ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
22 Aralık 2012 Cumartesi - 15:00

Baro’dan ‘Şifa’ yaklaşımı

Terzioğlu, Şifa Hastanesi’nden sağlık hizmeti alımı konusunda kurumsal bir anlaşma yapma teklifinde bulundu. Böylece Erzurum Barosuna üye avukatlar şifada muayene olsunlar en azından bir çek-up’tan geçsinler, dosyalarında bulunsun esprisini yaptı.

Baro’dan ‘Şifa’ yaklaşımı

ERZURUM (İHA) - Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga, Erzurum Baro Başkanlığına seçilen Av. Faruk Terzioğlu’nu makamında ziyaret etti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Baro Başkanı Terzioğlu, son yıllarda Şifa Hastanesi’nin sağlık hizmetlerinde adından sıkça bahsedildiğini söyledi.
SAĞLIKTA ÖZEL SEKTÖR
Özel sektörün Erzurum’a kazandırdığı Şifa Hastanesi sayesinde Erzurum’dan batıya gitme düşüncesinde olan sağlıkçılar içinde caydırıcı bir etken olduğunu kaydeden Terzioğlu, “Kamuda çalışan ve tayinle gelen bazı kişiler tayinle giderken çok üzülüyoruz, ama Atatürk Üniversitesi’nde yıllarını vermiş kariyerini tamamlamış birçok arkadaşımızı basit meselelerden dolayı maalesef kaçırdık. Ben buna çok üzülüyorum. O arkadaşlarımızın önüne alternatif çalışma imkanları koysaydık belki de bir çoğu gitmeyecekti. Erzurum Bölgenin Sağlık Merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Kamuda çalışmak isteyen kamuda çalışsın; olmadı işte sana özel sektör ‘Şifa Hastanesi’ bu alanda bir ilke imza attı. Batının yakalamış olduğu sağlık hizmetlerini Doğu insanıyla buluşturdu. Ne kadar güzel ve yakinen tanıdığım bazı dostlar Şifa Hastanesi sayesinde göç etmekten vazgeçti. Şifayı bu caydırıcı rolünden dolayı da ayrıca kutluyorum.” dedi.
HERŞEYİN BAŞI SAĞLIK
Terzioğlu, “Günlük hayatta karşılaştığımız olumsuzlukları aşmak için, her şeyin başı sağlık deriz. Oda yetmez ne yapalım sağlık olsun sözleriyle teselli buluruz; fakat sağlıkla ilgili sorumluklarımızı yerine getirmede çok geri olduğumuzu başından geçen ilginç bir anıyla şöyle anlattı. Yıllar önce Avrupa ülkelerinden birinden kendi ülkeleri adına benden fahri avukatlık teklifi geldi. Sonra gerekli müracaatları yaptım. Beni mülakata çağırdılar gittim ve mesleki bilgilerimden çok memnun kaldılar. Sonra benden hayatımda kaç kez çek-up yaptırdığıma dair belge istediler. Bende kendilerine siz benimle dalgamı geçiyorsunuz ne çek-up’ı ben sapa sağlamım deyince peki deyip gittiler, bir daha da aramadılar. Sonradan öğrendim adamlar şunu demiş. “Kendi sağlığına değer vermeyen, bu yaşa kadar bir kez olsun çek-up yaptırmayan bir kişiden bir şey bekleyemeyiz.” notunu düşmüşler.
Terzioğlu son olarak ta, Şifa Hastanesi’nden sağlık hizmeti alımı konusunda kurumsal bir anlaşma yapma teklifinde bulundu. Böylece Erzurum Barosuna üye avukatlar şifada muayene olsunlar en azından bir çek-up’tan geçsinler, dosyalarında bulunsun esprisini yaptı.
ŞİFA HER KURUMLA ANLAŞMA YAPMAYA HAZIR
Ziyarette Özel Erzurum Şifa Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sabahattin Dalga’da Baro başkanının yapmış olduğu teklifi olumlu karşıladıklarını belirterek, Şifa hastanesinin her kurumla özel anlaşma yapmaya hazır olduğunu, bu hizmetin daha sağlıklı yürümesi için de hastane içerisinde özel bir birim oluşturulduğunu bildirdi.
Başhekim Dalga, Şifa Hastanesi’nin kamuoyunda pahalı bir kurum olduğu imajının verilmesi asla doğru olmadığını kaydederek batıya gidip de daha sonra bize gelen hastalar var. 50-100 bin TL harcadım bir fayda görmedim diyor. Dosyasını incelediğimizde yaptırdığı işlemlerin bizdeki karşılığı en fazla beş bin TL’yi geçmiyor. Batıdaki bir sağlık kurumuna gidip 50-100 bin TL veren hastalar bize gelip 2-3binin pazarlığını yapmasını ve çok pahalı bir hastane demesini doğru bulmadıklarını söyledi.
 

 
Çıldır Gölü dondu
 
‘Türkiye ve İran 2 güçlü kardeş’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 22 Aralık 2012 Cumartesi 15:30

devletin hastanelerinden bile şifaya yönlendirme yapılıyor.bir taraftan milleti yoluyorlar diye dershanler kapanıyor diğer taraftan başka bir özele yığma yapılıyor.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kar, kayak, Snowboard ve Erzurum
Kar kalınlığının bir metreye yaklaştığı Palandöken kayakseverlerle buluştu.
‘Canı sıkılan 112’yi arıyor’
İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, törende yaptığı konuşmada 112 personelinin ...
Erzurum’da kış, Oltu’da pastırma yazı
Türkiye’nin bir çok bölgesinde kış mevsimi yaşanırken, Erzurum’un Oltu ...
 
Adliye'den örnek uygulama
Erzurum'da tedaviye ve denetimli serbestlik tedbirine karar verilen uyuşturucu ...
Yusuf Can’ın okul çilesi bitecek
Erzurum'da okul yolunda ulaşım çilesi çeken 10 yaşındaki bedensel engelli ...
İtfaiyeden buz seferberliği
Erzurum’da çatılardan uzayan buz sarkıtları itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.
 
Görünmez kaza hastanelik etti
Oltu ilçesinde 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Bilgin, ...
Yaşlıların duasını aldılar
Hüseyin Turgut Eğitim Merkezinde Eğitimlerini sürdüren İnfaz ve Koruma ...
Erzurum’un havası temiz çıktı..
Erzurum Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada, “Kaloriferlerin yanmaya ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva