ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yavaş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Yavaş Erzurumspor maçını değerlendirdi
Kutlu: ‘Erzurumspor Lige damga vuran ekiplerden’
Kutlu: ‘Erzurumspor Lige damga vuran ekiplerden’
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 2 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 2 - Manisa FK: 0
Trendyol 1. Lig: Göztepe: 1 - Bodrum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Göztepe: 1 - Bodrum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 - Çorum FK: 1
Trendyol 1. Lig: Boluspor: 2 - Çorum FK: 1
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
20 Aralık 2012 Perşembe - 13:19

Yusuf Can’ın okul çilesi bitecek

Erzurum'da okul yolunda ulaşım çilesi çeken 10 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Can Aras’a yardım elini Büyükşehir Belediyesi uzattı. Yusuf Can hem akülü bir tekerlekli sandalyeye, hem de okuluna rahatlıkla gidebilmesi için özel bir servis aracına kavuştu.

Yusuf Can’ın okul çilesi bitecek

ERZURUM (İHA) - Erzurum'da okul yolunda ulaşım çilesi çeken 10 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Can Aras’a yardım elini Büyükşehir Belediyesi uzattı. Yusuf Can hem akülü bir tekerlekli sandalyeye, hem de okuluna rahatlıkla gidebilmesi için özel bir servis aracına kavuştu.
2 yaşında yakalandığı kas erimesi hastalığı yüzünden yürüyemeyen 10 yaşındaki Yusuf Can Aras'ın adeta çile dolu okul yolculuğuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler son verdi. Yusuf Can’a akülü bir tekerlekli sandalye alınması talimatını veren Başkan Küçükler, ayrıca Yusuf’la aynı kaderi paylaşan başka öğrenciler için de müjde verdi. Küçükler, “Erzurum’da çeşitli nedenlerle okullarına ulaşmakta güçlük çeken yavrularımız için özel bir taşıma aracı alıyoruz. Bu araçla minik Yusuf Can’la aynı durumda olan yavrularımıza kucak açacağız” dedi.
TAVLAŞOĞLU ZİYARET ETTİ
Erzurum'un merkez Palandöken İlçesindeki TOKİ konutlarında oturan Aras ailesinin iki çocuğundan en büyüğü olan Yusuf Can’ın yaşadığı drama kayıtsız kalmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Aras ailesine kucak açtı. Başkan Küçükler, Yusuf Can’ın her türlü ihtiyacının giderilmesi yönünde talimat vererek, engellilere ve eğitime karşı duyduğu hassasiyeti bir kez daha gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’in talimatı doğrultusunda Aras ailesini evinde ziyaret eden Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Yusuf Can’la bir süre sohbet etti. Çaresizlik içerisinde kalan aileye şehir dışında olan Başkan Küçükler’in selamını ileten Tavlaşoğlu, Yusuf Can’ın çile dolu okul yolculuğunun artık sona erdiğini bildirdi.
ENGELLİ ÖĞRENCİLERE ÖZEL SERVİS ARACI MÜJDESİ…
Başkanvekili Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in konudan haberdar olur olmaz kendisini aradığını ve Yusuf Can için gereken her türlü yardımın yapılmasını istediğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak Yusuf Can’a aküyle çalışan bir tekerlekli sandalye hediye edeceğiz. Ayrıca yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Küçükler’in talimatları doğrultusunda engelli yavrularımız için özel bir araç siparişi verildi. Alacağımız bu araç, Erzurum’da Yusuf Can’la aynı kaderi paylaşan engelli yavrularımıza özel olarak hizmet verecek. Yavrularımızı okullarına bundan böyle bu araç taşıyacak” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi’nin, Yusuf Can’ın sorununun acil bir çözüm gerektirmesi dolayısıyla bir başka tedbir daha aldığına dikkati çeken Tavlaşoğlu, “Yusuf Can’a hediye edeceğimiz akülü tekerlekli sandalyenin dışında ayrıca kendisinin okuluna ulaşımını da biz üstleniyoruz. Tahsis edeceğimiz bir araçla Yusuf Can’ı her gün okuluna bırakacak ve okulundan alarak evine götüreceğiz” dedi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ENGELLİ DUYARLILIĞI…
Büyükşehir Belediyesi’nin engelliler konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde gerçekleştirdiğimiz bir organizasyonla 70’e yakın engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye dağıttık. Bunun dışında engelli vatandaşlara yönelik çok çeşitli hizmetlerimiz de var. Kaldı ki, fiziksel açıdan sağlam bireyler olarak bizler, aslında birer engelli adayıyız. Hiç kimse kendi isteğiyle engelli olmuyor, bu durum tamamen Allah’ın takdiri. Bize düşen en büyük görev ve sorumluluk engelli kardeşlerimize kucak açmak ve sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.
Yusuf Can’ın anne-babası Nejmettin ve Sevda Aras ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler’e yakın ilgisi dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz.” Dediler.

 

 
Tunceli yolu ulaşıma açıldı
 
Bingöl ve Bayburt yolu ulaşıma açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyeden buz seferberliği
Erzurum’da çatılardan uzayan buz sarkıtları itfaiye ekipleri tarafından temizlendi.
Görünmez kaza hastanelik etti
Oltu ilçesinde 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Bilgin, ...
Yaşlıların duasını aldılar
Hüseyin Turgut Eğitim Merkezinde Eğitimlerini sürdüren İnfaz ve Koruma ...
 
Erzurum’un havası temiz çıktı..
Erzurum Valiliği’nce yapılan yazılı açıklamada, “Kaloriferlerin yanmaya ...
Gülmeyin..! Siz de düşebilirsiniz!...
Erzurum’da kar yağışı sonrası buzlanan kaldırımlarda yürümeye çalışan ...
Tekman’da kar seferberliği
Tekman İlçesi’nde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.
 
Engellilere sportif destek
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor ...
Araç sahiplerine kış uyarısı
Makine Mühendisi ve Enerji Uzmanı Umut Barış Ballıkaya, yaklaşan yılbaşı ...
Onların da canı var
Erzurum’da etkili olan kar yağışı yaban hayatı da olumsuz yönde etkiliyor. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva