ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
27 Ocak 2013 Pazar - 13:16

Budak olayı soruşturuluyor

Budak'ın intiharıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılırken, rektör hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı da bildirildi.

Budak olayı soruşturuluyor

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da dün bileklerini kesip daha sonra oturduğu apartmanın 4’ncü katından kendini aşağı atarak intihar ettiği öne sürülen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak için bugün Atatürk Üniversitesi’nde tören düzenlenerek son yolculuğuna uğurlandı.
HAFTA SONLARI ERZURUM’A GELİYORDU
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsündeki lojmanda ikamet eden Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak, hafta sonları Erzurum'a gelip hafta içi tekrar görev yeri Bayburt'a gidiyordu. Dün Erzurum'a gelen Budak, iddiaya göre 60 No'lu Blok 4. kattaki evinde saat 10.00 sıralarında ilaç alıp bileklerini kestikten sonra balkondan atladı. Görgü şahitlerinin iddiasına göre çığlıklar atarak aşağıya atlayan Budak, karlı zemine düştü.
KURTARILAMADI
Aile fertleri ve çevredeki vatandaşların yardımıyla Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Budak, burada acilen ameliyata alındı ancak kurtarılamadı. Rektörün ameliyathane önünde umutla bekleyen ailesi ve mesai arkadaşları da gelen acı haberle yıkıldı.
Rektör Budak için bugün Atatürk Üniversitesi’nde bir tören düzenlendi. Hastaneden alınan cenaze, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'ne getirildi. Düzenlenen törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Hasan İpek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Rektör Budak’ın eşi Sibel Budak ve iki çocuğu Semih ile Akyan Budak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, çok sayıda çevre illerde bulunan üniversite rektörü, akademisyenler ve Bayburt Üniversitesi öğrencileri katıldı.Türk bayrağına sarılı tabut önünde yapılan törende Rektör Budak’ın arkadaşları duygu ve düşüncelerini dile getirerek dualar edildi.
Salondakilerin gözyaşına boğuldukları tören sonrasında Budak’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Erzurum’un Olur ilçesine gönderildi.
BASKILARDAN İNTİHAR ETTİ İDDİASI
Rektör Budak’ın dün hayatını kaybetmeden önce ameliyata götürülürken “Baskılar gördüm” şeklinde seslendiği iddia edilirken, Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Milletvekili Özbek, Rektör Budak’ın hayat dolu bir insan olduğunu ve hiç bir ailevi ve baskıya yönelik sorunu olmadığını ifade ederek, “Bayburt’ta gayet mutluydu. Son derece neşeliydi. Neden böyle bir şey yaptı bilmiyoruz” dedi.
Öte yandan Rektör Prof. Dr. Gökhan Budak'ın bir süredir zayıflama ilacı kullandığı ve ilacı 3 gün önce bıraktığı ileri sürüldü. Olayın şokunu yaşayan Budak'ın eşi ve çocuklarının henüz polise sağlıklı bir şekilde ifade veremedikleri belirtildi. 7 Eylül 2012 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Budak'ın intiharıyla ilgili geniş çaplı tahkikat başlatılırken, rektör hakkında yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı da bildirildi. Öte yandan balkonun korkuluklarındaki kan izleri dikkatleri çekerken, Budak'ın intihardan son anda vazgeçip korkuluklara tutunduğu sanılıyor.
PROF. DR. GÖKHAN BUDAK KİMDİR?
Evli ve 2 çocuk babası Rektör Gökhan Budak, 1968'de Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olan Budak, 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000 yılında doçent ve 2006 yılında Atom ve Molekül Fiziği Ana Bilim Dalı'nda profesör olarak atandı. X ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurt içi ve yurt dışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi bulunan Gökhan Budak'ın SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı. Prof. Dr. Budak; 2002-2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ DE İNTİHAR ETMİŞTİ
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gökhan Budak gibi aynı bölümden olan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap da intihar etmişti. 48 yaşındaki Rektör Prof. Dr. Büyükkasap, 18 Mart 2010 tarihinde Erzincan'daki lojmanda iple kendini asarak yaşamına son vermişti.
 

 
Pınarbaşı Türkiye Şampiyonu
 
ATAÜNİ Budak’ı uğurladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
27 Ocak 2013 Pazar 23:02

Erzincan rektörünün intiharı soruşturulmuş muydu acaba? ilginç bir durum

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Budak Olur’da uğurlanacak
Prof. Dr. Gökhan Budak’la ilgili yarın Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ...
Atalar’dan Akdağ açıklaması
Atalar, Prof Dr Recep Akdağ’ın reform, yenilik ve insanlığa yaptığı hizmetlerin ...
Rektör Budak yaşamını yitirdi
Bugün sabah saatlerinde Atatürk Üniversitesi lojmanlarında 4’üncü kattan ...
 
Rektör Budak yoğun bakımda
Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde kaldığı lojman binasının 4. katından ...
Hayır duası en büyük ödüldür
“Milletimizin hayır duasını almak bizim için en büyük ödüldür” diyen Akdağ, ...
Akdağ’a hizmet şükranı
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın kabine ...
 
Müezzinoğlu, Akdağ’ı karşıladı
Kabinede yapılan değişiklikle Akdağ’ın yerine sağlık bakanlığı görevine ...
Akdağ siyaset tarihine geçti
Sağlıkta gerçekleştirdiği yapısal değişim ve reformlarla Türkiye ve Erzurum’un ...
Leyla beraat etti
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde bulunan Ödük Vadisi'nde yaptırılacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva