ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>TÜRKİYE
11 Eylül 2013 Çarşamba - 06:18

Erzurum’da milli sevinç

A Milli Futbol Takımımızın, final niteliği taşıyan Romanya mücadelesini deplasmanda 2-0 kazanması Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da milli sevinçle karşılandı.

Erzurum’da milli sevinç

A Milli Futbol Takımımızın, final niteliği taşıyan Romanya mücadelesini deplasmanda 2-0 kazanması Tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da milli sevinçle karşılandı. Nefes kesen maçı evinde, işyerinde ve kafelerde izleyen Dadaşlar maç sonrası milli sevinçlerini ‘En Büyük Türkiye’ sözleriyle kutladı.  Çok sayıda vatandaş da Türk Bayraklarıyla donatılmış araçlarıyla şehirde sevinç turu attı.

TERİM’İN AÇIKLAMASI

A Milli Takım, final niteliği taşıyan Romanya mücadelesini deplasmanda 2-0 kazandı. Romanya-Türkiye maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, “Topun kontrolü, oyunun kontrolü tamamen bizdeydi” dedi.
“ÖNEMLİ OLAN BURADA 3 PUANI ALABİLMEKTİ”
Oyuncularını canı gönülden kutladığına vurgu yapan Fatih Terim, “Kutlamıyorum dediğim gün, bu turnuvadan dışarda olduğumuz gündür. Önümüzde 4 maç vardı, bu 2 mucizevi maçtan alnımızın akıyla çıktık. Özellikle ilk yarıda sahada her istediğimi yapan, birçok pozisyon bulan ve oyunun tam hakimi olan bir Türkiye vardı. Gol attık gol kaçırdık. Topun kontrolü, oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. İkinci yarı 1-0 öndeydik. Tabii 2-0 bulmadıkça hep tehlikeli skordur. Bir takım baskı yememiz kadar doğal bir şey yok. Son dakikanın haricinde daha evel ikinci golü bulabilirdik. Sonuç olarak önemli olan burada 3 puanı alabilmekti. Karşımızda hakikaten son günlerde iyi oyanayan Romanya takımı var. Güçlü bir takım ve bizi İstanbul’da yenmiş. Kendisinden sonraki 2 rakibini yenmiş ciddi bir takım. Hocalarını da tebrik ediyorum. İyi bir takım oluşturmuş .Romanya’yı tekrar tebrik ediyorum. Futbolcularımın canı gönülden kutlayıp alnından öpüyorum” diye konuştu.
“OYUNCULARIMIN İNANCA HAZIR OLDUĞUNU GÖRÜYORUM”
2 maçta 7 gol atıp ve alınan 6 puan sonrası konuşmanın kolay olduğuna değinen Terim, “Ben bunu seçmeyeceğim. Oyuncularımın inanca hazır olduğunu görüyorum. Bir takım olmayı istediklerini görüyorum. Ben onlara 2 şey söyledim geldiğim gün. Sahada hata yapmaktan korkmayın ve kaybetmekten korkmayın dedim. Oyuncularıma ben bunu tembih ettim. Mümkün mertebe her yerde her sahada atak oynamaya çalışıyoruz. Sadece 2 forvetle değil, bütün futbolcularla ileriye hazırlık yapmaya çalışıyoruz. Arda’sıyla, Gökhan ile Selçuk’la, Caner ile ileriye yönelik oynamaya çalışıyoruz. Başarıya onlarda inanmışlardı. Çünkü başarıya açlardı. O yüzden ben oyuncularımın bu övgüyü hakettiğini düşünüyorum. Bizde 4 günde, Hamza ve Alper ile birşeyler yapmaya çalıştık” açıklamalarında bulundu.
“UMUTLA OYNAYACAĞIZ”
A Milli Takım teknik Direktörü Fatih Terim, 2 önemli sınavı atlattıklarını ve sırada 2 maç kaldığına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Bizimki biliyosunuz umuda yolculuk. Umuda yolculuğumuz devam ediyor. Ben oyuncularımla şunu paylaşıyorum. Maçı kazanmak, artı takdir kazanmak çok önemli. Maçı skorla kazanırsınız, iyi oynayarak kazanırsanız takdirde kazanırız. Biz bunun ikisini de kazanmak istiyoruz. Gidersek gideriz gidemezsek gidemezsek gidemeyiz. Ben inanıyorum ki; az yenilen çok kazanan bir milli takım istiyor ülke insanı. Mümkünse herkesin gurur duyacağı bir milli takım ister herkes. Zaman zaman olmuyor ama olması için hepimizin taşın altına elimizi sokmamaız gerek. Bu herkesin milli takımı. Kaybedince de kazanınca da hepimizin milli takımı. Şimdi zaten, Macaristan bildiğim kadarıyla Hollanda maçı var. Bizim kazanmamızda yetmiyor. Kaybetmeleri gerek rakiplerimizin. Burda Romanya, Andorra’yı farklı yenerse biz matematikle uğraşacağız. Yenmemiz yetmiyor rakiplerinde kaybetmeleri gerekiyor. Ben şunu önemsiyorum benim takımım bu kardeşim demeli benim mlletim. Bende bunlarla guru duyuyorum. Fikstürümüz tehlikeli ama umutla oynayacağız” ifadelerini kullandı.
“YAPTIĞIMIZ PRES ONLARI RAHATSIZ ETTİ”
Romanya Milli Takımı’nın fizik kalitesinin gayet iyi olduğuna değinen Terim, “Bizim çocuklarımızın çoşkusu ve isteği daha fazlaydı. Eksik olduğunu sanmıyorum. Çünkü zaman zaman yaptığımız pres onları rahatsız etti. Marica’ya gelince çok iyi ve beğendiğim bir oyuncu. Ama eğer antrenörü değiştirmişse demek ki bir bildiği vardır. Bende ona karışamam” şeklinde konuştu.
“SAMİMİ VE GÜZEL BİR TABLO”
Bir basın mensubunun, ‘Sizin için maçın en güzel karesi nedir?’ sorusun A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim şu şekilde cevapladı: “Olumlu anlamda; oynayan oynamayan, ısınan, oyuna giren girmeyen, gol atan gol atmayan herkesin benim başımın üzerinde yumak oluşuydu. Bu muhteşem bir sahne. Sevginin samimi oluşu insana geçiyor. Baktığınız zaman 4 günde 2 maç oynamışız. Onlar beni bende onları tanıyorum ama ilk defa maç oynuyoruz. O anda beni sıkan Gökhan ondan sonra üzerinize binmişler. Samimi ve güzel bir tablo. Devreye girdiğimizde Selçuk’un ayağı yarıktı. Arda’nın gribe rağmen çıkıyım dememesi. Burak bile bugün oyundan çıkarken çok güzel çıktı. Umuda yolculuğumuz devam ediyor. Benimde bugün milli görevim bitiyor. Galatasaray’daki görevim başlıyor.”
ROMANYA CEPHESİ
Victor Piturca, mücadeleyi kaybettik. Takımım Macaristan maçı sonrası toparlanamadı. Hatalarımız vardı. Burak’ın golünde de hatamız vardı. Fakat oyun bu futbolun kaderi bu, bazen kazanır bazen kaybederiz. Artık diğer sonuçlara bağlıyız. Diğer sonuçlara bağlı oalarak gidişatı göreceğiz. Bütün oyuncularım Dünya Şampiyonası’na gitmek istiyor. Herhangi bir sorun olmadı.Macaristan maçı sonrası yeterli fiziki mücadeleyi görmek isterdik” dedi.

 
Limitsiz Yaşam
 
CHP’li Gençlerden 90’ıncı Yıl kutlaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ejder tepesi 11 Eylül 2013 Çarşamba 13:37

Evet yüce bir Millet olarak çok hem de çok gurur duyduk.Tüm farklı takım taraftarları milli bir ruh içerisinde tek vücut oldular. Tebrikler Milli Takımımız'a,tebrikler Sayın Terim'e, tüm yardımcılarına,tebrikler tüm futbolcularımıza ve TFF'ye.İnşâAllah bu guruptan çıkıp Türk'ün gücünü göstereceğiz. Amma bu gururdan ne yazık ki yine bazı nasipsizler nasiplenemediler ve sevinmediler.Bunu da bir siyasi taassuba çevirip yine kına yaktılar.2020'nin Tokyo'ya gitmesini," Tokyo kazandı, Tayyip kaybetti...hahahah hayatımda bir yenilgiye bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum..." diyecek kadar bu milli meseleyi şahsi hırsa büründüren,sözde ulusal medya yazarı bir kadın yazar de böyle çıkabiliyor.Halbuki milli meseleler kesinlikle bir partiye ve kişiye mal edilemez.****Bir insan nasıl olur ki ideolojik düşüncelerinden dolayı bu kadar vatanına düşman olur? Madrid de kaybetti ama,İspanya'da vatanına düşman böyle ebleh ne yazar ne de kişiler çıkmadı.Sayın Bakanımızın dediğ gibi,bu bunlar için kına stokları tükendi.Ama bir yerlerine kına bulmaları mümkündür bunların..

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Görmez’den Urumçi’de önemli mesajlar
Resmi temaslar kapsamında Sincan Uygur Özerk Bölgesi başkenti Urumçi’de ...
Sultan Alparslan’a vefa
Türkmenistan'da 'Sultan Alparslan'ın mezarının aranması ve türbe inşası projesi' başladı.
'BDP ve Kandil iyi polis-kötü polisi oynuyor!'
Başbakan Erdoğan'dan çözüm süreci açıklaması...
 
'Cevabını halk verecektir'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ...
ASİMDER 50 şehit kadını andı
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) yetkilileri ...
Nefesler tutuldu…
2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapacak şehrin bugün belirleneceği ...
 
Prens Albert sordu, Başbakan Erdoğan cevapladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul sunumunun ardından Uluslararası ...
‘Tarihini bilmeyen, hafızasını kaybeder’
Sivas Kongresi’nin 94’üncü yıldönümü, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Milli ...
Diyanet-Sen’den Arcayürek’e tepki
Diyanet-Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva