ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>TÜRKİYE
17 Haziran 2015 Çarşamba - 04:38

‘Yeni Türkiye doğacak ve yükselecek’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye'nin doğumu kolay olmayacak, bu anlaşılıyor. Ama kim ne yaparsa yapsın, yeni Türkiye doğacak ve yükselecek" dedi.

‘Yeni Türkiye doğacak ve yükselecek’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Yeni Türkiye'nin doğumu kolay olmayacak, bu anlaşılıyor. Ama kim ne yaparsa yapsın, yeni Türkiye doğacak ve yükselecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde, 7 Haziran'da seçilen milletvekillerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, son 10 gün içinde MHP'den gelen mesajlarda başka partilerin ne yapması üzerine yorumlar olduğunu belirterek, "Burada milletin duymak istediği, siz ne yapmak istiyorsunuz" diye konuştu.

DEĞERLENDİRME

Davutoğlu, başka partilerin ne yapacağını tayin etmenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP'nin yetkisinde olmadığını ifade ederek, MHP'nin kendi tutumunu açık şekilde ortaya koyması gerektiğini, siyasetin millete hizmet için yapıldığını, bunun yolunun da iktidar olmaktan geçtiğini vurguladı.

7 HAZİRAN SÜRECİ

Başbakan Davutoğlu, 1999 seçimlerindeki tutumlarına ve daha sonraki tavırlara bakıldığında MHP'nin iç muhasebe yapacağına dair ümidini korumak istediğini, kendilerinin iç muhasebe yaptığını, MHP'nin ve CHP'nin de iç muhasebe yapması gerektiğini savunarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"7 Haziran seçimlerini kendi perspektifleriyle ve sadece partinin çıkarları açısından değil milletin ne söylemek istediğini anlamak bakımından tekrar değerlendirmek durumundalar. HDP ise daha vahim bir tablo ortaya koydu. 7 Haziran'da seçimin yurt içinde yurt dışında galibi ilan edildiler. Nasıl oluyorsa yüzde 13'le seçimin galibi olmak? Matematiksel, siyasi olarak nasıl olduğu tartışılır ama şimdi sınav vaktidir. Siz Sayın Demirtaş'tan o günden bu güne, 'artık biz bu seçimlerden galip çıktık', biz öyle görmüyoruz ama öyle varsayıldığı için, 'bu silahları gömme vaktidir' dediğini duydunuz mu? 'Artık demokrasi için de meşruiyet için de kalmalıyız, şiddet ve teröre karşıyız' dediğini duydunuz mu? Milletimize buradan sesleniyorum; iyi niyette ve özgürlükçü olduğu düşüncesiyle HDP'ye oy vermiş seçmenlerimize sesleniyorum; siz silah, terörün devamı, şiddet için mi oy verdiniz yoksa Ankara'da meşru bir siyaset için mi oy verdiniz? Karşılaştığınız her HDP'liye bunu sorun, onları tercih yapmaya zorlayın. Ya silah, ya demokrasi, ya meşruiyet, ya terör. Bir taraftan demokrasinin bütün imkanlarını kullanacaksınız, diğer taraftan da silahlı baskının her türlüsünü yapacaksınız."

"RÖVANŞİST BİR SİYASİ SÖYLEM GELİŞTİRİRSENİZ ALTINDA KALIRSINIZ"

Seçim sonrası kamu düzenini temin etmek, herhangi bir şekilde Türkiye'nin koalisyon senaryoları içinde bir krize yönelebileceğini düşünen bazı çevrelere fırsat verilmemesi açısından da her türlü tedbirin alınması talimatını verdiklerini anlatan Davutoğlu, "Son ana kadar hükümet olmanın gereğini yaparız. Aziz milletimiz bu anlamda rahat olsun. Bir saniye dahi yönetim boşluğuna izin vermeyiz. Bu anlamda üzerimize düşeni yaparız" dedi.

Bu tablo karşısında çağrılarının açık olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, "Onlara çağrımız da, rövanşist bir siyasi söylem geliştirirseniz altında kalırsınız. 'Devrisabık yaratalım önce rövanş alalım sonra siyaseti yapalım' demeye başlarsanız bunun altında kalırsınız. Bizim devrimiz devrisabık yaratılacak bir devir değil, aksine milli gelirin dört misli arttığı, Türkiye'nin küresel bir güç haline geldiği, hasta adam vasfından çıkıp dünyada her yerde iddialı şekilde başı dik durduğu bir aydınlık dönemdir. Geçmişle ilgili ne muhasebe yapmak isterseniz bu muhasebeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

MUHASEBEDEN KAÇMAYIZ

Hiç bir şekilde herhangi bir muhasebeden kaçınmadıklarını, hesaplaşmadan da kaçınmayacaklarına vurgu yapan  Başbakan Davutoğlu, kendilerini böyle bir hesaplaşmaya davet edenlerin son 13 yılda milletin elde ettiği kazanımlara bakmasını istedi.

Başbakan Davutoğlu, "Varsa bir hesaplaşma hodri meydan. Millet bu hesabı görür. (Önce hesaplaşma, sonra helalleşme) diye bir tabiri ortaya atanlar şunu bilsinler ki millet hesabı gördüğü için bütün bu saldırılara, yedi düvelin tabiri caizse yüklenmesine rağmen, bizi birinci parti yaptı ve sorumluluğu bize verdi. Biz, bu sorumluluktan hiç bir zaman kaçmadık, kaçmayız. Hesaplaşmaksa buna da hazırız. Helalleşmekse buna dünden hazırız. Bizim kimseye rövanş nazarıyla bakmamız söz konusu değil. Bize gelene de niçin geldin diye sıygaya çekmemiz de söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

"HERKESLE KONUŞURUZ, KAPIMIZI, GÖNLÜMÜZÜ AÇIK TUTARIZ, GELEN BUYURSUN GELSİN"

Geçmişte aralarında ne olursa olsun bu ülkenin her vatandaşını, her siyasi partisini bu ülkenin asli unsuru olarak gördüklerini açıklayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Herkesle konuşuruz, kapımızı, gönlümüzü açık tutarız, gelen buyursun gelsin. Ama o gönüle girmenin de belli ahlaki ilkeleri ve temel prensipleri olduğunu da herkes bilmeli. Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar ya da bu düşünce içinde olanlara ilk çağrımız, yumruklarını çözsünler, silahlarını, baltalarını gömsünler. Yumrukla tokalaşılmaz, yumrukla musafaha (el sıkışma) yapılmaz. Yumruklarınızı çözün, bu ülkenin geleceğini hep beraber konuşalım. Baltalarınızı gömün savaş baltalarınızı, rövanşist tutumlarınız, her şeyi sizinle konuşalım ama yumrukla bizi diz çöktüreceğinizi sanıyorsanız bunu deneyen çok oldu. Hiç kimse başaramadı, siz de başaramazsınız. Dış çevrelerden, içeriden her yerden gelen tehditlere, manipülasyonlara, baskılara nasıl direndiğimizi milletimiz de, tarih de, bütün kardeş halklar da bilir."

Hep beraber yeni bir yola çıktıklarını hatırlatan Başbakan Ahmet  Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "İlk defa tek başına iktidar olmamanın sancılarını belki birlikte yaşayacağız. Ama şundan hepiniz emin olun ki, bu sancılar doğum sancılarıdır. Yeni Türkiye'nin doğumu kolay olmayacak, bu anlaşılıyor. Ama kim ne yaparsa yapsın, yeni Türkiye doğacak ve yükselecek. Allah bu doğum sancılarını hayra tebdil eylesin ve doğumu geciktirmeden inşallah hep beraber bizim neslin de göreceği yeni küresel büyük Türkiye'yi inşa etme konusunda bu onurlu görevi hakkıyla yapmayı bize nasip eylesin."

 
Ciritçiler çeyrek final için yarıştı
 
Aşkale Çimento 154’üncü sıraya yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Türkiye Mısır halkının yanında'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır'da adil yargılama koşullarına riayet edilmeksizin ...
Süleyman Demirel vefat etti
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel vefat etti. Hastalığı nedeniyle bir ...
Yıldız’dan, destek bulan tepki
Yıldız, “Öncelikle 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ve 12. Cumhurbaşkanımız ...
 
Arınç’ın acı günü
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün hayatını kaybeden kayınvalidesi ...
''Seçim sonuçlarını doğru okumak gerekir''
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin açıklamalarda ...
‘Hamdolsun, doğru yoldayız’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Umutlarını Türkiye’nin bir kriz ve kaos ortamına ...
 
Ünal kırmızı çizgilerini açıkladı
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti’nin yüzde 41 oy oranı ...
Erdoğan: Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir
Milletin takdirinin her şeyin üzerinde olduğunu belirten Erdoğan, “Mevcut ...
‘Durmak yok, yola devam’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 milletvekili genel seçimleri sonuçlarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva