ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum 19 Mayıs coşkusuna hazırlanıyor
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
Erzurum’da kaçakçılık operasyonu
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
ETÜ’de Sosyal Bilimler sempozyumu gerçekleştirildi
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Erzurum’da da test uçuşu yapılmıştı
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
HABERLER>EĞİTİM
22 Haziran 2011 Çarşamba - 08:15

Bir yılda 65 proje gerçekleştirdiler

A.Ü. Sosyoloji Bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, bir yıl boyunca yürüttükleri Toplumsal ve Sosyo-Kültürel Araştırmalar Projesi bağlamında ulaştıkları verileri poster sunumlarıyla açıkladılar. Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen sunumlarda birbirinden ilginç ve başarılı projeler yer aldı. Proje yönetmenliğini Doç. Dr. Yıldız Akpolat’ın yürüttüğü etkinlikte 110 öğrenci bir yıl boyunca 65 proje üzerinde çalıştı.

Bir yılda 65 proje gerçekleştirdiler

ERZURUM gazetesi
 Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, bir yıl boyunca yürüttükleri Toplumsal ve Sosyo-Kültürel Araştırmalar Projesi bağlamında ulaştıkları verileri poster sunumlarıyla açıkladılar. Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen sunumlarda birbirinden ilginç ve başarılı projeler yer aldı. Proje yönetmenliğini Doç. Dr. Yıldız Akpolat’ın yürüttüğü etkinlikte 110 öğrenci bir yıl boyunca 65 proje üzerinde çalıştı.
ARAŞTIRMA KONU VE ALANLARI
Televizyonda yayınlanan dizilerin gençler üzerindeki etkisi, Kuzey Doğu Anadolu Projesi kapsamında Ağrı ve Iğdır, Müslüman Zihinler başlığı altında Erzurum, Antalya, Gaziantep, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Iğdır, Kars, Mardin, Niğde, Manisa, Rize, Şırnak, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat, Muş, Ordu, İstanbul, Kilis’te İslami bilgileri ölçmeye yönelik kamuoyu yoklaması, Türkiye’de Kültürel anlamda Doğu-Batı karşılaştırması kapsamında Kahramanmaraş, Samsun, Erzurum, Diyarbakır, Tekirdağ, Bingöl, İzmir, Bursa, Ankara’da anket çalışması, Atatürk Üniversitesi öğrencilerine Kişilik Algı Testi, 2010 yılında işlenen kadın cinayetlerinin analizi, Erzurum’daki engellilerin hakları ve memnuniyet dereceleri, Yoksulluk Kültürü ve Erzurum, Erzurum ve Sendikalar gibi bir çok alanda çalışmalar yürüten öğrenciler sonuçları ortaya koyan posterler hazırladılar.
AKPOLAT’IN AÇIKLAMASI
Proje Yöneticisi Doç. Dr. Yıldız Akpolat, söz konusu etkinliği Araştırma Teknikleri ve Sosyoloji Tarihi dersleri kapsamında birinci ve ikinci sınıflarla gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Projeyi öğrencilerimle birlikte yürütmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bir yıl süreyle hep birlikte çalıştık. 2011 Kış Oyunları nedeniyle iki aylık tatil süresinde memleketlerine giden öğrencilerim anket çalışmalarının kendi illerinde yürüttüler. Türkiye’nin dört bir yanına dağıldık’ dedi. Toplumsal Araştırmalar Uygulama Merkezi’nin kendilerine sponsor olduğunu söyleyen Akpolat, ‘Tüm Türkiye’de belirli konularda pozitif araştırmalar yaptık. Olayları test ettik. Popüler konuları ele aldık. Engelliler, yoksullar, referandum, pembe diziler tüm Türkiye’nin sesini duymaya çalıştık. Ben ve öğrencilerim bilimin etik yanının sağlam savunucularıyız” diye konuştu.
CİNAYET HABERLERİ ANALİZİ
İkinci sınıf öğrencisi Kimya Çiftçi’nin Çocuk Cinayetleri ve Olayları Üzerine Basında Yer Alan Haberlerin Analizi adlı araştırma konusu özellikle değinen Akpolat, şöyle konuştu:
“Siz basın mensuplarını ilgilendiren önemli bir konudur. Bakkala giden, top oynamaya çıkan, okula gitmek için evden ayrılan çocuklarımız eve tekrar dönmüyor. Kötü sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Bunları basından takip ediyoruz. Tecavüz, cinayet ya da ölü olarak bulunan çocuklarımız toplumun kanayan yarası. Kimya’nın ulaştığı sonuçlara baktığımızda gazetelerde kanımızı donduran haberlerin olduğunu görüyoruz. Her gün vahşetin boyutu artıyor. Anneler ve babalar çocuklarına hayır demeyi öğretmelidirler. Kayseri’de yaşanan olayları medyadan takip ettik. Çocuklar şüphecilikle yetiştirilmelidir.”

 
Kutsal yolculuk heyecanı başladı
 
Sonunda uyandık…!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AYHAN KARA 22 Haziran 2011 Çarşamba 19:31

AKPOLAT HOCA, SOSYOLOJİDE MARKA DEĞER VE OTORİTE MERHUM MÜMTAZ TURHAN'IN COĞRAFYASINA, BU ALANDA YENİ BİR UFUK TAŞIYOR. ERZURUM SOSYOLOJİ ALANINDA ARAŞTIRMALARLA GÜNDEME GELİYOR. SAYIN HOCAMIZI KUTLUYOR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.

Yorumu oyla      6      4  
Doç.Dr. Yıldız Akpolat 22 Haziran 2011 Çarşamba 14:26

Merhabalar, Her bir araştırma en az yüz sayfa ve her bir araştırma sonucu onlarca tabloda ifade edildiği için verilerin hepsini posterde ya da gazete haberlerinde sunmak gerçekten çok zor ancak araştırma merkezimiz kapsamında öğrencilerimizin tüm çalışmalarını kitap halinde basmayı hedeflemekteyiz. Üniversitemizin sosyal bilimler alanında da başarılı çalışmalar yaptığını gösterebilmek en önemli amacımız olmuştur. Gençlerimiz çok yeteneklidir sadece biraz kendilerine olan güvenlerini geliştirmek gerekmektedir. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla...

Yorumu oyla      6      4  
çaykolik 22 Haziran 2011 Çarşamba 10:30

Tebrikler,araştırma konularınız çok iyi de sadece posterlerle neticeyi bağlamasanız da 65 konunun herbirinden konuları açıklasanız ve rakamlarla ifade etseniz bizler de aydınlansak..Engelliler, yoksullar, referandum, pembe diziler tüm Türkiye’nin sesini duymaya çalıştınız iyi de etmişsiniz.Bizlerde duysak da bizim duyduğumuzla,yaşadığımızla karşılaştırsak diyorum..Acaba bu konularda bizler çok mu evham yapıyoruz?Sizin yazılarınızı bekliyorum.Kolay gelsin !

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenlerden pozitif ayırımcılık beklentisi
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Zülfikar ...
ANADER beklentileri açıkladı
Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) Başkanı Naci Haliloğlu, 12 Haziran ...
Öğretmenler başarıyı ödüllendirdi
Erzurum'un Karaçoban ilçesinde Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla devam ...
 
Mühendislik eğitiminde yeni adım
Bu yıl 400 öğrencisini mezun edecek olan Atatürk Üniversitesi Mühendislik ...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva