ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ERZURUM Sordu: Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
ETSO İran‘ın yasını paylaştı
‘Gereği yapıldı’
‘Gereği yapıldı’
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Erzurum Engelsiz Yaşam Merkezinde geri sayım
Olur Yayla Turizmine hazır
Olur Yayla Turizmine hazır
HABERLER>BÖLGEDEN
28 Ağustos 2012 Salı - 00:32

Ovit ve Kop’tan sonra Zigana

Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, yakın zamanda temelleri atılan Ovit ve Kop dağı tünellerinin ancak Zigana tüneliyle anlam kazanacağını belirterek, yeni Zigana tünelinin temelinin ne zaman atılacağını sorguladı.

Ovit ve Kop’tan sonra Zigana

RECEP ERGİN
GÜMÜŞHANE (İHA) - Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, yakın zamanda temelleri atılan Ovit ve Kop dağı tünellerinin ancak Zigana tüneliyle anlam kazanacağını belirterek, yeni Zigana tünelinin temelinin ne zaman atılacağını sorguladı.
Yaptığı açıklamada Karadenizi Doğu Anadolu'ya bağlayan tarihi ipek yolu güzergahında bulunan Zigana Dağına yapılacak yeni bir tünelin gerek Karadeniz bölgesi gerekse Doğu Anadolu’nun gelişimi açısından büyük önem arz edeceğini ifade eden Nas, tünelin bölgenin her açıdan markalaşması yönünde büyük bir etkisi olacağının bir çok bilim adamı ve ekonomist tarafından defalarca dile getirildiğini söyledi.
ZİFANA TÜNELİ PROJESİ
Ovit ve Kop dağı tünellerinden önce Ziganaya yeni tünel yapılmasının gündeme gelmesine rağmen Ovit ve Kop dağlarına tünellerinin temeli atılırken Zigana tünelinin temelinin hala atılmaması ve ne zaman atılacağına dair belirsizliğin devam etmesinin büyük bir handikap ve bölgenin ekonomik geleceğine de büyük bir darbe vurduğunu dile getiren Nas, “Ziganaya yeni bir tünel yapılmadığı takdirde gerek Ovit gerekse Kop dağlarına yapılacak tünellerin hiçbir anlam ifade etmeyeceğini özellikle belirtmek istiyoruz. Ovit ve Kop dağlarına yapılacak tüneller ancak Zigana tüneliyle anlam kazanacaktır.” dedi.
Zigana geçidinin Karadenizi GAP bölgesine bağlayan en önemli geçiş noktalarından birisi olduğunu kaydeden Nas, birçok uzman Zigana’ya yapılacak yeni bir tünelin bölge ekonomisine büyük bir getirisi olacağını ve özellikle yeni zigana tüneli ile birlikte Trabzon Limanının Türkiye’nin en önemli limanı olacağını, Trabzon Limanın öneminin artmasının da bölgedeki tüm illeri reel ekonomik anlamda katkı sağlayacağını ifade ettiklerini dile getirdi.
Bölgede yaşayan insanlar olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Lütfen sesimize kulak verin ve Karadenizi GAP'a bağlayacak olan Zigana geçidine yapılması planlanan yeni tünelin temelinin bir an önce atılması için gerekli talimatı verin” çağrısında bulunan Nas, hükümetin bir ekonomik açılımı olan GAP Projesini taçlandıracak olan yeni Zigana tünelinin, 30’dan fazla ilin ekonomilerine reel anlamda direk katkı sağlayacağını ifade etti.
Yeni yapılacak tünelin temelinin bir an önce atılması için Trabzon ve Erzurum başta olmak üzere Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Ordu, Samsun ve Erzincan illerinin siyasetçilerine ve sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunan Nas, şunları söyledi: “Lütfen el ele vererek Zigana’ya yapılması planlanan yeni tünelin bir an önce temelinin atılması için gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Doğu Karadeniz bölgesinin ve Doğu Anadolu bölgesinin ekonomik açıdan gelişmesi ve yeni yatırımların yapılması yeni Zigana tüneliyle gerçekleşecektir.”

 
Gölciğez Köyü ayırımında kaza
 
Kazayla kendini vurdu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismet kösoğlu 12 Kasım 2012 Pazartesi 22:46

Hemşerilerim OVİT Tüneli diye bir meselemiz kalmamıştır.Tünel sdelinmeye başlandı.Allah nasip ederse 2012 kasım ayında Tüneli aşarak Rizeden Erzuruma gideceğiz.Gümüşhane veya başkaları işine baksın.Biz kimsenin tekerine takoz koyacak değiliz.Bizlerle uğraşmaısnlar yeter.Bu yol için binlerce yazı yazdım,kitap bastım.Başbakan Ovit Kitabımı alıp inceledi.Herşey çok şükür yolundadır.

Yorumu oyla      8      4  
Af Buyur? 27 Ağustos 2012 Pazartesi 23:00

Sayın Nas, Zigana Tüneli'nin yapılacak olmasının Ovit Tüneli'ne nasıl faydalı olacağını da açıklasaydı da beyin sulanması yaşamasaydık. Bu tüneller aynı güzergah üzerinde olsaydı anlardık. Birbirine alternatif (hatta rakip) olan iki ayrı güzergah ve iki ayrı proje. Ovit-İspir-Dallıkavak tünelleri tamamlandığında özel araba ile tam iki saatte Erzurum'dan Rize'ye gidilebilecek. O zaman kim Zigana'yı tercih eder? Erzurumlular için önemli olan Ovit tünelleri projesidir. Bu proje Erzurum'u merkez yapar. Erzurumlular Trabzon limanından önce Erzurum'u düşünmelidirler. Sayın Nas'ın oyununa gelmeyelim. Onun amacı belli. Kendi bölgesinin menfaatini düşünüyor. Erzurumluları da alet ediyor.

Yorumu oyla      7      4  
Süha MÜHÜRDAROĞLU 27 Ağustos 2012 Pazartesi 14:30

OVİT TÜNELİ YAPILDIKTAN SONRA ERZURUMDAN KARADENİZE GİDEN HİÇ KİMSE GÜMÜŞHANE YOLUNU TERCİH ETMEYECEĞİ GERÇEĞİNİ BAY NAS BİLİYOR.BUNDAN DOLAYI ZİGANAYA İKİNCİ TÜNEL GİBİ ERZURUMU HİÇ İLGİLENDRMEYEN BİR KONUYLA ERZURUM GAZETESİNİ MEŞGUL EDİYOR.BAY NASA ZATEN YETKİLİ AĞIZLARINDA CEVAP VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.SENELERCE BU TÜNEL HAYELİYLE YAŞAYAN İSPİR ENCÜMEN ÜYESİ SAYIN TAHSİN BAYRAMOĞLU SUSKUN KALMAYACAKTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.HÜLASA ZİGANA TÜNELİNİ YENİSİ GÜMÜŞHANELİLERİN BİRAZDA ERZİNCANLILARIN VE BAYBURTLULARIN SORUNUDUR.ERZURUM,RİZE,ARTVİNLİLERİ HİÇ İLGİLENDİRMEZ.HATTA RİZELİLER BU KONUDA ERZURUMLA AYNI DÜŞÜNCEYE SAHİP OLDUKLARI GERÇEĞİ HAKİMDİR.ERZURUMU VE ERZURUMU SEVENLERİ SEVMEYE DEVAM EDECEĞİZ.ERZURUM LAYIK OLDUĞU DEĞERLERİN HEPSİNİ ALMALIDIR.BUDA HER ERZURUM EKMEĞİNİ YİYENİN BOYNUNUN BORCUDUR DÜŞÜNCESİNİ TAŞIYANLARI SAYISI OLDUKÇA ÇOKTUR.

Yorumu oyla      7      4  
Süha MÜHÜRDAROĞLU 27 Ağustos 2012 Pazartesi 14:19

SELİM NAS GÜMÜŞHANE DIŞINDA HİÇBİR İLİN FAYDASI OLMAYAN PIROJEYE DESTEK ARIYOR.ERZURUMLULARI DA SAF YERİNE KOYUYOR.OVİT TÜNELİ SENELER ÖNCE YAPILMASI GEREKİRKEN VEDE GÜMÜŞHANELİLERİN BASISI YÜZÜNDEN SENELERCE İHMAL EDİLMİŞ BİR YATIRIMDIR.OVİT TÜNELİYLE ERZURUM DENİZE YAKLAŞIK 200KM LİK BİR YOLLA BAĞLANACAKTIR.TRABZON-ERZURUM 300KM DİR BUNU BİLİPTE OVİT ,ZİGANA BİR BÜTÜNDÜR DEMEK MİLLETİ YANLIŞA SÜRÜKLEMEKTİR.ERZURUM SENELERDİR BU GİBİ KİŞİLERİN YÜZÜNDEN İHMAL EDİLMİŞTİR.ŞİMDİ YAPILMAYA BAŞLAYAN TÜNEL İÇİN AYRILAN PARANIN ZİGANA GİBİ İKİNCİ BİR TÜNELE AKTARILMASI ÇALŞMALARINA GÖZ YUMULMAMALIDIR.BAŞKAN NAS YENİ BİR ZİGANA TÜNELİİSTİYOR İSE GİDİP GEREKLİ YERLERE BAŞ VURSUN.AMA ERZURUMLA ALAKASI OLMAYAN BU YATIRIMIDA ERZURUMLUYU ALET ETME UYANIKLIĞINDAN VAZGEÇSİN.ERZURUMLU YETKİLİLERDE BU ANLATILANLARIN SADECE BAY NAS IN KENDİ DÜŞÜNCESİ OLDUĞU,ERZURUMLA ALAKASI OLMADIĞI GERÇEĞİNİ BİLİRLER.ERZURUMUN KADERİDİR BİR YATIRIM SÖZKONUSU OLDUĞUNDA ETREFTAN GAZEL OKUYENLAR ÇOK OLUR.

Yorumu oyla      7      4  
Hasan Mertal 27 Ağustos 2012 Pazartesi 12:04

erzuruma biri hizmet yaptı mı herkes muhalefet kesiliyor. erzurumluda hizmetlere ne sahip çıkıyor ne arka oluyor. sonra da erzurumun hali ne olacak, ne olacak, böyle ağlama şehri olacak

Yorumu oyla      7      4  
ne ilgisi var 27 Ağustos 2012 Pazartesi 11:48

bu tüneller iller arası rekabeti getirir. Yani zigana olmazsa diğerleri anlamsızdır diyemeyiz. SAyın selim nas daha önceki açıklamalarında da kop ve ovit tünellerinin gümüşhaneyi zayıflatacağını defalarca söylemiştir. Biz erzurumlular olarak yıllarca karadenize ulaşmak için gümüşhanenin virajlarını ve vauk, zigana ve kop dağlarını aşmak mecburiyetinde kaldık. ispir kırık tüneli ile ovit tüneli bütünce can güvenliği ile seyahat edebileceğiz. Erzurumun ispir kırık ve ovit tünelini sahiplenmesi gerekir.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avrasya Sempozyumu tamamlandı
Bitlis Eren Üniversitesi'nin (BEÜ) öncülüğünde, Ahlat Belediyesi, İstanbul ...
Askeri araç kaza yaptı: 8 yaralı
Ardahan’da askeri araç kaza yaptı, kazada 3'ü ağır 8 asker yaralandı.
Köy minibüsü devrildi: 16 yaralı
Kars’ın Kağızman ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 16 kişi yaralandı.
 
Öğüt’ten sütlü çay kampanyası
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Süt tüketiminin artırılması ve çiftçinin ...
Kültür ve Bal Festivali başlıyor
Ardahan Belediye Başkanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen Ardahan 13. Ulusal ...
Kızılay Erzincan'da toplanıyor
Türkiye Kızılay Derneği bölge toplantısı 24 Ağustos tarihinde Erzincan’da ...
 
Fibernet’te Kars farkı
Kars Telekom İl Müdürü Ali Aktoprak, telekominaksiyon alt yapısının modern ...
Bayburt’ta Aşıklar Gecesi
Bayburt Belediyesi İftar çadırında Bayburt Tarih ve Kültür Derneği’nin ...
Azizoğlu, görevine başladı
Valiler Kararnamesi ile Ardahan’a atanan İstanbul Güngören Kaymakamı Seyfettin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’da öncelik ne olmalı?

Mevcut kadro korunmalı
Önce Hakan Kutlu ile sözleşme yenilenmeli
Tüm takım yenilenmeli
Yeni Stadyum inşaatı başlamalı
Büyükşehir Taraftara Erzincan’a ulaşım desteği vermeli
Erzurumspor’a mali destek kampanyası başlatılmalı
Erzurumspor’un mevcut kadrosuna özel pirim verilmeli


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva