ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>TÜRKİYE
19 Kasım 2014 Çarşamba - 01:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Şubat sürecinde imam hatip okulları adeta bir öcü olarak gösterildi. Öcü dedikleri, gerici dedikleri, 'ölü yıkayıcısı mı olacaksın?' diye tahkir ettikleri, 'muhtar bile olamaz' dedikleri insanlar işte Cumhurbaşkanı oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tarihi vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “28 Şubat sürecinde imam hatip okulları adeta bir öcü olarak gösterildi. Tehlikeli kurumlar olarak, devlet düşmanı yetiştiren okullar olarak son derece haksız ithamlara maruz bırakıldı. İmam hatip okullarının öğrencilerine, küçücük çocuklara, gençlere en ağır hakaretler yapıldı. Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesi içindeyiz. O korkuların, o iftiraların, ithamların, hakaretlerin ne kadar haksız, ne kadar yersiz olduğunu tüm millete tüm dünyaya gösterdik. Öcü dedikleri, gerici dedikleri, 'ölü yıkayıcısı mı olacaksın?' diye tahkir ettikleri, 'muhtar bile olamaz' dedikleri insanlar işte Cumhurbaşkanı oldu” dedi.
155 EĞİTİM TESİSİ
 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara’da yapımı tamamlanan 155 eğitim tesisinin toplu açılış töreni Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
 Toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını gerçekleştirecekleri okulların hayırlı olması temennisinde bulundu. Ankara genelinde 155 adet eğitim tesisinin resmi olarak hizmete açtıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011 yılından bugüne kadar Ankara’nın tüm ilçelerinde, çoğunluğu okul olmak üzere 155 adet eğitim tesisinin tamamlandığını sözlerine ekledi.
 Bu tesisler içerisinde anaokullarının, ilkokulların, ortaokul ve liselerin olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu 155 tesis içinde meslek liseleri var, kız meslek liseleri var, özel eğitim kurumları ve imam hatip liseleri var. Toplamda bu tek açılış töreniyle 134 okulu, 17 spor salonunu, karşımda gördüğünüz gibi, 3 öğrenci pansiyonunu, bir konferans salonunu çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bu 155 büyük yatırım 460 trilyon Türk lirası kullanılmak suretiyle bunlar inşa edildi. Yani yaklaşık yarım milyar lira kaynakla Ankara'ya birbirinden güzel 155 eğitim tesisini kazandırmış olduk” diye konuştu.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, eserlerin Türkiye’ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
“BU OKUL EN İYİ ÜNİVERSİTELERE ÖĞRENCİ GÖNDERDİ”
Açılışı gerçekleştirilen Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışı yapılan eğitim kurumları arasında en büyüğü olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “12 yıl Başbakanlık görevini ifa ederken yanımda özellikle eski adıyla Ankara Merkez İmam Hatip Lisesi, yeni adıyla Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu olan çok sayıda arkadaşımız çalıştı. Şu anda da Cumhurbaşkanlığı görevimi ifa ederken, yanımda buradan mezun yakın çalışma arkadaşlarım bulunuyor. Özel kalem müdürümden, başdanışmanımıza kadar, bir özel danışmanıma kadar, koruma görevi yapan bazı emniyet görevlilerine kadar işte bu okuldan mezun olmuşlar. Bana buranın eski halini anlattılar. Derme çatma binalarda, küçücük sınıflarda, hatta bodrum katlarındaki basık, ışıksız sınıflarda nasıl eğitim gördüklerini anlattılar. Anadolu'nun, Trakya'nın şehirlerinden gelen çocukların, pansiyonun yetersiz imkanları nedeniyle nasıl çileler çektiklerini, nasıl zor şartlarda eğitim gördüklerini anlattılar. Kapasitesinin çok çok üzerinde öğrenci sayısıyla, 60-70 kişilik derslikleriyle, az sayıda öğretmenle 7 yıl boyunca imkansızlıklarla nasıl mücadele ettiklerini anlattılar. Bütün bu olumsuzluklara rağmen Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye'nin en iyi üniversitelerine öğrenciler gönderdi. Burada zor şartlarda eğitim gören kardeşlerim, milletvekili oldular, bürokrat oldular, bilim insanı, ilahiyatçı, doktor, öğretmen, sanatçı, yazar, sporcu oldular. Diğer tüm imam hatip okulları gibi burası da Türkiye'nin önemli kademelerine, bilgili, donanımlı, ahlaklı nice genç yetiştirdi” şeklinde konuştu.
 Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin çok kısa sürede tamamlandığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, modern bir okulu hizmete açtıklarını kaydetti.
“CEZA ALMASINA SEBEP OLDUĞU ŞİİRİ ÖĞRENCİLER HEP BİR AĞIZDAN SÖYLEDİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sık sık atılan sloganlarla kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde okuduğu ve ceza almasına sebep olan şiirde öğrenciler tarafından hep bir ağızdan okundu.
“BU IZDIRABI, O SÜRECİ YAŞAMIŞ BİR BABA OLARAK ÇOK İYİ BİLİRİM”
 “Biz bir kırılma noktası yaşadık. O günler gerçekten çok acıydı. Rabbimden niyazım odur ki bir daha o günleri inşallah bu güzel vatanımızda görmeyeceğiz” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“28 Şubat sürecinde bildiğiniz gibi imam hatip liselerinin orta kısımları kapatıldı, lise kısımlarınada kat sayı engeli getirildi. Bu ızdırabı, o süreci yaşamış bir baba olarak çok iyi bilirim. Ama bu ızdırabı yaşamamış, o sıkıntıları çekmemiş olanlar, bunu anlamaz. Türkiye genelinde meslek liselerinin, imam hatip okullarının öğrenci sayıları çok hızlı bir şekilde düştü. Başbakanlığımız esnasında imam hatip okullarına uygulanan bu haksızlığı, eşitsizliği, adaletsizliği hamdolsun biz ortadan kaldırdık. Hem katsayı adaletsizliğine son verdik, hem de 4+4+4 kod numarası ‘444’ bu sisteme geçerek imam hatip okullarının önündeki o büyük engeli kaldırdık. En son hükümetimiz orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağını kaldırmak gibi son derece isabetli bir adım attı. O zulümde artık sona ermiş oldu. İmam hatip okullarının da kilitleri tek tek söküp attık. İmam hatip okullarına giden yollardaki engelleri tek tek kaldırdık. 2002-2003 o öğretim yılında Türkiye genelinde 440 imam lisesinde 64 bin 500 öğrenci eğitim-öğretim alıyordu. Şuanda rakam orta ve lise kısmıyla 2 bin 638 okulda 983 bin öğrenci eğitim-öğretim alıyor. Öğrenci sayısı 15 kattan fazla arttı.”
 “HIÇKIRI HIÇKIRA DERDİNİ ANLATTI”
Başbakanlığı döneminde başından geçen bir olayı anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık 2013’te Başbakan iken, Edirne ve Keşan İlçesi’nde toplu açılışlar sırasında bir kız örgencin kendisine mektup verdiğini söyledi.
 Kız öğrenciyi yanına çağırarak sohbet ettiğini ve mektubun içeriğinde ne olduğunu sorduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “’Keşan’daki imam hatip lisesi bize yetmiyor, yenisine ihtiyacımız var Başbakanım’ dedi. ‘Tamam, ben seni arayacağım’ dedim. Ertesi gün bu kızımı telefonla aradım. Hıçkıra hıçkıra derdini anlattı. Keşan’daki okulun ihtiyacı karşılamadığını, çok büyük sıkıntı çektiklerini söyledi. Bir ilkokulun iki katı imam hatip olarak kullanılıyor, tabi sınıflar dolu yetersiz, ihtiyaca cevap vermiyor. Şöyle dedim; ‘700 kişilik ortaokulu, lisesi, kız ve erkek yurdu, büyükçe bahçesi olan bir imam hatip yapsak Keşan’a fazla mı?’ ‘O bile yetmez’ dedi. Hemen çalışmalar başladık. Milli Eğitim Bakanlığımıza, Edirne Valiliğimize talimatı verdim, hayırsever vatandaşlarımıza durumu izah ettik. Şuanda arazi tahsisi yapılmış durumda. En yakın zamanda da orada inşaat başlıyor” diye konuştu.
“ESKİ GÜNLERİN GERİ GELMESİNE MÜSAADE ETMEYECEKSİNİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm imam hatip öğrencilerinden bir ricası, temennisi ve arzusu olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bir imam hatipli büyüğünüz olarak söylüyorum, dört çocuğunun dördünü de imam hatipte okutmuş bir büyüğünüz olarak söylüyorum, o eski günlerin yeniden geri gelmesine sizler müsaade etmeyeceksiniz. Tarihten ibret alacaksınız, bizim yaşadıklarımızdan, ağabeylerinizin, ablalarınızın yaşadıklarından ibret alacaksınız. Adeta sürgüne gider gibi Avrupa’nın köşelerinde okuyan ablalarınızı, ağabeylerinizi unutmayın. Gerçi onlar bir gürgün yediler ama Türkiye’ye geri dönerken, bir kısmı doktor olarak döndü, bir kısmı mühendis olarak döndü. Hakikaten kötü komşu ev sahibi yaptı, öyle oldu. Sizler tarihin tekerrür etmesine inşallah izin vermeyeceksiniz. Bunu biliyorum çünkü sizler ibreti aldınız. İbreti alanlar için tarih tekerrür etmez. Eski Türkiye’ye dönüşe sizler inşallah mahal vermeyecek, imkan tanımayacaksınız.”
 “ELİNE SİLAH ALANLARDAN, ELİNE TAŞ SOPA MOLOTOFKOKTEYLİ ALANLARDAN ASLA OLMADIK”
Eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan gibi nice isimsiz kahramanın, burada emeğinin bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Biz de hayatımızın her anında, 2001'de kurduğumuz partimizle 2002 sonunda kurduğumuz hükümetle çok sayıda yol arkadaşımızla, gönül dostumuzla bu mücadelenin içinde olduk. Ama hamdolsun, bu kutlu mücadele, bu hak ve adalet mücadelesi bugün zafere ulaştı. Geldiğimiz noktada demokratik yöntemlerden hiçbir zaman şaşmadık. Eline silah alanlardan, eline taş sopa molotofkokteyli alanlardan asla olmadık. Ben şuna inanıyorum, bu nesil, karşımdaki bu gençlik, imam hatip gençliği asla ve kat'a böyle bir örnek olmaz, tam aksine onlara demokratik hak mücadelesinin ne olduğunu öğretir” ifadelerini kullandı.
“BU BÜYÜK İHANETE RAĞMEN HAKLI DAVAMIZDAN VAZGEÇMEDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vakarımızdan, sabrımızdan, sebatımızdan, kararlılığımızdan asla vazgeçmedik. Öyle ki içimizden gibi görünen, bizimle birlikteymiş gibi görünenler, bize ihanet ettiklerinde, başörtüsüne füruat dediklerinde, imam hatip okullarına bile gereksiz, kapatılmalı dediklerinde bile yılmadık, yıkılmadık. Bu büyük ihanete rağmen haklı davamızdan vazgeçmedik. Sizler bugün bu modern okullarda özgürce eğitim görüyorsanız, inanın bunda ismi bilinen ya da bilinmeyen nice vatandaşın, nice gönül erbabının emeği vardır. Milletin hayır duası vardır, nasıl bir emaneti taşıdığınızı lütfen unutmayın. Nasıl bir insanlık davasının sancaktarları olduğunuzu lütfen unutmayın” dedi.
“'MUHTAR BİLE OLAMAZ' DEDİKLERİ İNSANLAR İŞTE CUMHURBAŞKANI OLDU”
1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına seçildiğini, başka birçok arkadaşının da belediye başkanı olduğuna vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmam hatipliler olarak emanetin hakkın verdik. Birçoğunuz yaşamamış olabilir, hatırlamıyor olabilir. Özellikle 28 Şubat sürecinde imam hatip okulları adeta bir öcü olarak gösterildi. Tehlikeli kurumlar olarak, devlet düşmanı yetiştiren okullar olarak son derece haksız ithamlara maruz bırakıldı. İmam hatip okullarının öğrencilerine, küçücük çocuklara, gençlere en ağır hakaretler yapıldı. Bunlar bize de yapıldı. Medyada, gazete manşetlerinde, televizyon ekranlarında hatta devlet nezdinde, hükümetler nezdinde, imam hatip okullarının öğrencileri ve mezunları ikinci ve üçüncü sınıf insan yerine konuldu. Sonuçta ne oldu, 2002'de bir imam hatip lisesi mezunu, bu ülkenin başbakanı seçildi. Bir kısım arkadaşlar bakan oldu, milletvekili oldu, 12 yıl boyunca bu görevimizin hakkını verdik. Türkiye'yi ilklerle, rekorlarla tanıştırdık. İşte şimdi de yine bir imam hatip lisesi mezunu Cumhurbaşkanı seçildi. Yine milletimizin hizmetindeyiz, yine ülkemizin hizmetindeyiz. Türkiye'yi daha da büyütmenin mücadelesi içindeyiz. O korkuların, o iftiraların, ithamların, hakaretlerin ne kadar haksız, ne kadar yersiz olduğunu tüm millete tüm dünyaya gösterdik. Öcü dedikleri, gerici dedikleri, 'ölü yıkayıcısı mı olacaksın?' diye tahkir ettikleri, 'muhtar bile olamaz' dedikleri insanlar işte Cumhurbaşkanı oldu” diye konuştu.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından 155 eğitim tesisinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin içine girerek derslikleri gezdi. Bu sırada okulda bulunan öğrenciler Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a büyük sevgi gösterilerinde bulundular.
“KUR’AN-I KERİM’İ ÖPTÜ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı açılış töreninde ilginç anlarda yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören alanına gelişi sırasında okulda bulunan öğrenciler sloganlar attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan platforma çıkarak öğrencileri selamladı.
Bir çok öğrenci Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da öğrencilerin verdiği mektubu alarak cebine koydu.
 Konuşmaların yapıldığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına gelen bir kız öğrenci, Kur’an-ı Kerim hediye etti. Kız öğrenci ile bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an-ı Kerim’i öperek aldı.
Öte yandan, bir erkek öğrencinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kese vermesi ise dikkat çekti. Gazetecilerin yoğun ısrarına rağmen erkek öğrenci, kesenin içinde ne olduğunu söylemedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PURSAKLAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreniyle resmi olarak hizmete giren Pursaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan Pursaklar'a gelmeden önce Gazi Mahallesindeki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ve 155 eğitim - öğretim tesisinin açılışını yaptıklarını ifade ederek, bu yatırımların tutarının 500 milyon lira olduğunu söyledi.
 Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığının da tesislerinin olduğunu bölümün de açılışının yapıldığını belirterek, “Geliş - gidiş güzergahım yol olarak hep burası, havalimanına giderken, gelirken Pursaklar'dan geçiyoruz. Pursaklar, her geliş - gidiş de bir başka, devamlı değişiyor. Bir değişim var Pursaklar'da. Bu bir zihniyetin ortaya koyduğu değişim, bu olmasaydı ben inanıyorum ki 15 - 20 yıl önceki Pursaklar'ı bir düşünelim. Neydi, bugün ne? Burada bir şey yatıyor. Bir eski Türkiye vardı, bir de şu anda inşası yapılan yeni Türkiye var. Göreve geldiğimizden bu yana mili bütçemizin yüzde 50'sini daima Milli Eğitim'e ayırdık, kadroların yaklaşık yüzde 50'sini daima Milli Eğitim'e ayırdık. Niye? Çünkü öğretmen açığımız çok fazlaydı. Şu anda da var, ama onlar giderilecek, bunlarda kararlıyız" şeklinde konuştu.
 Derslik inşasının büyük bir hızla devam ettiğini kaydeden Erdoğan, “Osmanlı ve Cumhuriyet tarihi dahil şuanda 12 senede yaptıklarımız inşallah şöyle birkaç yıl içerisinde aynı sayıyı yakalayacak. Çünkü yavrularımızın 60 - 70 kişilik dersliklerde okumasını istemiyoruz, azami 30 öğrenci kapasiteli derslik olacak, daha fazlası olmayacak. Çünkü kaliteli, nitelikli eğitim olacaksa sınıfların bizim okuduğumuz zamandaki gibi olmaması lazım, bizim sınıfımızda 75 öğrenci vardı, ama şimdi ben inanıyorum ki burada 30'un altındadır" diye konuştu.
 Kız öğrencilere sınıf mevcutlarının 30'un altında olup olmadığını soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘evet’ yanıtını alması üzerine, “Buyurun mesele bu, nitelikli eğitim-öğretim olacak. Bugün bu 155 eğitim-öğretim tesisinin açılışını yaparken Pursaklar’a söz verdik. Dedik ki; Pursaklar’a uğrayacağız, oradaki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sınıflarından birkaç tanesini dolaşalım dedik” dedi.
 

 
‘Çözüm süreci kararlılığımız kesindir’
 
Van’ı geçtik, sıra Malatya’da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çözüm süreci kararlılığımız kesindir’
Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin HDP ile hükümet arasındaki ...
Ala çözüm sürecini değerlendirdi
Ala, “Ülkemizin 12 yıllık demokratikleşme ve normalleşme birikimi üzerine ...
'İstismarcılar var'
Erdoğan, "Kitabı mukaddesi kullanarak Afrika ve Latin Amerika’nın zenginliklerini ...
 
Bakan Güllüce’den çok önemli uyarı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Sivas’ta Bakanlık tarafından ...
'Kamu Düzeni Esastır'
Davutoğlu, ''Nedir doğru yöntem? Bir defa Çözüm Süreci ve herhangi bir ...
Bakan Güllüce net konuştu
Güllüce, çözüm sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ülkede ne pahasına ...
 
İş Güvenliği’nde Reform
Hükümetin kurulmasının ardından bekleyen yapısal reformlarla ilgili ciddi ...
2015 bütçe çalışmaları devam ediyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun da yer aldığı TBMM ...
‘Hesaplarını bozmaya kararlıyız’
Davutoğlu, "Biz bir taraftan çözüm sürecini bir barış projesi, bir daimi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva