapmalıdır. Cinsiyeti ne olursa olsun. İslamiyet’te ve Türk kültüründe kadının ve annenin yeri tartışılmayacak kadar değerlidir. Bundan ötürü dernek olarak Çomaklının düşüncelerini yeniden gözden geçirmesini diliyoruz.”

 
Hakarete tepki
 
Kaymakamlıktan yardım açıklaması
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Çelişki yok mu 15 Eylül 2012 Cumartesi 15:38

Madem vali olamaz, kaymakam olamaz diyen bayan seçimlerde milletvekili adayı oluyor ama, o zaman nasıl oluyor, her seçimdede adını duyuyoruz bunda bir çelişme yokmudur acaba. halbusa önce kadınlar okumalı, erkeklerin eline muhtaç olmamalı,geçimini sağlayacak kudreti olmalı. Bu bayanın söylediklerine katılmak olur mu, Babalar ve anneler önce kız çocuklarını okutsun. kızlarımız valide olsun kaymakamda. çünkü kadın yönetici olursa daha merhametli olur.

Yorumu oyla      6      4  
MERT 15 Eylül 2012 Cumartesi 01:06

KADINLA ERKEK EŞİT DEĞİLDİR EŞ TİR.KADININ YAPACAĞI İŞ VAR ERKEĞİN YAPACAĞI İŞ VAR.KADINLAR İŞ HAYATINDA ÇOK YER ALDIKÇA İŞSİZLİK VE BEKARLIK ORANI ARTIYOR.MUTSUZLKLAR ARTIP BOŞANMALAR ÇOĞALIYOR.

Yorumu oyla      6      4  
kadın ve makam 14 Eylül 2012 Cuma 16:31

Zekiye hanımın söylediklerini eksiği var fazlası yok. Sayın Saltuklu polemik kokan kıyaslamalarla doğruyu bulamaz. Eksik olan ise, erkeğinde olamayacağı işler, makamlar olduğudur.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hakarete tepki
ABD'de Hz. Peygamber'e hakaret içeren film, Erzurum’da cuma namazı sonrası protesto edildi.
Bingül'e tebrik ziyareti
Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık ve 1. Ağır Ceza Başkanı Erol ...
Hiç oldu mu?
Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere Devletin zirvesinden övgü ...
 
Hakarete tepki yağıyor
Diyanet Sen Erzurum Şube Başkanı Dursun Mehmet Dindi, “ABD'de Hz. Peygamberimiz'e ...
870 kişi hacca gidecek
Erzurum’dan ilk hac kafilesinin 26 Eylül Çarşamba günü kutsal topraklara ...
SGK Binası da tarih olacak
Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü 500 Milyon Liralık ‘Kültür Yolu Projesi’’ ...
 
Ceylan’dan ETÜ’ye kutlama
Temas ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Kalkınma Bakan Yardımcısı ...
Gündem’de ‘Kurban’ var
25 Ekimde idrak edeceğimiz Kurban Bayramına 40 günlük süre kala, Kurbanlık ...
Cazibe merkezinde yeni süreç
Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ni ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva