ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Ümraniyespor: 2
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 1 - Ümraniyespor: 2
3.6 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
3.6 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi
Başıboş köpek kazaya sebep oldu
Başıboş köpek kazaya sebep oldu
Aranan 8 kişi yakalandı
Aranan 8 kişi yakalandı
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ağustos 2012 Çarşamba - 11:30

Bayburt’ta KOSGEB sevinci

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, taşımacılık yapan firmaların alma zorunluluğu bulunduğu K belgelerinin artık oda bünyesinde düzenleneceğini açıkladı.

Bayburt’ta KOSGEB sevinci

YAŞAR YILDIZ
BAYBURT (İHA) - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, taşımacılık yapan firmaların alma zorunluluğu bulunduğu K belgelerinin artık oda bünyesinde düzenleneceğini açıkladı.
Karayolu ile ticari amaçla taşımacılık yapacak gerçek veya tüzel kişilere 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu çerçevesinde K Türü yetki belgesi almak zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Başkan Yumak, “İlimizde bu belgeyi bulundurmak zorunda olan esnaf ve tacirimiz bu belgeyi bugüne kadar Erzurum Karayolu Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden alabilmekteydi. Bu yönde üyelerimizin yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırabilmek adına yaklaşık 6 aydır yürüttüğümüz çalışmaların sonuç verdiğini bildirmekten mutluluk duyuyorum. K Türü Yetki Belgelerinin bir ilde düzenlenebilmesi için gereken şartların (mevcut nüfus ve araç yoğunluğu vs. ) mevcut olmadığı ilimizde bu belgelerin düzenlenebilmesi için Milletvekilimiz Sayın Bünyamin Özbek’in de büyük katkıları ile Ulaştırma Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği nezdinde yürüttüğümüz çalışmalarla Odamız bu belgeleri düzenleme yetkisi almıştır. Bayburt’ta bu belgelere ihtiyaç duyan işletmeler, personel eğitimimiz ve diğer prosedürlerin tamamlanması için gereken 1 aylık süreden sonra bu belgeleri Odamızdan düzenletebilecekler. Göz önüne alınan kriterlerin tamamında Bayburt’tan daha büyük bir çok ilin müracaatının kabul edilmediği bir süreç içerisinde bu belgelerin siyaset kurumu ve meslek örgütlerinin uyumlu işbirliğine örnek teşkil edecek bir çalışma sonucu Bayburt’ta düzenlenebilecek olması çalışmalarımızın sonuçsuz kalmaması ve ilimiz adına faydaya dönüştürülmesi adına mutluluk vericidir. Bu noktada bu sorunun çözümü için Ulaştırma bakanlığı nezdinde büyük gayret gösteren milletvekilimiz sayın Bünyamin Özbek’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”
KOSGEB TEMSİLCİLİĞİNİ İLİMİZE ALDIK, ÜYELERİMİZ ERZURUM’A GİTMEYECEK
Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti;
“KOSGEB desteklerinden faydalanmak için veri tabanına kayıt olmaz zorunluluğu bulunduğundan ve ilimizde KOSGEB’e ait bir birim bulunmadığından dolayı esnaf ve tacirimiz başvuruyu ve diğer bürokratik işlemleri gerçekleştirmek için Erzurum Bölge Müdürlüğüne gitmekteydiler. Odamızda kurulan bir birim ile üyelerimizin KOSGEB kayıtlarını yaptırmak için Erzurum’a gitmelerine gerek kalmamış, aynı zamanda bürokratik işlemlerin yoğunluğu azaltılmıştır. 2007 yılında ilimizden sadece 9 işletmenin kayıtlı olduğu KOSGEB veri tabanına Odamızca da kayıt işlemlerinin yapılmaya başlanmasından sonra bu rakam 5 yıl içerisinde yaklaşık 60 kat artırılarak 500'ü bulmuştur. Sadece 2012 yılında Odamız tarafından 97 işletme KOSGEB veri tabanına kayıt ettirilmiştir ve işletmelere kayıt için gerekli belgelerin sağlanması, dosyalanması ve veri tabanına kaydolmaları gibi bütün iş ve işlemler Odamız tarafından yapılmaktadır. Nihai olarak ilde KOSGEB temsilciliği açılması amacı doğrultusunda Sanayi ve Ticaret Bakanımız Sayın Nihat Ergün ve KOSGEB Başkanı sayın Mustafa Kaplan ile yaptığımız yoğun görüşmeler ve yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğümüz ısrarlı tavırla Odamız çatısı altında KOSGEB temsilciliğini kurmuş bulunuyoruz. Bu birim yakında il müdürlüğüne dönüştürülecek ve desteklerden faydalanmak isteyen Odamız üyesi olsun olmasın tüm esnaf, sanatkar ve tüccarımıza hizmet verecektir.
UMEM BECERİ 10 PROJESİ KAPSAMINDA SANAYİDEN SONRA TARIM VE HİZMET SEKTÖRLERİNDE DE NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRİLECEK
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile başlatılan UMEM Beceri 10 projesi Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de başarıyla uygulanıyor. Bu paralelde Odamız, İŞKUR, Teknik Lise ve Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcilerinin yer aldığı proje yürütme kurulu çalışmalarıyla 2011 yılında işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik olarak açtığımız kurslarla ilimizde 100’ün üzerinde işsiz istihdam edildi. 2011 yılında sadece sanayi alanında açılan UMEM kursları işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap vermesi ve yüksek istihdam oranları yakalaması sonucunda hem işverenler hem de işsizler için tercih sebebi oldu.
HİZMET VE TARIM SEKTÖRÜ İŞLETMELERİNİ DE PROJELERDEN YARARLANDIRMAK ÜZERE ODAMIZA BEKLİYORUZ
İmalat sektörü alanında başarıyla uygulanan projenin sunduğu imkanlardan yararlanmak için gelen yoğun talepler üzerine, 2012 yılında taraflarca imzalanan protokolle projenin hizmet ve tarım sektörlerin de içine alacak şekilde genişletilmesine karar verilmiştir. Bu doğrultuda, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların işgücü ihtiyaçlarına yönelik kurs açabilecek bu kurslarda yetişen ve sertifika sahibi olmaya hak kazanan kursiyerleri istihdam edeceğiz.
Kursiyerlere teorik eğitimler sırasında günlük 20 TL, staj döneminde günlük 25 TL ödeme yapılacak
1 Ağustos itibarı ile bu kurslara katılacak kursiyerlere teorik ve işbaşı eğitim süresince günlük 25 TL ödenecek ve kursiyerlere kurs süresince ‘’İş kazası ve meslek hastalıkları sigortası’’ ile ‘’Genel Sağlık Sigortası’’ yaptırılacaktır.
Kursları tamamlayan kursiyerleri istihdam eden firmalar ise aşağıdaki istihdam teşviklerinden faydalanacak;
18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmaların 42 ay süreyle (3,5 yıl),
30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmaların 30 ay süreyle ‘’Sigorta primi işveren payı’’ ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.
Kurs müracaatında bulunmak isteyen ve daha fazla bilgi almak isteyen tüm işletme temsilcilerini Odamıza bekliyoruz.“

 
Bulutlar'dan 30 Ağustos mesajı…
 
Yılmaz’dan, Zafer Bayramı mesajı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
iş planı örneği 1 Eylül 2012 Cumartesi 12:48

kosgeb iş planı, kosgeb iş planları, girişimci iş planı, kosgeb girişimci iş planı örneği, kosgeb girişimci iş planı örnekleri kosgeb girişimcilik desteği, 30 bin hibe 70 bin faizsiz kredi desteği girişimci iş planı örnekleri, iş planı,iş planları girişimci iş planı 100’lerde iş planı örneği,100’lerce iş planı örnekleri www.isplaniornekleri.com

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaçakçılara suç üstü
Yol uygulamasında durdurulan bir TIR’ın kasasında 2 milyon 500 bin TL ...
Kültür Festivalinde Işılak damgası
Ünlü sanatçı Uğur Işılak, bu yıl 13'sü düzenlenen "13. Ardahan Ulusal ...
Yol pankartı sonuç verdi
Erzurum-Bayburt Kop Tüneli temel atma töreninde Demirözülüler ve köyleri ...
 
Ardahan yolunda kaza: 2 ölü
Ardahan'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Ovit ve Kop’tan sonra Zigana
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim ...
Avrasya Sempozyumu tamamlandı
Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) öncülüğünde, Ahlat Belediyesi, İstanbul ...
 
Askeri araç kaza yaptı: 8 yaralı
Ardahan’da askeri araç kaza yaptı, kazada 3'ü ağır 8 asker yaralandı.
Köy minibüsü devrildi: 16 yaralı
Kars’ın Kağızman ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 16 kişi yaralandı.
Öğüt’ten sütlü çay kampanyası
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Süt tüketiminin artırılması ve çiftçinin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva