ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>SPOR
6 Mart 2013 Çarşamba - 09:33

Çıldan, Türkiye Şampiyonu oldu

Erzurumlu bedensel engelli yüzücü Alihan Çıldan, yüzmede Erzurum’a Türkiye şampiyonluğu kazandırdı. 100 metre kurbağalamada ve 200 metre karışık yarışlarında Türkiye şampiyonu oldu.

Çıldan, Türkiye Şampiyonu oldu

ERZURUM (İHA) - Erzurumlu bedensel engelli yüzücü Alihan Çıldan, yüzmede Erzurum’a Türkiye şampiyonluğu kazandırdı. 100 metre kurbağalamada ve 200 metre karışık yarışlarında Türkiye şampiyonu oldu.
Erzurum yüzmede engelliler kategorisinde Türkiye şampiyonu çıkarttı. Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından İstanbul’da düzenlenen Bedensel Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda Erzurumlu Alihan Çıldan çifte şampiyonluk kazandı. Antrenörler Kübra Özdemir ve Bülent Tatlısu yönetiminde İstanbul Cebeci’de yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılan Erzurumlu yüzücü Alihan Çıldan iki birincilik, birde üçüncülük madalyası kazanarak Erzurum’a döndü ve tarihi bir başarıya imza attı. Antrenörler Kübra Özdemir ve Bülent Tatlısu yönetiminde İstanbul Cebeci’de yapılan Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Şampiyonası’na katılan Erzurumlu yüzücü Alihan Çıldan iki birincilik, birde üçüncülük madalyası kazandı. Genç yüzücü elde ettiği şampiyonluk madalyasını, kendisine kucak açan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a hediye edeceğini söyledi. Çıldan, 100 metre kurbağalamada ve 200 metre karışıkta Türkiye şampiyonu olurken, 50 metre serbeste ise 3. Oldu. Erzurumlu bedensel engelli yüzücü, “Şampiyonaya hocalarım nezaretinde çok iyi hazırlandım. Türkiye şampiyonu oldum. Bana engeli aracı hediye eden ve Erzurum’a engelli otobüsü gönderen bakanımız Suat Kılıç’a Erzurum’a geldiğinde şampiyonluk madalyamı armağan edeceğim” dedi.
ÇİNTİMAR’I ZİYARET ETTİ
Yüzmede, bedensel engelliler kategorisinde Türkiye şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan Alihan Çıldan, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’ı makamında ziyaret etti. Genç sporcu elde ettiği şampiyonluk başarısının öyküsünü anlattı. Ziyarette Yüzme Havuzu Tesis Müdürü Hikmet Palandöken, genç yüzücünün ailesi ve antrenörleri Kübra Özdemir ile Bülent Tatlısu da hazır bulundu. Genç sporcuyu elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Eskiden engelli insanların engelleri ile alay edilirdi. Şimdi engelli vatandaşlarımızın aldıkları madalyalarla övünüyoruz. Erzurumlu yüzücü Alihan Çıldan da bizim gururumuz olmuştur. Onun engelleri aşıp şampiyonluk kazanması bizim için bir övünç kaynağı olmuştur. Kendisini ve antrenörleri ile ailesini kutluyorum” dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN VE BAKAN KILIÇ’IN PAYI BÜYÜK
Çintimar, Erzurum’da Yüzme Havuzunun kapılarının yılın 12 ayı açık olduğuna değindi. Çintimar, “Tabiki hocalarımızın gayreti ve Alihan Çıldan’ın yeteneği Erzurum’a Türkiye şampiyonluğunu kazandırmıştır. Ancak yüzme havuzunun kapılarının hep açık olması ve Başbakanımız ile bakanımızın Erzurum’a engelli otobüsü göndermesi ve havuza ulaşımın rahat sağlanması da bu başarıyı perçinlemiştir. Bugün 7 kişi yüzme havuzundan evine ekmek parası götürüyor. Yarın Olimpik Havuz Hizmete girdiğinde onlarca kişi evine ekmek götürecek. İnanıyorum ki, Alihan Çıldan’ın bu büyük başarısı bundan sonra spor yapmak isteyen engelli vatandaşlara da iyi bir teşvik olur. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın Türkiye’de 8 ile gönderdiği engelli otobüsünün birinin de Erzurum’a gönderilmesi, engelli vatandaşlarımızın spor salonlarına taşımamıza önemli katkı sağlamıştır. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Çintimar, bir madalya kazanan engellinin hayata bakış açısının değiştiğine işaret ederek, “Hayata bakış açısı değişen insanın işe paraya ihtiyacı yok, her şey kendiliğinden geliyor. Bir toplum ne kadar engellisine sahip çıkarsa, dinine ve Allah’a o kadar yakın olur” şeklinde konuştu. Çintimar, ziyaretin ardından bedensel engelli yüzücü Alihan Çıldan’a eşofman takımı ve mont ile çeşitli hediyeler verdi.
 

 
1001 Hatim’de Dadaş-Gakkoş buluşması
 
Palandöken’den twitter açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mardin maçını Ağıç yönetecek
ÖZEL-Erzurum Büyükşehir Belediyespor-Mardinspor maçını Giresun Bölgesi ...
Karateciler 18 madalya ile döndü
56 ilden bin 700 sporcunun katılımı ile gerçekleşen Yıldızlar Türkiye ...
10 ülke Palandöken’de yarışıyor
7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası Erzurum Palandöken Kayak merkezinde başladı. ...
 
Dağcı Şahin’e vefa
İki ay önce kafasına taş çarpması sonucu ağır yaralanan Rizeli dağcı Mehmet ...
Palandöken’de snowboard fırtınası
Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde dünyaca ünlü snowboardcular yaptıkları ...
'Atlama Kuleleri birer şaheser'
Baykan, Atlama Kulelerinin birer şaheser olduğunu belirterek, kurulduğu ...
 
7.Inas Dünya Kayak Şampiyonası başlıyor
Erzurum’da bugün başlayacak olan 7. INAS Dünya Kayak Şampiyonası öncesinde ...
'Takım ruhuyla kazandık'
ÖZEL-Elazığ Belediyespor galibiyetiyle play off yolunda önemli bir performans ...
Baykan’dan Palandöken değerlendirmesi
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan Erzurum’a çıkarma yaptı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva