ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Aliyev’den Fransa’ya gözdağı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
MEB Yeni müfredat taslağı büyük ilgi gördü
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
Kurtulmuş gündemi değerlendirdi
HABERLER>TÜRKİYE
23 Nisan 2013 Salı - 19:58

Doğu'da milli gurur ve coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli gurur ve coşkuyla kutlandı.

Doğu da milli gurur ve coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde de milli gurur ve coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Iğdır’da düzenlenen törenle kutlandı.
Belediye Meydanı’nda başlayan törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılıp saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar daha sonra Zübeyde Hanım Bulvarı ve Atatürk Caddesi'nde düzenlenen etkinliklerle devam etti. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, 23 Nisan gününün çocuklar için önemli olduğunu belirtti. Bu tarihin bütün çocuklarda heyecan uyandırdığını söyleyen Ateş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülke genelinde coşkuyla kutlandığını kaydetti. Ateş, ''Bütün çocuklarımız bir heyecan içerisinde olup bu özel günü bekliyorlar. Bizde düzenlediğimiz etkinliklerle çocuklarımıza güzel bir gün geçirmelerini sağladık. İlimiz genelinde bu bayram köy okullarımızda da kutlanıyor. Umarım çocuklarımız için güzel bir gün olmuştur. Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu güzel günün değeri büyüktür. Bizde bu düşünce ile gerektiği gibi kutlamaya çalıştık'' dedi.
Düzenlenen tören, öğrenciler tarafından şiirler okunarak ve Kafkas, yöresel halk oyunlarının gösterilerinin sunması ile devam etti.
HAKKARİ’DE 23 NİSAN COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hakkari’de coşkuyla kutlandı.
Kutlamalar hava muhalefeti nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri her türlü ihtimale karşı salonun çevresini kontrol ettikten sonra vatandaşları üst aramasından geçilerek içeri aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Şiirlerin okunduğu ve Karadeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki halk oyunlarının sergilendiği kutlamalar büyük ilgi gördü.
Törene Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mahmut Çağlayan, Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Ahmet Şen, Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Battal Arslan, veli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
KARS’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI
Kars'ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı soğuk havaya rağmen coşkuyla kutlandı.
Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende; Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.Kars İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, yaptığı konuşmada, “Bugün 23 Nisan Dünya Çocuklarının Bayram günü. Bugün düşmanın yurdumuz üzerindeki süflî emellerinden vazgeçmek zorunda kaldığı, pes ettiği gün. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının dualarla Türkiye Büyük Millet Meclisini açtığı gün” dedi.
LKIŞ’IN SUNUMU
İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış; “Sizler, Kars ve çevresinde ilk Cumhuriyeti kuran, Türkiye Büyük Millet Meclisine giden yolu açan kahraman dedelerin torunlarısınız. Bu bilinç içinde olmanız çok önemli. Çünkü bu Cumhuriyeti ilimle, irfanla, edeple, ahlakla, geçmişten aldığınız ilham ve cesaretle yaşatacak olanlar sizlersiniz. Ecdadımızın bıraktıklarını idrak ederek ve aynı zamanda geleceği öngörerek her yılı bir öncekinden daha yaşanılır, daha anlamlı kılacak olanlar da sizlersiniz. Sizler yarının söz sahiplerisiniz. Bizden alıp, sizden sonraki nesle bırakacağınız emaneti hakkıyla muhafaza edeceğinizden hiç şüphemiz yok. Geleceğimizin Ebu’l-Hasan Harakani’si, Alparslan’ı, Atatürk’ü olacak gençlerimiz, çocuklarımız; İleriye ümitle bakarak, cesaretle yürüyerek ve kardeşçe hareket ederek her zamankinden daha fazla çalışmalısınız. Bugün 93. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin nice yüzyılları sizleri beklemektedir. Yarınlarınızın bugünlerinizden daha güzel, daha mutlu olacağına inanan bir büyüğünüz olarak sizleri gördükçe içim sevinçle doluyor” diye konuştu.
Tören daha sonra öğrencilerin gösterileriyle devam etti. Folklor gösterilerinin ardından öğrencilerin seslendirdiği türkülerle devam eden törene, soğuk havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tören, 23 Nisan kapsamında yapılan çeşitli organizasyonlarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
MUŞ’TA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Muş’ta da törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Muş Valiliği önündü bulunan Atatürk büstüne çelenk sunumu ile başlayan törenler, daha sonra Yavuz Selim Ortaokulu’nda devam etti. Törende konuşan Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü Erkan Solak, bugünün cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adım olduğunu söyledi. Solak, “23 Nisan, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilanı ile sonuçlanarak, milletimizin ufku açılmıştır. Türk milleti, dün olduğu gibi bugünde cumhuriyetin temel niteliklerini en iyi şekilde koruyup, muhafaza edecektir. Millet olarak amacımız, akıl ve bilimin ışığında ilerleyerek; çağdaş, demokratik, milli ve manevi değerlere bağlı bir toplum olarak sonsuza kadar var olabilmektir” dedi.
CUMHURİYETİMİZİN EN ÖNEMLİ KURULUŞ FELSEFESİ
Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak gelecek nesillere daha modern ve daha gelişmiş bir Türkiye bırakılacağını kaydeden Okul Müdürü Solak, “Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza vereceğimiz en temel görevimiz budur. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu da aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel birikimin oluşturduğu milletimiz, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güç ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha müreffeh, daha iyi bir Türkiye bırakmak durumunda ve sorumluluğundadır. Bu, ülkemize ve yarının büyükleri olan çocuklarımıza olan en temel görevimizdir. En yakın zamanda tüm sorunlarını çözmüş bir Türkiye göreceğimiz inanç ve temennisiyle bizlere bugünleri kazandıran başta büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk, onun fedakar silah arkadaşları ve bu eşsiz vatan için kanlarını esirgemeden döken aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, tüm milletimizin ve çocuklarımızın bayramın kutluyorum” diye konuştu.
ERCİŞ’TE 23 NİSAN BAYRAMI COŞKUSU
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Van’ın Erciş ilçesinde de coşku ile kutlandı. Kutlamalar İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Ardından, eski hükümet konağı önünde öğrencilerin sergilediği programlara geçildi. Buradaki törene Erciş Kaymakamı Barboros Baran, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mehmet Nuri Başol, Erciş Belediye Başkanı Zülfükar Arapoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Kerem Arabacı, Erciş Adalet Komisyonu Başkanı Hasan Ercan, TÜDİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, kamu kurum amirleri, oda, dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Erciş İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Orhan Bedir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrencilerin çeşitli gösterileri program devam etti. Ardından, İlçe Kaymakamı Baran ile Belediye Başkanı Arapoğlu öğrencilerle birlikte halay çekti.
Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin dağıtılmasından sonra tören sona erdi.
ERZİNCAN’DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzincan'da renklik görüntülere sahne oluyor. Etkinlikler kapsamında öğrenciler Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Güvenlik Ortaokulu öğrencilerinden Büşra Nur Akın, Bedriye Acar, Muhammet Emin Önal ve Ebubekir Furkan Polat, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Dündar, Güvenlik Ortaokulu Müdürü Rıdvan Yıldırım ve okul öğretmenlerinden Pınar Doğan Çelik, Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Türkiye’nin geleceğinin yeni nesillerin elinde olduğunu ifade ederek; “Dünyanın birçok ülkesinde buna benzer bir gün; önemsenen, altı çizilmiş ve bir anlam yüklenmiş olan çocuklara, gençlere veya toplumun herhangi bir kesimine armağan edilmesi söz konusu değilken, özellikle böyle önemli bir günün size atfedilmesi; Türkiye’nin geleceğinin sizler olduğunun görünmesi anlamına geliyor. Bundan dolayı bu günleri sizlere armağan eden büyüklerimizi de hayırla, rahmetle ve şükranla anmamız ve yad etmemiz gerekiyor. Çünkü bizler eğer bugün bu topraklarda özgürlük, bağımsızlık huzur içerisinde yaşıyorsak bu bizden önceki nesillerin verdikleri büyük bir mücadelenin neticesidir. Bunu da hatırımızdan ve aklımızdan bir an olsun çıkartmamalıyız. Bugün ise gelinen noktada mücadelenin şekli değişmiştir. Bizler çok çalışarak temelde aileden başlayan ve okulda yüksek öğrenimle sürecek olan eğitim ve öğrenim sürecini dolu dolu geçirmek suretiyle; edindiğimiz mesleklerde başarılı olarak milletimize, devletimize ve ülkemize faydalı olarak; muasır medeniyetler düzeyine ve onun üzerine ülkemizi çıkartmak suretiyle ecdadımıza ve bize bu toprakları vatan yapmış büyüklerimize borcumuzu ödemiş olabiliriz. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bugün sıra bizde olduğu için bu görevleri sürdürüyoruz. Bu görevler gelecekte sizlerin. Bu günü de bu anlamda değerlendirmeliyiz. Tüm çocuklarımızın bu bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” açıklamasında bulundu.Öğrenciler adına konuşma yapan Büşra Nur Akın ise bugünün çocukların bayramı olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek; “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bizim bayramımız olduğu için çok mutlu ve sevinçliyim.” dedi. Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Yüksel Çakır, günün anısına öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.
ERZİNCAN’DA ÇOCUK MECLİSİ TOPLANDI
4. Çocuk Meclis Toplantısı Erzincan Belediyesi Meclis Salonun’da yapıldı. Çocuk Meclisi Başkanlığına Mehmet Akif Aksu 15 oy ile seçilirken Vali Metin İlyas Aksoy ilköğretim okulundan Beyza Dilara Şat ise 9 ay olarak başkan yardımcılığına getirildi. Toplantıya Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Milli Eğitim Müdürü Nemci Özen, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban ve öğrenciler katıldı.
Toplantı geçici divan oluşturulması ile başladı. Ardından çocuk meclisinin aldığı ve uygulandığı kararların sunumu yapıldı. Daha sonra ise İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen bir konuşma yaptı. Özen. “23. Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kapsamında her yıl çeşitli etkinlikler düzenliyor ve anlamına göre kutluyoruz. Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve destek olan Erzincan Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi
ÖRNEK UYGULAMA
Ardından bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır Erzincan Belediyesi olarak Çocuk Meclisi ile her zaman uyumlu çalıştıklarını söyledi Çakır, “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 4. Çocuk Meclisi toplantısını gerçekleştiriyoruz. Belediye yönetimi olarak Çocuk Meclisimizin engelli parkı, kanatlı hayvan parkı, her okula kale direği kurulması kararlarını hayata geçirdik. İnşallah bundan sonrada çocuk meclisimiz ile belediyemiz yıllarca uyum içinde çalışır.”dedi.
Konuşmaların ardından Çocuk Meclisi Başkanlığı’na Mehmet Akif Aksu 15 oy ile seçilirken Vali Metin İlyas Aksoy ilköğretim okulundan Beyza Dilara Şat ise 9 ay olarak başkan yardımcılığına getirildi. Seçim ardından ile çocuk meclisi üyeleri bazı önerilerde bulundu. Yapılan önerilerden il dışına kültürel gezi düzenlenmesi oy birliği ile kabul edilirken 2013 yılında Çanakkale iline gezi tertiplenmesi kararlaştırıldı. Geziye katılacak olan öğrencilerin ise düzenlenecek olan yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler arasından seçileceği ifade edildi.
TERCAN’DA 23 NİSAN'A ÇOŞKULU KUTLAMA
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Erzincan'ın Tercan ilçesinde coşku ile kutlandı.
Sabah saat 9.30’da Hükümet Binasındaki Atatürk büstüne çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.Buradan Tercan Şehir stadındaki kutlama törenlerine geçildi. Saat 10.00’da tören Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Osman Güven, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Tansu Utku öğrencilerin bayramını kutladılar.Günün anlam ve önemini belirten konuşma, öğrenci andının okunması, şiirlerin okunmasının ardından Anaokulu öğrencileri gösterisi, Mamahatun 17 Şubat İlkokulu, Saltuklu Ortaokulu, Mehmet Kutsi Beğdeş ilkokulun ve YİBO öğrencilerinin folklor gösterileri yapıldı. Tören YİBO tarafından hazırlanan müzik eğlence programı ile sona erdi.
Vatandaşlar 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına yoğun ilgi göstererek öğrencilerin gösterilerini ilgi ile izlediler.
ARDAHAN’DA 23 NİSAN MİLLİ COŞKUYLA KUTLANDI
Ardahan’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı törenlerle kutlandı.
Halk Eğitim Müdürlüğünde yapılan kutlamalara, Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Durak, Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Söylemez ve diğer yetkililer ve köylerden gelen öğrenciler katıldı.
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, yaptı.23 Nisan Çocuk bayramını çocuklara ve dünyaya hediye eden tek ülke olduğunu Türkiye olduğunu belirek, şunları konuştu.’’Atatürk’ün size bir mesajı var, ’küçük hanımlar, küçük beyler sizler geleceğin bir gülü, bir yıldızı ve bir mutluluk bağısınız. Memleketi asıl aydınlığa götürecek olan sizlersiniz. Kedinizin ne kadar kıymetli olduğunu bilin ve ona göre çalışınız’ diyor. Bu nedenle sizlerden çok şey bekliyoruz. Çok çalışmanızı istiyoruz.’’Tören, şiirlerin okunması, halk oyunları ekibi gösterisi ve palyaço gösterisiyle son buldu.
ÇILDIR'DA 23 NİSAN COŞKUSU
Ardahan'ın Çıldır ilçesinde 23 Nisan kutlamaları halk tarafından büyük ilgiyle izlendi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünün çelenk koymasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, İlçe Kaymakamı Alparslan Kılıç, Belediye Başkanı Nurettin Aygün, Tabur Komutanı Yrb. Duran Uzunbel, kurum amirleri ve kalkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu İlkokulu tarafından hazırlanan programda minikler izleyicileri büyüledi. Birinci kademe öğrencilerinin hazırladıkları halk oyunları şiirler ve solo şovlar izleyenler tarafından beğeni topladı. Öte yandan ilçede Kaymakam, Belediye Başkanı, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürleri görev koltukların kısa süreliğine seçilen küçük çocuklara devir ettiler.
BAYBURT’TA 23 NİSAN ÇOŞKUYLA KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 93. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da büyük bir coşku ile kutlandı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte tören, Cumhuriyet caddesinde devam etti.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Özel Aba İlköğretim öğrencileri tarafından Vali Hasan İpek’e buket takdim etti.
ATATÜRK’ÜN MESAJI
Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Büyük Önder Atatürk’ün “ Eğitimdir’ki bir milleti özgür. Bağımsız, şanlı, yüce bir toplum olarak yaşatır.”sözü bugün’de doğruluğundan, anlamından hiçbir şey yitirmeden, bizlere yol göstermeye devam etmektedir.
Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında olduğu gibi, bugünde sizlerin en iyi şekilde eğitim almanıza, mutlu ve sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmenize her şeyden çok önem veriyoruz. Her çocuğun dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme, oyun oynama ve yaşına uygun eğlence etkinliklerinde bulunma gibi, çeşitli kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma hakkı olduğunu bilerek ve bu hakkınıza saygı duyarak eşit fırsatlara sahip olmanıza özen gösteriyoruz. Zira bir toplumun çocuk haklarına duyduğu saygı ve çocuklarına yaklaşımı, insani gelişmişlik düzeyini ve geleceğe nasıl baktığını ortaya koymaktadır. Çocuklarının eğitimine önem vermeyen toplumların, gelecekleri de karanlıktır.
Sizlerden de çok çalışarak, çok okuyarak kendinizi her bakımdan geliştirmenizi bekliyoruz. Derslerdeki başarılarınızın yanında dünyadaki diğer yaşıtlarınızla, iyi bir iletişim içinde bulunmanız, birlik barış ve kardeşlik duygularının dünyaya öncülük etmeniz, bizleri gururlandıracaktır. Her birinizin insani ve ahlaki değerlerle donanmış insan haklarına saygılı, yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş, yeniliğe ve değişime açık bireyler olmanız için, başta anne ve babalarınız olmak üzere öğretmenleriniz ve yöneticilerinizle birlikte her türlü fedakârlığa hazırız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı.Veysel Efendi İlk Öğretim okulu öğrencisi Yusuf Topsakal “23 Nisan” adlı şiiri seslendirmesinin ardından Milli Egemenlik konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Hasan İpek Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hacı Demirezen tarafından verildi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenleri halkoyunları gösterileri törenleri ile sona erdi.
AĞRI'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
Ağrı’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle coşkulu bir şekilde kutlandı.
Sabah saatlerinde Erzurum Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, 15 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Burada Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılmasının ardından şiirler okundu, gösteriler yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler protokol tarafından ödüllendirilmesinin ardından kutlamalar sona erdi.
Törene, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Büker, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.
 

 
Anneler Akdağ'a minnettar
 
Büyükşehir’den centilmenlik dersi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum pilot il seçildi
Erzurum Adliyesi “Adli Zaman Yönetimi” projesinde pilot il olarak seçildi.
‘Türkiye’nin en önemli ayak bağı terördür’
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin ilerlemesindeki en büyük ayak ...
2. Erzurum Günleri için geri sayım
Ankara’da geçen yıl 16-20 Şubat tarihleri arasında ilki yapılan Erzurum ...
 
‘Hz. Peygamber (SAV) insanlığın onuru’
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Kutlu Doğum haftası etkinlikleri artan ...
‘İslam Tevhid Dini’
Görmez, İslam’ın tevhid dini olduğunu kaydederek, “Hem hadis hocası hem ...
Kutlu Doğum heyecanı dorukta
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 14 asır evvel doğumuyla insanlığı onurlandıran ...
 
Doğu O’nun sevgisinde buluştu
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Peygamberin(SAV) kainata teşrifini ...
TÜSEM Konseyi Erzurum’da toplandı
Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Konsey toplantısı, Atatürk ...
Erzurum’da Fenerbahçe coşkusu
Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa ligi Çeyrek final rövanş maçında Lazio ile ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva