ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>TÜRKİYE
17 Eylül 2015 Perşembe - 03:34

Cumhurbaşkanı gençlere seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tarih boyunca bu milletin evlatları arasına nasıl nifak sokmak istediyseler, bugün de aynı şekilde nifak sokmaya çalışıyorlar. ‘dedi

Cumhurbaşkanı gençlere seslendi

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Kongresi’ne katılarak bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki terör olaylarına dikkat çekerek, “Terör örgütü ve onun siyasi uzantıları tarafından aynı kirli senaryoyla kadim kardeşliğimiz tahrip edilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında cenazeler defnedilirken öfkeyle kalkan yumruklar inecek yer ararken, inanın bana birileri ellerini ovuşturarak bu sahneleri izliyor” dedi.

Konuşmaya başlamadan önce kendisini dinleyenleri, şehitlere Fatiha okumaya davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, uzun bir selamlama ile başladı: “Sizlerin şahsında Ankara’nın ve tüm Türkiye’nin gençlerini gönülden selamlıyorum. Tüm şehitlerimizi selamlıyorum. Buradan; işgale direnen, zulme rıza göstermeyen Filistin’in vakur gençlerini, sabrı katık eden Suriye’nin cefakâr gençlerini, zindanlarda çile dolduran Mısır’ın kahraman gençlerini, umut yolculuğuna çıkmış Afrika’nın mağdur ve mağrur gençlerini selamlıyorum. Yurdumuzun dört bir yanında, gece gündüz demeden eli tetikte nöbet tutan, her biri fedakârlık abidesi kahraman Mehmetçiklerimizi selamlıyorum.  Milletimizin huzuru ve güveni için canını hiçe sayan, tüm zorluklara, sıkıntılara rağmen görevini hakkıyla yerine getiren polislerimizi selamlıyorum.”

“VARLIK-YOKLUK MÜCADELESİ VERİYORUZ”

İçinde bulunduğumuz bölgenin son derece önemli ve sancılı bir süreçten geçtiğini, sadece bugünümüzün ve yakın geleceğimizin değil, önümüzdeki yüzyılın temellerinin atıldığı, şekillendiği, adeta tasarımının yapıldığı bir değişimin yaşandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak, bu sürecin öznesi olmak, kendi coğrafyamızda, kendi geleceğimiz için inisiyatif almak zorunda olduğumuzu söyledi.

Kendi hedeflerimiz doğrultusunda hadiselerin gidişatını yönlendirmek mecburiyetinde olduğumuza dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aksi takdirde, tıpkı geçmişte olduğu gibi, seyirci koltuğuna oturup çizilecek yeni sınırları izlemek durumunda kalacağız. Bir varlık-yokluk mücadelesi verdiğimizin altını özellikle çizmek istiyorum” dedi.

Sözünü ettiği ‘varlık’tan kastının, üzerinde bulunduğumuz toprak parçasını bir bütün olarak muhafaza etmek olmadığını, bu coğrafyanın ruhunu oluşturan, milletimizi bir arada tutan, vatana anlam katan değerlerimizin tamamı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak birliğimize, beraberliğimize sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Bir millete ait olmak, sadece aynı toprak parçasını paylaşmak, ülke sınırları içinde tesadüfen bir arada bulunmak değildir. Millet olmak, aynı ulvi değerler etrafında birleşmek, ülkesinin geleceği, vatanın huzuru için kaygı duyabilmek, fedakârlık yapabilmektir” diye konuştu.

Aynı gelecek hayalini paylaşan, ülkesinin çıkarlarını kendi çıkarlarının üzerine tutabilen toplulukların millet olabileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: “Biz destansı bir mücadeleyle bu toprakları kendimize vatan yaparken, bin yıllık tarihimizi gergef gibi işlerken, aynı amaç, aynı ruh, aynı idealler etrafında toplanan bir milleti de inşa ettik. Anadolu topraklarında Malazgirt’le birlikte ilk harcını koyduğumuz, İstanbul’un Fethi ile siluetini yükselttiğimiz, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda restorasyonunu yaptığımız bu gerçeği tüm dünyaya defalarca ilan ettik. Üstesinden geldiğimiz her badirenin ardından birbirimize daha da kenetlenerek, istiklalimizi şerefimiz ve namusumuz bilerek bugünlere geldik.”

“TERÖRİSTLERİ KENDİ BAYRAĞINIZLA SARIYORSUNUZ”

HDP eş başkanının Türk bayrağı ile ilgili sözlerine ve ‘Bayrağa saygısızlık yapan mı var’ cümlesine atıfta bulunarak, “Bayrakların indirmeye çalışan sizsiniz, son zamanlarda size akıl verenler sayesinde birkaç yerde Türk bayrağını dalgalandırdınız diye bunu yutacağımızı mı zannediyorsunuz?” diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teröristlerin cesetlerini kendi bayrağınız ile sarıyorsunuz ve onların huzurunda güya cenaze namazı kılıyorsunuz. Ve bunu sosyal medyadan dünya ile paylaşıyorsunuz. Sizin gerçek yüzünüz o. Bunu kimseye yutturamazsınız. Milletim bunun hesabını sormaya hazırlanmalıdır.”

“TÜRK İLE KÜRDÜN KARDEŞLİĞİNE FESAT TOHUMLARI EKMEK İSTEYENLER VAR”

 

Türkiye’nin yakın tarihinde büyük mücadeleler ve çok büyük kayıplar verdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tarih boyunca ne zaman şaha kalkıp atılıma geçtiyse, ne zaman zincirlerinden, prangalarından kurtulmaya başladıysa, kirli oyunların ve senaryoların tedavüle sokulduğunu belirterek, “Bir dönem, Alevi ile Sünni’yi birbirine kırdırıp bundan nemalanmak isteyenler çıktı. Aynı şekilde, Türk ile Kürdün kardeşliğine fesat tohumları ekmek isteyenler oldu” diye konuştu.

Etnik ayrımcılıktan, inanç farklılıklarından, gelir dağılımındaki adaletsizlikten kendisine siyasi ya da ekonomik çıkar sağlamanın peşine düşenler olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bun bu salondakileri ve ülkemdekileri kalkıp da etnik yapısına bakarak sevmedim ki… Hepsini beni yaratan Allah yarattığı için sevdim” dedi.

“BATIDA NE VARSA DOĞUDA DA O OLDU”

Konuşması gençlerin sevgi tezahüratları ve sloganları ile sık sık kesilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğuya ve Güneydoğu’ya bir zamanlar hizmet gitmezken başbakan olduğu andan itibaren ‘Batıda ne varsa Doğuda da o olacak, Kuzeyde ne varsa Güneyde de o olacak. Bütün vatan topraklarını ayağa kaldıracak ve modern Türkiye’yi inşa edeceğiz.’ dediğini hatırlatarak, başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Türkiye’ye yapılan hizmetlerden örnekler verdi.

“MEHMETÇİĞİMİ ŞEHİT EDENLERE ALKIŞ TUTAN PARALEL YAPI BUNUN HESABINI NASIL VERECEK?”

Geçmişte Türkiye’yi gerici-ilerici, laik-anti laik gibi kamplara bölmek, bu ayrımcılıktan çıkar devşirmek isteyenlerin olduğunu, 1970’lerde gençlerin hayatlarının ideolojik kavgalar uğruna söndürüldüğüne dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1984’ten itibaren Türkiye’nin, doğu ve güneydoğusunda türetilen bir örgüt aracılığıyla terörle, cinayetle tehdit edilmek, milletin birbirine düşürülmek istendiğini belirtti. Bugün de güvenlik güçlerimize yönelik alçakça saldırılarla, provokasyonlarla, tahriklerle ülkemizi karanlığa sürüklemek için her türlü oyunu oynamayı sürdürdüklerini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Şimdi soruyorum; ey sermaye sahipleri, ey medya mensupları, yahu bu teröristlerin eline bu silahları kimler veriyor? Bunlar bu silahları nereden buluyor? Bu ülkede benim Mehmetçiğimi şehit edenlere siz ey paralel yapı; nasıl alkış tutuyorsunuz, bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Şu anda bu paralel yapı terör örgütü ile iş tutmuş vaziyette, el-ele, omuz-omuza… Ama şunu bilsinler: Bu can bu tende olduğu sürece biz bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Devletimizi, Hükümetimizi, şahsımı içeride ve dışarıda hedef alıyorlar; niye? Ha bunlar bizi hedef aldıklarına göre biz doğru yoldayız.”

Gençliğinin, kardeşi kardeşe kırdıran zihniyetin oyunlarını takip etmekle geçtiğini, nice genç kardeşinin ve arkadaşının sokak aralarında hayatlarının söndüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün geriye bakınca kimin kazanan, kimin kaybeden olduğunu çok daha net görebiliyoruz. Silah tüccarları, çeteler, Türkiye üzerine karanlık tezleri olanlar kazanırken, gariban Anadolu evlatları kaybetti. Onları namluların ucunda idam sehpalarında ölen analar, yürekleri yanan babalar kaybetti. O günün kazananları ise işte bugün yine sahnede” şeklinde konuştu.

“DEVLETİ SUÇLU, TERÖR ÖRGÜTÜNÜ MASUM GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR AKIL TUTULMASI YAŞIYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: “Tarih boyunca bu milletin evlatları arasına nasıl nifak sokmak istediyseler, bugün de aynı şekilde nifak sokmaya çalışıyorlar. Dün sağ-sol çatışmasıyla birbirine düşürülen gençlik, bugün de Türklük-Kürtlük, Alevilik-Sünnilik üzerinden birbirine düşürülmek isteniyor. Dün olduğu gibi bugün de ülkemiz terör sopasıyla hizaya sokulmak, tedip edilmek isteniyor. Terör örgütü ve onun siyasi uzantıları tarafından aynı kirli senaryoyla kadim kardeşliğimiz tahrip edilmeye çalışılıyor. Türkiye’nin dört bir yanında cenazeler defnedilirken öfkeyle kalkan yumruklar inecek yer ararken, inanın bana birileri ellerini ovuşturarak bu sahneleri izliyor. Onlar seviniyorlar, onlara fırsat vermemek lazım. Kardeşlerim, 78 milyon Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Roman’ıyla, Boşnak’ıyla, Arnavut’uyla 78 milyon sizlere sesleniyorum: Önümüzde 1 Kasım; 1 Kasım’da adeta bir milat olsun, bir yeniden doğuş olsun. Bu yeniden doğuşla bu ülkede inşallah bu terörü gelin toprağa gömelim. Biliyorum sizlerin, benim, hepimizin, 78 milyon vatandaşımızın vicdanı sızlıyor. İçimiz, ciğerimiz yanıyor, sabır taşımız çatlama noktasına geldi. Yalandan, iftiradan, şımarıklıktan, millet olarak mustarip olduk, oluyoruz. Dün demokrasi havarisi kesilenlerin bugün kendi ikballeri için kanı, gözyaşını, şiddeti savunduklarını görmekten üzüntü duyuyoruz. Türkiye’nin en önemli işadamlarını bünyesinde barındıran derneğe yöneticilik yapmış olanların dahi terör örgütünün yalanlarına sorgusuz-sualsiz inanabiliyor olmalarını hayretle karşılıyorum. Devletini suçlu, terör örgütünü masum göstermeye çalışanların yaşadıkları akıl tutulmasını ibretle izliyoruz. Düne kadar bir araya gelmesi imkânsız görünenlerin vicdanlarını bir kenara bırakıp terörün tarafında saf tutabiliyor olmalarını şaşkınlıkla takip ediyoruz. Bu tabloya tahammül etmek gerçekten çok zor.”

“OYNANAN OYUNLARI GÖRMELİYİZ”

Başta gençler olmak üzere, hepimizin uyanık olması, aklıselim ile hareket edip sağduyulu davranması gerektiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oynanan oyunları görmeli, bu oyunlara gelmemek için daima müteyakkız olmalıyız” dedi ve kendisini dinleyen gençlere hitaben, “İnanıyorum ki bu ülkede aklıselim sahibi, yani tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlete inanmış olan gençlik hiçbir zaman şiddete başvurmayacaktır” sözlerine yer verdi.

Gençliğin yeri geldiği zaman tepkisini demokratik ölçüler çerçevesinde göstereceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin de katılacağı ve Pazar günü İstanbul Yenikapı Meydanı’nda STK’ların bir araya gelmesiyle düzenlenecek ‘Teröre Lanet, Birliğe, Kardeşliğe Evet’ adıyla gerçekleşecek mitingi örnek gösterdi.

“BUNLAR KÜRT KARDEŞLERİMİN KANINDAN BESLENİYOR”

Millet birbirine düşerse terörün amacına ulaşacağını, Türk ile Kürt, Alevi ile Sünni, Çerkez ile Roman arasındaki bağ çatladığında, kardeş kardeşe muhabbetle değil, husumetle baktığında terörün kazanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “İçlerinde kimlerin olduğunu görüyorsunuz değil mi? Bakıyorsunuz içlerinde Alman’ı var, İngiliz’i var, Fransız’ı var, Hollandalısı var, gelmiş aralarına bulaşmış, kimler kimlerle el tutuyor görüyorsunuz. Bunlar kandan, hem de bizzat benim Kürt kardeşlerimin kanından besleniyorlar, bunlar en önce benim Kürt kardeşimi hedef alıyorlar, en önce benim Kürt kardeşimin hayatını karartıyorlar. Kürt kardeşimin evladını zorla dağa çıkaran, gençleri birer ölüm makinesine dönüştüren bu karanlık yapıdır. Hizmetleri engelleyen, şehirleri yakıp yıkan, hayatı Kürt kardeşlerime zehir eden bu terör örgütüdür. İşte Kürt kardeşlerimizi bu kana susamış insanlık düşmanlarından, gençleri kirli emellerine kurban etmekten çekinmeyen bu istismarcılardan hep beraber kurtaracağız.”

“SIRTINI MİLLET YERİNE TERÖR ÖRGÜTÜNE DAYAYAN BİR PARTİ, PARTİ OLARAK KALABİLİR Mİ?”

Terör örgütü gençlerin kanını alçakça dökerken, iplerini elinde tuttuğu siyasi partinin her gün sokakları provoke etmeye, arsızca şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah aşkına soruyorum: Bir siyasi partinin görevi teröre perde olmak mıdır? Bir siyasi partinin görevi acaba kendi etnik yapısında olan Kürt kardeşini öldürmek midir? Sırtını millet yerine terör örgütüne dayayan bir parti, parti olarak kalabilir mi? Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alan bir milletvekilinin görevi ateşe benzin dökmek midir? Siyaset teröriste siper olup güvenlik güçlerini yalanla, iftirayla, çarpıtmayla hedef almak mıdır?” sorularını sordu.

“Kimin taşeronu olurlarsa olsunlar, nereye hizmet ederlerse etsinler, bu kiralık katillerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu terör sevdalılarının milletimizin arasına nifak sokmasına da asla fırsat vermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, aydınları, yazarları, medyayı ve siyasetçilerini sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet ederek, “Sağduyuyu telkin etmek yerine kışkırtmayı tercih edenler millet önünde mahcup olurlar. Bu vatan bizim, bu ülke bizim, bu devlet bizim, hepimizin” dedi.

“ÜLKEMİZE SEVGİ TOHUMLARI EKMENİN, KARDEŞLİK İKLİMİNİ GELİŞTİRMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”

Cinayetlere sessiz kalmanın, caninin suçuna ortak olma anlamına geleceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Biz ülkemize sevgi tohumları ekmenin, kardeşlik iklimini geliştirmenin mücadelesini veriyoruz. Bugüne kadar hiçbir provokasyona, hiçbir tezgâha, hiçbir fitne girişimine fırsat vermedik ve vermeyeceğiz. Terör belasının ülkemizin ayağına pranga olmasına müsaade etmeyeceğiz. Vakit mezhep, meşrep, etnik kimlik siyasetiyle ayrışma değil, bir olma, beraber olma, iri olma, 78 milyonla kardeş olma vaktidir. Sevgili gençler, değerli genç kardeşlerim, şundan emin olun: Sizler saflarınızı ne kadar sıkı tutarsanız, bunlar o kadar açığa çıkacaklar. Sizler ne kadar kucaklaşırsanız, birbirinizi Allah için severseniz, bunlar o kadar boşluğa düşecekler. Daha önceki neslin yaşadıkları, çektikleri sıkıntılar sizler için bir ibret vesikası olarak ortada duruyor. Son derece dikkatli olmalı, kurulan bu tezgâhı hep birlikte bozmalıyız.”

“GENÇLİK GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

Alkışlar ve ‘Bu gençlik seninle tarih yazacak’ tezahüratı ile konuşmasına mukabelede bulunan gençlere hitaben; “Gençlik heyecanınızın size yanlış yaptırmasına, hukuktan, meşruiyetten ve hakkaniyetten saptırmasına asla izin vermeyeceksiniz, çünkü sizler sadece bugünümüzün değil geleceğimizin de teminatısınız; 2023’e sizinle yürüyeceğiz, 2053’e sizinle yürüyeceğiz, 2071’e sizinle yürüyeceğiz” diyerek seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu cümlelerle devam etti: “Sizler yeryüzünde çok az millete nail olmuş bir sorumluluğu, bir emaneti üzerinizde taşıyorsunuz, siz asla düşünemezsiniz, sizler küçük meselelere takılıp kalamazsanız, çünkü siz tarih yazacak bir gençliksiniz. Evet, bu gençlik tarih yazacak. İşte bu sloganla çıktığınız yolda sizin aydınlık ufkunuzu kimsenin karartmasına müsaade etmeyeceksiniz. Kendinizi her alanda geliştirerek tarihi misyonumuza hazırlanacaksınız. Gururluyum, zira karşımda Selçuklu’nun, Osmanlı’nın torunlarını gördüğüm için gururluyum. Karşımda dinamik bir Cumhuriyet neslini gördüğüm için gururluyum.”

Geçmişte yapılan hatalarla milletimize de, ülkemize de çok ağır bedeller ödettiğine vurgu yapan ve bu bedellerin tekrar tekrar ödenmesine, millete yeniden ağır faturalar çıkartılmasına razı olamayacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  bu yüzden en büyük yatırımı yeni nesillere, gençlere yaptıklarını, iyi eğitim almış, altyapıya kavuşmuş, bilgi ve hikmetle donanmış bir gençlik için tüm imkânları seferber ettiklerini aktardı.

“En önemlisi de, milli, manevi değerlerine sahip çıkan, onları yaşatan, geleceğini geçmişinden aldığı güç, gurur ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif’in “Sahipsiz olan memleketin batması haktır; Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır” dizeleri ile biten şiirine de yer verdiği konuşmasını şöyle tamamladı: “İşte siz bu vatana, bu memlekete sahip çıkacaksınız, 2023 hedeflerine sımsıkı sarılıp var gücünüzle onları gerçekleştirmek için çabalayacak olan sizlersiniz. Sizlere inanıyor, sonsuz derecede güveniyorum, bunu başaracak, 2023’te inşallah hep birlikte farklı bir Türkiye inşa edeceğiz. Bize bu toprakları vatan olarak bırakan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde tazimle, hürmetle eğiliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun, yolumuz, bahtımız açık olsun diyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

 
5 yılda yüzde 37’lik artış
 
Sosyal Belediyecilikte 2015 atılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit Uludağ Tekbirlerle uğurlandı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde devriye görevi sırasında teröristlerin daha ...
Davutoğlu gündemi değerlendirdi
Davutoğlu, "Kongreler partilerin ortak akıllarının, ortak vizyonunun harekete ...
“Kardeşim hakkını helal et”
Hakkari-Van karayolunda teröristlerin yola tuzakladığı mayını patlaması ...
 
Hatay şehidini uğurladı
Hakkari-Van karayolunda polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin ...
Anne yüreği dayanamadı
Mardin'deki hain saldırıda şehit olan Erzurum Olurlu komiser yardımcısı ...
ESTP’den Mescid-i Aksa tepkisi
Kısa adı ESTP olan Erzurum Sivil Toplum Platformu İsrail’in Mescidi Aksa’ya ...
 
Kalın:‘Terörle Mücadele Sürecek’
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: “kamu düzeni sağlanıncaya kadar terörle mücadele sürecektir” dedi.
Emine Erdoğan’dan ‘Barış iklimi vurgusu’
Erdoğan, ‘Allah birlik ve beraberliğimizin yeniden tesisinde bizlere yardımcı ...
Taksim, Dadaş Sesiyle inledi
İstanbul'da Erzurumlular İstiklal Caddesi’nde basın açıklaması yaparak terörü lanetledi
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva