ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>TÜRKİYE
28 Nisan 2013 Pazar - 14:57

Başkent’te Dadaşlar Kutlu Doğum’da buluştu

Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir sohbet etkinliği gerçekleştirdi.

Başkent’te Dadaşlar Kutlu Doğum’da buluştu

SÜLEYMAN GÜRAKSIN
Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF), Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde bir sohbet etkinliği gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri, Erzurumlu Hasan Demirbağ ERDEF etkinliğinde katılımcılara Kutlu Doğu’un önemini anlattı, Hz. Peygamber(SAV)’in örnek hayatını, İslam’ın ilkelerini paylaştı.
ÖNAL’IN SUNUMU
Etkinlik öncesinde dadaşlara seslenen Erzurum Dernekler Federasyonu (ERDEF) Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Önal  Federasyon olarak Milli ve Manevi gün ve değerlere özel önem verdiklerini, bu bağlamda Kutlu Doğum Haftası coşkusunda dadaşları buluşturduklarını söyledi.
DEMİRBAĞ’IN SOHBETİ
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Demirbağ, Kutlu Doğum Haftasının 1989 yılından itibaren bir format kazandığını, 1989 öncesi Mevlid Kandili şeklinde 1 gün olarak kutlanan kutlu doğumun, 1989 yılından sonra haftaya yayıldığını kaydederek, bu yılki Kutlu Doğum temasının insan onuru olduğunu belirtti.
KAİNATA İNEN NUR
Allah Resulünün (SAV) dünyaya teşrifinden önce kainatta tam manasıyla bir cehaletin hakim olduğunu, kız çocuklarının diri diri gömülmesinden, köle pazarlarında insanların satılmasına kadar insan haysiyet ve onuruyla bağdaşmayan her türlü rezaletin yaşandığına değinen Demirbağ, Allah Resulu(SAV)’nün kainata teşrifiyle Dünyaya adaletin geldiğini, insanların onuruna kavuştuğunu vurguladı.
VEDA HUTBESİ
Konuşmasında Hazreti Peygamber(SAV)in Veda Hutbesine dikkat çeken Demirbağ, hutbede kaydedilen, tamamı eşrefi mahlukat olarak yaratılmış insanın hukuk ve onurunu korumaya yönelik ilkelerin insanlığa verilmiş büyük bir ders olduğunu hatırlattı.
İslam’ın insan haysiyet ve onuruna verdiği önemi ifade eden Demirbağ, Kuran ve hadis ışığında bu ilkenin Asrı Saadetteki uygulamalarından örnekler verdi.
Allah'ın rızasının Anne ve Baba rızası ile eş değer olduğunu ifade eden Hasan Demirbağ, Hz. Peygamber’in insan onuruna verği önemi anlatırken  Peygamberimizin el öptürme alışkanlığı olmadığını, çarşı-pazar alış verişini kimseye yaptırtmadığı gibi taşıtmadığının da altını çizdi.
Bir sual üzerine Organ nakli konusuna da açıklık getiren Demirbağ, organ naklinin İslam Dininde caiz olduğunu ancak, para karşılığı satılmasının yasaklandığını söyledi.
 

 
Tortumkaleliler şaşırdı, kaldı
 
Buruk Galibiyet…
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alaaddin Taşkın 30 Nisan 2013 Salı 10:32

Her ayın 25'indeki sohbetlerimize ve yine her ayın ilk pazartesi günü söyleşilerimize katılan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca sayın Güraksın'a ilgi, alaka ve yaptığı haberlerden dolayı teşekkür ediyorum. Değerli yorumcular Erzurum Dernekler Federasyonunun hemşerilerimize sunduğu hizmetlerde eksiklikler mutlaka vardır ve var olacaktır. Önemli olan bu eksikliklerin giderilmesi konusunda duyarsız kalınmamasıdır. Bizler Web sitemizin yetersiz ve ihtiyaca cevap veremeyecek kapasitede olduğunun farkındayız. Erzurum Günleri öncesinde Web sitesinin elden geçirilmiş olması bizlere iletişim ve reklam gibi birçok kolaylık sağlayacağı malumunuzdur. Fakat sizlerde bilirsiniz ki kaliteli hizmet verebilmek için iyi bir kadroya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizi sadece yapılan hizmetlerin eksikliklerine yorum yapmakla yetinmemelidirler diyorum ve bu hizmetin içinde bizati yer almak suretiyle hep beraber daha iyi hizmetler sunmaya davet ediyorum. En kısa zamanda yeni web sayfamızı hizmete sunma temennisiyle saygılar sunarım.

Yorumu oyla      6      4  
mete babaoğlu 29 Nisan 2013 Pazartesi 16:39

Böylesine güzel bir gün tertipleyen tüm dadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum, ama kalabalığın azlığı bizleri üzmüştür. ERDEF'in davette eksik kaldığını düşünmüyorum. İnşallah bir dahaki sefere daha çok katılımlı bir anma dileğiyle saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      6      4  
murathan 29 Nisan 2013 Pazartesi 09:17

Eylül ve Can dadaş katılımın az olmasının nedenleri saymakla bitmez... Ben de Ankara da ikamet ediyorum.. ERDEf in sitesine bakın defalarca mail attım aradım.. sitede üyelik formu oluşturun cep numaralarımızı verelim toplantı seminer bir araya gelişlerde haberimizi olsun katılım çook olsun dedik tık yok.. Bir kısım siyasi ve gündendeki kişilerle günün anlam ve önemine göre çağırdıkları kişilerle oturup kalkıyorlar... Geçen yıl Erzuurm günlerinde kimsecikler yoktu sessiz ve solgun geçtii yine gittim tanıtım az dedim onlarca bilbord hazırladık dediler evet ama bilbordlar Ankaranın kenar yollarında merkez de olanlar ise en sondaki panolarda asıldı dedim seneye halledecez dediler. Burdan sesleniyorumm ERDEF yöneticileri siyasi, ünlü, gündemde,popülüst olmayan Erzurumlulara da bir şekilde ulaşmaya çalışın.. Koca ERDEF sitede üyleik platformu bile açamıyor... AMa yer kiralama işlerine gelince hemen not yazmayı da ihmal etmiyorlar...ERZURUM gazetesi bunları sayın yöneticilere ilet.....

Yorumu oyla      6      4  
Eylül 28 Nisan 2013 Pazar 21:22

Sayın Guraksın'ın haberlerını onemsıyorum. Resım karesınden goruldugu kadarıyla anlamlı geceye katılımın az oldugu goruluyor. Manevı gunlere duyarlı olalım lutfen.

Yorumu oyla      6      4  
Can DADAŞ 28 Nisan 2013 Pazar 20:42

ERDEF'in Kahvaltılı toplantılarında arz-ı endam edenler, bu anlamlı günde neredeler? Davet aynı kişilere yapılmıyormu? Başkanın buna cevabını merak ediyorum.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan'dan çarpıcı açıklama
Bakan Eroğlu, erozyon riskini en çok taşıyan bölgeler için, “Eğimin fazla ...
Belgeler Ermenileri yalanlıyor
1915 olaylarına ilişkin Rus arşivlerindeki belgeleri gün yüzüne çıkaran ...
Sözde Ermeni iddialarına bilimsel tepki
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda öğrencileriyle birlikte ...
 
Doğu'da milli gurur ve coşku
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi, Doğu ...
Erzurum pilot il seçildi
Erzurum Adliyesi “Adli Zaman Yönetimi” projesinde pilot il olarak seçildi.
‘Türkiye’nin en önemli ayak bağı terördür’
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ilerlemesindeki en büyük ayak ...
 
2. Erzurum Günleri için geri sayım
Ankara’da geçen yıl 16-20 Şubat tarihleri arasında ilki yapılan Erzurum ...
‘Hz. Peygamber (SAV) insanlığın onuru’
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri artan ...
‘İslam Tevhid Dini’
Görmez, İslam’ın tevhid dini olduğunu kaydederek, “Hem hadis hocası hem ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva