ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>GUNCEL
11 Mayıs 2013 Cumartesi - 01:32

Çifte Minareler Los Angeles’te

ABD’nin Los Angeles şehrinde önümüzdeki hafta Anadolu rüzgarı esecek.

Çifte Minareler Los Angeles’te

ANKARA (İHA) - ABD’nin Los Angeles şehrinde önümüzdeki hafta Anadolu rüzgarı esecek. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali, ABD'nin Los Angeles şehrinde büyük bir coşkuyla gerçekleştirilecek.
Bu sene dördüncüsü düzenlenen ve Amerikalıların büyük ilgi gösterdiği “Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali” 16-19 Mayıs günleri arasında Los Angeles şehrinde gerçekleşecek. Festivalde Anadolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra Türk damak tadı tüm dünyaya tanıtılıyor. 50 binden fazla ziyaretçinin şenliğe katılması beklenirken Amerikan basınındaki haberlerle yüzbinlerce kişi festivalden haberdar olacak. Topkapı Sarayı, Mevlana Müzesi, Aspendos Antik Tiyatrosu, Mardin Taş Evi, Akdamar Kilisesi, Zeugma Antik Kenti, Erzurum Çifte Minare, İzmir Efes ve Meryem Ana’ya kadar birçok tarihi yapı 3 boyutlu dev maketleri ile canlanacak. Festivalde Türk mutfağı da tanıtılacak. 4 gün boyunca Amerikalılar kebabından, zeytinyağlısına, mantısından, sarmasına kadar 100 çeşidi aşkın Türk yemeğini tadacak. Amerikalılar, Boğaz manzarasına karşı Türk kahvesi yudumlayıp, sokak simitçisinden taze İstanbul simidi alacak.
OBAMA'YA DAVETİYE
Festivale bu sene ilginin çok daha fazla olması beklenirken, tertip komitesinde farklı bir heyecan yaşanıyor. ABD’den ve dünyadan birçok önemli konuğu ve siyasetçiyi ağırlayan festivale bu yıl ABD Başkanı Barack Obama da davetli. Organizasyonu düzenleyen Pasifik Enstitüsü’nün Başkanı İbrahim Barlas, Başkan Obama’ya festivalin davetiyesini elden sunduklarını ve katılımını beklediklerini bildirdi. Festival boyunca gözler Obama’da olacak.
ÇILGIN PROJE MARKA OLDU
Barlas, bu yıl festivale 60 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini belirterek, “Discovering Türkiye” (Türkiye’yi Keşfedelim) sloganlı festivale ilişkin şu bilgileri verdi: “Festivalimizi düzenlemeye 2009 yılında başladık ve ilk başladığımızda ‘Çılgın Proje’ gibi bir işin içine girdik. Takım ruhu ile Türkiye’nin zenginliklerini bugüne kadar hiç yapılmamış bir etkinlikle ortaya çıkardığımız projemiz kar topu gibi büyüdü ve bugün ciddi bir marka haline geldi. Türkiye’den başta Başbakanlık Tanıtım Ajansı olmak üzere birçok firmadan, valilik ve belediyeden destek aldık. Bu yıl da Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik başta olmak üzere devlet üst düzeyinden katılım bekliyoruz. Festivalde yaklaşık 400 kişi gönüllü olarak çalışıyor. Los Angeles’ta yaşayan Anadolu kökenli geniş bir kitle var. Ermeni’si, Süryani’si, Arap’ı, Kürt’ü her milletten insanı bir arada yaşıyor. Biz de Anadolu kökenlerini bir araya getiren bir festival yapıyoruz. Akdamar Kilisesi, Mardin Süryani İlahi Korosu, İstanbul Yahudi Müzesi gibi etkinlikler düzenliyoruz.”
14 ANADOLU UYGARLIĞININ KAPISI
55 dönümlük arazi üzerine adeta yeniden inşa edilen Türkiye’nin şehirlerini görmek isteyen ziyaretçiler, Selçuklu, Roma, Bizans, Hitit, Lidya gibi Anadolu’nun medeniyetlerini simgeleyen maket kapılardan geçerek festival alanına giriyor. Her kapının girişinde de bulunduğu kapının dönemine ait kıyafetleri giyinmiş Hollywood aktör ve aktrisleri misafirleri karşılıyor. Dolmabahçe Kapısı ile konuklarını karşılayan İstanbul standında üç boyutlu Kız Kulesi ve arkasındaki İstanbul Boğazı ile Sultanahmet Camiisi’nin silüeti, boğazda gezintiye çıkılmış izlenimi oluşturuyor. Topkapı Sarayı maketinin yer aldığı standın olduğu alanda sokakta gezen padişah, şehzade ve yeniçeriler yer alıyor. Topkapı Sarayı’nın canlandırıldığı alanda gün boyu Kuran-ı Kerim okunuyor. Camiiden ezan okunuyor. Truva Atı’nın birebir kopyası da sergileniyor. Bütün yörelere ait halk dansları gösterileri de sergileniyor. Sirtaki ekibi de geliyor.
MEHTER TAKIMI VE SEMAZEN
Ziyaretçiler festival alanını gezerken sokaklarda Mehter Takımı ile karşılaşılabilecekler. Konya’nın canlandırıldığı alanda semazenler izlenebilecek. Her ilin kendine ait kültürel zenginlikleri tanıtılacağı için çini, ebru, hat, telkari gibi konulardaki bazı el sanatları ustaları da hünerlerini sergileyecek. Kahvehanede oturulup hem o kültür tanınacak hem de Türk Kahvesi içilebilecek.
ABD’Lİ ÖĞRENCİLER TÜRKİYE’Yİ TANIYOR
Sabah 10’dan akşam 10’a kadar ziyaretçilere açık olan festival alanımızı, perşembe ve cuma günlerinde öğrenciler ücretsiz olarak gezebilecek. Hatta Los Angeles’da tarih derslerinde öğrenciler, tarihi bilgileri yerinde öğrensinler görerek, yaşayarak öğrensinler diye okul gezileri düzenleniyor ve çok sayıda öğrenci Türkiye’yi, tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde öğrenme fırsatı buluyor.
 

 
Altıparmak’tan Antalya’ya veda
 
Arakan’daki zulmü protesto ettiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altıparmak’tan Antalya’ya veda
Valiler Kararnamesi ile Erzurum’a atanan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, ...
Engelliler Haftası başladı
Erzurum’da “Engelliler Haftası” dolayısıyla Bedensel Engelliler Spor Kulübü, ...
Üç Aylarınız mübarek olsun…
ÖZEL-Dadaşlar Cumartesi günü mübarek üç aylara kavuşmanın hazzını yaşayacak, ...
 
Altıparmak 44’üncü vali..
Cumhuriyet’in ilan edildiği 1923’te ilk vali olan Tahsin Bey’den başlayan ...
Çiçek Erzurum Günleri'nde konuştu
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen '2. Erzurum Günleri'ne katılan TBMM ...
FİNTÜRK 2013 açıklandı
ÖZEL-BDDK 2013 yılı 1’inci dönem İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü ...
 
Öztürk Antalya’ya, Altıparmak Erzurum’a
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Antalya Valiliğine atanırken, Antalya ...
Şehitler Diyarı’ndan Anadolu’ya
Rektör Koçak, Çanakkale 1905 Gezici TIR Müzesini ziyaret etti.
Tekman'da hafif şiddetli deprem
Tekman ilçesinde 2,1 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva