ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
HABERLER>TÜRKİYE
20 Haziran 2015 Cumartesi - 02:59

‘Biz farklı bir milletiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk iftarını şehit yakınları ve gaziler ile birlikte yaptı. İftar programında şehit yakınlarına ve gazilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “34 ülkede 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz farklı bir milletiz” dedi

‘Biz farklı bir milletiz’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’ın darbe ile devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığını belirterek, “Bu dönemde Sayın Mursi’ye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır. Biz bu açık haksızlık ve adaletsizlik karşı sonuna kadar mazlumların, hakkın ve adaletin yanında yer almayı sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk iftarını şehit yakınları ve gaziler ile birlikte yaptı. İftar programında şehit yakınlarına ve gazilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “34 ülkede 78 şehitliği olan bir milletiz. Biz farklı bir milletiz” diyerek konuşmasına başladı.

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer vatansak şehitlerimizin sayesinde, vatansak gazilerimizin sayesinde ve bu zincir, bu halka sürekli olarak devam edecektir ki bu vatan taçlanarak geleceğe yürümüş olsun” dedi.

“MEKANLARI CENNET OLSUN”

Şehitler için “Onlara ölü demeyiniz çünkü onlar diridir ama siz bilemezsiniz” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mesajı da devamlı alan bir milletimiz. Şair ne diyor, ‘şehitler tepesi boş değil. Toprağın kahramanları bekliyor. Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli kim demiş meçhul asker diye.’ Tüm şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Gazilerimize tekrar uzun ve hayırlı ömürler diliyorum. Burada iftar soframızı paylaştığımız tüm şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendileri için yapılan hizmetleri yakından biliyorlar” diye konuştu.

“BİR İANE, BİR LÜTUF DEĞİL GÖREVİMİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerek başbakanlığı döneminde gerekse Cumhurbaşkanlığı döneminde ve hükümetin bu konudaki hassasiyetini hiçbir zaman kaybettiğini, kaybetmeyeceğinin altını çizdi.

Bunların bir iane, bir lütuf olmadığını, bunların sadece gecikmeli de olsa yerine getirdikleri görevleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadeledeki şehitlerin konumlarını, durumlarını bildiklerini ve bunları hep yakından takip ettiklerini, yakından takip etmeye devam edeceklerini vurguladı.

“ŞEHİTLİK VE GAZİLİK İKİ GÜZELDEN BİRİ OLARAK KABUL EDİLİR”

Gaziler için ise Türk Silahla Kuvvetleri’nin GATA’da ve diğer hastanelerde her türlü imkanları seferber etmek suretiyle beşer planlanın da atılması gereken adımları, yapılması gerekleri yaptıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

“22 Temmuz 2014 yılından bugüne kadar 11 bin 687 şehit yakını ve gazimizin kamu kurumlarına atamasını yaptık. Bu üzerimizde bir görevdi, bu görevi yerine getirdiklerini ve getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü onları asla ortada bırakamazdık. Bundan sonrada bırakılmayacaktır ve birçok yapılan desteklerin yanın da tabii ki şehitlerimizin bu millete emaneti olan yakınları ile gazilerimiz için ne yapsak azdır. Yani gereği yaptık diye bir iddiasının içerisinde de değiliz. Bunu özellikle ifade etmek istiyoruz. Bugüne kadar yapılanları ve bundan sonra yapılacak olanları milletimizin ve devletimizin şehitlerimize ve gazilerimize olan bir şükran ifadesi olarak görüyorum. Bizim inancımızda malum şehitlik ve gazilik iki güzelden biri olarak kabul edilir. Bugün burada iki güzelden birine mazhar olanların yakınlarıyla diğerine mazhar olanların bizzat kendileriyle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.”

“ADALET SÖZLERİNİ AĞZINA ALMAYA HAKKI OLMAYACAKTIR”

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yine sözlerime tamamlamadan önce özelliklede Mısır’ın darbeyle devrilen cumhurbaşkanı sayın Mursi’ye verilen idam cezasını şiddetle kınadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu konuda tüm dünyayı harekete geçmeye bu adaletsizle, bu zulme dur demeye çağırıyorum. Bu dönemde Sayın Mursi’ye karşı darbecilerin yanında yer alan hiç kimsenin bir daha demokrasi, özgürlük, adalet sözlerini ağzına almaya hakkı olmayacaktır. Biz bu açık haksızlık ve adaletsizlik karşı sonuna kadar mazlumların, hakkın ve adaletin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Teşrifleriniz için bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum. Ramazan ayını bu mübarek günlerin manevi önemine uygun bir şekilde değerlendirmemiz temennisiyle sizlere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olunuz” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLİK BİZİM İNANCIMIZDA DA ÇOK ULVİ YÜCELER YÜCESİ BİR MAKAMDIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehit eşi, şehit evladı, şehit annesi ve babası olmak herkesin karı değildir. Bu aynı zamanda biz inanıyoruz ki lutfi ilahidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilk iftarını şehit yakınları ve gaziler ile birlikte yaptı. Ramazan ayının ilk iftarını şehit yakınları ve gaziler ile birlikte yaptıklarını belirterek, bu geleneğin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatıldığını ve bu geleneği devam ettirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk iftarda şehit yakınları ve gaziler ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazilere ise şifalar dilediğini söyledi.

“Şahadet ne ilk ne de sondur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kıyamete dek sürecektir. Ama bizim inancımızda da çok ulvi, yüceler yücesi bir makamdır. Bundan dolayı ben inanıyorum ki şehit aileleri tabi hüzünlüdür ama diğer taraftan da mutludur. Şehit eşi olmak, şehit evladı, şehit annesi ve babası olmak herkesin karı değildir. Bu aynı zamanda biz inanıyoruz ki lutfi ilahidir” dedi.

 

 
Erzurum’dan 5 ayda 100 marka
 
Erzurum birinci sırada
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘İnsanlığa hayırlı olsun’
Ramazan ile birlikte bütün İslam dünyasında, Türkiye'de, her hanede farklı ...
Kur’an Radyosu yayında…
Ramazanın ilk günü itibarıyla yayın hayatına başlayan ve 24 saat süreyle ...
Koçak: 'Milletimizin başı sağ olsun'
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, 9. Cumhurbaşkanı ...
 
‘Yeni Türkiye doğacak ve yükselecek’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye'nin ...
'Türkiye Mısır halkının yanında'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da adil yargılama koşullarına riayet edilmeksizin ...
Süleyman Demirel vefat etti
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefat etti. Hastalığı nedeniyle bir ...
 
Yıldız’dan, destek bulan tepki
Yıldız, “Öncelikle 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız ...
Arınç’ın acı günü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün hayatını kaybeden kayınvalidesi ...
''Seçim sonuçlarını doğru okumak gerekir''
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin açıklamalarda ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva