ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum 3 ayda 86 marka üretti
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum tasarımda fark attı
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum patentte 16. sırada
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Erzurum Faydalı Model verileri açıklandı
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
HABERLER>EĞİTİM
21 Haziran 2011 Salı - 08:34

ANADER beklentileri açıkladı

Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) Başkanı Naci Haliloğlu, 12 Haziran seçimleriyle şekillenen yeni TBMM Genel Kurulu’ndan dolayı hem sitem etti, hem de beklentilerini sıraladı.

ANADER beklentileri açıkladı

Anadolu Eğitimciler Derneği Başkanı Naci Haliloğlu, “TBMM Genel Kurulu’nda hukukçular kadar keşke eğitimciler de çoğunlukta olsaydı.” dedi. Seçim sonuçlarıyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan ANEDER Başkanı Naci Haliloğlu, yeni dönemde en büyük beklentilerinin eğitim yatırımlarının artması ve bu alanda yüksek kalite standartlarının elde edilmesi olduğunu söyledi. Değerlendirmesinde sitem dolu ifadeler kullanmayı da ihmal etmeyen Naci Haliloğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görev alan milletvekillerinin önemli bir bölümünü hukukçuların oluşturduğuna dikkati çekerek, eğitimcilerin ise, sınırlı sayıda olmasından yakındı. Eğitimin, toplumların kalkınıp gelişmesi yönündeki en önemli basamak olduğuna işaret eden Haliloğlu, “Eğitim sistemimiz içerisinde yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu gibi, çözüm bekleyen sorunlar da var. Bu sorunları yakından bilen ve çözümüne yönelik olarak akılcı politikalar uygulanabilmesinde kuşkusuz eğitimcilerin çok büyük rolü olacaktır. Gönül isterdi ki, TBMM Genel Kurulu’na seçilen milletvekillerimiz arasında eğitimciler de çoğunlukta olsaydı.” diye konuştu.
Eğitim alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, bu yönde yaşanan eksikliği gidereceklerine inandığını anlatan Naci Haliloğlu, ANEDER olarak, eğitim sorunlarının çözümüne katkı sunmaya her zaman hazır olduklarının altını çizdi.
HALİLOĞLU, YENİ HÜKÜMETTEN BEKLENTİLERİNİ SIRALADI…
Yeni dönemde kurulacak olan hükümetten, eğitim sorunlarına acilen el atması ve eğitim yatırımlarının artırılması yönünde adımlar atmasını beklediklerini vurgulayan ANEDER Başkanı Naci Haliloğlu, “Demokrasi bayramından farksız olarak gerçekleştirilen 12 Haziran seçimlerinin, sonuçları ve sonrası itibariyle de birçok sorunun çözülmesine imkan sunacağı kanaatindeyiz. En başta sivil bir anayasaya duyulan ihtiyacın giderilmesini bekliyoruz. Bunun yanında eğitim sisteminin ve eğitimcilerin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıların bertaraf edilmesini arzu ediyoruz. Türkiye’de eğitim alanında güzel işler yapıldı, eğitim yatırımları arttı. Yeni dönemde yürütülecek olan çalışmaların ise, artırılmasını umut ediyoruz.” şeklinde konuştu.
Eğitimdeki kalite standartlarının yükseltilmesi ve eğitimcilerin beklentilerinin yanıt bulması noktasında her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyleyen ANEDER Başkanı Haliloğlu, bu amaç doğrultusunda üzerlerine düşecek her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini sözlerine ekledi.
 

 
Kargalar insanlara saldırdı
 
Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylığı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğretmenler başarıyı ödüllendirdi
Erzurum'un Karaçoban ilçesinde Haydi Kızlar Okula kampanyasıyla devam ...
Mühendislik eğitiminde yeni adım
Bu yıl 400 öğrencisini mezun edecek olan Atatürk Üniversitesi Mühendislik ...
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva