ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Aşkale'de Gastronomi Çalıştayı düzenlendi
Taekwondo’da Oltu damgası
Taekwondo’da Oltu damgası
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
Çomaklı, ÜAK’da tespitlerini paylaştı
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
‘Kitap dünyasının kalbi Erzurum’da atacak’
HABERLER>SİYASET
5 Eylül 2016 Pazartesi - 13:13

Aydemir, ‘AK davanın ekseni haktır’

Aydemir, ‘AK Dava işçi işveren ilişkisini, çalışma hayatının mihverini bu temel esas üzerinden kabul eder.Hakkın teslimi ve hakkın verilmesi. 2002 öncesiyle bugün arasında, işçi hakları konusunda gelinen başarılı seviyenin sırrı budur. Emeğe saygı, yani insana sevgi, yani hakka teslimiyet..’dedi

Aydemir, ‘AK davanın ekseni haktır’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘AK Dava işçi işveren ilişkisini, çalışma hayatının mihverini bu temel esas üzerinden kabul eder.Hakkın teslimi ve hakkın verilmesi. 2002 öncesiyle bugün arasında, işçi hakları konusunda gelinen başarılı seviyenin sırrı budur. Yani emeğe saygı, yani insana sevgi, yani hakka teslimiyet..’dedi.

HİZMET İŞ KONGRESİ

Hak İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Erzurum Şubesi 6. Olağan Genel Kurulu Erzurum’da toplandı. Elazığ, Erzincan, Erzurum, Kars, Malatya, Mardin, Rize, Sivas, Trabzon ve Van İlleri delegelerinin katılımıyla toplanan Genel Kurul’a Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kurucu Genel Başkan Hüseyin Tanrıverdi de katıldı. Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut’un da iştirak ettiği genel kurul sonrası Erol Aksakal’ın başkanlığındaki yönetim yeniden seçildi.

 SEKMEN: TAŞERON İŞÇİLER SENDİKALI OLACAKLAR!

 HAK İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın, sendikal faaliyetler ve ülkenin genel gidişatına dönük konuşmasından sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hak İş’in çalışma hayatı için hayati bir önemi olduğuna işaret ederek, “Çok yakın zamanda taşeron işçilerin sendikalı hale gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 AYDEMİR, “İÇİNDE ÇALIŞMA OLMAYAN HAYAT SUÇTUR”

 Daha sonra söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise, bir sendikacıya ait olan “İçinde çalışma olmayan hayat suçtur” sözünden hareketle, çalışanların çok mübarek bir iş yaptıklarına vurgu yaparak, “sizler mübarek bir iş üzeresiniz. Bereket ifade eden, topluma katkı sunan değerli bir iş. Çalışan olmak, işçi sıfatını haiz bulunmak çok değerlidir. Çalışma hayatının her iki tarafını da tatmış birisi olarak şunu söyleyebilirim ki, karşılıklı hukukun gözetildiği zeminlerden fışkıran yegane kavram ilahi bereket oluyor. Aksi ise, negatif enerjinin bol kepçe dağıtıldığı, huzursuzluğun ayyuka çıktığı haller. “ değerlendirmesinde bulundu.

2002’DEN 2016’YA

Aydemir, ‘Türkiye’de çalışma hayatının geldiği seviyeyi anlamak, işçi haklarının durumunu tespit etmek için, hepimizin 2002 öncesi ile bugün arasında bir fikir turu yapması doğru olacaktır.

Ekonomik siyaset ile sosyal siyaset noktasında geçmişle bugünün farklarını iyi belirlemek, geleceğe ışık tutulması ve özellikle işçi hakları ve Türkiye sendikacılığının geleceği açısından hayati önemdedir.

Üretim ekonomisine, çalışma hayatına bakış ve değerlendirmede, dün ile bugünün yani 2002 ile 2016’da gelinen noktanın yegane farkı, ‘insana bakış’tır.

Temsilcisi olmaktan onur duyduğum AK Dava, ‘İnsanı eşrefi mahlukat’, yaratılmışların en şereflisi olarak görür.Bizim için aslolan insandır..Onun saygınlığı, onun mutluluğu esastır.

Bu dava insanı,  işçiyi üretim mekanizmasının aracı olarak değil, bizatihi amacı olarak görür.

Önemli olan insandır..Değerli olan insandır.Son 16 yılda, gelişen ekonomimiz, üretim şartları içinde temel felsefe insanı öne çıkarmak olmuştur. Ölçümüz, üretilen ekonomik değerler değil, ölçümüz insana ne denli, hakça hizmet üretildiğidir. ‘dedi.

 ESKİ İLE ŞİMDİYİ MUKAYESE MÜMKÜN MÜ?

 AK Parti’den önceki dönemi hatırlatmak için bir yaşanmışlığa vurgu yapan ve eskiden İşçi ücretlerinin ödenmemesinden dolayı Başkanın makam aracının hacz edildiğinin altı çizen Aydemir, “Buna somut bir resim sunmak isterim. Erzurum’dan, İş hayatından, dahası sizden, Sendikal bir etkinlikten. 1990’lı yıllarda zihnime kazınan bir isim bir resim var. Sendikacı, Mustafa Solmaz. Resim ise, Erzurum Belediyesinin protokol girişinde, Belediye Başkanının makam aracının yanında elinde megafonla işçilere nutuk irad eden Sendika Başkanı. Başkanın aracına haciz koydurduğunu ilan eden bir açıklama yapıyor. Sebep, ödenmeyen işçi ücretleri. Hazin bir haldi. Bir Erzurumlu olarak, bir yandan belediyemizin içinde bulunduğu duruma, öbür yandan mahalle bakkalına aylarca aldığı ekmeğin parasını ödeyemeyen işçi kardeşlerimin durumuna üzülmüştük. Bu resmi hatırlatma adına sundum sizlere. Ve lütfen bir kıyas yapalım diye. Şükür makamında olmanın önemini işaret için. Malumdur ya, nimetlerimiz artsın istiyor isek, o nispette şükrümüzü, teşekkürümüzü de artırmak durumundayız.” Dedi.

 15 TEMMUZ’DAKİ DURUŞUNUZ ÇOK ASİL!

 Hak-İş’in 15 Temmuz hain darbe girişimindeki tutumundan da övgüyle bahseden AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “Sabahlara kadar demokrasi nöbetlerine katkı sunan mensuplarınız. Tanklara kafa tutan tarzınız. Ve bu uğurda şehit olan onlarca mensubunuz, yüzlerce gazinizle her türlü teşekkürü hak ediyorsunuz” kaydını düştü.

 EROL AKSAKALLI YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

 Konuşmalardan sonra seçimlere geçildi ve yapılan seçim sonuçlarına göre, Erol Aksakallı başkanlığındaki yönetim listesi yeniden seçildi

 
Başbakan açıkladı, Dadaşlar sevindi
 
Aksakal, güven tazeledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bu alçaklara millet dersini verecek’
Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz sürecinin 79 milyonun kardeşlik duygusunu ...
Karataş, terör saldırılarını kınadı
MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş terör eylemlerini telin etti.
Aydemir Yeni Anayasa Paneli’nde konuştu
Çalışma ve Sosyal Guvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Yeni Anayasa ...
 
Aydemir: ‘Başörtüsü karşıtlığını telin ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 28 şubat sürecine dönülmesine ...
Bekir Bozdağ: 'Sayın Ala’nın bakanlıktan ayrılmasını medyadan öğrendim'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı görevinden ...
Kabinede değişiklik
Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa etmesi ...
 
Mehmet Şimşek, Apple'ı Türkiye'ye davet etti
Başbakan Yardımcısı Şimşek, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı ...
Kızıloğlu: 30 Ağustos’un manasını paylaşmalıyız’
CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın ...
Demir: ’30 Ağustos vatan sevgisinin eseridir’
AK Parti Erzurum İl Kadın Kolları Başkanı Hilal Demir,30 Ağustos Zafer ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva