ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
İlk çeyrek turizm verileri açıklandı
İlk çeyrek turizm verileri açıklandı
Yumaklı’dan Su Ürünleri İstişaresi
Yumaklı’dan Su Ürünleri İstişaresi
Gazze eylemlerine 3 dilde destek
Gazze eylemlerine 3 dilde destek
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2016 Pazartesi - 05:55

Başbakan açıkladı, Dadaşlar sevindi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi bölge illerinde olduğu gibi Erzurum’da da sevinçle karşılandı

Başbakan açıkladı, Dadaşlar sevindi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi Paketi bölge illerinde olduğu gibi Erzurum’da da sevinçle karşılandı. Erzurum’da ENER ve ETSO başta olmak üzere Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşları yaptıkları açıklamalarla Yeni Teşvik Paketine destek verdi, uygulamanın bölge ekonomisi için hayati önemde olduğunu kaydettiler.

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yatırım paketi sevinci esnafa olduğu gibi sokağa da yansıdı. Kararı Erzurum için kalkınmada yeni bir yol haritası olarak gören dadaşlar, Başbakan Binali Yıldırım ve hükümete müteşekkir olduklarını belirttiler.

YATIRIMLAR

Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da yatırım destek paketini açıkladı. Terörden zarar gören 7 bölgeye 10 milyar yatırım yapılacağını duyuran Başbakan Yıldırım, 4 yılda 60 milyar lira kamu, 80 milyar lira özel olmak üzere toplamda 140 milyar yatırım yapılacağını ve bölgede ciddi istihdamlar oluşturulacağını açıkladı. 23 ilde 67 bin konut yapılacağının müjdesini de veren Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı yatırım destek paketi bölge insanını heyecanlandırdı.

 SİİRTLİLER PAKETTEN UMUTLU

 Siirtli vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım'ın bölgenin ekonomik yatırım paketi ile ilgili Diyarbakır'da yaptığı konuşmayı televizyonda can kulağıyla dinledi.

 Güres Caddesi'nde bir çay bahçesinde kurulan led ekran televizyondan Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını dinleyen Siirtli vatandaşlar, özellikle bölgeyi ilgilendiren ekonomik yatırım paketinden memnun olduklarını aktardı. Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı ekonomik paketini canı gönülden desteklediğini belirten Mehmet Tetik adlı vatandaş, güvenlik sorunu çözülürse bölgenin bu ekonomik yatırım paketiyle canlanacağını aktardı. Tetik, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu için yapılan bu kalkınma paketi bence geç kalınmış bir şeydir. Eğer ki bu projeler önceden yapılmış olsaydı birçok önemli sorunumuzu hallederdik. Bu proje bugün hayata geçerse yerli olan iş adamları buna yönelik bir cesaret kendinde bulur ve bölgeye yatırım yapmaya gelir. Hatta inanıyorum ki batıdaki iş adamları da kendinden buraya akıp edecek. Güneydoğu Anadolu bölgesi iş adamları hep batıya akın etti. Eğer bu teşvik ve hibeler, aynı zamanda bölgedeki güvenlik sağlanırsa batıya giden bölge iş adamları geri dönüş yapar ve aynı zamanda batılı iş adamları da gelip buraya yatırım yapar. Bu projeleri canı gönülden destekliyor ve bu yatırım paketlerin açılmasını Başbakan ve Cumhurbaşkanımızdan bekliyoruz" dedi.

 BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI ELAZIĞLILARI SEVİNDİRDİ

 Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’dan verdiği müjdeler Elazığlıları da sevindirdi. Başbakan Yıldırım’ın açıklamasını Elazığlı vatandaşlar kahvelerde heyecanla izledi. Elazığ'ın isminin geçmesinden büyük mutluluk duyan vatandaşlar, kentin yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi.

 Yatırımların açıklandığını ve içinde Elazığ’ın da yatırım bölgesinde olduğunu belirten Nevzat Saylan, "Umarım Elazığ için iyi şeyler olur. Tabi ki esnaf içinde millet içinde hayırlı gelişmeler olmasını istiyoruz. Elazığ kalkınmaya öncelikli iller arasındadır. Doğunun incisidir. Başbakanımızın açıklaması bizi sevdirdi" diye konuştu.

 Hainlerin amacının Türkiye’yi bölmek olduğunu dile getiren İlhan Çetinkaya, "Dertleri Kürt değil. Aslında Kürtlerin derdi PKK’dır. Devletimiz de bir daha bu yatırımlarla, teşviklerle Kürt’ün ve halkımız yanında olduğunu gösterdi. Bir ayrım olmadığını gösterdi. Çok güzel bir teşvik ve yatırım oldu. Elazığ için de sevindik ve mutlu olduk" şeklinde konuştu.

 Elazığ'ın yatırımlar anlamında geride kaldığını ifade eden Cemil Dağaşan, Başbakan Yıldırım’ın açıklamasının Elazığ için çok büyük bir umut ışığı olduğunu söyledi.

 
PKK'nın Tendürek bölge sorumlusu öldürüldü
 
Aydemir, ‘AK davanın ekseni haktır’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ENER: ‘Yeni Teşvik Paketi tarihi adım’
ENER Başkanı Vahdet Nafiz Aksu “Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bölgesel ...
ETSO’dan Yeni Teşvik değerlendirmesi
Yücelik, Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır’da açıklanan Doğu ...
İl ekonomisinde 'ATA Teknokent' gündemi
Atatürk Üniversitesi (AÜ) kampüsünde faaliyetlerini sürdüren ATA Teknokent’in ...
 
Aydemir: 'Erzurum için hayırlı karar'
Palandöken ve Konaklı’nın Büyükşehir’e devrilmesinin Üniversiade 2011’den ...
Kurbanlıkta rekor Horasan’ın oldu
Sultanbeyli kurban pazarında bulunan bin elli tonluk tosun vatandaşların ...
Erzurum 2’inci sırada
Türkiye’de son beş yılda büyükbaş hayvan sayısı yüzde 13,2 oranında arttı. ...
 
KOSGEB’den il ekonomisine 12.2 Milyonluk destek
KOSGEB Erzurum Müdürlüğü, 2013-2015 yılları arasında bin 502 işletmeye ...
Vatandaş fiyatların düşmesini bekliyor
Erzurum Kombina caddesindeki Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük hayvan pazarında, ...
Sekmen Palandöken Eylem Planını açıkladı
Başkan Mehmet Sekmen, kayak merkezlerinin problemlerinin Büyükşehir’in ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva