ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 ETÜ’den vefa etkinliği
 ETÜ’den vefa etkinliği
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Çığlık EİT 2025 Erzurum’u değerlendirdi
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
HABERLER>EĞİTİM
5 Şubat 2013 Salı - 13:56

DES’ten doğalgaz zammı tepkisi

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Memur zammı çoktan doğalgaz zammına yem oldu" dedi.

DES’ten doğalgaz zammı tepkisi

ERZURUM (İHA) - Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Erzurum İl Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, "Memur zammı çoktan doğalgaz zammına yem oldu" dedi. Kotanlı, Memur, emekli, dar ve sabit gelirlilerin ısınmak için ya kömüre dönmek, ya da boğazından kısmak zorunda olduğunu söyledi.
Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak Erzurum, Erzincan, Sivas, Kars, Ağrı, Ardahan gibi kışı sert geçiren illerde doğalgaz ücretlerinin diğer illere göre daha ucuz olması veya doğalgazda KDV oranının kaldırılması için 22 Kasım 2009, 13 Nisan 2012 ve 16 Eylül 2012 tarihlerinde yaptıkları açıklamalarda Bölge Milletvekillerine bu konuyu TBMM de gündeme getirmelerini istediklerini ifade eden Kotanlı, “Aradan geçen sürede gördük ki Bölgede MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk TBMM de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e KDV oranlarındaki değişiklik konusu ile ilgili soru önergesi vermiştir. Doğu insanı ve Erzurum adına duyarlılığından dolayı Oktay Öztürk’e teşekkür ediyoruz Gönül isterdi ki İktidar Milletvekilleri hatta Bölge Milletvekilleri de bu konuda hassasiyet göstersin” diye konuştu.
DOĞU’DA YAKACAK GİDERLERİ
“Doğu Anadoluda yaşayan insanlar Doğalgaz zamlarını kaldıracak güçte değildir” diyen Kotanlı daha sonra şunları kaydetti; “Bir yılda esnek olarak yapılan zamlarla doğalgaz fiyatları üçe katlıyor. Doğuda kış aylarında doğalgaz faturalarının aylık 200-ila 400 TL'ye ulaşıyor. Aynı şekilde elektrik faturaları da kış aylarında artıyor. Doğuda vatandaş doğalgaz ve elektrik faturalarını ödeyebilmek için önce mutfak masrafından ve çocuklarının eğitim, kışlık giyecek masraflarından kısmak zorunda kalıyor. Zorlu kış aylarında Memurun Emeklinin Dar ve Sabit gelirlilerin doğalgaz ve elektrik faturaları ikiye katlıyor.” Dedi.
Doğuda 7-8 ay kış yaşandığını ve doğalgaz ücretlerini bir memurun, işçinin, emeklinin ve vatandaşın ödemesinin çok zor olduğunu söyleyen Kotanlı, Kış aylarında vatandaşın en önemli ihtiyaç maddesinin doğalgaz ve elektrik olduğunu ve ısınma sorununu çözemeyen doğu insanının bu nedenle kış aylarında hastanelere akın ettiğini hastanelerin bu yüzden hastalarla dolup taştığını söyledi.
Memurun ve emeklinin bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, “AK Parti hükümetinin, yine Doğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendirmesi nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım ve Bölge Milletvekillerinin konuya el atmasını bekliyoruz Doğalgazdan KDV oranının kaldırılması doğu insanına ısınmada yüzde 18 bir rahatlama sağlayacaktır geçmiş iktidarların kömürde uyguladığı sübvansiyon günümüz şartlarında doğalgazda da pekala uygulanır bunun için Erzurum ve doğu bölgesi için sübvansiyon uygulanması TBMM gündemine taşınmalı” şeklinde konuştu.
Memurun ve emeklinin bütçesindeki en önemli harcama kaleminin yakıt ve aydınlatma ihtiyacı olduğunu söyleyen Kotanlı, Doğu Anadolu Bölgesi'ni ilgilendirmesi nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesindeki tüm Bakan ve Milletvekillerinin konuya hassasiyetle el atmalarını isteyerek kendilerini TBMM'ye ardından da bakanlık koltuğuna taşıyan doğu insanına bir vefa borçları olduğunu ve şimdi o vefa borçlarını ödeme zamanının geldiğini doğu halkının ısınma sorununu TBMM gündemine taşıyarak çözmelerini istedi.
 

 
Adanur esnafı dinledi
 
Siron’u ziron etti kazandı…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nurettin yılmaz 5 Şubat 2013 Salı 14:55

demokrat eğitimciler sendikası il başkanına teşekkür ederiz böylesine hayati bir konuyu gündemde tutması inşallah sonuca ulaşır doğal gaz faturaları hem bütçemizi hem sağlığımızı bozdu yapılacak indirim sübvansiyon doğu insanını rahatlatacaktırayrıca TBMM de gündeme getiren sayın vekilimiz oktay beyede şükranlarımızı sunuyoruz ALLAH (c.c.) vekilimizdende başkandan da gündem yapan basındanda razı olsun.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler Yatılı Kuran Kursu hizmette
Pasinler’de kısa bir süre öncesinde tamir ve tadilat çalışmaları için ...
Göktaş, kent kimliğini anlattı
Atatürk Üniversitesi GSF Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup Göktaş, ...
50 Güler Yüz Konya’da
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın projesi olan “Yüz Güler Yüz” projesi kapsamında, ...
 
ATAÜNİ’de hentbol heyecanı
Erkekler Hentbol 1. Ligi’ndeki Erzurum temsilcisi Atatürk Üniversitesi, ...
Eğitimde UZEM yatırımı
"Fatih Projesi" kapsamında Türkiye genelinde 110 merkezde kurulan Uzaktan ...
ÖĞDER’den Bakan’a çağrı
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, “Eski Bakanın yaptığı yanlışın ...
 
ETÜ Aydın’ı ağırladı
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın Erzurum Teknik üniversitesinin konuğu oldu.
DES’ten promosyon önerisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Merkez Yönetim Kurul Üyesi ...
Türkiye ATAÜNİ’yi konuşacak
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nce 16. Ulusal Makina Teorisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva