ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
18 Şubat 2013 Pazartesi - 16:20

Başbakan’a teşekkür yağıyor

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD)'nce yapılan açıklamada, 5084 sayılı yasa uygulamasının 2012 yılı sonunda sona ermesinin ardından, aynı içerikli ve daha geniş kapsamlı bir teşvik uygulamasının başlatılacak olmasının sevinçle karşılandığı bildirildi.

Başbakan’a teşekkür yağıyor

5084 SAYILI Yatırım ve istihdamı Teşvik yasasının sona ermesinin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 5084 sayılı yasa yerine yeni bir teşvik yasası çıkarılacağını açıklaması Doğu Anadolu Bölgesi illerinde sevinçle karşılandı.
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği’nce yapılan açıklamada, 5084 sayılı yasa uygulamasının 2012 yılı sonunda sona ermesinin ardından, aynı içerikli ve daha geniş kapsamlı bir teşvik uygulamasının başlatılacak olmasının sevinçle karşılandığı bildirildi. DOSİAD açıklamasında, yeni yasayla birlikte 5’inci ve 6’ıncı bölgede yer alan Doğu Anadolu Bölgesi illerinde istihdam imkanlarının kolaylaşacağı ve teşvikli yatırım sayısının artacağı kaydedilerek, ‘Başbakan Erdoğan’a  Sanayici ve işadamlarımız adına müteşekkiriz’ denildi.
MALATYA’DA TEŞVİK YASASI SEVİNCİ
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri dolarken, teşvik yasasının çok önemli katkıları oldu” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki AK Parti Heyeti ile birlikte MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan MÜSİAD Şube Başkanı Balin, Başbakan Erdoğan’ın teşvik uygulamasının devam edeceği yönündeki açıklamasını değerlendirerek, “Türkiye’de 5084 sayılı teşvik yasası Mart 2004 tarihinde çıktı. Malatya’da 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde o dönemde aktif hale geldi. 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsalarımız o teşvik döneminde tamamen satılarak, yüzde 100 doluluk durumuna geldi. Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi çok güzel bir organize sanayi bölgesi durumuna geldi. Teşvik yasasından dolayı şehir dışında çok önemli yatırımcılar gelerek, çok önemli istihdam alanı oluşturdular. 5084 sayılı teşvik yasası ile ilgili olarak güzel bir gelişme oldu ve sayın başbakanımız Malatya’nın da 4 yıl daha teşvik uygulamasından yararlanacağını ifade ettiler. Bu durum Malatya için çok önemli bir gelişme. MÜSİAD olarak beklediğimiz bir gelişmeydi. Bununla alakalı durumdan memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Eğer hükümet, programları ile özel sektörü desteklemezse, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasın da gerçekten ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz” diye konuştu.
ÇALIK’IN AÇIKLAMASI
Milletvekili Öznur Çalık ise, "Hükümetimizin uygulamış olduğu teşvik uygulaması hem Malatya’nın sanayisinin gelişmesine ve hem de ihracat rakamlarını yükselmesine vesile oldu. 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri şuanda dolu. 3. Organize Sanayi Bölgesi’nin 12 milyon metrekarelik arsasını direk Maliye Bakanımızdan aldık. Oranında önce alt yapısını, sonrada üst yapısını tamamlayarak, Malatyalı ekonomisine katkıda bulunmak zorundayız. Malatya’da 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgeleri dolarken, teşvik yasasının çok önemli katkıları oldu. Şimdi bizim yapmış olduğumuz görüşmelerde, sayın maliye Bakanımız, Sayın Ekonomi Bakanımız ve Sayın Başbakan Yardımcımız ve en son olarak Sayın Başbakanımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2004 yılında başlayan 5084 sayılı teşvik yasasının 2012 yılından sonra da devam etmesini talep etmiştik. Teşvik yasasının uzatılmasında Malatya ekonomisine de çok büyük bir katkısı olacaktır. Siyasi istikrar, ekonomik istikrar ve sosyal devlet anlayışı bizim AK Parti iktidarının, 10 yıllık iktidarının en önemli etkenleridir” şeklinde konuştu.
Çalık, Malatya’da Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için girişimlerde bulunduklarını ve çalışmaların bakanlıklar nezdinde sürdürüldüğü kaydetti. Çalık, bir süre MÜSİAD Şubesi’nde üyelerle sohbet ederek, ekonomik ve genel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu.
ETSO BAŞKANI ŞEKERDAĞ’DAN BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mardin seyahati dönüşü 5084 sayılı yasa ile ilgili yeni bir düzenleme yapıldığı şeklindeki açıklamasını olumlu karşıladıklarını belerterek, “Sayın Başbakanımıza Anadolu iş dünyasının sesine kulak verdiği için teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Elazığ'da bin 88 firma 5084 sayılı yasadan yararlanırken sağlanan toplam istihdamın 23 bin 654 kişi olduğunu söyleyen Ali Şekerdağ, ülke genelinde ise 49 ilde 750 binin üzerinde bir istihdamın söz konusu olduğunu söyledi. Şekerdağ, "4 ay önce bizim gibi bir çok Anadolu ilinden 5084 ile ilgili talep gelmesine rağmen maalesef konu 2013 yılının ikinci ayına sarkmıştır. Ocak ayında toplanan ekonomi koordinasyon kurulu 5084’ün kademeli olarak uygulanacağını açıklamış olmasına rağmen halen Resmi Gazete’de yayınlanmamıştır. Son olarak hafta sonu Sayın Başbakanımızın Mardin seyahati dönüşü 31 Aralık 2012 tarihinde 5084 sayılı teşvik sisteminin son bulmasının ardından 3. 4. 5. ve 6. bölgeler için kademeli yeni istihdam teşvik sistemi getirileceğini açıklamıştır. 3. bölgedeki 12 il için üç yıl, Elazığ’ın da içinde bulunduğu 4. bölgedeki 17 il için 4 yıl, 5. ve 6. bölgedeki 31 il ve Bozcaada ve Gökçeada için 6 yıllık istihdam teşviki öngörüldüğü Sayın Başbakanımız tarafından açıklanmış olup, iş dünyası olarak bu söylemlerin bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak üzerinde ısrarla durduğumuz 5084 sayılı yasa ülkemizde verilen teşvikler içerisinde işletmelere en yararlı olan düzenlemeleri içermiştir. Özellikle SGK desteği, Doğu Anadolu için yararlı sonuçlar vermiştir. Bu destek istihdam artışını sağlamakla birlikte kayıt dışılığı azaltmış ve yasadan yararlanmak isteyen KOBİ'lerin çalışan sayısını 10'un üzerine çıkarmalarına ve kadın istihdam artışına yol açmıştır. Bu anlamda Sayın Başbakanımızın Anadolu iş dünyasının sesine kulak verdiği için teşekkürlerimizi sunuyor, yasanın bir an önce uygulamaya başlamasını bekliyoruz” diye konuştu.
MTSO BAŞKANI HASAN ERKOÇ: SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, teşvik yasasının uzatılacak olmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, “İş dünyası olarak Sayın Başbakanımıza bu konuda teşekkür ederken, yasanın uzatılması ile tekrar ekonomik büyümenin yakalanacağını söyleyebiliriz” dedi.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Mardin’de yaptığı açıklamada, teşvik yasasının uzatılacak olmasını dile getirmesini değerlendiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi teşviği Malatya gibi gelişmekte olan illere ciddi katkı sundu. Kayıtlı istihdamın artışında yararı oldu. Bir yıl öncesinde 5084 ile ilgili çalışmalarımızı oda olarak başlatmıştık. Son olarak sayın Başbakan’a dosyamızı sunmuştuk. Sayın bakanlara bu konuda çalışma yapmalarını ifade etmişlerdi. Köşe yazarları kendi köşelerine yansıtıp Anadolu’nun sesi dediler. 31 Aralık 2012’de teşvik yasası sona erince 1,5 aylık sürede işten çıkarmalar söz konusu oldu. Sayın Başbakanımızın verdiği müjdeli haber bizleri sevindirdi. Kısa zamanda yasal çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz. 49 ilden 60 ile çıkarılması da haksızlığı ortadan kaldıracaktır. 4.bölge 4 yıl , 5.bölge 5 yıl, 6.bölge 6 yıl sigorta destek priminden yararlanmış olacak. Organizedeki işletmeler için süre 5 yıl olacak” şeklinde konuştu.
Erkoç, “Bu sürece gelinmesinde siyasilerimiz de ciddi gayretler sarf ettiler. Süreç ve yapılan çalışmalar bugün neticesini verdi gibi gözüküyor. Tekrar ekonomik büyümeyi yakalarız diye düşünüyorum. Tekrar iş dünyası adına Başbakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
(NA-Y)
 

 
AFAD ve UMKE’den çığ tatbikatı
 
Şehidin adı okulunda yaşatılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir ara eleman yetiştirecek
Küçükler, Toplumsal Bütünleşme Projesi kapsamında kurumlarının açtığı ...
2013’te KOBİ atılımı
ÖZEL-Erzurum KOBİ kurulumu açısından 2012 yılına fark attı. 2012 yılı ...
ENER Projelerine destek
Ankara Erzurum Vakfı Başkanı Süreyya Güngör, Ener Yönetim Kurulu Başkanı ...
 
Kuzeydoğu Hayvancılık Havzası olacak
Erzurum’la birlikte Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin ...
Erzurum TGMP’de Erzincan’a bağlanacak
Türkiye’de 10 yıldır başarılı bir şekilde uygulanan Mikrokredi Projesi ...
Kar yoksa ekmek var…!
Erzurum’da soğuk hava seyyar satıcıları olumsuz yönde etkiliyor.
 
Doğu’ya hayvancılık desteği
Hükümet, Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, ...
Aydın’dan ölçü aletleri hatırlatması
Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, ölçü ve tartı ...
İşçi ücretlerine yüzde 10’luk zam
Yakutiye Belediyesinde, iki yıl süreyle geçerli olan ve 96 işçiyi kapsayan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva