ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
TRENDYOL 1. Ligde Erzurumspor faktörü
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
DAP BKİ’ye başvurularda yeni süreç
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Aralık 2015 Cumartesi - 22:25

Baş Barı, Guınness’te

Dünya Halk Oyunları’nda özel ve ayrı bir yeri olan Dadaşların Baş Barı, “Dünya’nın En Uzun Bar Gösterisi” olarak Guinness Dünya Rekorları’na girdi.

Baş Barı, Guınness’te

Winterfest Erzurum 2015’te Dünya rekoru kırıldı. Dünya Halk Oyunları’nda özel ve ayrı bir yeri olan Dadaşların Baş Barı, “Dünya’nın En Uzun Bar Gösterisi” olarak Guinness Dünya Rekorları’na girdi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in bu önemli kültür projesi Türkiye’de ve Dünya’da geniş yankı uyandırdı. Winterfest Erzurum 2015 Erzurum Etkinlikleri kapsamında binlerce kişi aynı anda Baş Barı oynadı. Havuzbaşı Kent Meydanı’ndan Tebrizkapı’ya kadar uzanan Erzurum Baş Barı, 19 Aralık 2015’te saat 14.47’de 3 bin 120 kişinin katılımıyla Guinness Dünya Rekorları’na girdi. Başkan Mehmet Sekmen’in startıyla canlı yayında an ve an kaydedilen bu anlar görülmeye değerdi. Dadaşların mertlik, yiğitlik ve vakarını temsil eden Baş Barı ile tüm Dünya Erzurum’a odaklandı.

“BAŞ BAR ANCAK ERZURUM’DA OYNANIR”

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Dünya rekoru sonrası Erzurumlulara seslenerek, “Türkiye’de bar her yerde oynanır ama Baş Bar Erzurum'da oynanır” dedi. Erzurum Baş Barı’nın Dünya rekorlarına girmesinin baş aktörü olan Başkan Mehmet Sekmen, şunları kaydetti: “Çok kıymetli hemşerilerim biliyorum ki, sizin aşkınız, heyecanınız bizleri her an büyük motive ediyor. Erzurum’un yeni başarılara, yeni rekorlara ihtiyacı var. Bugün tarihi bir gün… Zira Kış Festivali etkinlikleri kapsamında Erzurum Baş Barı Guinness Dünya Rekorları’na girdi. Hemşerilerimi tebrik ediyorum. Daha büyük coşkuları, daha büyük heyecanları hep birlikte yaşayacağız. Bütün arzumuz, bütün dileğimiz Erzurum’u, ticarette, sanayide, üretimde, belediye hizmetlerinde, şehircilik hizmetlerinde, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal hizmetlerde ön plana çıkartmaktır. Erzurum’u marka bir şehir yapıyoruz. Bütün azmimizle, buna gayret ediyoruz. Duanızı bizden esirgemeyin, ümidinizi tazeleyin. Bu başarınız mübarek olsun. Diyorum ki: Bar her ilde oynanır, amma Baş Bar ancak Erzurum’da oynanır. Gelecek günler, gelecek yıllar sizlerin, Erzurumluların, Erzurum’umuzun ve güzel ülkemiz Türkiye’mizin olsun. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum.”

“KIŞ TURİZMİ’NDE DÜNYA’DA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR OLACAĞIZ”

Başkan Mehmet Sekmen, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Erzurum’un Kış Turizmi’nde Dünya’da önemli bir şehir olacağını vurguladı. Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erzurum Kış Festivali ile Avrupa ve Dünya’nın gündeminde yer aldı. İl dışındaki hemşerilerimizden ve ülkemizdeki diğer vilayetlerden şehrimize çok sayıda vatandaşımız festival için geldi. Bu da Erzurum’da kış turizminin başladığının bir göstergesidir. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Winterfest etkinliklerimize Türkiye genelinde büyük bir ilgi ve alaka gösterildi. Bundan dolayı çok mutluyum. Erzurum kadim bir şehirdir. Bunun için biz Erzurum’u serhat şehri olarak görüyoruz. Gerek Selçuklular gerek Osmanlılar gerekse de Türkiye Cumhuriyeti döneminde Erzurum her daim merkez ve kale bir şehirdir. Yaptığımız önemli proje, organizasyon ve hizmetlerle Erzurum’u yeniden tarihteki zirve noktasına ulaştıracağız. Dünya’nın en tanınır şehri olacağız.” Vatandaşların yoğun tezahürat ve sevgi gösterisine mazhar olan Başkan Sekmen, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ve diğer yetkililerle birlikte Baş Barı oynadı, halaylar çekti. Bu arada binlerce Erzurumlu, Başkan Sekmen’e yönelik “Erzurum seninle gurur duyuyor, büyük başkan” sloganları attı.

 
AK Parti Danışma Zirvesi tamamlandı
 
Kamyon park halindeki Tır’a çarptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Erzurum’a kar yakışır’
Türk Halk Müziği Sanatçısı Salih Maral, sözü ve müziği kendisine ait 'Gel ...
‘Gelin Konaklı’ya, gelin Palandöken’e’
Sekmen, 'Kışın, kış turizminin başladığını, kayak mevsiminin başladığını ...
Festival Korteji büyük ilgi gördü
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Winterfest ...
 
Aşkaleliler Aşıklar Gecesinde buluştu
Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Aşkale’de İlçe Belediye Başkanlığı ...
Erzurum’da Kış Festivali sinerjisi
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Winterfest Erzurum 2015, Dadaşlar ...
Sekmen: ‘Erzurum Türkiye gündeminde’
Sekmen, Winterfest Erzurum 2015 ile ilgili Yakutiye Medresesi’nde düzenlediği ...
 
Wınterfest Fuarı'nda Çat tanıtımı
Winterfest 2015 kapsamında açılan tanıtım fuarında Çat rüzgarı esti. Çat ...
Erzurum 1001 Hatim’le ruhunu yeniliyor
Erzurum’da her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan 1001 Hatim Programı ...
Kavaz Mehmet Akif’i anlattı
Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi tarafından İstiklal ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva