ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
27 Ocak 2013 Pazar - 00:13

Rektör Budak yaşamını yitirdi

Bugün sabah saatlerinde Atatürk Üniversitesi lojmanlarında 4’üncü kattan düşerek ağır yaralanan Bayburt üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Gökhan Budak yaşamını yitirdi. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ameliyata alınan Budak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Rektör Budak yaşamını yitirdi

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da sabah saatlerinde kaldığı lojman binasının 4. katından atlayarak intihar ettiği ileri sürülen Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Budak hayatını kaybetti.
Bu sabah saatlerinde ikamet ettiği Atatürk Üniversitesi Lojmanlarında 4. kattan atlayarak intihar ettiği öne sürülen Prof. Dr. Budak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Prof. Dr. Budak'ın ailevi nedenlerden dolayı bunalımda olduğu iddia edildi.

Bugün sabah saatlerinde Atatürk Üniversitesi lojmanlarında 4’üncü kattan düşerek ağır yaralanan Bayburt üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Gökhan Budak yaşamını yitirdi. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde ameliyata alınan Budak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

BUDAK OLURLU

Prof. Dr. Gökhan Budak, Erzurum'un Olur ilçesinde doğdu. 1989'da Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. 1990'da birincilikle bitirdiği bölüme araştırma görevlisi, 1996 yılında yardımcı doçent, 2000'de doçent ve 2006'da Atom ve Molekül Fiziği Anabilim Dalı'nda profesör olarak atandı.

X-ışını Floresans Spektroskopisi, Atom ve Moleküllerin Kuantum Mekaniksel Hesaplamaları ile Monte Carlo Simülasyon Tekniği konularında bugüne kadar 60'dan fazla SCI kapsamındaki dergilerde bilimsel makalesi, yurtiçi ve yurtdışı sempozyumlarda sunulmuş 40 civarında bildirisi var. SCI kapsamındaki makaleleri TÜBİTAK Teşvik Primi ile ödüllendirildi ve 500'den fazla atıf yapıldı.

2002'2003 yıllarında Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, 2008-2010 yıllarında da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ve Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

REKTÖRLÜK DÖNEMİ

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü için 15 Ağustos 2012’de seçim yapılmış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 5 eylülde imzaladığı kararnameyle  Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr.Gökhan Budak atanmıştı.

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Gökhan Budak 11 eylül’de görevine başlamış, ilk açıklamasında, ''Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve Yükseköğretim Kurumu’nun takdirleriyle Bayburt Üniversitesi rektörlüğüne atanmış bulunmaktayım. Bu sebeple Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e ve Yükseköğretim kurumumuza şükranlarımı sunuyorum. Yine adaylık sürecimizde bize destek veren üniversite personeline ve Bayburt halkına teşekkür ediyorum. Verilen destek aynı zamanda şahsıma duyulan güvenin de en önemli göstergesidir. Doğal olarak omuzlarımıza büyük bir yük aldığımızı, Bayburt Üniversitesi’nin geleceği ile beklentilerin yüksek olduğunu farkındayım. Bu sebeple gecemizi gündüzümüze katarak bize duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” demişti.
“BAYBURT ÜNİVERSİTESİ BAYBURT’LA BİRLİKTE BÜYÜYECEK”
Budak, Üniversite için öngörülerini, “Adaylık sürecimizde seçim sloganımız ''Bizim Üniversitemiz''di. Bu slogan şahıs odaklı bir üniversite anlayışına karşı reddiyemizdi. Bu üniversite personelinin olduğu kadar Bayburt halkının da üniversitesidir. Hatta bizler geçici olduğumuz için daha çok onların üniversitesidir. Bugüne kadar Bayburt halkının üniversitenin fiziki yapılanmasının bu noktaya gelmesinde diğer birçok illerle kıyaslandığında özverili katkısının takdire şayan olduğunu görmemek mümkün değil. Bu katkının artarak devam edeceğini umuyor ve bekliyorum. Bayburt’a ve Bayburt halkına rağmen üniversitemizin büyümesi ve gelişmesi mümkün değildir. Ümit ediyorum ki Bayburt Üniversitesi Bayburt’la birlikte büyüyecek ve onunla birlikte gelişecektir.
Hedefimiz hızla kendi iç barışını sağlamış, öğretim üyelerine saygın ve özgün bir çalışma ortamı sağlayan, Bayburt’taki tüm kurum, kuruluşlarla iş ve amaç birliği yapmış bir üniversite hayalini gerçekleştirmektir. Akademisyenlerin saygınlığını önde tutan, insana ve çalışana değer veren, görevi 70 milyonun hakkı düşüncesiyle emanet bilen istişareli bir yönetim anlayışını kendimize temel ilke edineceğiz. Tekrar bize destek veren herkese ve Bayburt üniversitesine az çok ayrımı yapmaksızın katkı sağlamış herkese teşekkür ediyorum.'' Sözleriyle ifade etmişti.

 

 
Rektör Budak yoğun bakımda
 
ÖĞDER Avcı’dan beklentilerini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HT 26 Ocak 2013 Cumartesi 16:52

Allah rahmet eylesin. İyi bir bilim adamı ve çok anlayışlı bir insandı. Çok Üzüldüm. Yakınlarına ve arkadaşlarına sabır diliyorum.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rektör Budak yoğun bakımda
Atatürk Üniversitesi Kampüsü'nde kaldığı lojman binasının 4. katından ...
Hayır duası en büyük ödüldür
“Milletimizin hayır duasını almak bizim için en büyük ödüldür” diyen Akdağ, ...
Akdağ’a hizmet şükranı
ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın kabine ...
 
Müezzinoğlu, Akdağ’ı karşıladı
Kabinede yapılan değişiklikle Akdağ’ın yerine sağlık bakanlığı görevine ...
Akdağ siyaset tarihine geçti
Sağlıkta gerçekleştirdiği yapısal değişim ve reformlarla Türkiye ve Erzurum’un ...
Leyla beraat etti
Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde bulunan Ödük Vadisi'nde yaptırılacak ...
 
‘YİBO’dan kaçırılmadı’
Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Erzurum’un Oltu İlçesi’nde önceki gün kaçırıldığı ...
Öztürk ilçeleri denetledi
Vali Sebahattin Öztürk, Hınıs ve Karaçoban ilçelerine giderek kaymakamlık ...
BAL’da zorlu hafta..
Yakutiyespor bu hafta Erzurum’da, ligde son sırada bulunan Ardahanspor’la ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva