ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>BÖLGEDEN
13 Mart 2014 Perşembe - 09:06

Cirit’e siyasi destek

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere günler kala Cirit alanında atlı spor kulüplerine destek sözü verdi.

Cirit’e siyasi destek

 FATİH GÜLNAHAR

 ERZİNCAN (İHA) - ERZİNCAN (İHA) Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Yerel Seçimlere günler kala Cirit alanında atlı spor kulüplerine destek sözü verdi. Başkan Adayı Başsoy, yoğun geçen seçim çalışmalarında dört nalla at koşturarak bir nebze de olsa stres atıp hünerlerini sergiledi.Erzincan atlı spor kulüpleriyle bir araya gelen AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ve AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır birlikte cirit gösterisini izledikten sonra soluğu at üzerinde alarak at üstünde hünerlerini gösterdiler. Renkli görüntülere sahne olan cirit gösterisin de konuşan Başsoy bu ata sporunu yaşatmak ve gelecek nesile aktarmak için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

 CİRİT ATA SPORUMUZDUR

 Türk Milletinin ata sporu olan Cirit’in yaşatılması gerektiğini ve gereken desteği vereceklerini belirten AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır açıklamasında; “ Bildiğiniz üzere seçimlere çok az bir zaman kaldı. Bugün yine sahada vatandaşlarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz. Bugünde programımızda cirit meydanımızı gezmek vardı. Buraya geldik burada da çok değerli hemşerilerimizle burada atlı spor kulübümüzün yöneticileri ile beraber olduk. Onların sorunlarını dinledik. Cirit bizim ata sporumuzdur. Bu konuda atlı spor kulübümüz Erzincan’da bildiğim kadarıyla 6 tane var. Bunların mali imkânları malumdur. İnşallah bunlara da destek olma yolunda elimizden geleni yapacağız. Gereken desteği tabi ki Erzincan’ı yönetenlerin vermesi lazımdır. Biz siyasiler olarak her zaman kendilerinin yanındayız. 30 Mart seçimlerinde atlı spor kulüplerinden ve oyuncularında desteklerini bekliyoruz. Ben şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

 CİRİT SPORUNDA NAM YAPMIŞ BİR MİLLETİZ

 AK Parti Erzincan Belediye Başkan Adayı Cemalettin Başsoy ise cirit sporunu yaşatmak ve gelecek nesillere göstermek için ellerinden gelen tüm gayreti çabayı göstereceklerini belirterek; “Biz millet olarak At ve Cirit sporunda nam yapmış bir milletiz. Biz bugün atlı spor kulüplerimizin daveti üzerine buraya geldik ve yapmış oldukları gösteriyi izliyoruz. Gerçekten çok beğeni topladı. Bu sporu yaşatmak için çok emek veriyorlar. Bizde Erzincan Belediye Başkan Adayı olarak bu sporu yaşatmak, gelecek nesillere göstermek ve aktarmak için elimizden gelen tüm gayreti çabayı göstereceğiz. Türk milleti tarihinde at üzerinde doğmuş bir millettir. Atın üzerinde yaşamış, nerede ise ömürlerini at üzerinde tüketmişlerdir. Bu gelenekten gelen bir millet olarak cirit bizim öz kültürümüz ata sporumuzdur. Bu spor kültürümüzün ilelebet yaşaması için devlet olarak millet olarak özellikle de Erzincan olarak gerçekten çok çalışılıyor. Biz bu hevesleri kursaklarda koymayacağız. Gençlerimizin çocuklarımızın bu spora alıştırılarak yaşatması içinde yine nasip olursa Belediye Başkanlığı seçimlerinin akabinde bizlere görev ve yetki verildiği takdirde bu sporun yaşatılması için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti sarf edeceğiz. Biz her şeyde olduğu gibi kültürümüzün gelenek göreneklerimizin adetlerimizin yaşatılmasını en çok önemseyen partilerden biriyiz. Biliyoruz atlı spor kulüplerimiz çok sıkıntılı günlerden geçiyorlar. Onlar bu ata sporunu yaşatabilmeleri için ellerinden gelen tüm gayret ve çabayı sarf ediyorlar. Problemlerini sıkıntılarını biliyoruz. Her türlü desteği sağlamaya hazırız” dedi.Yapılan Cirit gösterileri izleyenlerin nefesleri keserken AK Parti Yönetimi bu davranışı ile atlı spor kulüplerinin takdirini kazandı.

 
Palandöken’de sanatla milli coşku buluştu
 
‘Men Susmaram’a övgü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Berlin Turizm Fuarı’nda tanıtım seferberliği
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), dünyanın en büyük turizm fuarlarından ...
Varto yolunda kaza: 19 yaralı
Alınan bilgilere göre kaza, Erzurum-Karlıova karayolu çaylar mevkiinde meydana geldi.
Diyaliz’den mutluluğa giden yol
Erzurum’da, dört yıl önce tedavi olmak için geldikleri diyaliz merkezinde ...
 
Ovit Geçidi ulaşıma açıldı
Rize-Erzurum Karayolu Ovit Geçidi, yağan karın kalkması sonucu aylar sonra ...
‘Türkiye’nin istikrarı en önemli kazanımdır’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Cumhuriyet Halk Partisi 40 kuruşluk koyundan ...
Bakan Ala’dan 30 Mart değerlendirmesi
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “30 Mart seçimleri Türkiye’nin demokrasisine, ...
 
Erdem: ‘Bu millet, büyük bir millettir’
AK Parti Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ...
‘Karakoyunlu Tarihi Mezar Taşları Dile Geliyor’
Iğdır Üniversitesi’nin öncülüğünde hazırlanan “Karakoyunlu Tarihi Mezar ...
‘Ermeni diasporası yalan söylüyor’
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva