ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>BÖLGEDEN
5 Eylül 2012 Çarşamba - 12:32

‘Bu topraklarda devleti olan millet var’

Sivas Kongresi’nin 93. yıldönümü kutlamalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas Kongresi bize şunu göstermiştir ki, bu topraklarda milleti olan bir devlet değil devleti olan bir milleti vardır. Sivas kongresi işte bunu kanıtlamaktadır” dedi.

‘Bu topraklarda devleti olan millet var’

ÖMER ERTUĞRUL - TURAN BULUT
SİVAS (İHA) - Sivas Kongresi’nin 93. yıldönümü kutlamalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas Kongresi bize şunu göstermiştir ki, bu topraklarda milleti olan bir devlet değil devleti olan bir milleti vardır. Sivas kongresi işte bunu kanıtlamaktadır” dedi.
YILMAZ’IN SUNUMU
Sivas Kongresi’nin 93. yıldönümü kutlamalarına katılan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşması sırasında Kongre Binasının alarmı çaldı. Bir süre ne olduğunu anlamaya çalışan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bilgi aldıktan sonra, “Alarm mikrofona bağlıymış ondan çalmış” dedi.
Tekrar konuşmasına başlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas kongresi bağımsızlığımızı yeniden kazanmamızdaki ve cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli adım olduğunu belirterek, “Sivas Kongresinden önce düzenlenen Erzurum kongresi sadece doğudaki illerimizi temsil ederdi. Sivas Kongresi ise tüm vatan sathını ve bütün bir milleti temsil etmektedir. Bu açıdan Sivas Kongresi ile Cumhuriyetin temelleri burada atıldı diyoruz. Sivas kongresinde alınan kararlar kısa, açık, yalın ve anlaşılır kararlardır. Sivas kongresi kararlarında adanmışlık, azim, kararlılık ve cesaret vardır. O kararların birincisi şudur; Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Bugünde aynı ilkeyi dile getiriyoruz. 93 yıl önce burada toplanmış 41 kişi bütün dünyaya bunu haykırdı. Bugünde 75 milyon milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür parçalanamaz diyoruz” dedi.
"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELESİNİ DEMOKRASİ VE HUKUK İÇERİSİNDE SÜRDÜRECEKTİR"
Bugün kendilerine konjoktürel bir fırsat doğduğunu zannedenler büyük tarihi yanılgı içinde olduğunu ifade eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, “Tarih şahittir ki ailesine, milletine ihanet edenlerin kazandığı görülmemiştir. Devletin şefkati ve suçsuz insanların korunmasında ki azami özeni bir zafiyet olarak görülmemelidir. Silahla Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlarından vazgeçirmek ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar vermek bir hayaldir. Türkiye´nin birliğini bozmaya 93 yıl öncede kimsenin gücü yetmediği gibi bugünde yetmeyecektir. Türkiye terörle mücadelesini vatandaşlarına hayat hakkını temel hak ve özgürlüklerini koruyarak demokrasi ve hukuk içerisinde sürdürecektir. Milletimizin 93 yıl önceki birlik ve beraberlik ruhu bugün aynı kararlılıkla devam etmektedir. Sivas kongresi ruhu Türk'ü, Kürt'ü, Çerkez'i ve Gürcüsü ile milletimizde yaşamaktadır. Milli birlik ve kardeşlik projemizin temelinde de bu anlayış vardır. Sivas kongresi temsil heyetinde Hakkari'den, Eskişehir'den, Niğde'den, Denizli'den, Ankara'dan, Diyarbakır'dan temsilciler vardır. Bu kongre için Sivas'ın seçilme nedenlerinden biri de Sivaslı'nın her zaman haklının yanında yer almasıdır. Sivasımız Doğu'dan, Batı'ya, Kuzey'den, Güney'e Türkiye'nin hem coğrafi manada hem kültürel ve toplumsal manada kalbidir, özetidir, merkezidir. Sivas Kongresi bundan 93 yıl önce düzenlendi ve tarihe mal oldu fakat orada alınan kararlar geçmişe ait kararlar değildir bu günün de kararları dır bu anında kararlılığıdır. Bugün de milli sınırlar içerisinde vatan bütündür parçalamaz diyoruz, bugün de milli iradeyi hakim kılmak temel esastır diyoruz. O gün milletin her kesiminin vatan için el ele verdiğinin göstergesidir. Bu kongre bize şunu göstermiştir ki bu topraklarda milleti olan bir devlet değil devleti olan bir milleti vardır. Sivas kongresi işte bunu kanıtlamaktadır. Başka Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sonsuz rahmet diliyorum“ şeklinde konuştu.

 
Balcı’dan İHL değerlendirmesi
 
Tekmanlılara İş-Kur desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımsal üretimde bölgesel atılım
Erzincan’da her geçen yıl katlayarak artan sebze üretimi yükselişini sürdürürken, ...
Valilikten 'ajan' açıklaması
Iğdır Valiliği, İran için ajanlık yaptığı iddiasıyla yakalanan şahıslar ...
Ağrı Dağı'na ilk kar yağdı
Türkiye’nin en yüksel dağı olan Ağrı Dağı, beyaza büründü.
 
Ovit’de 24 saatlik mesai
Dünyanın en uzun 2. çift tüplü tüneli olacak olan 14 bin 700 metre uzunluğundaki ...
Tarihe defineci darbesi
Kars’ta define arayan kimliği belirsiz kişi veya kişiler, tarihi kalenin ...
TIR yakan bölücülere operasyon
Tunceli-Erzincan karayolunda 3 TIR ve bir tankeri yakan PKK’lılara yönelik ...
 
Bayburt’ta KOSGEB sevinci
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, taşımacılık yapan ...
Kaçakçılara suç üstü
Yol uygulamasında durdurulan bir TIR’ın kasasında 2 milyon 500 bin TL ...
Kültür Festivalinde Işılak damgası
Ünlü sanatçı Uğur Işılak, bu yıl 13'sü düzenlenen "13. Ardahan Ulusal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva