ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>TÜRKİYE
22 Eylül 2013 Pazar - 18:47

‘Bizim farkımız bu’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yolsuzlukların hortumunu kesip, vatandaşın cebine bağladık. Bizim farkımız bu. Onlar faiz lobisi ve sermaye çevrelerinin cebine bağlıyorlardı” dedi.

‘Bizim farkımız bu’

BURHAN KARADUMAN - NİHAT ABACI - ŞÜKRÜ SAĞLAM

MALATYA (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Yolsuzlukların hortumunu kesip, vatandaşın cebine bağladık. Bizim farkımız bu. Onlar faiz lobisi ve sermaye çevrelerinin cebine bağlıyorlardı” dedi.

Toplu açılış törenleri için Malatya’ya dün gelen ve geceyi kentte geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ikinci ilçe durağı Doğanşehir ilçesi oldu. Burada da toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, halka hitap etti. Başbakan Erdoğan, “Elinde bıçakla, molotof kokteyli ile değil, elinde bilgisayar ile dolaşan, milli değerlere saygılı gençlik yetiştiriyoruz. Tüm illere üniversite kurduk. Her biri birbirleri ile rekabet haline geldiler. Meslek liselerine engel getirdiler. Biz kat sayı engelini kaldırdık. Üniversite imtihanı açıyorsun, niye meslek liselilerin önünü kesiyorsun. Sabrettik ve 4+4+4 eğitim sistemini çıkardık. Şimdi tüm meslek liseleri eşit. Katsayısı eşitliği getirdik. Üniversite sınavında başarılı olan istediği üniversiteye girsin. Gençlik arasındaki ayrımı kaldırdık. Yeni bir rekabet daha başladı. Okullarımızda fiziki şartlar her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Biz 100 kişilik, 70 kişilik dersliklerde eğitim gördük. Biz kitap bulamazdık, ağabeylerimizden teksir notlarını almak isterdik, onlar teksir notunu, saman kağıdını rulo halindeki notları dahi okuyamazdık. Biz öyle okuduk. Biz yavrularımıza kuşe kağıtta lüks baskılarla kitaplarla yetiştireceğiz dedik. Sıralarına kitaplarını koyduk.

Yurtlarımız gayet lüks şekilde yapılıyor. Üniversitelerimizde burs 280 liraya çıkardık, 200 lira da beslenme yardımı veriyoruz, etti 480 lira. Siz bize emanet verdiniz, biz de bu emanetin hakkını yerine getiriyoruz.

Çünkü yolsuzlukların hortumun kesip, vatandaşın cebine bağladık. Bizim farkımız bu. Onlar,faiz lobisi ve sermaye çevrelerinin cebine bağlıyorlardı” ifadelerini kullandı.

“Sağlıkta ne çileler çektik. Bir ana muhalefet genel başkanı var. Genel müdürdü. SSK kuyruklarını hatırlıyorsunuz değil mi? Hastanelerin kapılarında neler çektik. İlaç kuyrukları vardı, şimdi istediğin eczaneden ilacını alıyorsun. İstediğin hastaneye yatıyorsun. Bütün yollar açıldı” diyen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da göndermede bulunarak, “Bir genel müdürlüğü yönetemeyen şahıs, bir partinin genel başkanı olmuş. Nasıl olmuş. Bir CD ile olmuş. CD olmasaydı genel başkan olamayacaktı. Şimdi hala bir şeyler bekliyor. Olacağı da yok. Halkım, SSK’yı batıran bir insana, bu ülkede böyle bir emaneti teslim etiniz” şeklinde konuştu. Malatya’nın büyük şehir olmasının avantajlarından da söz eden Erdoğan, daha sonra şunları söyledi:

“Doğanşehir’de belediyecilik yeniden emin ellere geçecek inşallah. Malatya’yı büyük şehir yaptık. Bu kardeşiniz damdan düşerek geldi. İstanbul’un belediye başkanlığı yaptı. Büyük şehirler yasasını çıkardıysak, oradaki eksikleri bilerek adımları attık. Doğanşehir ilçe belediyesi bütün planları yapamayacak. Bin’lik burası, 5 bin’lik ve 25 bin’lik planı büyük şehir yapacak. İmar bütünlüğü olacak. 30 Mart yerel seçimiyle yeni dönem başlayacak. Merkezi yönetimin daha da artıracağı dönem olacak. Doğanşehirli kardeşlerim. Kapı kapı dolaşmamız lazım. Bu hizmetler. 6 değil, 16, 26 olacak."

Erdoğan, “Ulaşım, enerji, tarımda da gelişmeler oldu. Göreve geldiğimizde, 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı, şimdi 16 bin kilometre yol ilave ettik. 79 senede 6 bin kilometre, 11 yılda 16 bin kilometre. Bu artarak devam edecek” dedi.

Başbakan’ın mitinginde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yer aldı ve toplu açılış kurdelesini milletvekilleri diğer yetkililerle birlikte kesti.

 
Yakutiyespor lider başladı
 
21. Yüzyılın Türk Asrı olmasını istiyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Menderes asla unutulmayacak’
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes’in ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
‘Kardeşliğimizi yüceltmeliyiz’
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sarıkamış’ta düzenlenen ‘Eğitim Programı’na katıldı.
‘Türkiye çok ağır bedeller ödedi..’
Erdoğan, “Bugün Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanmış son derece meşum ...
 
Erzurum Şehit Ailelerini ağırlayacak
Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği şehit ailelerine ...
Erzurum’da milli sevinç
A Milli Futbol Takımımızın, final niteliği taşıyan Romanya mücadelesini ...
Görmez’den Urumçi’de önemli mesajlar
Resmi temaslar kapsamında Sincan Uygur Özerk Bölgesi başkenti Urumçi’de ...
 
Sultan Alparslan’a vefa
Türkmenistan'da 'Sultan Alparslan'ın mezarının aranması ve türbe inşası projesi' başladı.
'BDP ve Kandil iyi polis-kötü polisi oynuyor!'
Başbakan Erdoğan'dan çözüm süreci açıklaması...
'Cevabını halk verecektir'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva