ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>EKONOMİ
17 Şubat 2013 Pazar - 10:06

Kuzeydoğu Hayvancılık Havzası olacak

Erzurum’la birlikte Erzincan, Bayburt, Ağrı, Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin yer aldığı Kueydoğu Anadolu Bölgesinin Hayvancılık Havzası olarak ilan edileceği açıklandı.

Kuzeydoğu Hayvancılık Havzası olacak

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - AK parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, yeni bir proje hazırladıklarını bu projenin hayat geçirilmesiyle birlikte Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi’ni Küçükbaş Hayvancılık Havzası olarak ilan edileceğinin müjdesini verdi.
Partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmak üzere Kars’a gelen AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’yla yaptıkları görüşmelerden sonra 80 kuruşa mal olan saman ve kaba yem fiyatını vatandaşlara 50 kuruşa mal ederek, kapısına kadar götürüp teslim ettiklerini kaydetti.
Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Bu yıl özellikle bölgemizde yaşanan kuraklıktan yem fiyatlarının anormal yükselmesiyle beraber bulmakta çektiğimiz sıkıntıyla birleştirdiğimiz zaman, bu bölge insanının belki uzun yıllar yaşamadığı bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu biliyoruz. Peki, ne yapıyoruz. Bunları gidermek için bilesiniz ki bölge milletvekillerimizle beraber, bu sıkıntıyı çeken illerin milletvekilleriyle beraber, insanların günü nasıl bu olayla alakalı sıkıntılarla geçiyorsa, bizimde bütün günümüz ve zamanımız bununla geçiyor. Öncelikle en azından besicinin bu manada sıkıntısını atlatması için hayvan başına kesim yapıldığı zaman 300 TL.’lik bir ilave destek sağlanmasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptı. Daha sonra Et Balık Kurumunda 14 TL. idi, biliyorsunuz et kesim fiyatı. 15 TL.’ye çıkarılmasını sağladık. Daha sonra kaba yem sıkıntısı oldu. Bunu Kars’tan herkes bilsin bunun her noktasında aylardır ama her noktasındaki yapılan emekler de bizim önemli payımız var” dedi.
“BİZE 80 KURUŞA MAL OLAN SAMAN VE KABA YEMİ 50 KURUŞA VATANDAŞLARIN KAPISINA KADAR GÖTÜRDÜK”
80 kuruşa Türkiye’ye ithal edilen saman ve kaba yemi inşalara 50 kuruşa verdiklerini kalan kısmını ise Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ödediğine dikkat çeken Prof. Dr. Yunus Kılıç; “Tabi istediğimiz hız ve zamanda belki olmadı ama bugünlerde; Kars’a, Erzurum’a, Ardahan’a, Iğdır’a, Ağrı’ya her tarafa ciddi bir şekilde saman ve kaba yem girişi başladı. Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’yla yaptığımız görüşmelerde, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla 50 kuruşa vatandaşa saman ve kaba yem gelmesini sağladık. AK Parti Hükümeti vatandaşın çektiği bu sıkıntının farkında. Sayın Başbakan dahil en alt taraftaki mensubuna kadar bu sıkıntının farkında, herkes buna bir katkı sunmaya çalışıyor. Bunu şu anda sıkıntısız geçirebilmenin yollarını arıyor. Herkes şimdi kaba yem gelmeye başladı. Ve 50 kuruşa bilesiniz ki, bu 80 kuruşa mal oluyor. Bunun üstünü devlet karşılıyor. Tarım Bakanlığı karşılıyor. Her yerinde ülkenin vatandaşımıza daha kaliteli bizim ülkemizdekinden daha kaliteli, protein oranı daha yüksek, bir saman ve ot geliyor. Buda 50 kuruşa vatandaşa kapısında teslim ediliyor. İlk günlerde yoğunluklar yaşandı. Her an müdahale ediyoruz. Ve şu anda insanımıza bu sıkıntıyı az bir şekilde yaşayarak atlattırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
“BİZ BU BÖLGEDE HAYVANCILIĞIN KARLI TARAFINI YAPMAK İSTİYORSAK, YANİ ŞEHİRLİ GİBİ KÖYLÜLÜK YAPAMAYIZ”
Tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye’de çok önemli gelişmeler yaşandığını ifade eten AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, daha sonra özetle şunları söyledi:
“Türkiye bizim seçimlerimizle, bizim seçim propagandalarımızla, Türkiye’nin daha önce tanımış olduğu AK Parti ile beraber ama bu bölgenin bilmediği bir şeyi anlatıyorduk. Ne dedik bizim bu bölgede yem bitkisi üretmemiz lazım. Yani biz bu bölgede hayvancılığın karlı tarafını yapmak istiyorsak, yani şehirli gibi köylülük yapamayız. Yem bitkisi üretmeyeceğiz. Ama hayvancılık yapacağız. Öyle bir şey yok. Burada köylünün yapacağı en güzel iş kendi emeğini en yüksek istihdama ve nakde dönüştüreceği alan ekecek, biçecek ve hayvancılık yapacak. Burada tarıma dayalı hayvancılık yapılabilir. Başkası yapılamaz. Şimdi köylünün o yüzden daha çok üretmesi lazım. Bunun yolu şu; çokça yem bitkisi üreteceğiz. Bunun yolu nerden geçiyor baraj yapılacak. Sulama yapılacak. Yem bitkisi üretilecek. Şükürler olsun Kars’ta büyük barajlar yapılıyor. Ve biz daha hızlı davranıyoruz. Büyük kanalların projelerini yaptırıyoruz. Büyük sulama kanallarının projelerini yaptırdık. Arazi toplulaştırma ihalelerini yaptırdık. Başlıyor yazın inşallah. Ve artık Kars’ta o eski yıllarda olduğu gibi açık kanal sistemleri olmayacak. Çünkü bunlarda ciddi su israfı var, su kaybı var. Yıkılıp dökülüyor. Kapalı borulu sistemlerle, basınçlı sistemlerle Kars’ta Selim barajının sulama alanları, Arpaçay Barajı’nın sulama alanları Kars Barajı ki inşallah bittiğinde en az 52 köyün arazisini sulayacak büyük bir baraj bunun sulama alanlarının arazi toplulaştırmalarını ihale ettiriyoruz. Bu neyi getirecek artık burada besicilik yapacağız. Besiciliğe geçmenin yolları bu sadece hamallığını yapmayacağız. Hayvancılığın karını elde edecek bu bölgenin insanları, dolayısıyla bu yatırıma dönüşecek. Tarıma dayalı sanayi geliştirileceğiz biz burada, bir projemiz var hayata geçireceğimiz “Kuzeydoğu Anadolu’yu Küçükbaş Hayvancılık Havzası” ilan ettirmek istiyoruz. Çünkü bunun için gerekli olan alt yapının tamamı var. Ve Bakanlık buna çok sıcak bakıyor. Biz bu bölgeyi bu manada yeniden canlandırmak istiyoruz. Umuyorum yakında bu projenin de müjdesini vereceğiz.”
 

 
Oltu AK Parti’de köy çıkarması
 
Bu gelenek hep yaşasın…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum TGMP’de Erzincan’a bağlanacak
Türkiye’de 10 yıldır başarılı bir şekilde uygulanan Mikrokredi Projesi ...
Kar yoksa ekmek var…!
Erzurum’da soğuk hava seyyar satıcıları olumsuz yönde etkiliyor.
Doğu’ya hayvancılık desteği
Hükümet, Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, ...
 
Aydın’dan ölçü aletleri hatırlatması
Erzurum Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, ölçü ve tartı ...
İşçi ücretlerine yüzde 10’luk zam
Yakutiye Belediyesinde, iki yıl süreyle geçerli olan ve 96 işçiyi kapsayan ...
Cengiz’den destek istediler
Taşeron İşçiler Derneği Erzurum Şube Başkanı Lokman Çolak, Aziziye Belediye ...
 
FİNTÜRK 2012 açıklandı
BDDK 2012 yılı İllere Göre Seçilmiş Bankacılık Sektörü Verilerini açıkladı. ...
Bankacılıkta Erzurum farkı
Doğu Anadolu Bölgesinde en fazla banka şubesinin bulunduğu il Erzurum ...
Hınıslıoğlu girişimcilere seslendi
ABD ve Avrupa Birliği ülkelerinden bazıların içerisinde bulunduğu maddi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva