ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>EKONOMİ
25 Kasım 2015 Çarşamba - 01:12

Büyükşehir’den tarımsal yatırım

Sekmen, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Hayvan Borsası ve canlı hayvan pazarlarıyla birlikte Erzurum’un Avrupa ve Türkiye ölçeğinde hayvancılığın merkezi olacağını ifade etti.

Büyükşehir’den tarımsal yatırım

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Hayvan Borsası ve canlı hayvan pazarlarıyla birlikte Erzurum’un Avrupa ve Türkiye ölçeğinde hayvancılığın merkezi olacağını ifade etti.

YATIRIM TURU

Başkan Sekmen, Erzurum’da görev yapan ulusal ve yerel medyanın temsilci ve köşe yazarlarına Erzurum Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi’ni gezdirdi. Başkan Sekmen, gazetecilerle birlikte aynı otobüse binerek tesisle ilgili bilgi verdi. Yatırım gezisinde Başkan Sekmen, tesisin günde 200 büyükbaş, 2 bin de küçükbaş hayvan kesimi yapılabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

SEKMEN’İN DEĞERLENDİRMESİ

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Sekmen, “Şehrimizin merkezinde bulunan Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) kent merkezinin dışına çıkarılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar neticesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile şöyle bir anlaşmaya varılmış benden önce. Bu bulunduğumuz arazi üzerine Et ve Süt Kurumu’nun mevcut binası modern bir şekilde yapılacak, makineler buraya yerleştirilecek ve çalışır hale geldiği zaman ESK Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek. Kent merkezindeki arazide belediyeye devredilecek” dedi. Başkan Sekmen, “Şehir merkezinde kalan, eskimiş olan bu yerde çalışma yapacağız. Geldiğimiz günden itibaren bu işi yakinen takip ederek bu konuma getirdik. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi yüzde 95 oranında tamamlandı. Çalıştıktan sonra ruhsata bağlayacağız. Biliyorsunuz ruhsatlandırma da biz ve ilgili Bakanlığımız tarafından ruhsatlandırılacak” diye konuştu.

“HAYVANCILIK TOPYEKÜN GELİŞECEK”

Başkan Mehmet Sekmen, hayvancılığın gelişiminin şehrin kalkınmasıyla eş değer bir seviyede olacağını kaydetti. Sekmen, şöyle devam etti: “Şehrimizin ana konularından bir tanesi de geçim kaynağı olarak hayvancılıktır. Besiciler hayvanlarını kestirmek için sırada bekliyordu. Ama burada hakikaten günde 200 büyükbaş, 2000’de küçükbaş olmak üzere yoğun bir kesim yapılacak. Zaten bizim diğer bir ihalemizde canlı hayvan borsasının yapımıydı. Onun da ihalesini gerçekleştirdik. Şimdi onun inşaatı inşallah başlayacak. Onun dışında ayrıca Erzurum için biliyorsunuz Başbakanımız tarafından açıklandı burada bir Et Borsası yapacağız. Et Borsası oluştuğu zamanda burada daha çok hayvan kesilecek, belki yeni kesimhaneler de olacak. Ayrıca özel sektörümüzün de kesimhaneleri var. Bunlar bu şehirde hayvancılığa büyük bir katkı sağlıyor. Bizim hayvan borsasındaki kastımızda şuydu: Hayvanlar canlı olarak alınıp-satılsın. Şuanda zaten mevcut hayvan pazarımızda alım satım yapılıyor. Biz üstü kapalı modern bir tesis yapacağız. Bu modern tesiste yaz ve kış hayvanlarımız rahat edecekler. Üstü kapalı padoklarda yazın güneşten kışın da soğuktan, kardan, buzdan korunmuş olacak.” Sekmen, il genelindeki hayvan varlığını reform niteliğinde yatırım ve desteklerle 10 kat artırılacağını ifade etti. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum’da hayvan sayısını 10 kat artıracağız. Eğer 10 katına çıkarabilirsek göreceksiniz ki Erzurum şahlanacak. Hayvan ne kadar fazlalaşırsa kesimde artacak, deri sanayi gelişecek. Et sanayi dediğimiz et, sucuk, salam ve sosis üretimi artacak. Sakatat dediğimiz şuana kadar maalesef israf olan uzuvlar üretimde değerlendirilecek. Bunun dışında da inşallah yine hayvancılıkta süt ve türevlerine şehrimizde ağırlık verilecek. Yani hayvanların sütünden, yağından, yününden ve diğer ürünlerinden istifade edilecek bir konuma gelmiş olacağız inşallah” diye konuştu.

 
Altıparmak: ‘Değerler Eğitimini önemsiyoruz’
 
Hâfız Faruk Kaleli’ye Vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaf finansmanında yeni açılım
Erzurum’da yeni kurulan S. S. Yakutiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet ...
Kotanlı eğitimcilerin beklentilerini açıkladı
Kotanlı; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den ,“24 Kasım ...
Erzurum’da 10 ayda 6 bin konut satıldı
M.AKDAĞ-Erzurum’da Ekim ayında 664, bu yılın 10 ayında ise 5 bin 852 konut el değiştirdi.
 
Erzurum, konutta ilk üçte
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ekim ayı konut satış sayısı bakımından Doğu Anadolu ...
Akgüloğlu asgari ücret sürecini paylaştı
Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, ...
ETSO Vali Kahraman’ı ağırladı
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO)’nun konuğu oldu.
 
İran ile ihracatta yüzde 75’lik düşüş..!
İran’la Türkiye arasında gerçekleştirilen ihracat, 2014 yılının ocak-ekim ...
İhracatta İran gündemi
Ekonomi Bakanlığı Anlaşmalar Genel Müdürlüğü Orta Doğu ve Körfez Ülkeleri ...
Önce eğitim, sonra eğitim
M.AKDAĞ-Erzurum Türkiye illeri sıralamasında 10 aylık kamu harcamalarında ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva