ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Mart 2015 Cuma - 04:44

Çevrede tarihi açılım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları’na öncülük yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı.

Çevrede tarihi açılım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 81 ilde oluşturulan Bereket Ormanları’na öncülük yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ankara'da fidan dikim etkinliğine katıldı. Emine Erdoğan, "Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak ve yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi.

Dünya Ormancılık Haftası çerçevesinde 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen etkinliklerle toplam 100 bin fidan toprakla buluştu. Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından belirlenen alandaki fidan dikim etkinliğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eşi Hatice Eroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve eşi Fatma Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'ın eşi Eda Kılıç, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve eşi Arzu Kılıçlar katıldı. Ayrıca, Sevgi Evleri’nden çocuklar, izciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da etkinlikte yer aldı. İstanbul, Diyarbakır, Trabzon, Mersin, Balıkesir ve Elazığ'da yapılan etkinliklere de canlı olarak bağlanan Emine Erdoğan, "Bereketli olsun" dedi. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Baharın eşiğinde olduğumuz böyle bir günde ayaklarımız toprağa basacak, elimizdeki 100 bin fidan toprakla buluşacak, yarınlarımıza büyük bir miras bırakacağız" dedi.

EMİNE ERDOĞAN’IN KONUŞMASI

"Ağaç, çocuğumuzun beşiği, yaşlımızın bastonu, kağıdımızın hamuru ve cenazemizin tabutudur" diyen Emine Erdoğan, ormanların aynı zamanda dünyanın akciğerleri olduğunu söyledi. Erdoğan, ormanların faydasının saymakla bitmeyeceğini, ormanın sadece bir ağaç topluluğu olmadığını, karada bulunan biyolojik çeşitliliğin yüzde 80'ine ev sahipliği yaptığını ve bu yönüyle bir açık hava müzesi olduğunu ifade ederek, "Bazen bir ormanın öğrettikleri bir kitabın öğreteceklerinden çok daha fazla olabilir" diye konuştu.

"İNSANLIK TOPRAĞI EKİP BİÇEREK MEDENİLEŞTİ"

Erdoğan, insanlığın toprağı ekip biçerek medenileştiğini ancak büyük bir tezatlık içinde sanayi devrimi ile birlikte medeniyet adına toprakla bağının koptuğunu söyledi. İnsanın doğal kaynakları tüketme hızının tabiatın kendini yenileme hızını yarı yarıya aştığına vurgu yapan Emine Erdoğan, tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve ekolojik dengeyi korumak için sürdürülebilir çevre politikaları geliştirmek gerektiğini ifade etti. Erdoğan, Orman Bakanlığı'na yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, son 12 yılda Türkiye'nin dünyada en çok ağaçlandırma yapan ilk üç ülke arasına girdiğini, erozyonla mücadele konusunda dünya lideri konumunda olduğunu söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZI YEŞİLSİZ, ŞEHİRLERİMİZİ ORMANSIZ BIRAKMAYALIM"

Orman Bakanlığı'nın mahalli halkın gelir kaynağı da olabilen özel ağaçlandırmalar yaptığını, ceviz, badem, dut, salep, sakız ağacı dikiminin Türkiye'nin zenginliklerini ekonomiye kazandırmak bakımından önemli olduğunu dile getiren Emine Erdoğan, "Çocuklarımızı yeşilsiz, şehirlerimizi ormansız bırakmayalım. Artık bir fidan dikmek hiç zor değil, Orman İl Müdürlüklerimize gittiğinizde bedelsiz olarak fidan alabiliyorsunuz. Kamu kurumlarımızda olduğu gibi özel toplantılarımızda, düğünlerimizde de fidan hediye etmeyi alışkanlık haline getirelim. En güzel hediye, içinde gelecek olan hediyedir; ağaçtır, fidandır" dedi.

 
ATAÜNİ Yasta
 
Tarım’da Hedef 2023 yaklaşımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Aziziye için tarihi adım’
Aziziye’de Ilıca’nın merkezini ilgilendiren 380 konut, 114 işyeri ve 800 ...
Yakutiye için imar istişaresi
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, İnşaat Mühendisleri Erzurum Şubesi ...
Erzurum’dan yola çıkan sincap..
Yaprak, “Evliya Çelebi Erzurum’dan yola çıkan bir ağacın üzerinde bulunan ...
 
Erinkarlı TBM Projesi’ni paylaştı
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzurum Şubesi Başkanı Erinkarlı, TBM projesini açıkladı.
Baba ve kızı Erzurum’a sevk edildi
Ordu’nun Fatsa ilçesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
‘Benim canım gitti..’
Tunceli-Erzincan karayolunda bulunduğu aracın Pülümür Çayı’na uçması sonucu ...
 
‘Yaşlılar toplumun rehberidir’
Vali Yardımcısı Boylu, ASP İl Müdürü Abdulhakimoğulları, ASP İl Müdür ...
‘Yaşlılarımız en değerli hazinemizdir’
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, Dünya Yaşlılar ...
‘Dinden uzaklaşan, şiddete yöneliyor’
Türkiye’de son zamanlarda artan kadına şiddet olayları konusunda dini ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva